Insallah canim evet 2. tüp bebek denememi de türkiyede yapacagim, ilkinide orda yaptim simdi dondurulmus 2 embriyom var onlarla tedaviye baslayacagim ama korkuyorum tam bebegime kavustum derken 8. haftada kaybettim.. 3 defa oldun sende demek peki yumurta sayin cok düstü mü? Ben cok korkuyorum 3. kez ameliyat olursam yumurta sayimda iyice biter diyesu ameliyatlarimi evliyken olsaydim eger hemen ardindan tüp bebege gecerdim ama 2 sinide bekarken oldum simdi 3. su riskli benim icin. Insallah ameliyata gerek kalmadan olur bu sefer saglikli bi gebelik yasarim ve isteyen herkese Rabbim nasip etsin saglicakla kucagina almayi
mrb kızlar bende 5 yıllık evliyim ve 3 cm çik kistim var 4 cm di soğan suyu ile küçülttüm zeynep kamilde ameliyat edeceklerdi kötü huylumu diye ama değilmiş..bende olmadım korkudan ama o taraftaki tüpümde tıkalı ve karında sıvı birikimi var ama tüptenmi gelio bilmiorum yani şimdi tüp bebek denersem direk karındaki sıvıdan dolayı tutmazmı
Amin canim insallah ameliyata gerek kalmaz donmuslarinla kavusursun yavruna..
Canim butun soylentiler dogru ben Turkiyede yasasaydim bence bu tedavi bu kadar surmezdi belki.. bende endometriozis oldugunu anlamalari 1 bucuk yil surdu cok agrim var diyodum bana sen git 2 yil normal yolla dene olmazsa o zaman gel diyolardi bana tutmayacagini bildikleri halde prosodur geregi 4 defa asilama yaptilar doktorum sonradan itiraf etti..Amin canim sagol iyi dileklerin icin, bu arada ben hep cevremden yurtdisindaki tedavilerin iyi olmadigini duymustum sen masallah hamile kalmissin gittigin yer basarili bi yer sanirim bende burada gitmek istiyodum ama turkiyede tup bebek tedavisinin daha basarili oldugunu duyunca orda yaptim bi de fiyat yönünden de ciddi farklar vardi. Gerci olacagi varsa heryerde olur herhalde. Endo hastalarinin yani bizlerin böyle guzel sonuc almalarina cok seviniyorum bana da umut oluyo gercekten insallah isteyen herkes kavusur yavrusuna..
Selam canim benim hikayem bayagi uzun :) bir kac kez yazmistim burdan ama sorun degil yine yazarim :) ben 6 yillik evliyim ve 5 yildir tedaviler goruyodum cocuk sahibi olmak icin.
4 asilama yapildi 3 defa ameliyat oldum 1 tup bebek tedavisi oldum 7 yumurtamin hic biri dollenmedi ve son sans olarak icsi denendi 4 yumurta oldu ve sadece 1 tanesi dollendi :) Rabbime sukurler olsun onla hamile kaldim :)
Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah..
senin sorunun neydi canim??
canım ÖNCELİKLE HELAL OLSN DİYORUM.COK UĞRAŞMIŞ SABRETMİŞSİN.SONUNDADA MEYVESİNİ ALMIŞSIN.İNŞALLAH SAĞ SALİM KUCAĞINA ALMAYIDA RABBİM NASİP ETSİN:) BEN 1.5 YIL OLACAK YAKINDA :) EVLİYİM.BEKARKENDE ÇİKOLATA KİSTİM VARDI İLAÇLA ERİTMİŞTİ DOKTOR.EVLENDİKTEN SONRA ÇOCUK İSTEDİK OLMADI.MEĞERSE ÇİKOLATA KİSTİYMŞ YANİ ENDOMETRİOZİS.9 AY NORMAL DENEDİK OLMADI.BU MARTTA LAPAROSKOPİ OLDUM.YİNE 5 AY DENEDİK YİNE OLMADI.GEÇEN AY AŞILAMA OLDUM TUTMADI.GEÇEN HAFTA OFİS HİSTEROSKOPİ OLDUM.ADET OLUR OLMAZ 2.AŞILAMA DENENECEK ODA OLMAZSA TÜP BEBEK.ÇOK ZORLU BİR SÜREÇ GEÇİRDİM TIPKI SENİN GİBİ.AMA YAŞIM 30 VE ÇOK ZORLANIYORUM.BİRDE ÇALIŞIYORUM.EV HASTANE İŞ.GERÇEKTEN ÇOK ZOR ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.SENİN GİBİ HAMİLE KALMAYI ÇOK İSTERİM İNŞALLAH HAYIRLISIYLA OLUR.DUALARINI BEKLİYORUM
Canim bu surec gercekten cok zor Rabbim hepimize sabir ve sifa versin, benim esim bana cok destek oldu onun destegiyle dayandim diye bilirim Allah ondan razi olsun benim burya yazdigim sadece hastaneyle yasadiklarim birde bunun cevre tarafi var insan tam kendimi toparladim diyor etraftaki bazi gereksiz kisiler yeniden yikiyor her firsatta canini yakmaya calisan insanlar cok oluyor ben hepsini Allaha havale ediyorum.. seni iyi anliyorum bende kendimi piskolojik olarak cok yorgun hissediyordum ama neyseki kreste calisiyorum ben ordaki cocuklari bebekleri gorunce bu herseye deger diye yeniden herseye ragmen toparliyodum kendimi, bu hastalik gercekten cok kotu hergun ilerliyor ve ilaci felanda yok sana tavsiyem asilamayla zaman kaybetme direk tup bebege gecin..
