Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Evet canim gercekten az kaldi :) bayagi heycanliyim :) ismi disinda herseyi hazir daha isim bulamadik :) Allah izin verirse normal dogum yapmayi dusunuyorum..
canim senin durumun nasil? cinsiyeti belli oldumu yavrunun?

Mirajamcım ne kadar kaldı doğuma okuyunca bende heyecanlandım meleğine kavuşacaksın Allahın iziniye isim konusunda düşündüklerin vardır karar verebildin mi darısı benim ve tüm tedavi görenlerin başına inşALLAH

Selam canim ben normal dogum yapacagim icin bilmiyorum 2 haftam var normalde ama ebe daha erken yada daha gec gelebilir dedi bizde heycanla bekliyoruz.
Rabbim isteyen herkese bu guzel duygulari yasamayi nasip etsin insallah
isim konusnda evet dusundugumuz bazi isimler var mesela transfer gunu mirac kandiliydi miracmi koysak diyoruz ama simdi mirac ismi cok populer oldu burda cevredemizde cok var :) ben Yunus emre diyorum esim osmanli ismi olsun diyor Ertugrul diyor sonra dusunuyoruz Hollandalilar Ertugrulu cok zor soylerler diye :))) anlayacagin kafamiz cok karisik varsa onerileriniz listeye ekleyebilirim :)
bu arada sen neler yapiyon??

Son düzenleme:

Çok az kalmış canım Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kolayca çabucak doğurursun inşallah annelerimiz gibi seçtiğin isimler çok güzel miraç ismi çok yakışır aslında emre ismini bende beğeniyorum kendimce öz türkçe isim olsun istiyorum ama arapça ve farsaça isimlerde çok güzeller muhteşem yüzyıldan sonra şehzade isimleri verilmeye başlandı sende görmüşsündür gebelik bölümünde bebeğimizin cinsiyeti ve isimleri bölümünde dikkatimi çekti diğer beğendiğim birkaç isim melih,samed,kerim,kaan,kerem,talha,ali ilerde oğlum olursa metehan ismini vermeyi istiyorum Allah nasip ederse.. beklemedeyim ilk tedavide doktorlar embiryoların çok kaliteli olduğunu bu kadar güzel embiryonun çok nadir oluştuğunu söylediler o yüzden ikinci tedavide aynı hayal kırıklıklarını yaşamaktan korkuyorum dondurulmuş embiryolarım var doktor şubat adetiyle başlayalım dedi ama ben rahim filmini tekrarlatırıp histereskopi hiç yapılmadı yapılsın istiyorum marta bir aksilik çıkmazsa başlayacağım :26:karın içerisinde kistin toksit oluşturması ve tüplerden kaçan sıvının embiryoyu öldürmesi interneten okuduklarım rahme tutunmayı engeliyormuş ilk denemede bu sebepten tutunma olmadıysa yeni tedavide de bu şekilde olur diye çok korkuyorum:18:Rabbim banada bir mucize yaşatır inşallah

Amin canim insallah en kisa zamanda sende yasarsin bu heycani.. Ne guzel embiryolarin kaliteliymis masallah rahim filmi konusunda cok iyi dusunmusun cunku benimde sol tupum tikaliydi ve doktorum asilamalarin bu yuzden tutmamis olabilecegini cunku ordan gelen sivinin embiryolari oldurdugunu soylemisti ve son ameliyatimda sol tupu tamamen kapattilar sen isini saglama al ve Allahin izniyle martta seninde guzel haberlerini aliriz insallah..
yazdigin isimleri listeye ekledim :) bakalim bu arada benim yegenimin ismi metehan bende cok begeniyorum o ismi insallah en kisa zamanda kavusursun metehanina... :)

Amin canım insAllah Rabbim bana ve tüm isteyenlere nasip etsin ...embiryolar çok güzel dedi doktor 2 tane koydular ama olmadı maalesef buda Beni korkutuyor ikinci denemede aynı olur diye :26: histeroskopi için sağlık bakanlığına bağlı hastaneye gittim tamam adet bittikten sonra gel yapalım dediler ama rahim filmini bir ay önce almak gerekiyormuş onu yapmayacaklar rahim filmini geçen sene nisan ayında çektirmiştim tupler açık çıkmıştı kafam karıştı özelde yaptirsam mi diye :26:senin geri sayım başladı ogluşuna kavusmaya habersiz bırakma doğumdan sonra sağlıkla kucağına alırsın inşallah:

Merhaba arkadaslar, ben yeni uye oldum. Yurtdisinda ikamet ediyorum. Yakinda istanbula gelip IVF yaptirmam gerekli fakat hala doktor ve merkez arastirma asamasindayim. Sizce endometriozis hastalari icin hangi merkez ve doktor en iyi. IVF once immunolojik testler yaptiran varmi?
Doktorlar dogal yolla hamile kalabilecegimi umut veriyorlar fakat benim bekleme sabrim kalmadi, ayrica hormon degerlerim:
FSH - 8.70
Inhibin B - 30
AMH - 2.30

Bana pek iyi gorunmuyur.
27 yasindayim.

Son düzenleme:

merhabalar canim oncelikle gecmis olsun Rabbim en kisa zamanda evlatla mujdelesin.. canim bizim hastaligimiz hergun ilerleyen bir hastalik oldugu icin bende bekleme derim ama bende senin gibi yurt disinda oturuyorum o yuzden hastane konusunda yardimci olamiycam malesef ..ben tedavimi yaptirdim gordum..

