Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Hadi hayirlisi insallah benimde randevum persembe gunu yumurta sayimi yapilacak bakalim senin hic yumurta sayimi yapildimi?

Merhaba arkadaslar,
bende de her iki yumurtalikta biri 3 digeri 1.5 cm civari iki tane cikolata kisti var. tup bebege karar verdik ve gecenlerde ilk gorusmeyi yaptik doktorumuzla. tabi cok guzel seyler soylemedi, epey sabirli ve soguk kanli olmaniz gerekiyo dedi, cift tarafli cikolata kisti olanlar en cok ugrastiklari hastalar arasindaymis...bu arada rahim filmi cekilmisti ve tupler acik cikti ve esimde de bi problemimiz yok cok sukur...bazi kan tahlillerini tekrarlamami istedi,1 yil once falan yaptirmistim onlara gore rezervlerde pek sorun yok demislerdi. kistler yumurtalarin kalitesini bozdugu icin once kaliteyi arttirmak icin bi duzine ilac, vitamin verdi, en az 2 ay menapoza sokcaz seni dedi rahmi dinlendirip embriyolarin tutunmasini arttirmak icin.tahlil sonuclarina gore tam olarak izlenecek yol belirlenecek. anlayacaginiz gozum epey korktu. burada tecrubeli arkadaslarimiz var, merak ettigim siz nasil bir yol izlediniz? dikkat etmem gereken, mutlaka yapmam gereken seyler neler? doktor sogan kuru incir kuru, polen bal gibi kurlerin de yardimci olabilecegini soyledi. siz yumurta kalitesi arttirmak icin neler yaptiniz?

Hadi hayirli yumurtalar olsun insallah, beni en cok yumurtalarin gorundu ultrasonlar heyecanlandirmistir...

Hadi hayirli yumurtalar olsun insallah, beni en cok yumurtalarin gorundu ultrasonlar heyecanlandirmistir...
Gercekten cok hetcanliyim ben uc defa ameliyat oldugum icin yumurta rezervim az ve fazla yumurta olmuyor ogluma hamile kaldigim tedavide sadece 4yumurta olmustu ve sadece biri dollenmisti :)

Cok gecmis olsun canim Rabbim yardimcin olsun ben endometriozis diyeti yapmistim 2.sayfada paylasmistim benim cok asiri agrim vardi ve morfin haplari bile adet olurken agrilarimi kesmiyodu bu diyet agrilarima cok iyi gelmisti ve bende 7 ay menepoza girdim ilaclarla zor geciyor o gunler ama sonunda suan 15aylik olan ogluma kavustum yasadigim herseye deger Rabbim insallah sana ve isteyen herkesede nasip etsin
Bu arada kac yasindasin? Kac yildir kistlerin var

Cnm yaa ne illet sey bu kistler gercekten. ben 35 yasindayim, 1 yili askin sure once ogrendim cikolata kistimin old.nu ancak ilk doktor tekini gormustu, basarisiz 1 asilamamiz olduktan sonra fakli bir doktora gittik o zaman 2 tane oldugunu ogrendim. yumurta takibi gibi islemlerle 3 ay bosuna oyalandiktan sonra tup bebege karar verdik. sen 3 kez ameliyat mi oldun? cok mu buyuktu kistler? ben ameliyati dusunmedim, doktorlar da onermedi zaten... ne mutlu sana oglusuna kavusmussun :) darisi ikincinin basina ins. ve isteyen herkesin basina :) bu arada 7 ay menapoz cok uzunmus, nasil zor olmustur? bana 2 ay dogum kontrol ilaci vermisti doktor kist kuculsun diye ama sonraki doktor faydasi olmaz deyince brakmistim. O 2 ay inanilmaz gerildim, ates basmalari falan cok fenaydim...

gercekten kolay degil ama sonucunu dusundukce insan her seye dayaniyor benim hastaligim cok ilerlemisti, o yuzden ameliyat olmak zorunda kalmistim. cok sayida kistlerim ve cok yapisiklik vardi ben 4 defa asilama ve sonrasinda 3 ay menepoza soktu doktorum tup bebek denendi once 7 yumurtamin hic biri dollenmedi sonra 4 ay yine menepoz tabi bunlar 5 yilimi aldi piskolojimde bozulmustu piskojikte tedavi gormeye baslamistim, doktorum artik vazgec cunku senin yumurtalarin bozuk,ameliyatla yumurtaliklarini ve rahmini alalim kurtulursun dedi vucudun cok yiprandi ve ilaclara fazla tepki vermiyor dedi, bense, % 1 de sansim bile olsa asla vazgecmem dedim doktorum en son icsi yapalim dedi tedaviye baslarken 3. ameliyatimi olmustum ama yine kistler geri gelmisti cok sayida kisler... bagarsaklarimda bile varlar oyle basladim icsi tedavisine sadece 4 yumurta olustu ve sadece biri dollendi o bir yumurtanin bile dollenmesi beni okadar mutlu etmistiki benim icin o devam edebilmek demekti hamile kalabilecegim hic aklima gelmiyordu bile Rabbime sukurler olsun hamile kaldim ve ogluma kavustum.
ben her zaman diyorum ben o kistlerle o kadar kotu durumda hamile kalabildiysem herkes kalabilir oyuzden umidini asla yitirme hormonlar insani cok etkiliyoristemiyorum dedigin gunler bile oluyor ben hic vazgecmedim ve Rabbim dunyalar tatlisi yavrumu verdi cok sukur Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah

kusura bakma benim hikayem cok uzun bu kadar ozetleyebildim

Gercekten cok hetcanliyim ben uc defa ameliyat oldugum icin yumurta rezervim az ve fazla yumurta olmuyor ogluma hamile kaldigim tedavide sadece 4yumurta olmustu ve sadece biri dollenmisti :)

Allah nasip edecek olduktan sonra aslinda sayi falan bahane..masallah sana ve oglusuna..bak benim ilk denememde 7 saglikli embriyo vardi, 2 si transfer edildi...hic biri tutunamadi...nasip iste...Allah ikiciyi de nasip eder insallah...

