Bu arada 2 senelik evliyim ve 1 senedir ugrasiyoruz bebek icin kisa bir zaman biliyorum ama kistlerimin yayilmalari icin gayet genis bi zaman son sürat yayilip büyüyolar
canım bence vakit kaybetmeden doktoruna danış bu konuda onun farklı bir önerisi olabilir
selam kizlar ben bu forumlari cok takip ederdim hep yazilanlari okurdum simdi bende araniza katilmaya karar verdim tabi kabul ederseniz.Bende endometriozis hastasiyim 6 senedir ugrasiyorum bu dertle 2 defa ameliyat oldum evlenmeden önce,simdi de bebek icin ugrasiyoruz ama olmuyo. Temmuz ayinda tüp bebek denedim ilk defa sonuc güzel oldu hamile kaldim ama kalp atisi olmadigi icin kaybettim malesefsimdi aralik ayinda tekrar denemeyi düsünüyorum ama korkuyorum acaba kistlerim zarar vermis olabilir mi bebege? tekrar ameliyatta olmak istemiyorum yumurtalik rezervim azalacak diye siz dogum kontrol hapindan bahsetmissiniz kullansam bi yarari olurmu acaba? tedaviye kadar
Sen ameliyat olmadigin icin sanslisin canim insallah olmazsinda, ben evlenmeden önce oldum ameliyatlari ve pek bi bilgim yoktu acikcasi ileride böyle sorunlarla karsilasacagimdan. Evet normal yolla da hamile kalabilen cok kisi var bizde esimde de sorun oldugu icin tek sansimiz tüp bebek. Ben yurtdisinda yasiyorum canim buradaki doktorlara da mümkün oldugunca az gitmeye calisiyorum buradakilere kalirsa hemen ameliyat olmaliyim tüp bebek sonra düsünülmeli ama ben 2 ay önce türkiyede ilk tüp bebek denememde hamile kaldim kistlerim sorun cikarmadilar sadece yumurta toplama isleminde biraz sikinti yarattilar ama cok sükür sorun cikmadi. Bi de komik olani benim hep sol tarafimda kistlerim olustu hep ordan ameliyat oldum ama en cok orada yumurtam olustucanım önce yazılmış sayfalarda yazdım hemen hemen aynı süreçlerden geçiyoruz bende birbuçuk senelik evliyim tek farkımız ben bekarken kistim olduğunu anlayamadım ve amelliyat olmadım öğrendiğim günden beri bu formlarda okuduğum çoğu kişinin normal yola olmasını engelliyor arada istisnalar çıkıyor hamile kalbilen bende adettim başladığında geçici menoopoz iğnesine başlancak 2 ay falan sonra tüp bebeğe geçeceğim doktora doğum kontol hapı kullansam olmaz mı diye sorduğumda kullanacağım iğnelerin östrojen hormonunu tamamen baskıladığını ve daha iyi sonuç verdiğini söylemişti hangi şehirdesin bilmiyorum ankaradaysan recai pabuçcu ya bir muayene olmanı tavsiye ederim bana ameliyat olman gerekli ama yumurta rezervin azalır dedi kistlerim 2 taraflı ve büyük sen zaten 2 defa ameliyat olmuşsun doktorların 3. ameliyatı yapacağını sanmıyorum birde amh testi yaptırdın mı bu test yumurta rezervinin ne kadar kaldığını gösteriyormuş ona göre yol çiziyor doktorlar