Son düzenleme:
Sagol, allah hepimize hayirli evlatlar nasip etsin insallah.
Daha arkada hikayeni okudum. Merak ettim acikcasi tup bebek yaptirmadan once yumurtalik rezervin nekadardi. FSH, AMH ve inhibin degerlerin kacti? Tedaviyi yurtdisinda mi yaptirdin? Ben yabanci doktorlara guvenemiyorum. O yuzden istanbulda endometriz hastalari ile ilgilenen bir doktor bulmak istiyorum. Hala arastirma asamasindayim

Amin canim.. acikcasi degerlerimi hatirlamiyorum ama sol yumurtaligimin rezervi yok denecek kadar az kalmisti sag yumurtaligimdada cok sayida kistler vardi ben tedavimi mecburen burda yurtdisinda yaptirmak zorundaydim bende hic guvenmiyordum ama mecburdum baska carem yoktu Turkiyede tedavi gorecek kadar izinimiz yoktu ama bu son tedavim negatif sonuclansaydi bende isi birakip gidecektim istanbula hatta seval tasdemir diye bir doktorla gorusmustum televizyonda cok cikiyordu sende bilirsin belki ama cok sukur gerek kalmadi..

Bu kistler herkeste aynı olmuyor bazıları doğal yolla hamile kalabiliyor bazılarında aşılama ve tüp bebek negatif sonuçlanıyor sen ne kadar zamandır deniyorsun uzun zamandır olmuyorsa bekleme bence ben sadece dört ay denedim tüp bebeğe basladim benim kistler büyüktü o yüzden normal yolla aylarca deneyemedim benimde bütün hormon değerleri iyi tüpler açık eşimin spermleride iyi ama normal yolla olmadı ilk tüp denememde negatif maalesef 2. tedaviye martta dondurulmuş embiryo ile deneyecegim bu sefer olur inşallah...Rabbim yardımcımız olsun ..hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin

Ben ameliyat oldum ve kistlerimi aldirdim. 5 sm idi kist. Adet doneminde hic sancim yok ve yoktu. Ameliyat gereksizmis galiba ama neyse. Sonra 4 ay zoladex uyguladim, ardindan 5 ay gecti ama hamilelik yok. Ameliyattan dolayi rezervim de azaldi. 3 ay daha bekleyip tup bebek tedavisine baslayacagim. Hepimize hayirlisi

Kızlar merhaba.
Bendede endometriozis çıktı.ama kist yok.visanne diye bir ilacım var onu kullanıyorum.
Benim bi tane oğlum var.şimdi bnm çocuğum olmicakmı yani bu ilaca devam etsem geçermişler bu hastalık.birde rahmin arka duvarında miyomum var.küçükmüş ama tehlikeli yerdeymiş.çok korkuyorum nedemek bunlar

merhabalar canim kusura bakma yeni gordum yazdigini oncelikle gecmis olsun benim bildigim endometriozis eger cok ilerlememisse iylesme sansi yuksek ama ilerlemisse yapilacak bisey kalmiyor demekki seninkisi fazla ilerlememis canim miyom konusunda bir fikrim yok Rabbim sifa versin insallah enkisa zamanda hayirli ve saglikli evlat versin insallah..

Cok sukur Rabbime hersey yolunda gitti ve normal dogum yaptim yavrumu kucagima aldim sukur ve inanin Rabbim olmayan herkese nasip etsin diye her sanci arasi dua ettim bana bu mutlulugu yasatan Rabbim dilerim en kisa zamanda hepinize yasatir..

İnşAllah tüp bebeğe gerek kalmadan bebeğine kavuşrsun

Cok sukur Rabbime hersey yolunda gitti ve normal dogum yaptim yavrumu kucagima aldim sukur ve inanin Rabbim olmayan herkese nasip etsin diye her sanci arasi dua ettim bana bu mutlulugu yasatan Rabbim dilerim en kisa zamanda hepinize yasatir..

Ne güzel haber mirjamcım Rabbim sağlık sıhhatele anne babasıyla uzun ömürler versin maşallahAmin canım inşAllah darısı bizlerin başına taze anne senin duaların kabul olur dualarını eksik etme bizde yaşayalım bu güzel duyguları

tebrikler canım Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah... duaların için teşekkürler Allah kabul etsin de biz de bu mutluluğu yaşayabilelim inşallah darısı başımıza...

büyük geçmiş olsun hayırlı evlat olsun inşallah bizede dua et :))))

tebrikler canım Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah... duaların için teşekkürler Allah kabul etsin de biz de bu mutluluğu yaşayabilelim inşallah darısı başımıza...

Psikoyaman nerelerdesin görünmez oldun merak ettim iyimisin canım neler yapıyorsun

merhabalar bana da dr endometrizios teşhisi koydu ama benim tekrarlayn tüp bebek başarısızlığım ve adet öncesi başlayan ağrılarım nedeniyl gitmiştim dr laporoskopi yapalım dedi ama tüp bebek drum kesinlikle karşı çıktı istersen hemen yapalım ama hiç işe yaramaz dedi tutunmaya engel değil dedi benim kafam karıştı şimdi ne yapacağımı bilmiyorum ameliyat günü bile almıştım ama dr ultrasonda hiç bir şey görememişti sadece ağrılarımdan dolayı bu teşhisi koydu tecrübeli arkadaşlar beni aydınlatır mısınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…