Amin insallah canim Rabbim kimsenin emeklerini bosa cikarmasin ben 5 yil boyunca her hastaneye gittigimde kotu seyler soylendi oglum umitlerimizin bittigi anda geldi, bosuna dememisler Allahtan umit kesilmez diye

kusura bakma benim hikayem cok uzun bu kadar ozetleyebildim

Hic olurmu, iki uc kez okudum, cok etkilendim cok takdir ettim seni... cok istemissin ve vazgecmessin, allah o zaman veriyo diye inaniyorum... ne tur ilaclar verildi sana yumurtalar icin?

Hic olurmu, iki uc kez okudum, cok etkilendim cok takdir ettim seni... cok istemissin ve vazgecmessin, allah o zaman veriyo diye inaniyorum... ne tur ilaclar verildi sana yumurtalar icin?
sagol canim cok tesekurler okadar cok sey kullandimki hepsini hatirlamiyorum ama hatirladiklarim igneler; lukrin depot aylik menepoz icin verdiler, tedaviler sirasinda lukrinin gunlugunu,gonal-f ve pregnyl verdiler
yumurtaliklari uyaran ilac vermediler bana sadece agrilarim icin, cok ilac denediler cogu ise yaramadi buarada bende hipotroidi ve anemide var triod icin tyrax 6 yildir hala kullaniyorum anemi icinde bir suru ilac denediler ise yaramadi en son cozumu serumla bulduk kanim dusunce serum veriyolr bir yil felan idare ediyor

Dogru doktor ve tedavi ile allah da nasip ederse oluyo demek... bana da D vitamini, E vitamini, B12, C vitamini+cinko coenzyme q10 ve biesteron dhea gibi bi duzine ilaclar verildi. bende de en az 2 ay menapoz icin igne verildi ama lucrin degil decaptyl depot diye biseydi galiba. cuma da kan verip bi suru tahlil yaptircam belki daha da uzun surecek menapoz. bakalim hayirlisi ne ise o olsun. ins. guzel sonuclar aliriz hepimiz :)

Rabbim emeklerini bosa cikarmasin insallah canim asla umitsizlige kapilma olurmu bol bol dua et Rabbim duyar dualarini..

Rabbim emeklerini bosa cikarmasin insallah canim asla umitsizlige kapilma olurmu bol bol dua et Rabbim duyar dualarini..

Insallah cnm, hepimizin emekleri karsiligini bulsun :) Hayirli kandiller bu arada, bu mubarek gunde bebek isteyen herkes icin dua edecegim...

Mirajam senin yumurta sayimi bugundu degil mi cnm? Kac tane olusmus?
evet canim bugundu biraz moralim bozuk geldim tam olarak bir sayi soylemediler sadece 2 tane 15 mm yumurta oldugunu digerlerinin kistlerden ayirt edemediklerini soylediler dun gece uyuyamamistim cok heycanliydim daha fazla bekliyodum
neyse canim hakkimiza hayirlisi olsun insallah
Bu mubarek kandil gecesi yuzu suyu hurmetine Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah

Hic bozma moralini, eminim kistlerinin arkasinda da yumurta vardir...Bak hamd olsun hala yumurtan var, insallah bebek olarak sana gelirler canim...

Hic bozma moralini, eminim kistlerinin arkasinda da yumurta vardir...Bak hamd olsun hala yumurtan var, insallah bebek olarak sana gelirler canim...
sagol canim cok tesekurler evet insan uzulmuyor degil ama sonra dusununce Rabbim oglumuda 1 yumurtadan verdi sonucta, Rabbim yine yazmissa yine nasip eyler yazmamissa ikinci yavruyu vardir bundada bir hayir
Gorelim mevla neyler neylerse guzel eyler

sagol canim cok tesekurler evet insan uzulmuyor degil ama sonra dusununce Rabbim oglumuda 1 yumurtadan verdi sonucta, Rabbim yine yazmissa yine nasip eyler yazmamissa ikinci yavruyu vardir bundada bir hayir
Gorelim mevla neyler neylerse guzel eyler

Kesinlikle, yeter ki Allah nasip edecek olsun...benim ilk tup bebek denememde (o zaman endometriosis oldugunu bilmiyordum), 11 yumurta toplandi, 2 transfer edildi..ama Allah nasip etmedi...cok ulzdum tabi...Simdi hikmetlerini goruyorum...eger hamile kalsaydim, bu hastaligimdan hic haberim olmayacakti...bu hastalik ilerleyip, cok daha ciddi saglik sorunlari olabiliyormus...ogrenince baya gozum korkmustu...neyse Mevla en hayirlisini veriyor da biz cok aceleci olabiliyoruz...

sen kalbini serin tut, dualarina devam et...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…