Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

bitanem ben 2.kez tüp bebek yaptırdım ikincisinde hamile kaldım hamdolsun 4 aylığım.ama ben 1 kez laparoskopi 1 kezde aspirasyon yaptırdım

ameliyat olmadan önce 9 cm di sonra yıl içinde tekrar 9 cm oldu 2. tüp bebek öncesi aspirasyon yapılarak boşaltıldı.

hayirli olsun senin adina cok sevindim insallah bizde goruruz o gunleri bende direk tup dusunuyorum bir merkezden randevu aldim gorusmeye gidiyoruz sen nerde yaptirdin

Canım benim çift taraflı 3'er cam'lik kistlerim var ve hiç ameliyat olmadım...Laparoskopi vs hiç olmadım bence önce tüp bebek yaptır bende 3. tüp bebek tuttu Allahıma şükür 11 haftalık olduk

masallah allah devamini getirsin 3tup bebek boyunca kistin buyumedi mi hic peki digerlerinin olmama sebebi neymis aciklama yaptilar mi

masallah allah devamini getirsin 3tup bebek boyunca kistin buyumedi mi hic peki digerlerinin olmama sebebi neymis aciklama yaptilar mi

Canım büyümez olur mu büyüdüler tabi hatta ilk tüp bebeğe başlarken 2. Si yoktu bile...Maalesef hiçbir açıklama yapamıyolar ve ben de anlayabiliyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende tup bebek dusunuyorum zaten bugun bi merkezle gorustuk dr da ayni seyleri soyledi once tup bebek dedi kisti 3 ay baskilayip daha sonra tupe geccez visanne kullanmaya basladim doktor yumurtalarin guzel sansim yuksek dedi ama nasip bu isler belli olmuyor iste

Endometriozis oldugum ve ne derece ileri oldugu, laparoskopi operasyonunda ortaya cikti. Ultrasonlarda, kan tahlillerinde falan sorun yok deniyordu. Agrilarima psikolojik bile diyenler olmustu
Megerse tuplerim tamamen tikanmis. Cok ugrasmis doktorum acilmamis. Cok fazla yapisiklik temizledim dedi.
Temizlik sonrasi bebek sansi en fazla oldugu icin, birkac ay sonra tup bebek tedavisine basladik. 2. denememizde oldu Allah'ima cok sukur.
Zor tedaviler bunlar. Allah isteyen, bakabilecek herkese nasib etsin. Bebekler de kendine, ailesine, ulkesine hayirli evlatlar olsun insallah.
Stres tup bebek tedavisinde cok onemli. Hormonlari dogrudan etkiliyor cunku.

Kızlar 2. Tup bebek denemesi sonucu rabbime hamdü senalar olsun oglumu 12 gün önce kucagima aldim :)

Kızlar 2. Tup bebek denemesi sonucu rabbime hamdü senalar olsun oglumu 12 gün önce kucagima aldim :)
Canim cok sevindim Rabbim hayirli evlat eylesin insallah bende Allah kismet ederse nisanda ikinci yavrum icin tup bebek tadavisine baslayacam

Canim cok sevindim Rabbim hayirli evlat eylesin insallah bende Allah kismet ederse nisanda ikinci yavrum icin tup bebek tadavisine baslayacam

CaniMmm harikasinnn bebegimin gözü mikrop kapti kuveze koydular nolur dua et

CaniMmm harikasinnn bebegimin gözü mikrop kapti kuveze koydular nolur dua et
Allahim sifa versin insallah canim uzuldum simdi ama meraklanma gecer bunlar yeni dogan bebekler cok cabuk atesleniyo hastalaniyo cunku cok savunmasiz ve hashaslar Rabbim korusun sifa versin insallah
buarada adi ne oldu?, dogum nasildi sezeryanmi oldun?

CaniM adi hasan eren.belden sezaryen oldum cok zor 3 gün gecirdim ama sonrasi guzeldi bebegim hamdolsun iyileşti evimize de gelsik.rabbim evlatlarimiza sağlık sıhhat versin insallah sende yavruna kardesini getirirsin ilk seferde :))

CaniM adi hasan eren.belden sezaryen oldum cok zor 3 gün gecirdim ama sonrasi guzeldi bebegim hamdolsun iyileşti evimize de gelsik.rabbim evlatlarimiza sağlık sıhhat versin insallah sende yavruna kardesini getirirsin ilk seferde :))
Amin insallah canim masallah yavruna adiyla hayirli saglikli bir omur yasasin insallah insan onu kucagina alinca yasadigi herseyi unutuyor demi.. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu yasamayi

Merhaba herkese,

Masallah, yazilanlari okuyunca umudum daha da artti. Allah cocuklarinizi size bagislasin, darisi da bize olsun..:)Ben de sizin gibi endo hastasiyim, 2. seviye oldugunu aralikda ogrendim, ameliyat oldum hemen. 1.5 ay dogum kontrol hapi kullandim, rahmi dinlendirmek icin... Cuma gunu igneli asilamaya basladik..Icinizde asilama ile hamile kalan oldu mu?

