Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

selam kizlar ben bu forumlari cok takip ederdim hep yazilanlari okurdum simdi bende araniza katilmaya karar verdim tabi kabul ederseniz.Bende endometriozis hastasiyim 6 senedir ugrasiyorum bu dertle 2 defa ameliyat oldum evlenmeden önce,simdi de bebek icin ugrasiyoruz ama olmuyo. Temmuz ayinda tüp bebek denedim ilk defa sonuc güzel oldu hamile kaldim ama kalp atisi olmadigi icin kaybettim malesef simdi aralik ayinda tekrar denemeyi düsünüyorum ama korkuyorum acaba kistlerim zarar vermis olabilir mi bebege? tekrar ameliyatta olmak istemiyorum yumurtalik rezervim azalacak diye siz dogum kontrol hapindan bahsetmissiniz kullansam bi yarari olurmu acaba? tedaviye kadar

Bu arada 2 senelik evliyim ve 1 senedir ugrasiyoruz bebek icin kisa bir zaman biliyorum ama kistlerimin yayilmalari icin gayet genis bi zaman son sürat yayilip büyüyolar

canım önce yazılmış sayfalarda yazdım hemen hemen aynı süreçlerden geçiyoruz bende birbuçuk senelik evliyim tek farkımız ben bekarken kistim olduğunu anlayamadım ve amelliyat olmadım öğrendiğim günden beri bu formlarda okuduğum çoğu kişinin normal yola olmasını engelliyor arada istisnalar çıkıyor hamile kalbilen bende adettim başladığında geçici menoopoz iğnesine başlancak 2 ay falan sonra tüp bebeğe geçeceğim doktora doğum kontol hapı kullansam olmaz mı diye sorduğumda kullanacağım iğnelerin östrojen hormonunu tamamen baskıladığını ve daha iyi sonuç verdiğini söylemişti hangi şehirdesin bilmiyorum ankaradaysan recai pabuçcu ya bir muayene olmanı tavsiye ederim bana ameliyat olman gerekli ama yumurta rezervin azalır dedi kistlerim 2 taraflı ve büyük sen zaten 2 defa ameliyat olmuşsun doktorların 3. ameliyatı yapacağını sanmıyorum birde amh testi yaptırdın mı bu test yumurta rezervinin ne kadar kaldığını gösteriyormuş ona göre yol çiziyor doktorlar

Sen ameliyat olmadigin icin sanslisin canim insallah olmazsinda, ben evlenmeden önce oldum ameliyatlari ve pek bi bilgim yoktu acikcasi ileride böyle sorunlarla karsilasacagimdan. Evet normal yolla da hamile kalabilen cok kisi var bizde esimde de sorun oldugu icin tek sansimiz tüp bebek. Ben yurtdisinda yasiyorum canim buradaki doktorlara da mümkün oldugunca az gitmeye calisiyorum buradakilere kalirsa hemen ameliyat olmaliyim tüp bebek sonra düsünülmeli ama ben 2 ay önce türkiyede ilk tüp bebek denememde hamile kaldim kistlerim sorun cikarmadilar sadece yumurta toplama isleminde biraz sikinti yarattilar ama cok sükür sorun cikmadi. Bi de komik olani benim hep sol tarafimda kistlerim olustu hep ordan ameliyat oldum ama en cok orada yumurtam olustu Bu arada o testi bilmiyodum sagol canim ögrendigim iyi oldu bende cok merak ediyodum yumurta rezervimin ne kadar kaldigini

Daha önceki tüp bebeği istanbulda mı yaptırmıştın bebeğinin kalbinin durmasının sebebi anlaşıldı mı kisti olmayan kişilerde aynı durumla karşılaşabiliyor allahın takdiri inşallah 2. denemende bebeğini kucağını alırsın gelişen embiryolardan dondurulan olmadı mı okuduğuma göre bu yöntemlede hamile kalan çok kişi var yabacı doktorlar ameliyat ol diyor bu şekilde tüp bebek yapmıyorsa gene türkiyeye gelirsin hem tr fiyatlar daha uygun diye duymuştum tr de doktorlardan bazıları tüp bebek öncesi doğum kontrol hapını hiç ara vermeden kullandırıyorlar bu zaman içinde adette görülmüyormuş bırakana kadar aralıkta tekrar tüp bebeğe başlayacaksan daha önce tüp bebek merkezindeki doktoruna telefonda sor bakalım d.k.h bu şekilde başlayayım mı malum ç.kisti her adet döneminde birazdaha büyüyor

