Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

ben de bayadır ortalıklarda görünmüyordum işler yoğundu, ilk fırsatta yine buradayım

dün doktordaydım bebeğimin kesesini ve kalp atışlarını duyduk

allahım çok mutluyum allah hepinize nasip etsin kızlar aklım hep sizlerde

flyingmom allahım inşallah tez zamanda bebeğine kavuşturur seni

cok sevindim canim bu haber cok iyi geldi bana Rabbim hayirlisiyla kucaginada almayi nasip etsin insan kalp atisini duyunca goz yaslarini tutamiyor ben cok aglamistim inanamamistim cok sukur Rabbime.. bize nasip eyleyen Rabbim evlat hasreti ceken herkesede nasip etsin insallah

Son düzenleme:
kızlaaarrr rahim utrasonunm çekildi çok şükür rahim normal çıktı. herşey normal artık tedaviye başlayabiliriz dedi. bunun için önümüzdeki ay adetin ilk günü ara dediler. ben yine forumun meraklısı olarak bi şey sormak istiyorum :)) neden tedaviye adet dönemi başlıyoruz. herhangi bir işlem yapılıyor mu? tedavi nasıl başlıyor??? biraz çok oldu galiba ama cevaplarsanız sevinirim...

canim senin adina cok sevindim insallah seninde guzel haberini alacaz burdan..
tedaviye adet donemi basliyorlar cunku adet doneminde bir sonraki yumurta gelismeye basliyor ve ilk once yumurta yumurtaliktan tuplere gitmesin diye baskilama ignesi veriyolar canim bunu yaklasik 1 hafta felan kullaniyon sonra bir yandan yumurtalar baskilanirken diger yandan birden fazla olmasi icin gonal f veya baska bir igne veriyolar bu siradaki yumurtalarida gerekli buyuluge ulastiriyor yumurtalar yeterince buyudugunde o zaman catmala ignesi vuruluyorsun ogrendigim kadariyla catlama ignesiyle yumurtalar biraz toparlaniyormus ve yumurta toplama islemi kolaylasiyormus
Rabbim tedavini hayirli kilsin ve hayirli evlatlarla yuzunu guldursun canim..

Amin canım inşallah bizlerede nasip olur bu duyguları yaşamak maşallah bebeğine sağlıkla büyüyüp doğar inşallah

Geçmiş olsun canım anlatsana nasıl geçti randevu bahsettiğin gibi rahim filmi değilde başka bir işlem mi yapıldı yapılan işlemin amacı neymiş rahimde yapışıklık falan var mı diye mi bakıyorlar çok sevindim herşeyin normal çıkmasına adettine kaç gün var hayırlı olsun tedavin

Kızlar hepinize geçmiş olsun öncelikle allah hepimize birgün bebek verecek .... Benim derdim de çikolata kisti 11 ay önce ameliyat oldum laparoskopi ile aşılama oldu . Ama şuan tekrar etti 4,5 cm oldu yeniden tüp bebek istiyorum geç kaldım , yeniden ameliyat deniliyo bu boyuttaki kistle tüp bebek olmuyo. kızlar sizin içinizde 2. kez ameliyat olan var mı , her ameliyat yumurta rezervini azaltıyo ki zaten benim amh değerim 0,5 çok düşük ne yapıcam ben?

Canım benim inşallah :)
Bebişinin kalp atışlarını duymana çook sevindim Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah :) Ben de yakın zamanda böyle haberler verebilmeyi umuyorum.
Kendine ve bebişe çok iyi bak

ben de böyle diyordum senin gibi ama bak sonunda mutlu haberi verdim. istediğimizi alana kadar durmak yok :)

ben de ağladım ama böyle bir kaç damla yaş geldi gözümden

ben hala inanamıyorum hamile kaldığıma :))

mrb.yok canı buralardayım bu sefer kayıplarda değilim yaniiii iyi gidiyor şimdilik rabbim artık olmayanlara nasip etsin sen nasılsınnn canımmm
canim sonucun belli olmustur ins olumludur

evet canım daarısı sizlere inşallahhh 3 embriyodan 1 tane tuttu şükür inş.rabbim artık olmayan tanıdık tanımadık tüm arkadaşlara nasip eder

Gecmis olsun canim ben tam 3defa ameliyat oldm ama her defasinda geri geldi ve dedigin dogru yumurta rezervi azaldi en son benim doktorum beni igleyle gecici menepoza soktu gecici menepoz kistleri baskiliyor sonrasinda icsi tedavisi yapildi bir cok kistim olmasina ragmen hamile alabildim cok sukur..
doktoruna sor ameliyat son caremi diye birde canim ben endometriozis diyeti cok yaptim oda biraz ise yaradi sana da tavsiye ederim en azindan ilerleme hizi o diyetle dustu hastaligim daha yavas ilerledi..

