Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

kızlar yine olmadı rabbimin imtihanı bitmemiş demekki.... o kutsal duyuyu henüz tadamıyorum Rabbim hayırlısıyla beni de güldrsün dualarınızı eksik etmeyin...

Canim cok uzuldum.. Rabbim en kisa zamanda yuzunu guldursun insallah..

canımmm hayırlı olsun, allah analı babalı büyütsün, birlikte uzun ve mutlu bir ömür yaşayın inşallah
daha ne diyeceğimi bilemedim :)
çok mutlu oldum senin adına. bebişini öp bizim için

Canim cok tesekurler guzel dileklerin icin Rabbim isteyen herkese hayirlisiyla nasip etsin insallah..
sen neler yapiyon nasil gidiyor hamilelik? ne kadar kaldi? cinsiyeti bellimi? seni bulmusken soru yagmuruna tutayim :)) malum, her zaman takilmiyon buralara :))

herşey güzel gidiyor yalnız çok çalışıyorum, eskisi gibi dayanamıyorum sanırım bu tempoya ondan biraz sürünüyorum :)

bunun dışında erkek bebek bekliyoruz :) kısmetse oğlumu kucaklayacağım mayıs ayında şu an 27. haftadayım.

buraya takılmak istiyorum ama gün içerisinde kafamı kaşıayacak vaktim olmuyor

senin doğum nasıl oldu? kolay mıydı çok merak içerisindeyim belki yazmışsındır daha önce ama çok gerilere gidemedim vaktim yok. şimdi de bişiler atıştırmak için ara verdim aslında

çok öpüyorum meleğini :)

Canim Rabbim hayirli vede saglikli evlat versin..
dogumumu henuz yazmadim biraz uzun surdu sali aksami 10da sancilar basladi ve persembe sabahi (20 subat) saat 8:25te dunyaya geldi ben daha once burda yazmistim sorun olmazsa evde normal dogum yapmak istiyordum ama sancilar 3 dakikada bir geliyodu ve acilma olmadi ve bu sancilari evde 25 saat cektim cok yorgun dustum hastaneye ilac alip uyumak biraz dinlenmek icin gittim ama yolda acilma olmustu :) 2 cm kadar doktor bana sadace belden yapacagi bir igneyle uyutabilecegini soyledi ve igneyi malesef yanlis yerden yaptilar ve uyusan sadece bacaklarimdi :)
carsamba aksamida ayni sancilari bu defa hastanede cektim acilma cok yavas ilerledi cunku benim bucurum hala yukardaydi..
sabah 7 bucuk gibi acilma 8 cm oldu ve nihayet doguma aldilar ve iyiki verdikleri igne ise yaramadi diye dusunuyorum cunku herseyini hissettim ve cok baska bir duyguydu..
cok yorgundum ama Rabbim o an oyle guc verdiki cok sukur normal dogum yaptim yavrum 3850kg dunyaya geldi ve geldiginde hemen kucagima verdiler hatta benden alip gobegini kesmek istediler kucagimdan alinca cigligi basti ve hemen geri biraktilar :)
o duyguyu anlatamam Rabbim dileyen ve isteyen herkese nasip etsin o an bile dua ettim ben cok cektim ve cok bekledim Rabbim dusmanimi bile boyle imtehan etmesin ..
bu arada endometriozis hastalari kolay dogum yapiyor cunku biz bu sancilari normalde heray yasiyoruz meger ( ayni agriydi ve dogum sancisi daha kolay geldi bana cunku normalde adet gorurken bu agri surekli devam ediyor ama dogum sancisi 3 dakikada bir ve 30 saniye suruyor..
Kendimi buyuk bir sinavi kazanmis gibi hissediyorum 5 yildir yasadiklarimdan sonra Rabbim hediyesini verdi cok sukur :)

kızlar yine olmadı rabbimin imtihanı bitmemiş demekki.... o kutsal duyuyu henüz tadamıyorum Rabbim hayırlısıyla beni de güldrsün dualarınızı eksik etmeyin...

