ben bunu hic duymamistim cok tesekur ederim paylasimin icin
zencefili bende duydum, hatta aldigim gebelik vitamininde de zencil varmis..gunluk almis oluyorum boylece...endo icin tavsiye ediliyor..Evet canim cok normal zencefil kat cayina iyi gelir bir bardaga cay kasiginin ucuyla ben onceki tedavimde bilmiyodum tam 5 kilo almistim Siskinlik yuzunden
sifa olur insallah canim ben sadece folik asit kullandim doktorum ondan baska bisey tavsiye etmedi bunlari ilk defa duydum cunku burdaki doktorlar ilactan yana asla degiller onlardan birak vitamini hastalandigimizda cok agir hasta olmamiz lazimki ilac versinler
Canim paylasimin icin tesekkurler :) Yazdiklarindan DHEA, COQ10 ve B12 yi her gun duzenli aliyorum bende, D vitamini 10 gunde bir demisti dr. Ari sutu+polen i de duydum ama henuz baslamadim... Bunlarin disinda bana krill oil (sanirim balik yagi benzeri), E vitamini (evicap) ve redoxon (c vitamini+cinko) vermisti dr, bunlari da her gun aliyorum. allah yardimcimiz olsun, ilac komasina gircez resmen :) saatte bir alsak her birini tum gun ancak yetecek :)
Canim paylasimin icin tesekkurler :) Yazdiklarindan DHEA, COQ10 ve B12 yi her gun duzenli aliyorum bende, D vitamini 10 gunde bir demisti dr. Ari sutu+polen i de duydum ama henuz baslamadim... Bunlarin disinda bana krill oil (sanirim balik yagi benzeri), E vitamini (evicap) ve redoxon (c vitamini+cinko) vermisti dr, bunlari da her gun aliyorum. allah yardimcimiz olsun, ilac komasina gircez resmen :) saatte bir alsak her birini tum gun ancak yetecek :)
Bana direk tüp bebeğe başladı menopoz iğnesi olmadım kistin içini çekti aspire etti bu iğneler yumurta geliştiricler.. Belki daha sonra kullandırır diğer aya transferi bırakıp..Merhaba yazperisi,
bu igneler nicin? menapoz ignesi mi bunlar? neden iki tane anlayamadim, benim dr da cikolata kistleri baskilamak, kucultmek icin menapoz ignesi (benimki decapeptyl) verdi ama onu adet oncesi sedece ayda 1 defa vuruluyorum. onun disinda da yumurtalarin kalite ve sayisini arttirmak icin takviye vitaminler, ilaclar verdi.
amiinn insallah canim, ever cok sukur Rabbim hayirli uzun omur versin hayirli evlat etsin insallah inanki beni uzgun gorunce gelip opuyo, sirinlik yapiyor ben guluncede bana sariliyor ne uzuntum kaliyor ne acim :) Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah..
bu arada benim doktorum bana vitamin felan vermemistine kadar cok vitamin kullaniyosunuz
bu arada ari sutunu ihmal etme bence..ogrendigime gore japonlar atom bombasi sonrasi tip uzerine cok arastirmlarda bulunmuslar..haliyle atom bombasinin etkilerini insan sagliginda en hizli silmenin yollarini aramislar...yapilan arastirmalarda hucre yenilenmesinde en etkili dogal besin ari sutu ve poleni bulmuslar.Japonyada ilk okul cagina gelen her cocuk duzenli ari sutu ve polen tuketirmis..hatta su an dunyada ari sutu ve polen uretiminin yuzde 70inin japonlara satildigini, geri kalan yuzde 3oun ise japonya disindaki ulkelere satildigini ogrendim...Kisacasi ari sutu mucizevi bi ilac, faydalanmak gerek...ben de son 2-3 aydir iciyorum, erkeklere cok faydali...malesef esimin polene alerjisi var o yiyemiyor...
Bana direk tüp bebeğe başladı menopoz iğnesi olmadım kistin içini çekti aspire etti bu iğneler yumurta geliştiricler.. Belki daha sonra kullandırır diğer aya transferi bırakıp..
Canim amerikada cok bilinen bir seymis, bende arastirdikca ogrendim. Hint yaginin faydalarinin anlatmak icin 1900lerin basinda bi kitap yazilmis, yazari doktormus..ondan sonra amerikada cok yaygin kullanilmaya baslanilmis...bana bunu tavsiye eden arkadasda tamamen doktorlara inanan alternatif tibba inanmayan biri.. zaten anlatirken de boyle bir seyi tavsiye edeceek son kisi benim belki ama basima gelmese sana tavsiye etmezdim dedi...
yeminle anlatti 6cmlik kisti ameliya oncesi son ultrasonda kaybolmus...bu ara eger hamile kalma ihtimaliniz varsa (dogum kontrol hapi falan kullanmiyorsaniz) hint yagi masagini sadece yumurtlamadan once yapmalisiniz, yumurtlamadan sonra tavsiye edilmiyor.cok etkili oldugu yeni gelisen embriyo varsa yan etsisi olabilirmis...aklinizda bulunsun..
