Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Konuyu araştırıken bir arkadaşın mesajını görmüştüm ve geçici menopozu sormuştum ..........Bende sizlerle hikayemi paylaşmak istedim.
5 yıllık evliyim,çok uzun süre ç.kistim olduğunu bilmeden yaşadım,çocuğumuz olmuyordu ve gittigim dr.ların hepside her şeyin yolunda oldugunu sağlığımızın yerinde olduğunu söylediler. ama olmadı bir bebiş,sonra şu an ki dr.ile tanıştım bana ya ç.kisti yada tanımlanamayan infertl.dedi ancak bunu laparoskopi yaparak öğrenebiliriz dedi ve ok dedim iğnede bile bayılan ben ok. dedim çaresizlik zor.ve sonuçta endom. hastası olduğumu öğrendik aslında biz çok üzülmedik eşimle çünkü belirsizlik daha kötü.
sonra doğal yollarla denedik,iğne ilaç denedik,2 aşılama denedik,tüp bebek denedik ama olmadı bu süreçlerin her aşamasında umut hayal kırıklığı depresyon ne kadar ruh hali varsa yaşadık herhalde sonra vazgeçtim durumu kabullenemesemde hayırlısı böyleymiş diyerek bastırmaya çalıştım.bir taraftan da bu forumları takip ettim.sonra ist. denemeye karar verdim son kez dedik deneyelim ve forumlardan prof araştırdım hast.araştırdım tel. mail görüşmeleri yaptık ve mucizemi gerçekleştiren prof.u buldum.
ACIBADEM HAS. PROF.DR. TAYFUN BAĞIŞ. tam iletişim kurabildiğim bir uzman bilirsiniz herzaman anlaşılmaz uzmanlar,tayfun beyin bize uyguladığı tedavi direk tüp bebek yapmak olmadı bize kişiye göre bir tedavi uyguladı muay.ler tetkikler yıllardır biriktirdiğimiz elimizdeki verilere göre karar verdik beraber.birkaç ay yumurta baskılama uygulandı böylece kistler beslenemediği için güçsüzleşti ve transfer edilen embiryo yu yok edemedi ve kistler değil biz kazandık.çok şükür Allahıma. şimdi sabırla oğluşumuzu bekliyoruz.
Umarım birilerine faydam olur kesinlikle tavsiye ediyorum tayfun beyi. direk gidip tüp bebek yaptırıp hayalkırıklığı yaşamaktansa ki bu çok ağar oluyor,birkaç ay tedavi görmek mantıklı. Dualarım sizinle allah isteyen herkese sağlıklı,hayırlı evlatlar nasibetsin.
Lütfen ümidinizi kaybetmeyin en hayırlı zamanda geleceği için zamanını bekliyordur belkide
...............................bana yazdığı cevap
gunes23 arkadaşım, teşekkür ederim. özelden yazamıyorum henüz.
bahsettiğim tedavi evet iğne ile geçici menapoz sanırım ama regl olmaya devam ettim fakat sancısız ve sıkıntısız. 2 kez yapıldı iğne ve yumurtalar baskılandı, yani ç.kistlerim beslenemedi 2 ay ve transfer edilecek embriyoma saldıramadı tabiri caizse.burada amaç kistleri yok etmek değil onları güçsüz bırakarak aktifliğini azaltmak ,bilirsin biz reğl oldukça onlar gücleniyo yok olmasının yolu ya menapoz ya da gebelik ki çaba bunun için. ben daha öncesinde laparoskopik ameliyat olmuştum endo.lu olduğum bölye çıktı ortaya, ama kistler çok dagınık ve küçük olduğundan temizlenemedi. sonra izmirde bir özel has. tüp bebek denedik tedavisiz direk ama sonuç hüsrandı. fakat prf. dr.Tayfun bağış önce dedi böyle bir tedavi uygulayabiliriz sana bırakıyorum dedi.benim de mantığıma yattı sonuçta sorun kist ise bu sorun ortadan kalktığında yada baskılandığında neden olmasın. vee çok sükür allahıma 5 yıl çabadan ve yılgınlıklardan sonra yüzümüz güldü.
şimdi sağlıkla kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz. yardımcı olabildiysem sevinirim. Allah en hayırlı zamanda sana ve isteyen herkese nasibetsin.

bana uygulayacağı tedavinin aynısı inşallah rabbim bizede anne olmayı nasip eder

Canım bana da vermişti bir önceki ay kullanmıştım, başka durumlarda da kullandıran doktorlar var bizim durumumuzda da genelde kullandırıyorlar Canım. Rabbim en kısa zamanda inşallah evladına kavuştursun

Aslinda aspire edecekti ama sonra vazgeçti. İçinden gecip arkasindaki yumurtalari da toplamis..o yuzden siddetli agrim oldu.opu sirasinda ayilip agrim var kaniyorum diye hafif bagirip tekrar bayildim.cikinca da fenaydi..senin kistlerin icin tupten once biseyler yapilmali ama..alani cok daraltiyor.

şimdilik yasmin e devam ediyorum canım ama benim ca 125im 148 cıktı o hep yüksek benim 1yıl önce de öyleydi. ca 19-9 cok yüksek çıkınca dr.lar panikleyip ameliyat demişti o da sonra 32 ye düştü çok şükür. ama senin çok iyi değerlerin inşallah kısa zamanda kavuşursun bebişine. ben ekiimde gidicem tedavi için bakalım nolucak. benim amh 3,5 çıkmıştı ama dr. iyi dedi. seni kaç cm kistlerin?