Bu arada inanki ben hamile oldugumu ogrendigim gunden beri hep evlat hasretiyle yanan herkese nasip etsin diye dua ediyorum bak burda endo hastasi 2 arkadasimiz daha hamile kaldi cok sukur darisi insallah senin basina canim Rabbim seninde yuzunu guldursun insallah..
Allah razı olsun.rabbim herkese hayırlı evlatlar versin.çevre faktörü çok fazla bende de..hemde en yakınlarım ooo çikolata kistiysen çocuğun olmaz diyorlar yengem,görümcem,kaynanam,ama çok şükür seninki gibi benimde eşim bana destek elhamdülillah.canım ben bu arada ankarada çok iyi bir profesore muayene oluyorum.doktorum hiçbir sorunum olmadığı için(kist dışında ) aşılama dene 2 kere dedi.bende 2.ciyi kasımda denicem.olmazsa zaten tüp bebeğe geçicez.birkaç ay daha beklemek sorun değil.yeterki olsun.rabbim bize sabrını versin biz sabrederiz.ve inşallah sen gibi muradımıza ereriz.senin gibileri gördükçe mutlu oluyorum şükrediyorum.inşallah değil 1 birsürü çocuğun olur ve inşallah sorunsuz olur allah yardımcın olsun :)))
Bu arada kizlar pazartesi ayrintili ultrasona girdim Rabbime sukurler olsun bir sorun yokmus yavrum gayet saglikliymis :)
ve bu arada Rabbim nasip eylerse oglum olacakmis..
bbbz canim Miracim geliyormus teyzesi :)
Evet canim ilk tüp bebek denememi istanbulda yaptim ve 2 tane dondurulmus embriyom var Allah nasip ederse onlari yaptirmayi düsünüyorum bi daha ki sefere. Malesef bebegimin kalbinin neden durdugu belli olmadi doktorlar cok nedeni olabilir bilemeyiz ve ilk gebeliklerde cok oluyo düsük dediler. Arastirma icin de en az 2 yada 3 düsük yapmis olman gerekiyomus. Tr deki doktorum kistlerimin bi problem yaratmadigini söylüyo ama suan benim icin hersey bi neden acaba kist yüzünden mi oldu yada sundan mi bundan mi diye sorup duruyorum kendimeinsallah canim Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. senin durumun ne tedavi olacakmisin?
Cok sagol canim canim Allah razi olsun insanin esi destek olunca gerisine cok zor olsada kulak tikamamiz lazim ama insan zaten o kadar doluki hersey agir geliyor cok..
cok sukur o zaman senin endo cok ilerlememis demekki insallah Rabbim hayirlisiyla nasip etsin canim umutlu ol ve asla vazgecme benim gorumcem bana vazgec artik olmuyor iste demisti hatta benim doktorum bile senin yumurtalarinda bozukluk var cocuk olma sansi cok dusuk gel istersen seni yine ameliyat edelim rahminin yarisini ve yumurtaliklarini alip seni bu hastaliktan kurtaralim demisti bende asla vazgecmiyecem demistim son yumurtaya kadar denemeye devam edecem demistim veren Rabbime sukurler olsun herkesi susturdu simdi :)
Insallah Rabbim sanada nasip eder ve herkesi susturur :)
Canim butun soylentiler dogru ben Turkiyede yasasaydim bence bu tedavi bu kadar surmezdi belki.. bende endometriozis oldugunu anlamalari 1 bucuk yil surdu cok agrim var diyodum bana sen git 2 yil normal yolla dene olmazsa o zaman gel diyolardi bana tutmayacagini bildikleri halde prosodur geregi 4 defa asilama yaptilar doktorum sonradan itiraf etti..
