Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

gecmisolsun canim...ben de persembe baslicam insallah...bu arada ne kadar kullanican?

sarojo doktorum adet olana kadar günde 10 ml kullanmamı söyledi bende 10 nisandan beri kullnıyorum bugün 3.günümdeyim.alıştım iğne vurunmaya sıkıntı yok.ama neler olacak inan o kadar çok merak ediyorum ki.7 aylık evliyim ve bu rahatsızlığım yüzünden doktor direkt tüp bebek dedi.senin ne zamandır olmuyo

benim bizim 4 sene bitti evleneli...ama ben rahatsizligimi kasimda ogrendim, daha once hep sebebsiz kisirlik dendi..ben bugun son dogum kontrol hapimi aldim cok heyeccanliyim. Carsamba kontrol var, persembe de 3 gunluk luprona baslicam...ignelere hem bir an once baslamak istiyorum, hem de ignelerden korkuyorum...Allah emegimizi bosa cikarmasin insallah...bu arada sen neden bu kadar uzun sure lucrin kullaniyorsun? Yumurta sayisi icin mi? Carsamba gidince insallah folikul sayisini ogreniccam...asil ona gore belirlecekmis diger ilaclarin dozunuzu...

benim çikolata kistim çok büyük.7 cm.ve hızla büyüyor.kiste baskı yapıpı büyümesini engellemek ve yumurtalıkları uyarmak için lucrin kullanacaksın dedi doktorum.daha sonra lupron-ki bu herhalde yumurta toplamadan önce kullanılan iğne yanılıyo muyum?-kullanılacak daha sonra toplama ve transfer herhalde.ailemde daha önce böyle bir sorunu yaşayan kimse olmadı açıkçası hiç bir tecrübem de yok başıma ne geleceğini de bilmiyorum.sen biliyor musun mesela yumurta toplamada narkoz veriliyor mu benim araştırmama göre verilen de var verilmeyen de.

Gecmis olsun canim, cok fena bir illet bu endometriosis....kistin buyuk oldugu icin ameliyatla aldirmayi dusunmedin mi yada kistin icini bosalmatirmayi...Allah korusun hormonlara baslayinca daha zor olmasin senin icin...

benim 2,5 cmti kistim ameliyatla alindi...ama benimki rahme yapisikti, yumurtaliklarda degildi cok sukur...daha once bir negatifim oldugu icin artik tecrubeliyim tup bebekte...zaten kisti de transferde ogrendim...haliyle tutmadi...sonra ameliyat oldum, bekleme sureci gecti, simdi tup bebek...bu arada senin yas kac...ben 32 yasindayim...

neyse, evet yumurta toplamada norkozsuz hic duymadim canim...cok zor oluyor zaten...kesinlikle narkoz gerek...uyaninca bile agrilarin cok oluyor...gerci agri kismi bunyeye ve kisye gore degiyor...benim yumurta toplama sonrasi karin agrim cok oldu...zaten yumurtaliklar hormonlarla hizla buyuyor, onun sancisi da cok oluyor...

Allah tedavini hayirli etsin canim, hepimizin kalbindeki muradini nasip etsin....

aslında ilk kez doktora gittiğimde direkt ameliyat hemen peşine de tüp bebek dedi.
ama daha sonrasında ameliyat olduğum zaman yumurtalık rezervime zarar verilebileceği endişesi oldu.çünkü kistin etrafında çok sayıda yumurta varmış.
yapılan her operasyon yumurtalıklara çok dikkat edilse dahi zarar verebilirmiş.bu sebeple bebek sahibi olmayı da istiyor iseniz tüp bebek deneyelim dediler.
açıkçası kistimin adet düzensizliği dışında ağrı gibi bir sıkıntısı da yok.zaten adet düzensilizliği diye gittim sonrasında olaylar olaylar.
yaşım 25 canım.iğnemin de 5.günü.ve bugün adet olacakmışım gibi lekelenmeye başladım.daha var halbuki ama adetime.ilaç stres falan tetikledi herhalde.
hem korkuyorum hem heyecanlıyım hem endişeliyim.
allah hepimizi muvaffak etsin tez zamanda evlat sahibi olmayı nasip etsin canım.

doktorunun vardir bi bildigi....lekelenme kisttendir canim, genelde adet arasi lekelenmeye sebeb oluyor ama sen doktorunu haberdar et...benim de bu gun doktor kontrolum var, yarin baslicam insallah ignelere...heyecaniyim, bakalim nasil gececek...