Dualarım seninle canım bu ayı dua ile geçiriyorum tüm anne baba olmak isteyenler için istiyorum biliyorum elinde değil ama üzülme zamanı gelmemiş diye düşün bu formlarda okuyoruz 5. 6. denemesinden sonra anne olanları Rabbim çektiğimiz sıkıntıları bebekle mukafatlandirsin bizede anne olmayı en yakın zamanda nasip etsin inşallah

tatlım rabbim tez zamanda hayırlı evlatlar versin hepimize...psiko benm eşimdede morfoloji sorunu var ve doktorumla konuştuumda dediki git tüm doktorlara sor hangimizinki daha önemli diye herkes endometriozis der o yüzden sende tutarsa ondan sorun çıkmaz dedi.sende kafana takma onu..bende geçen gttm 2.tüp bebek için görüşmeye.sol overde 2 tane 5 cm civarı kist var yani yine büyümüş.ben geçen sene mart ayında laparoskopi olmuştum içindeki sıvıyı tamamen boşaltmışlardı ama işte tekrar oluşmuş.adetle birlikte gel içindeki sıvıyı alttan tüple çekelim ondn sonra 2.tüp bebeğe geçelim dedi.endo var yumurta rezervim zaten az iyice azalacak eştede sorun var.sigarada içiyor eşim..bilmiyorum :26:

Allah bagislasin yavrunu ağlayarak okudum maşallah bebisine bende endoluyum 2 negatif im var bu sy laparoskopi olcam belki sol tüpü alacaklar banada dua eder misin

Allah bagislasin yavrunu ağlayarak okudum maşallah bebisine bende endoluyum 2 negatif im var bu sy laparoskopi olcam belki sol tüpü alacaklar banada dua eder misin

Amin canim cok sagol benimde laparoskopieyle sol tupumu tamamen kapattilar rahme su gelmesin diye ve ondan sonra hamile kaldim umarim seninde oyle olur Rabbim gonlune gore versin canim..

Amin canim cok sagol benimde laparoskopieyle sol tupumu tamamen kapattilar rahme su gelmesin diye ve ondan sonra hamile kaldim umarim seninde oyle olur Rabbim gonlune gore versin canim..

Allah razi olsun cnm çok teşekkür ederim insallah kendiliğinden mi hamile kaldin canim tüp bebekle mi kendine ve bebisine iyi bak

Allah razi olsun cnm çok teşekkür ederim insallah kendiliğinden mi hamile kaldin canim tüp bebekle mi kendine ve bebisine iyi bak

Malesef canim tupleri kapatilinca kendiliginden hamile kalma sansin kalmiyor icsi yontemiyle hamile kaldim..

Malesef canim tupleri kapatilinca kendiliginden hamile kalma sansin kalmiyor icsi yontemiyle hamile kaldim..

anladım cnm bnm sol sorunlu sagda sorun yok gibi diyolar belki kendiliğinden olur Allahim affetsin cok yorucu yaaa

ama ben özellikle sordum doktora senlik bir durum görünmüyor dedi. Dr. Türkiyede ilk tüp bebek uygulayan dr. O yüzden ona güvenim tam ayrıca tüp bebek bölümü avrupa temsilcisi türkiye başkanı. Bir çok vaka görmüştür mutlaka diye düşünüyorum ona çok güveniyorum nedense. şimdi genetik test istedi benden ve eşimden ayrıca tiroid hormon testi gibi 5 tanede hormon testi istedi. Bakalım onlarda ne çıkacak. Ben de sanki benden kaynaklanıyor diye düşünüyorum zaten. Inşallah bi şey çıkmaz. Allah senin de benim de yardımcıısı olsun. Tez amanda kavuşalım yavrularımıza inşallah...