Evet alanı çok daraltıyor doktor kistlerden yumurtalıkları görmekte zorlanmıştı aspire yöntemden bahsetmedi belki tüp bebeğe daha geçemeyeceğim için zamanı geldiğinde bahseder ama bu formlarda okuduğuma göre yumurta toplama işlemi sırasında kistin içindeki kan birikintisi boşaltılıyrmuş benim anesteziyle rahim filmi çekilmişti hiç birşey hissetmemiştim demekki senin baya sancın olmuş anestezide bile hissetiğine göre çok geçmiş olsun rabbim çektiğin sıkıntıları bebekle mükafatlandırsın sanırım test günün yakın kaç gün kaldı hamileğim haberini bekliyoruz bizede yaz burdan

yasmini gene aralıksız mı kullanıyorsun yoksa kutu bittiğinde bırakıp adet görüyormusun doktorun geçici menopozdan bahssetmedi mi diğer sayfalara bu konuyla ilgili yazılar ekledim benim ca 19-9 diye bir test hiç yapılmadı onu bilmiyorum amh testi 2 - 4 normal değerlermiş seninde güzel çıkmış amaliyattan kurtulduk gibi inşallah tüp bebek yöntemi işe yararda içimizdeki sıkıntılardan kurtuluruz benim kistlerim bir sene içinde ikiside birer santim büyümüş sağdaki 6 soldaki 4 olmuş senin kistlerin kaç santim gülermisin ağlarmısın sanki senin bebeğin kaç aylık benim bebeğim kaç aylık gibi oldu neyse gün gelir onlarıda konuşuruz inşallah

:)))) çok haklısın yaa ettiğimiz muhabbetlere bak:) neyse inşallah ileride biz de bebeişlerimizden bahsederiz... benim solda kistlerim 2 tane 4'er cm. sağda normal kist vardı o da yasmin sayesinde yok oldu. şimdi soğan küüne başladım belki faydası olur diye. yasmin ilacını adete kadar kullanıyorum şimdilik. menopoz filan yok yani. yaa iyiki bu forum var da birbirimizin halinden anlayan insanlarla konuşma şansı buluyoruz:)

Ne yapalım bizimde sınavımız ç.kistiymiş rabbim başka dert tasa vermesin haklısın insan başına gelmeyince ne kadar ciddi olduğunu anlayamıyor bazı arkadaşlara anlatıyorum bir hamile kalsan kist falan kalmaz diyor sanki olduda biz istemedik iyi maşallah soğan suyuna devam ediyorsun bende başladım ama devam edemedim gene başlamak istiyorum sen tedavine adet olduğundamı başlayacaksın

7 ekim test tarihim yani anlayacağın bi ömür var :) hayırlısı ya arada böyle kasık ağrısı falan oluyor..sen de tez zamanda işleme geçersin inşallah..haberi mutlaka verecem zaten :)

7 ekim test tarihim yani anlayacağın bi ömür var :) hayırlısı ya arada böyle kasık ağrısı falan oluyor..sen de tez zamanda işleme geçersin inşallah..haberi mutlaka verecem zaten :)

canım hemencik geçiyor o süre merak etme :) kendine oyalanacak bir şeyler bul yeter ki :)

ben de bebişimle 1. ayımı bitirdim :) önümüzdeki hafta keseyi göreceğiz inşallah

canım hemencik geçiyor o süre merak etme :) kendine oyalanacak bir şeyler bul yeter ki :)

ben de bebişimle 1. ayımı bitirdim :) önümüzdeki hafta keseyi göreceğiz inşallah

selam canim Masallah ne guzel 1. ay bitmis hamile kalmakla bitmiyor heyecan devam ediyor demi.. :) hamile takvimi eklesene hem gun gun nasil gidiyor sende gorursun bizde :)

evet adetin 2 yada 3.günü çağıracaklar galiba. adet olunca ara dediler. bakalım artık inşallah istediğimiz sonuçlara ulaşırız allah başka dert vermesin....ben inanıyorum bi gün mutlu sona ulaşıcağız...

ne yapayım arkadaşım ,yat kalk gün say..ne yapayım haaa :) o değil de bu sabah kasık ağrılarıyla uyandım... yarın olsun iş güç unuturum belkiii.... sen de tez zamanda kalp atışını duyarsın inşallah..haber ver ama gelişmelerden..

selam canim Masallah ne guzel 1. ay bitmis hamile kalmakla bitmiyor heyecan devam ediyor demi.. :) hamile takvimi eklesene hem gun gun nasil gidiyor sende gorursun bizde :)

keseyi görmeden paçaları sıvamamaya karar verdim :) henüz kendi kendime hamile olduğumu inandıramıyorum

canım işe döndükten sonra zaman hızla geçiyor :) kendini çok yormadan işini gücünü yaparsın aklını meşgul edersin. yoksa dediğin gibi evde olunca yat kalk gün say oluyor

canım işe döndükten sonra zaman hızla geçiyor :) kendini çok yormadan işini gücünü yaparsın aklını meşgul edersin. yoksa dediğin gibi evde olunca yat kalk gün say oluyor

hadi inşallah hayırlı haberi alırım ben de en kısa zamanda.. lütfen benim için dua et..

çalışan arkadaşlara sorum olacak ben de çalışıyorum da bu tüp bebek tedavi sürecinde işe gidebildiniz mi? benim iş yerim hastaneye çok uzak nasıl yapıcam bilmiyorum hastaneden rapor felan veriyolar mı izin mi aldınız kızlar ne yaptınız sizler?

İnşallah canım rabbim bizimde kucağımızı boş bırakmasın hayırlısıyla kavuşalım bebeklerimize

kzlar 6.ve 7.günümde testte silik çizgiçıktı sizce hamile olabilirmiyimmm yanılma payım varmıdır lucrin iğne ve progestan kullanıyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…