piskolojimin iyice bozuldugunu gorduklerinde benle ilgilenmeye basladilar piskolojik tedavide gordum bu arada cok sukur Rabbime hepsini atlattik :)
bu arada ben burda hic bisey odemedim hepsini sigortam karsiladi 4 defa asilama 3 defada tup bebek yada icsi farketmez karsiliyor..
sen hangi ulkedesin?
canım üzülme hepimiz aynı durumdayız evlendiğimden beri bir gün sıkıntısız gün geçirmedim üç ay vajinussmusla uğraştım bunun stresinde prolaktin hormonum yükselmiş adetten kesildim bunlar için uğraşırken öğrendim ç kistlerini ilk zamanlar çok üzüldüm ağladım ama artık kabullendim redaviye başladım benim iki taraftada var sağdaki 6 olmuş soldaki 4 olmuş doktor iki taraftada olduğu için ameliyat olmamı istemedi dün ilk menopoz iğnemi yaptılar ikinciyi 28 gün sonra yapacaklar sonrada tüp bebek ilaçlarına başlayacağım hakkımızda hayırlısı olsun
ayyy çok mutlu oluyorum seni duydukça:)) rabbimden ümit keslmez sende bir örneğisin.verene şükürler olsun darısı başımıza :)))
O zaman Turkiyede yaptirmakla dogru sey yapmisim sanirim :) Bile bile bekletiyolar insani bende burada gittigimde 1 sene bekleyin dediler o zaman gittigimizde 6 ayi gecmisti yani o 1 yili bekleyince 1 bucuk yil olcakti. Bana asilama fln da yapmadilar randevu verdiler 1 sene sonrasina daha hala randevu zamani gelmedi düsün yani. Bi de o 1 sene dolduktan sonrada tedaviyi karsilamiyolar sadece bi kismini testleri karsiliyolar gerisi özele giriyo. Ben isvicredeyim cnm sen nerdesin? Burada gercekten kurallar cok kati her konuda öyle.
Bana direk ameliyat diyolar ama yumurtalik rezervim hic umurlarinda degil. Psikolojin konusunda haklisin benimde cok farkim yok suan.Insan düsünmeden edemiyo bunalima giriyosun. Cok sükür gecte olsa guzel sonuca ulasmissin canim insallah hep böyle guzel gider saglicakla alirsin bebegini kucagina artik darisida bizlerin basina..
Gözün aydın canım maşallah
canim ben hollandada yasiyorum ben aslinda tedavimi Turkiyede yaptirmak istiyodum ama esimin is durumu nedeniyle o kadar uzun kalamadik ama bu sondu eger sonuc pozitif olmasaydi solugu Turkiyede alacaktim :) cok sukur Rabbime gerek kalmadi.. bizim burda saglik sigortasi sistemi farkli ben aylik cok oduyorum ama bir cok seyi karsiliyor bunun icinde tup bebekte dahil ama tabi sadece 3 defa karsiliyorlar ama en guzeli Turkiyede yaptirmak canim Turkiyedeki sistem burdan bin kat daha iyi..
Rabbime cok sukur dedigin gibi ben guzel sonuca olastim Rabbim en kisa zamanda sizlerede nasip etsin insallah..
Bende evlenmeden önce ögrendim hastaligimi o zamanlar üzülmüyodum bebek düsüncem yoktu tek sorunum devamli dogum kontrol hapi kullanmakti ama o da cok sorun degildi ama ne zaman ki evlendim bebek istedik o zaman basladi üzüntüler, anne olamama korkusu hemde o kadar cok cocuklari severken.. Hayirli olsun tedavin canim insallah en kisa zamanda yavruna kavusursun. O zaman ayni zamanlarda tüp bebek yaptiricaz sanirim :) Insallah hersey cok guzel gider guzel sonucu aliriz ve isteyen herkes yasar o essiz duyguyu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?