Daha önceki tüp bebeği istanbulda mı yaptırmıştın bebeğinin kalbinin durmasının sebebi anlaşıldı mı kisti olmayan kişilerde aynı durumla karşılaşabiliyor allahın takdiri inşallah 2. denemende bebeğini kucağını alırsın gelişen embiryolardan dondurulan olmadı mı okuduğuma göre bu yöntemlede hamile kalan çok kişi var yabacı doktorlar ameliyat ol diyor bu şekilde tüp bebek yapmıyorsa gene türkiyeye gelirsin hem tr fiyatlar daha uygun diye duymuştum tr de doktorlardan bazıları tüp bebek öncesi doğum kontrol hapını hiç ara vermeden kullandırıyorlar bu zaman içinde adette görülmüyormuş bırakana kadar aralıkta tekrar tüp bebeğe başlayacaksan daha önce tüp bebek merkezindeki doktoruna telefonda sor bakalım d.k.h bu şekilde başlayayım mı malum ç.kisti her adet döneminde birazdaha büyüyorSen ameliyat olmadigin icin sanslisin canim insallah olmazsinda, ben evlenmeden önce oldum ameliyatlari ve pek bi bilgim yoktu acikcasi ileride böyle sorunlarla karsilasacagimdan. Evet normal yolla da hamile kalabilen cok kisi var bizde esimde de sorun oldugu icin tek sansimiz tüp bebek. Ben yurtdisinda yasiyorum canim buradaki doktorlara da mümkün oldugunca az gitmeye calisiyorum buradakilere kalirsa hemen ameliyat olmaliyim tüp bebek sonra düsünülmeli ama ben 2 ay önce türkiyede ilk tüp bebek denememde hamile kaldim kistlerim sorun cikarmadilar sadece yumurta toplama isleminde biraz sikinti yarattilar ama cok sükür sorun cikmadi. Bi de komik olani benim hep sol tarafimda kistlerim olustu hep ordan ameliyat oldum ama en cok orada yumurtam olustuBu arada o testi bilmiyodum sagol canim ögrendigim iyi oldu bende cok merak ediyodum yumurta rezervimin ne kadar kaldigini
kzlar 6.ve 7.günümde testte silik çizgiçıktı sizce hamile olabilirmiyimmm yanılma payım varmıdır lucrin iğne ve progestan kullanıyorummm
keseyi görmeden paçaları sıvamamaya karar verdim :) henüz kendi kendime hamile olduğumu inandıramıyorum
Endometrıozısı olan arkadaslar ve cocuk sahıbı olmak ısteyen arkadaslar veya cocugu olan ama endometrıozısle yasamak zorunda olan arkadaslar fıkır alıs verısınde bulunalım..
Mesela nasıl beslenmelı ve endonun etkısını azaltmak ıcın neler yapmalıyız tecrubesı olan arkadaslar tecrubelerınızı paylasırsanız cok sevınırım..
Allah hepımızın yardımcısı olsun..
Daha önceki tüp bebeği istanbulda mı yaptırmıştın bebeğinin kalbinin durmasının sebebi anlaşıldı mı kisti olmayan kişilerde aynı durumla karşılaşabiliyor allahın takdiri inşallah 2. denemende bebeğini kucağını alırsın gelişen embiryolardan dondurulan olmadı mı okuduğuma göre bu yöntemlede hamile kalan çok kişi var yabacı doktorlar ameliyat ol diyor bu şekilde tüp bebek yapmıyorsa gene türkiyeye gelirsin hem tr fiyatlar daha uygun diye duymuştum tr de doktorlardan bazıları tüp bebek öncesi doğum kontrol hapını hiç ara vermeden kullandırıyorlar bu zaman içinde adette görülmüyormuş bırakana kadar aralıkta tekrar tüp bebeğe başlayacaksan daha önce tüp bebek merkezindeki doktoruna telefonda sor bakalım d.k.h bu şekilde başlayayım mı malum ç.kisti her adet döneminde birazdaha büyüyor
Kac gundur internette sorun vardi giremiyodumcok sukur duzeldi ...