çok iyi bi doktor seçmişsin ve güveniyorsun o zman zamana bırakmalısın hayırlısı hakkımızda :)))

Slm kizlar ben pazartesi cikolata kistimi aldirmak icin ameliyat oldum. Bu kistin yani sira bir cok daha kucuk kistleri almislar. Hem sag ve sol yumurtaliklarda hemde karin ve idrar kanalinda endo kistleri gormus doktor. Ala bildiklerini almis diyerleri kalmis. Ve tuplerimden mavi bi sivi verdiler ve malesef bu sivi tuplerimden gecmemis yani tuplerim tikaliymis :-(. Sok oldum cok uzuldum doktor bunlari anlatinca. Ama tupler disaridan normal gorunuyomus onun icin rahim filmi yapalim diyo tekrar doktor. Ne yapicami sasirdim neye inannicami bilmiyorum. Hem cok uzgunun hemde kafam cok karisik. Ben iki yil once hamile kalmistim ama 5 haftalikken kaybetim bebegimi. Acaba bu zaman zarfinda tupler kapanmis olabilir mi? Ben 20 yasindan belli endo hastasiyim ama tam tehsisi ve endo oldugunu pazartesi ogrendim. Nerden biliyosun diyeceksiniz simdi???? O zamanda ayni agrilar vardi ama pek onemsememistim :-(. Sizce umut bagliyim mi rahim filmine yoksa kendimi tup bebegi mi hazirligim????

Yorumu yeni gördüm k.bakma canım
Ilerlemesinden korkuyorum aslında inşallah dediğin gb olur

Selam canim kusura bakma cok yogunum yeni gordum mesajini,
endo cok cabuk ilerleyen hastalik benim ameliyatimda tuplerimi doktorum acmisti ve kistlerimi almisti 6 ay sonra yine kistler geri geldi ve yine tupler tikandi ustelik ustelik sol tupumun sadece bir tarafi tikandi ve icinde su birikti diger tarafi kapatmalari icin yeniden ameliyat olmam gerekti rahim filmi konusunda bir fikrim yok ama bildigim tikali tupleri acinca bile cok kisa surede yeniden yapisiklik oluyor bence en kisa zamanda tup bebek yaptir hazir ameliyatta kistlerin felan temizlenmisken hamile kalma sansin daha yuksek. Rabbim sifa versin ve en kisa zamanda evlatla mujdelesin..

Yazdıkların bana şu anda çok iyi geldi :) benim de doktorum sezeryan diye tutturmuş, sen hem ameliyat sonrası hem tüp bebekle normal doğum yapamazsın diyip cesaretimi kırmıştı. Şimdi doktorumu değiştirdim. İnşallah normal doğum yapacağım :)

Canim sen doktorlarin sozune bakma ben anlamiyorum Turkiyedeki doktorlari kesmeye bicmeye cok meraklilar bende 3 defa ameliyat gecirdim ve bende icsi yontemiyle hamile kaldim buna ragmen dusun onca saat sanci cektim hastanede bana doktor diyorduki acilma basladi evde dogum yapmak istersen eve git dedi hastane uzakti eve o yuzden gidemedim orda dogum yaptim normal dogum tamam agrili felan ama en guzeli canim bugun yine ayni sey olsa yine normal dogum yapmak isterim
bu arada sana tavsiyem yavrun dunyaya gelir gelmez o haliyle kucagina al benim hatta ciplak vicuduma koydular o an varya herseye deger insan yasadigi herseyi unutuyor..
Rabbim diger arkadaslarada nasip etsin insallah..

ah o anı yaşamayı öyle özlemle bekliyorum ki, her türlü ağrıyı çekmeye hazırım :) bu hafta kontrole gidicem o zaman doğumu konuşacağım dediğin gibi nasıl işliyor doğduktan sonra kucağıma veriyorlar mı kimi yerde hemen ayırıyorlarmış anne ile bebeği

ayrıca sen de iyi bilirsin ameliyat ağrısını, acısını sonraki süreçlerini... 3 gün sancı çeksem yine de istemiyorum sezeryan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…