Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Amin canim insallah ameliyata gerek kalmaz donmuslarinla kavusursun yavruna..

canim gecmis olsun Allah sifa versin benim ikinci ameliyatin ustunden daha bir yil gecmeden asilama tedavisinde farkettilerki sol tupum tikanmis ve icinde si birikmis resmen sismisti sol tup doktorum tup bebegi bosuna yapariz cunku oradan gelen sivi embiryoyu oldurur demisti 11 ocak 2012 de 2. ameliyatimi oldum 17 ocak 2013te 3. ameliyatimi oldum doktorum ondan sonra tup bebek yapti o sivinin nerde oldugu onemli canim doktoruna sor tam olarak o sivi nerde rahmin icine akma ihtimali varmi?

Amin canim insallah ameliyata gerek kalmaz donmuslarinla kavusursun yavruna..

Amin canim sagol iyi dileklerin icin, bu arada ben hep cevremden yurtdisindaki tedavilerin iyi olmadigini duymustum sen masallah hamile kalmissin gittigin yer basarili bi yer sanirim bende burada gitmek istiyodum ama turkiyede tup bebek tedavisinin daha basarili oldugunu duyunca orda yaptim bi de fiyat yönünden de ciddi farklar vardi. Gerci olacagi varsa heryerde olur herhalde. Endo hastalarinin yani bizlerin böyle guzel sonuc almalarina cok seviniyorum bana da umut oluyo gercekten insallah isteyen herkes kavusur yavrusuna..

Canim butun soylentiler dogru ben Turkiyede yasasaydim bence bu tedavi bu kadar surmezdi belki.. bende endometriozis oldugunu anlamalari 1 bucuk yil surdu cok agrim var diyodum bana sen git 2 yil normal yolla dene olmazsa o zaman gel diyolardi bana tutmayacagini bildikleri halde prosodur geregi 4 defa asilama yaptilar doktorum sonradan itiraf etti..
piskolojimin iyice bozuldugunu gorduklerinde benle ilgilenmeye basladilar piskolojik tedavide gordum bu arada cok sukur Rabbime hepsini atlattik :)
bu arada ben burda hic bisey odemedim hepsini sigortam karsiladi 4 defa asilama 3 defada tup bebek yada icsi farketmez karsiliyor..
sen hangi ulkedesin?

canım ÖNCELİKLE HELAL OLSN DİYORUM.COK UĞRAŞMIŞ SABRETMİŞSİN.SONUNDADA MEYVESİNİ ALMIŞSIN.İNŞALLAH SAĞ SALİM KUCAĞINA ALMAYIDA RABBİM NASİP ETSİN:) BEN 1.5 YIL OLACAK YAKINDA :) EVLİYİM.BEKARKENDE ÇİKOLATA KİSTİM VARDI İLAÇLA ERİTMİŞTİ DOKTOR.EVLENDİKTEN SONRA ÇOCUK İSTEDİK OLMADI.MEĞERSE ÇİKOLATA KİSTİYMŞ YANİ ENDOMETRİOZİS.9 AY NORMAL DENEDİK OLMADI.BU MARTTA LAPAROSKOPİ OLDUM.YİNE 5 AY DENEDİK YİNE OLMADI.GEÇEN AY AŞILAMA OLDUM TUTMADI.GEÇEN HAFTA OFİS HİSTEROSKOPİ OLDUM.ADET OLUR OLMAZ 2.AŞILAMA DENENECEK ODA OLMAZSA TÜP BEBEK.ÇOK ZORLU BİR SÜREÇ GEÇİRDİM TIPKI SENİN GİBİ.AMA YAŞIM 30 VE ÇOK ZORLANIYORUM.BİRDE ÇALIŞIYORUM.EV HASTANE İŞ.GERÇEKTEN ÇOK ZOR ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.SENİN GİBİ HAMİLE KALMAYI ÇOK İSTERİM İNŞALLAH HAYIRLISIYLA OLUR.DUALARINI BEKLİYORUM