Merhaba canim oncelikle gecmis olsun ben 4defa asilama oldum ama bende ise yaramadi cunku benim endo 4.seviyede yurt disinda yasadigim icin burda prosodur geregi 4defa asilama yapmadan tup bebege gecmiyolardi oyuzden mecburdum ama sukur seninkisi 2.asamaymis insallah sende ise yarar canim Rabbim emeklerini bosa cikarmasin

Insallah canim.. Bana da ilk tup bebek dediler ama ben once asilama ile denemek istedim. Yuzde 20-25 arasi sansin var ameliyattan sonra dendi... Ameliyat oncesi bir tup bebek denemistik, olmadi ve cok yipraticiydi. O zaman sebebsiz kisirlik denmisti ama yani endo oldugumu bilmiyordum..simdi sebebini bulduk, ameliyat oldum.. Bu yuzden hemen tup bebege gecmek istemiyorum... belki 2-3 asilamadan sonra tup bebek denerim...Bakalim nasip ne gostercek...

canim sen bilirsin ama kullandigin ilaclar ayni sadece tup bebekte dozu yuksek ve yumurta toplama islemi felanda var tup bebekte sansin daha yuksek, ben yerinde olsam tup bebekle devam ederdim cunku sansin suan cok yuksek

canim sen bilirsin ama kullandigin ilaclar ayni sadece tup bebekte dozu yuksek ve yumurta toplama islemi felanda var tup bebekte sansin daha yuksek, ben yerinde olsam tup bebekle devam ederdim cunku sansin suan cok yuksek

Henuz tup bebege hazir hissetmiyorum...Bana cok yorucu geldi, butun dengem sasti tup bebekte, sadece beden degil ruhen de cok zor atlattim. Ben amerikada yasiyorum, ve istanbul bahceci de denedik tup bebegi..benim endo kistimi her nasilsa goremediler..(bahceci hakkinda uzun ve cok negatif bir yorum yazaricam ama simdilik hatirlamak bile istemiyorum. Bana embriyo transferi sirasinda rahimde kist goruyordum dediler, dusun butun hersey bitti, masada yatiyorum, aglamaya basladim... yeni fark ettiler kist oldugunu..o kadar bastan savma bir islem yaptilar ki..Cok pisman oldum, dunya kadar hormon aldim insanaliktan ciktim resmen gecen yaz...Bahceci de denemek butuk bir hataydi...)

Amerikaya gelince buradaki doktorum inanamadi uygunalan protokole ve kisti fark etmemelerine..(bizde burasi cok pahali diye orayi secmistik ki bahceci de ucuz degildi..)..Neyse gecti o gunler....Tekrar ayni seyleri goze alamiyorum. Amerikali doktorum gercekten cok iyi.. simdi daha hafif bi protokol uygulaniyor, tup bebek kadar yogun bir hormon tedavi degil. Simdilik yumurtalarda guzel cevap veriyor gibi, normal asilamadan farkli 3-5 yumurta olusmasi bekleniyor bu da sansi artiracak ins... Icimde bi huzur var, tup bebekte daha baslarken cok negatiftim.. Simdi ise cok sakin ve umitliyim...cok arastirdim, akademik makaleler ameliyat sonrasi 1-2 seviye endonun basari oranin cok yuksek oldugunu gostermis.. Ben de ona inanmak istiyorum... Bakalim Mevla neyler...

Umitli olmana cok sevindim canim moral cok onemli gercekten, senin endo iyi durumda ben 5 yil tedavi gordum 3 kez ameliyat oldum piskolojimde bozulmustu seni anlayabiliyorum cunku benim (olmayacagini bile bile)4 asilamadan sonra bir tup bebek yaptilar ve yumurtalarim dollenmedi bile doktorum vazgecmemi cunku yumurtalarimin bozuk oldugunu bile soyledi ogluma icsi yontemiyle kavustum cok sukur
benim endo cok ilerlemis bagarsaklarimda bile kistlerim var doktorum eger onlari alirsak bagarsaginin bir bolumunude almamiz gecekir dedi o yuzden almadi anlayacagin onlarla yasiyorum
Rabbim sana ve isteyen herkese nasip etsin insallah onun kokusunu bidefa icine cekince yasanilan onca kabusu biranda unutuyorsun ve bu herseye deger diyosun Rabbim sanada yasatsin

Cok gecmis olsun canim.. Amin insallah canim..isteyen herkese Allah versin... Cok sevindindim senin adina, masallah cok seker gorunuyor oglun profil resminden... eminim cok guzel bir duygudur :)... Allah size bagislasin insallah... hayirli uzun omur versin...Hatta ona kardesler versin insallah...

Dogumdan sonra sana ilac falan verdiler mi endometriosis icin?

Amin insallah canim.. Endo icin ilac felan vermediler ama cok sukur agrim felan yok simdi hamilelikten once adet gunlerimde agrilarim
icin morfin haplari kullanirdim onlar bile ise yaramazdi ama ne hamileligim surecinde nede dogumdan sonra cok sukur hastaligimla ilgili hic sorun yasamadim Kontrole gittim cunku insallah nisanda ikinci yavrum icin baslayacam yine tup bebek tedavisine doktorumun soyledigine gore suan hastaligim uykudaymis dogumdan sonra emzirmemi bunun hastaligimi baskilayacagini soylemisti bende hala emziriyorum
Sana gelince hastaligin benimki kadar ilerlememis oyuzden cocuk sahibi olursan hastaligindanda kurtulma sansin cok yuksek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…