Gözün aydın canım maşallah Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin darısı bizim başımıza

oh cok sukur canim ins hayirlisiyla kucaginada alip saglicakla buyutursun yavrunu cok sevindim biloyosun bize umut oluyo boyle haberler senle kendi cabalarimizla hamile kalmaya calisirken tanistik biliyosun bizden duani esirgeme canim tebrik ederim :)

Gözün aydın canım maşallah Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin darısı bizim başımıza
valla hem du ediyorum rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasınnn aminnnnnnn rabbim hepinize yaşatsın inşallahhhhh
allah razı olsun rabbim sizlere de hayırlısıyla yaşatsın tanıdık tanımadık kimsenin kucağını boş bırakmasınn hep dua ediyorum herkeseeee evet canım ya ne doğalla olmuyor galiba bu kistle ille tüp bebeklemi acaba

canıımm çok sağol rahim filmi değil ultrasonuymuş. kaba bir tabir olacak ama vajinadan rahime doğru gelen kocaman bi alet soktular içime:)) acımıyor dersem yalan olur zaman çabuk geçsin diye baktım. o aletle rahimi açtılar galiba sonra bi ilaç verdiler ben yatar pozisyonda olduğu için ilacı filan göremedim. işlem öncesinde dil altı ağrı kesici verdiler. ilacı verirken adet ağrısından daha hafif ağrı ve baskı hissettim doktorda öyle hissedeceğimi söyledi zaten. daha sonra ultrason cihazıyla rahimin içine baktı. temiz bir problem yok dedi. eğer bi problem örseydim rahim filmi isteyecektim dedi. tüpleri sordum yapışıklık var mı diye bu film onu göstermez zaten tüp bebekte o da çok mühim değil tüpler tıkalı bile olsa tedavide problem teşkil etmiyor dedi. önümüzdeki ay tüp bebek tedavisine başlayalım dedi. adetin ilk günü aramamı istediler. adetime 20gün var. bakalım artık hayırlısı. rabbim mutlu eder inşallah hepimizi... bayramda memlekette olucam 1 hafta giremem nete, herkese iyi bayramlar şimdiden. bayram tadında bir bayram geçirmek dileğiyle...

canım benim çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğin için:) peki bu ilaçlar kistlerin daha da büyümesini sağlamıyor dimi? acaba diyorum yumurta arttırma ilacı kistleri de besliyor olabilir mi? doktor bu konuda sana bir şey dedi mi? iyi dileklerin için teşekkürler... Allah razı olsun...

canım bence ameliyat olma derim amh baya düşük riske atma kendini. doktorun seni yanlış yönlendiriyor olabilir mi acaba? başka doktorlar araştırdın mmı? benimde başımdan benzer olaylar geçecektiki ben ameliyat olmamakta ısrar ettim sonunda Dr.larda bu konuda hem fikir oldular. ben izmirde prof.dr. erol tavmergene gidiyorum sana da tavsiye ederim. çünkü Dr.ların bana dediği ameliyat en son çare. heleki yumurta rezervi düşükse. kaldıki senin kistin tehlikeli boyutlarda değil. bende de so da 2 tane 4er cmlik kistler mevcut. benim ameliyat mevzuu CA testlerimin yüksek çıkmasıydı. yoksa 5cmden sonra ameliyatı düşünürüz tüp bebek öncesinde dedi doktor. eğerki çocuk sahibi olsaydın 10cm e kadar yolu var dedi. yani o kadarcık kistle ameliyat olma derim. bence bir kaç Dr.a daha it. nacizane tavsiyem....

Bilmiyorum canim benim doktorum bu konuyla ilgili bisey demedi ama yumurta arttirici ilacin yaninda yumurtalari baskilayici ignede aliyorsun yani bence pek farketmez :) ama istersen sen sor doktoruna..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…