nanna-25 canim gecmis olsun Rabbim sifa versin en kisa zamanda evlatla mujdelesin insallah.. bende yurt disinda yasiyorum ve burdaki prosodurler insana kafayi yediriyorben tam 5 yil tedavi gordum kullanmadigim hic bisey kalmadi bizim durumumuzdaki insanlara ilk basta gecici menepoza sokuyorlar kistler baskilansin diye ama birde su var eger tuplerin tikali ve icinde su birikmisse mutlaka ameliyat olmalisin onu sadece ameliyatla kapatabiliyorlar eger ameliyat olmazsan ve tuplerde su birikmisse ne kadar tup bebek yaptirirsan yaptir oradan gelen su embiryoyu oldurecektir doktorunla onu konus nicin ameliyat yapacak seni kistlerinimi temizleyecek yoksa tuplerinimi kapatacak onemli olan o...
Rabbim sifa versin canim..
Sagol canim insallah.. Sende insallah saglikla bebegini kucagina alirsin Rabbim tamamina erdirsin. Evet yurtdisinda bu isler cok zor ne varsa kendi memleketimizde var gercekten buradaki doktorlar beni cildirtiyor. Ben 2 defa ameliyat oldum canim ve tüplerde bi problem olmadigini söylemislerdi ama tabi cok oldu ameliyat olali zamanla degisirmi bilemem tabi. Ama tekrar ameliyat olmayi pek istemiyorum yumurtalik rezervlerim azalacak iyice ve sansim iyice düsecek. 2. tüp bebek denememi yapmayi düsünüyorum Aralik ayinda eger o zamanda olmazsa mecbur olucam ameliyat.
Selam canim benim hikayem bayagi uzun :) bir kac kez yazmistim burdan ama sorun degil yine yazarim :) ben 6 yillik evliyim ve 5 yildir tedaviler goruyodum cocuk sahibi olmak icin.arkadaşım nasıl hamile kalabildin ben orayı kaçırdımda :)
mirjam rabbim sag saglim kucagina almak nasip etsin isallah...
sen hangi merkeze gitmisdin ???
Tüm Endo hastasi olan hamile kalanlara bir sorum olucak ben 5 kez tüp bebek negativim var . Hamile kalanlar uzun protokol mi kisa mi hamile kaldilar nasil bir tedavi süreci gecirdiniz ve hangi ilaclari kulandiniz transferden sora igne falan vuruldunuz mu ????
Yardimci olabilirmisiniz lütfen
Insallah canim evet 2. tüp bebek denememi de türkiyede yapacagim, ilkinide orda yaptim simdi dondurulmus 2 embriyom var onlarla tedaviye baslayacagim ama korkuyorum tam bebegime kavustum derken 8. haftada kaybettim.. 3 defa oldun sende demek peki yumurta sayin cok düstü mü? Ben cok korkuyorum 3. kez ameliyat olursam yumurta sayimda iyice biter diyeHakkina hayirlisi olsun canim insallah ameliyata gerek kalmadan hamile kalirsin.. 2. tup bebek denemeni Turkiyedemi yapacaksin bende 3 defa ameliyat oldum gercekten cok zor doktorum ucuncu kez ameliyat olman lazim dediginde goz yaslarina bogulmustum ama mecburdum benim sol tupum tikanmis ve icinde su birikmisti doktorum eger ameliyatla kapatmazsak ne kadar tup bebek yaptirirsan yaptir embiryo rahimde tupten gelen su yuzunden olecektir demisti dunyam kararmisti sanki ama yine oldum
Hakkina hayirlisi olsun canim insallah ameliyata gerek kalmadan hamile kalirsin.. 2. tup bebek denemeni Turkiyedemi yapacaksin bende 3 defa ameliyat oldum gercekten cok zor doktorum ucuncu kez ameliyat olman lazim dediginde goz yaslarina bogulmustum ama mecburdum benim sol tupum tikanmis ve icinde su birikmisti doktorum eger ameliyatla kapatmazsak ne kadar tup bebek yaptirirsan yaptir embiryo rahimde tupten gelen su yuzunden olecektir demisti dunyam kararmisti sanki ama yine oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?