Kac gundur internette sorun vardi giremiyodum cok sukur duzeldi ...
nanna-25 canim gecmis olsun Rabbim sifa versin en kisa zamanda evlatla mujdelesin insallah.. bende yurt disinda yasiyorum ve burdaki prosodurler insana kafayi yediriyor ben tam 5 yil tedavi gordum kullanmadigim hic bisey kalmadi bizim durumumuzdaki insanlara ilk basta gecici menepoza sokuyorlar kistler baskilansin diye ama birde su var eger tuplerin tikali ve icinde su birikmisse mutlaka ameliyat olmalisin onu sadece ameliyatla kapatabiliyorlar eger ameliyat olmazsan ve tuplerde su birikmisse ne kadar tup bebek yaptirirsan yaptir oradan gelen su embiryoyu oldurecektir doktorunla onu konus nicin ameliyat yapacak seni kistlerinimi temizleyecek yoksa tuplerinimi kapatacak onemli olan o...
Rabbim sifa versin canim..

kzlar 6.ve 7.günümde testte silik çizgiçıktı sizce hamile olabilirmiyimmm yanılma payım varmıdır lucrin iğne ve progestan kullanıyorummm

canim inanki cok sevindim Rabbim hayirlisiyla tamamina erdirsin insallah saglicakla kucagina almayida nasip etsin.. darisi diger arkadaslarin basina..

keseyi görmeden paçaları sıvamamaya karar verdim :) henüz kendi kendime hamile olduğumu inandıramıyorum

canim benim 19+3 oldu hamileligim ustelik yavrumun hareketlerini bile hissettigim halde hala inanamiyorum senin inanman icin cok erken canim Rabbim hayirlisiyla kucagina almayida nasip etsin insallah..

Bu arada kizlar pazartesi ayrintili ultrasona girdim Rabbime sukurler olsun bir sorun yokmus yavrum gayet saglikliymis :)
ve bu arada Rabbim nasip eylerse oglum olacakmis..
bbbz canim Miracim geliyormus teyzesi :)

mirjam rabbim sag saglim kucagina almak nasip etsin isallah...
sen hangi merkeze gitmisdin ???

Tüm Endo hastasi olan hamile kalanlara bir sorum olucak ben 5 kez tüp bebek negativim var . Hamile kalanlar uzun protokol mi kisa mi hamile kaldilar nasil bir tedavi süreci gecirdiniz ve hangi ilaclari kulandiniz transferden sora igne falan vuruldunuz mu ????

Yardimci olabilirmisiniz lütfen

arkadaşım nasıl hamile kalabildin ben orayı kaçırdımda :)

Evet canim ilk tüp bebek denememi istanbulda yaptim ve 2 tane dondurulmus embriyom var Allah nasip ederse onlari yaptirmayi düsünüyorum bi daha ki sefere. Malesef bebegimin kalbinin neden durdugu belli olmadi doktorlar cok nedeni olabilir bilemeyiz ve ilk gebeliklerde cok oluyo düsük dediler. Arastirma icin de en az 2 yada 3 düsük yapmis olman gerekiyomus. Tr deki doktorum kistlerimin bi problem yaratmadigini söylüyo ama suan benim icin hersey bi neden acaba kist yüzünden mi oldu yada sundan mi bundan mi diye sorup duruyorum kendime insallah canim Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. senin durumun ne tedavi olacakmisin?

