bende endometrioizis hastasıyım be dun itibari ile ilk tüp bebek denemesine resmen başladık.lucrin vurulmaya başladım ben dün.biraz ağladım :) ne bileyim kendi kendime iğne yapıyordum yani o an bir sinir bozukluğu işte.neyse ki canım yanmadı yaptıktan sonra biraz kaşıntı olduğu iğne yaptığım yerde.adet olana kadar devam bakalım iğneye.
sarojo doktorum adet olana kadar günde 10 ml kullanmamı söyledi bende 10 nisandan beri kullnıyorum bugün 3.günümdeyim.alıştım iğne vurunmaya sıkıntı yok.ama neler olacak inan o kadar çok merak ediyorum ki.7 aylık evliyim ve bu rahatsızlığım yüzünden doktor direkt tüp bebek dedi.senin ne zamandır olmuyo
benim çikolata kistim çok büyük.7 cm.ve hızla büyüyor.kiste baskı yapıpı büyümesini engellemek ve yumurtalıkları uyarmak için lucrin kullanacaksın dedi doktorum.daha sonra lupron-ki bu herhalde yumurta toplamadan önce kullanılan iğne yanılıyo muyum?-kullanılacak daha sonra toplama ve transfer herhalde.ailemde daha önce böyle bir sorunu yaşayan kimse olmadı açıkçası hiç bir tecrübem de yok başıma ne geleceğini de bilmiyorum.sen biliyor musun mesela yumurta toplamada narkoz veriliyor mu benim araştırmama göre verilen de var verilmeyen de.
aslında ilk kez doktora gittiğimde direkt ameliyat hemen peşine de tüp bebek dedi.
ama daha sonrasında ameliyat olduğum zaman yumurtalık rezervime zarar verilebileceği endişesi oldu.çünkü kistin etrafında çok sayıda yumurta varmış.
yapılan her operasyon yumurtalıklara çok dikkat edilse dahi zarar verebilirmiş.bu sebeple bebek sahibi olmayı da istiyor iseniz tüp bebek deneyelim dediler.
açıkçası kistimin adet düzensizliği dışında ağrı gibi bir sıkıntısı da yok.zaten adet düzensilizliği diye gittim sonrasında olaylar olaylar.
yaşım 25 canım.iğnemin de 5.günü.ve bugün adet olacakmışım gibi lekelenmeye başladım.daha var halbuki ama adetime.ilaç stres falan tetikledi herhalde.
hem korkuyorum hem heyecanlıyım hem endişeliyim.
allah hepimizi muvaffak etsin tez zamanda evlat sahibi olmayı nasip etsin canım.
merhaba bu forumda bir yazınıza denk geldim vanda macun yapan uğur akyol hk.macunu kullandınızmı?fayda veya zarar gördünüzmü?benimde bir arkadaşım tavsiye etti yumurta olmuyordu 49 yaşında,bu macunu almış ve 1 yumurtasyla hamile kaldı ama internette bazısı iyi yazmış,bazısı dolandırıcı demiş kafam karıştı.t
A. selam canim benimde sag ve sol yumurtaligimda ve hatta bagarsagimdada 5 cm capinda var ve ben bunlarla hamile kaldim ve cok sukur saglikli bir oglum var ( Rabbim isteyen herkese nasip etsin) tup bebekte basari orani yasa bagli kac yasindasin bilmiyorum ama bence hic bekleme tup bebek yaptir ben ilk ameliyatimdan sonra 6 ay bekledim ve kistler geri geldi ve iki kez daha ameliyat olmam gerekti kistler her adette ilerliyor zaman kaybetme canim
merhaba canim ben kullanmadim bilmiyorum kullanan biri formda tavsiye etti ama bir baskasida hic fayda gormedigini yazmisti, icerigi ne nasil bisey bilmiyorum acikcasi.merhaba bu forumda bir yazınıza denk geldim vanda macun yapan uğur akyol hk.macunu kullandınızmı?fayda veya zarar gördünüzmü?benimde bir arkadaşım tavsiye etti yumurta olmuyordu 49 yaşında,bu macunu almış ve 1 yumurtasyla hamile kaldı ama internette bazısı iyi yazmış,bazısı dolandırıcı demiş kafam karıştı.
canım hiç moralini bozma.
kaybolan kistlerden olduğu için sıkıntı yok bence.
hayırlısı olsun geç olsun güç olmasın.