Canim bu surec gercekten cok zor Rabbim hepimize sabir ve sifa versin, benim esim bana cok destek oldu onun destegiyle dayandim diye bilirim Allah ondan razi olsun benim burya yazdigim sadece hastaneyle yasadiklarim birde bunun cevre tarafi var insan tam kendimi toparladim diyor etraftaki bazi gereksiz kisiler yeniden yikiyor her firsatta canini yakmaya calisan insanlar cok oluyor ben hepsini Allaha havale ediyorum.. seni iyi anliyorum bende kendimi piskolojik olarak cok yorgun hissediyordum ama neyseki kreste calisiyorum ben ordaki cocuklari bebekleri gorunce bu herseye deger diye yeniden herseye ragmen toparliyodum kendimi, bu hastalik gercekten cok kotu hergun ilerliyor ve ilaci felanda yok sana tavsiyem asilamayla zaman kaybetme direk tup bebege gecin..
Bu arada inanki ben hamile oldugumu ogrendigim gunden beri hep evlat hasretiyle yanan herkese nasip etsin diye dua ediyorum bak burda endo hastasi 2 arkadasimiz daha hamile kaldi cok sukur darisi insallah senin basina canim Rabbim seninde yuzunu guldursun insallah..

Son düzenleme:

Allah razı olsun.rabbim herkese hayırlı evlatlar versin.çevre faktörü çok fazla bende de..hemde en yakınlarım ooo çikolata kistiysen çocuğun olmaz diyorlar yengem,görümcem,kaynanam,ama çok şükür seninki gibi benimde eşim bana destek elhamdülillah.canım ben bu arada ankarada çok iyi bir profesore muayene oluyorum.doktorum hiçbir sorunum olmadığı için(kist dışında ) aşılama dene 2 kere dedi.bende 2.ciyi kasımda denicem.olmazsa zaten tüp bebeğe geçicez.birkaç ay daha beklemek sorun değil.yeterki olsun.rabbim bize sabrını versin biz sabrederiz.ve inşallah sen gibi muradımıza ereriz.senin gibileri gördükçe mutlu oluyorum şükrediyorum.inşallah değil 1 birsürü çocuğun olur ve inşallah sorunsuz olur allah yardımcın olsun :)))

Son düzenleme:

Cok sagol canim canim Allah razi olsun insanin esi destek olunca gerisine cok zor olsada kulak tikamamiz lazim ama insan zaten o kadar doluki hersey agir geliyor cok..
cok sukur o zaman senin endo cok ilerlememis demekki insallah Rabbim hayirlisiyla nasip etsin canim umutlu ol ve asla vazgecme benim gorumcem bana vazgec artik olmuyor iste demisti hatta benim doktorum bile senin yumurtalarinda bozukluk var cocuk olma sansi cok dusuk gel istersen seni yine ameliyat edelim rahminin yarisini ve yumurtaliklarini alip seni bu hastaliktan kurtaralim demisti bende asla vazgecmiyecem demistim son yumurtaya kadar denemeye devam edecem demistim veren Rabbime sukurler olsun herkesi susturdu simdi :)
Insallah Rabbim sanada nasip eder ve herkesi susturur :)

Son düzenleme:
Bu arada kizlar pazartesi ayrintili ultrasona girdim Rabbime sukurler olsun bir sorun yokmus yavrum gayet saglikliymis :)
ve bu arada Rabbim nasip eylerse oglum olacakmis..
bbbz canim Miracim geliyormus teyzesi :)

Gözün aydın canım maşallah

canım üzülme hepimiz aynı durumdayız evlendiğimden beri bir gün sıkıntısız gün geçirmedim üç ay vajinussmusla uğraştım bunun stresinde prolaktin hormonum yükselmiş adetten kesildim bunlar için uğraşırken öğrendim ç kistlerini ilk zamanlar çok üzüldüm ağladım ama artık kabullendim redaviye başladım benim iki taraftada var sağdaki 6 olmuş soldaki 4 olmuş doktor iki taraftada olduğu için ameliyat olmamı istemedi dün ilk menopoz iğnemi yaptılar ikinciyi 28 gün sonra yapacaklar sonrada tüp bebek ilaçlarına başlayacağım hakkımızda hayırlısı olsun

ayyy çok mutlu oluyorum seni duydukça:)) rabbimden ümit keslmez sende bir örneğisin.verene şükürler olsun darısı başımıza :)))

O zaman Turkiyede yaptirmakla dogru sey yapmisim sanirim :) Bile bile bekletiyolar insani bende burada gittigimde 1 sene bekleyin dediler o zaman gittigimizde 6 ayi gecmisti yani o 1 yili bekleyince 1 bucuk yil olcakti. Bana asilama fln da yapmadilar randevu verdiler 1 sene sonrasina daha hala randevu zamani gelmedi düsün yani. Bi de o 1 sene dolduktan sonrada tedaviyi karsilamiyolar sadece bi kismini testleri karsiliyolar gerisi özele giriyo. Ben isvicredeyim cnm sen nerdesin? Burada gercekten kurallar cok kati her konuda öyle.
Bana direk ameliyat diyolar ama yumurtalik rezervim hic umurlarinda degil. Psikolojin konusunda haklisin benimde cok farkim yok suan.Insan düsünmeden edemiyo bunalima giriyosun. Cok sükür gecte olsa guzel sonuca ulasmissin canim insallah hep böyle guzel gider saglicakla alirsin bebegini kucagina artik darisida bizlerin basina..