Sagol canim insallah.. Sende insallah saglikla bebegini kucagina alirsin Rabbim tamamina erdirsin. Evet yurtdisinda bu isler cok zor ne varsa kendi memleketimizde var gercekten buradaki doktorlar beni cildirtiyor. Ben 2 defa ameliyat oldum canim ve tüplerde bi problem olmadigini söylemislerdi ama tabi cok oldu ameliyat olali zamanla degisirmi bilemem tabi. Ama tekrar ameliyat olmayi pek istemiyorum yumurtalik rezervlerim azalacak iyice ve sansim iyice düsecek. 2. tüp bebek denememi yapmayi düsünüyorum Aralik ayinda eger o zamanda olmazsa mecbur olucam ameliyat.

Hakkina hayirlisi olsun canim insallah ameliyata gerek kalmadan hamile kalirsin.. 2. tup bebek denemeni Turkiyedemi yapacaksin bende 3 defa ameliyat oldum gercekten cok zor doktorum ucuncu kez ameliyat olman lazim dediginde goz yaslarina bogulmustum ama mecburdum benim sol tupum tikanmis ve icinde su birikmisti doktorum eger ameliyatla kapatmazsak ne kadar tup bebek yaptirirsan yaptir embiryo rahimde tupten gelen su yuzunden olecektir demisti dunyam kararmisti sanki ama yine oldum

arkadaşım nasıl hamile kalabildin ben orayı kaçırdımda :)
Selam canim benim hikayem bayagi uzun :) bir kac kez yazmistim burdan ama sorun degil yine yazarim :) ben 6 yillik evliyim ve 5 yildir tedaviler goruyodum cocuk sahibi olmak icin.
4 asilama yapildi 3 defa ameliyat oldum 1 tup bebek tedavisi oldum 7 yumurtamin hic biri dollenmedi ve son sans olarak icsi denendi 4 yumurta oldu ve sadece 1 tanesi dollendi :) Rabbime sukurler olsun onla hamile kaldim :)
Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah..
senin sorunun neydi canim??

canim cok sagol guzel dileklerin icin :) Rabbim en kisa zamanda sanada nasip etsin insallah.. canim ben yurt disinda yasiyorum ve tedavimi burda gordum ama inanki Turkiyede daha iyisini yapiyorlar ve ogrendigim kadariyla asagi yukari ayni tedavi uyguluyolar bana uzun protokol kullandilar ve tup bebekten once Lucrin Depot diye aylik bir igneyle gecici menepoza soktular ben once 3 ay onu kullandim sonra hic adet gormeden lucrinin gunlugune basladim 1 hafta kullandiktan sonra kontrole gitti doktorum lucrinin yaninda Gonal-fte verdi yumurtalar gelisene kadar yaklasik ongun onlari kullandim yumurta toplama isleminden sonra ama progesteron fitili ve 4 gunluk antibiyotik verdiler transferden sonrada fitili test gunune kadar kullanmaya devam ettim ben baska bisey kullanmadim ama her doktorun kendi tedavi yontemi varmis.. Rabbim en kisa zamanda sanada hayirli evlatlar versin insallah..

Insallah canim evet 2. tüp bebek denememi de türkiyede yapacagim, ilkinide orda yaptim simdi dondurulmus 2 embriyom var onlarla tedaviye baslayacagim ama korkuyorum tam bebegime kavustum derken 8. haftada kaybettim.. 3 defa oldun sende demek peki yumurta sayin cok düstü mü? Ben cok korkuyorum 3. kez ameliyat olursam yumurta sayimda iyice biter diye su ameliyatlarimi evliyken olsaydim eger hemen ardindan tüp bebege gecerdim ama 2 sinide bekarken oldum simdi 3. su riskli benim icin. Insallah ameliyata gerek kalmadan olur bu sefer saglikli bi gebelik yasarim ve isteyen herkese Rabbim nasip etsin saglicakla kucagina almayi

mrb kızlar bende 5 yıllık evliyim ve 3 cm çik kistim var 4 cm di soğan suyu ile küçülttüm zeynep kamilde ameliyat edeceklerdi kötü huylumu diye ama değilmiş..bende olmadım korkudan ama o taraftaki tüpümde tıkalı ve karında sıvı birikimi var ama tüptenmi gelio bilmiorum yani şimdi tüp bebek denersem direk karındaki sıvıdan dolayı tutmazmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…