Mirjam, nerelerdesin?canim, nasil gidiyor tedavin ?...merhaba canim ben kullanmadim bilmiyorum kullanan biri formda tavsiye etti ama bir baskasida hic fayda gormedigini yazmisti, icerigi ne nasil bisey bilmiyorum acikcasi.
Rabbim sifa versin insallah
canim tedavin hayirli olsun insallah suan bende tedavi goruyorum o yuzden cok yogunum yeni gordum mesajini kusura bakma bu arada bu benim 7. tedavim 4 asilama ayni igneleri kulladim sadece yapilan islem varkliydi 1 defa tup bebek yumurtalarim dollenmedi bile sonra 1 defa icsi cok sukur ogluma kavustum simdide yine icsi tedavisi goruyorum 9 gundur lukrin yapiyodum bugun gonal-f ede basladim ve her defasinda igneleri kendim vurdumbende endometrioizis hastasıyım be dun itibari ile ilk tüp bebek denemesine resmen başladık.lucrin vurulmaya başladım ben dün.biraz ağladım :) ne bileyim kendi kendime iğne yapıyordum yani o an bir sinir bozukluğu işte.neyse ki canım yanmadı yaptıktan sonra biraz kaşıntı olduğu iğne yaptığım yerde.adet olana kadar devam bakalım iğneye.
canim kusura bakma o kadar yogunumki hem isim hem oglum hem tedavim bugun radevum vardi ve bugun itibariyle gonal-f ede basladim benim dokturum yoktu baska bir doktor bakti kistlerimin coklugunu gorunce sasirdi tabi bende dogal olarak korktum ama oglumun tedavisindede vardi bu kistlerMirjam, sen nerelerdesin? nasil gidiyor tedavi?...
canim hic uzulme herserde bir hayir vardir bu arada dogum kontrol hapi bendede yeni kistler cikarmis ama tedaviye yinede devam et dediler benim dk hapi bitince kontrol olmadan lukrine baslattilar zaten acikcasi bende bilmiyorum benimde kafam cok karisikKizlar bugun doktora gittim once ultrasona aldi...dogum kontrol hapi baslamadan once hic kistim yoktu...sonra 19 gun dogum kontrol hapi kullanmistim, tup bebege hazirlik icin..simdi 3cmlik bir yumurtlama kisti olustugunu soyledi...nasil olduyda ben dogum kontrol hapindayken yumurtlamisim, tabi hapi kullandigim icin yumurtadan geriye kalan folikul atilamadigi icin de kiste donmus...korkulacak bir sey degil, 2 hafta daha dogum kontrol hapi kullan sonra ultrasound da bakalim, muhtemelen kaybolur ondan sonra baslariz dedi..moralim bozuldu...ben hemen baslicam diye cok heyecanliydim...simdi yine dogum kontrol hapina devam...
artik mayis basina kaldi benim tup bebek....baska bir sey daha cikarsa diye korkuyorum...uzuldum ya ramazana sarkmasini istemiyorum tedavinin, yoksa cok zor olacak...
canim hic uzulme herserde bir hayir vardir bu arada dogum kontrol hapi bendede yeni kistler cikarmis ama tedaviye yinede devam et dediler benim dk hapi bitince kontrol olmadan lukrine baslattilar zaten acikcasi bende bilmiyorum benimde kafam cok karisik
GORELIM MEVLA NEYLER NEYLERSE GUZEL EYLER
Rabbim emeklerimizi bosa cikarmasin herseyin hayirlisini versin insallah
canim kusura bakma o kadar yogunumki hem isim hem oglum hem tedavim bugun radevum vardi ve bugun itibariyle gonal-f ede basladim benim dokturum yoktu baska bir doktor bakti kistlerimin coklugunu gorunce sasirdi tabi bende dogal olarak korktum ama oglumun tedavisindede vardi bu kistler
senin nasil gidiyor tedavin?
Amin insallah canim Rabbim hepimizin emeklerini bosa cikamasin insallahsen yorma kendini...dikkat et kendine..Allah gonlune gore versin insallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?