Bende evlenmeden önce ögrendim hastaligimi o zamanlar üzülmüyodum bebek düsüncem yoktu tek sorunum devamli dogum kontrol hapi kullanmakti ama o da cok sorun degildi ama ne zaman ki evlendim bebek istedik o zaman basladi üzüntüler, anne olamama korkusu hemde o kadar cok cocuklari severken.. Hayirli olsun tedavin canim insallah en kisa zamanda yavruna kavusursun. O zaman ayni zamanlarda tüp bebek yaptiricaz sanirim :) Insallah hersey cok guzel gider guzel sonucu aliriz ve isteyen herkes yasar o essiz duyguyu...

ayyy çok mutlu oluyorum seni duydukça:)) rabbimden ümit keslmez sende bir örneğisin.verene şükürler olsun darısı başımıza :)))

evet canim Rabbimden umit kesilmez Rabbim sana ve isteyen herkese hayirlisiyle en kisa zamanda nasip etsin insallah..

canim ben hollandada yasiyorum ben aslinda tedavimi Turkiyede yaptirmak istiyodum ama esimin is durumu nedeniyle o kadar uzun kalamadik ama bu sondu eger sonuc pozitif olmasaydi solugu Turkiyede alacaktim :) cok sukur Rabbime gerek kalmadi.. bizim burda saglik sigortasi sistemi farkli ben aylik cok oduyorum ama bir cok seyi karsiliyor bunun icinde tup bebekte dahil ama tabi sadece 3 defa karsiliyorlar ama en guzeli Turkiyede yaptirmak canim Turkiyedeki sistem burdan bin kat daha iyi..
Rabbime cok sukur dedigin gibi ben guzel sonuca olastim Rabbim en kisa zamanda sizlerede nasip etsin insallah..

Amin canim insallah.. Oradaki sistem daha guzelmis ya bana burada 1 sene hic bisey yapmadilar asilama bile öylece bekledim hic bisey yapilmadan. bizde burda cok ödüyoruz sigortayi aylik ama malesef cogu seyi karsilamiyo tabi bunlara tedavilerde dahil. Ama dedigin gibi Türkiye en iyisi canim bizde yaz tatilimizi tüp bebege ayirmistik öyle gittik uzun bi zaman gerekiyo tabi bu is icin. Neyseki dondurulmus embriyom var benim esimde uzun sure gelemiyo yoksa bi dahaki yazi beklemek zorunda kalirdim. Bende bi an önce tedaviye baslayip mutlu sona ulasmak istiyorum Allah izin verirse.. Ilk tedavimde 2 embriyo istemistim yasim kücük ve cogul gebelik riskli diye yapmayi istemediler bu kesin tutar dediler ama bu defa kesinlikle 2 sinide istiyorum insallah ikizlerim olur :) tabi kismet tek yada ikiz, olsunda hic farketmez

Merhaba arkadaşlar 26 Eylül'de 1. Kalite biri 7 diğeri 8 hücreli(yanlış hatırlamıyorsam) 2adet 3. Gün embriyosu transfer edildi. Bugün 9. Günüm hiç belirtim yok benim gibi belirtisiz hamile kalan var mı aranızda?

inşAllah canım hepimiz sıkıntılarımızın üzüntülerimizin karşılığını çok beklemeden alırız benim 2.menopoz dönemi kasımın sonında bitecek dört hafta dinlenme süresi sonra hemen yumurtlama ilaçlarına başlanacak ocağın başı gibi sen benden önce başlarsın keşke sande 2 ay kadar geçici menopoza girsen dr sorduğumda karın içersindeki damla damla olan kistleri yok ediyor demişti bu konuyu araştırıken okuduğum yazıları 48. 49. sayfaya ekledim rabbim hakımızda hayırlısını versin güzel sonuçlar alalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…