Kizlar bugun doktora gittim once ultrasona aldi...dogum kontrol hapi baslamadan once hic kistim yoktu...sonra 19 gun dogum kontrol hapi kullanmistim, tup bebege hazirlik icin..simdi 3cmlik bir yumurtlama kisti olustugunu soyledi...nasil olduyda ben dogum kontrol hapindayken yumurtlamisim, tabi hapi kullandigim icin yumurtadan geriye kalan folikul atilamadigi icin de kiste donmus...korkulacak bir sey degil, 2 hafta daha dogum kontrol hapi kullan sonra ultrasound da bakalim, muhtemelen kaybolur ondan sonra baslariz dedi..moralim bozuldu...ben hemen baslicam diye cok heyecanliydim...simdi yine dogum kontrol hapina devam...

artik mayis basina kaldi benim tup bebek....baska bir sey daha cikarsa diye korkuyorum...uzuldum ya ramazana sarkmasini istemiyorum tedavinin, yoksa cok zor olacak...

canım hiç moralini bozma.
kaybolan kistlerden olduğu için sıkıntı yok bence.
hayırlısı olsun geç olsun güç olmasın.

merhaba bu forumda bir yazınıza denk geldim vanda macun yapan uğur akyol hk.macunu kullandınızmı?fayda veya zarar gördünüzmü?benimde bir arkadaşım tavsiye etti yumurta olmuyordu 49 yaşında,bu macunu almış ve 1 yumurtasyla hamile kaldı ama internette bazısı iyi yazmış,bazısı dolandırıcı demiş kafam karıştı.

merhaba canim ben kullanmadim bilmiyorum kullanan biri formda tavsiye etti ama bir baskasida hic fayda gormedigini yazmisti, icerigi ne nasil bisey bilmiyorum acikcasi.
Rabbim sifa versin insallah

canım hiç moralini bozma.
kaybolan kistlerden olduğu için sıkıntı yok bence.
hayırlısı olsun geç olsun güç olmasın.

haklisin cok sukur yumurtlama kistiymis, bir kac haftaya gecer dedi doktor...ara 2 haftalik bekleme girdi... ben baslamak icin acele ettikce biseyler cikiyor.. hayirlisi..

merhaba canim ben kullanmadim bilmiyorum kullanan biri formda tavsiye etti ama bir baskasida hic fayda gormedigini yazmisti, icerigi ne nasil bisey bilmiyorum acikcasi.
Rabbim sifa versin insallah
Mirjam, nerelerdesin?canim, nasil gidiyor tedavin ?...

canim tedavin hayirli olsun insallah suan bende tedavi goruyorum o yuzden cok yogunum yeni gordum mesajini kusura bakma bu arada bu benim 7. tedavim 4 asilama ayni igneleri kulladim sadece yapilan islem varkliydi 1 defa tup bebek yumurtalarim dollenmedi bile sonra 1 defa icsi cok sukur ogluma kavustum simdide yine icsi tedavisi goruyorum 9 gundur lukrin yapiyodum bugun gonal-f ede basladim ve her defasinda igneleri kendim vurdum

Mirjam, sen nerelerdesin? nasil gidiyor tedavi?...
canim kusura bakma o kadar yogunumki hem isim hem oglum hem tedavim bugun radevum vardi ve bugun itibariyle gonal-f ede basladim benim dokturum yoktu baska bir doktor bakti kistlerimin coklugunu gorunce sasirdi tabi bende dogal olarak korktum ama oglumun tedavisindede vardi bu kistler
senin nasil gidiyor tedavin?

canim hic uzulme herserde bir hayir vardir bu arada dogum kontrol hapi bendede yeni kistler cikarmis ama tedaviye yinede devam et dediler benim dk hapi bitince kontrol olmadan lukrine baslattilar zaten acikcasi bende bilmiyorum benimde kafam cok karisik
GORELIM MEVLA NEYLER NEYLERSE GUZEL EYLER
Rabbim emeklerimizi bosa cikarmasin herseyin hayirlisini versin insallah

Hadi hayirli olsun tedavin canim, sen icini ferah tut...hayirli isin manisi cok olurmus...bizimki de oyle...arada muzir maniler cikiyor.. Allah sana bir mucize nasip etmis, insallah ikinciyi de nasip edecektir..

benim doktor yumurtlama kisti oldugu icin hapla eritelim, yoksa ilacla daha cok buyuyecek, yumurtalari baskilacak dedi...ben de kabul ettim iki hafta daha kullanmayi.. vardir bir hikmeti deyip yola devam...

sen yorma kendini...dikkat et kendine..Allah gonlune gore versin insallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…