evet benim doktorumda aslinda eger istersen alternatif tiptan faydalanabilirsin dedi ama ben her duydugumu denemek istemedim sadece endo. diyeti yapmistim agrilarima iyi gelmisti alternatif tip uygulayan doktor bulamamistim zaten oglumdan sonra agrilarim azaldigi icin artik biseyde yapmadim. aslinda gecmiste omega 3 yagi felan kullanmistim Evitamini kullanmistim ama benim gorumcem eczaci o onermedi bu vitaminleri en guzel dogal yolla alinmali demisti bende birakmistimcanim bazi doktorlar malesef sadece ilaca guveniyor..benim doktorum da tup bebekle cocuk sahibi olmus, o yuzden hastanin durumunu cok iyi anliyor..zaten bana ilk gorusmede "tup bebek bi surec, dogru vitaminler ve ilaclarla yumurta kalitesinin ve sansin artilildigi ispatlandi...sizde hemen takviyelere baslayin" dedi...COQ10, prenatal, DHEA ve ari sutune onun tavsiyesiyle basladim...cok sukur cok memnunum simdiki doktorumdan...
Amin canim sagol, seni cok iyi anliyorum canim benimde denemedigim hic bisey kalmamisti.,. sagon kuru, incir kuru, endo diyeti, vitaminler daha neler nelerr.. ama en cok endo diyeti isime yaramisti agrilarim hafiflemisti..Ne guzellll, allah mutlugunuzu bozmasin ins.:) Benim dr c.kisti yumurta sayisini ve kalitesini de dusuruyo, once kalitesini arttirmamiz lazim demisti. yinede kader kismet ama insan keske yapsaydim dememek icin iyi gelebilecek herseyi uygulamaya calisiyor...
Haklisin cnm, ama dogal olanini tr.de nerde bulabilirim ona bakmam lazim... bu arada arastirmalarina hayran kaldim :) bu arada hic incir kuru ve sogan kurlerini denedin mi? ben sogan kurunu 1-2 ay denemeyi dusunuyorum. ancak ari sutu+polen kullaninca incir kuru de yapmali mi emin degilim? cok fazla yumurta olusursa ohss den bahsetmis arkadaslar, tupler siviyla doluyomus galiba?? cok da karistirmak istemiyorum. sogan kuru ve ari sutu poleni yapcam.
canim benim normal yolla hamile kalma sansim yok cunku son ameliyatimda doktorum tuplerim tikali oldugu icin kapatti ordan rahme sivi gelmemesi icin ama bu bilgileri paylastigin icin tesekurler belki baska arkadaslara yardim olur
evet benim doktorumda aslinda eger istersen alternatif tiptan faydalanabilirsin dedi ama ben her duydugumu denemek istemedim sadece endo. diyeti yapmistim agrilarima iyi gelmisti alternatif tip uygulayan doktor bulamamistim zaten oglumdan sonra agrilarim azaldigi icin artik biseyde yapmadim. aslinda gecmiste omega 3 yagi felan kullanmistim Evitamini kullanmistim ama benim gorumcem eczaci o onermedi bu vitaminleri en guzel dogal yolla alinmali demisti bende birakmistim
ben kurleri ameliyattan once denemistim..tabi o zaman hastaligimi bilmiyordum...faydasi oldumu cok bilmiyorum ama calistigim icin duzenli yapamadim..dedigin gibi herseyi karistirmadan deneyebilirsin...insallah sifa olur..
kizlar gecen sene benle ayni zamanda tup bebek yaptiran bir arkadasim var..yasca benden buyuk, yumurta revervi azalmis ve esinin sperm sorunu falan vardi..bizim dosya ile onun dosya kiyaslansa her halde herkes benim hamile kalmamim onun hamile kalmasindan cok daha kolay derdi...neyse ben ilk baslarda doktora ve ilaclara tam guvenle basladim..bu aradada arkadasim 3 ay oncesinde ari sutu bal polen, dhea, vitaminlere baslamis..bana da soylemisti ama o zaman doktorum sizde yumurtalarda bir sorun yok, gerek yok demisti...neyse ayni ay tup bebek yapildi...benim 11 yumurta, arkadasin 5 yumurtasi oldu..tahmin edin hikayemiz nasil bitti? ben negatifi aldim, oturdum..arkadas masallah barekallah yola devam etti... yasin dah kucuk olmasi, spermleri kalitesi falan yalan cikti...bu negatiften kazandigim tek sey zaten bu oldu herhalde..sadece doktor ve ilacla bu is yurumuyor...vicudu hazirlamak gerek...Allahtan doktor degistirdim, yeni doktorumda 2 tup bebekle 2 set ikizleri var...bana negatif bir tup bebek tedavisinin esleri ve evlilikleri nasil etkileridigni kendi tecrubeleriyle anlatti...en azindan halimi anladigini biliyorum...sonrada ona danisarak ek takviyelere basladim..sonucu Allah bilir ama en azindan bu sefer elimden gelini yaptim, gerisi takdir diyebilicem...
Benim de gordugum kadariyla benzer durumu cok fazla kisi yasamisbenim de ilk dr.um cok bilincsizdi yanlis teshis (tek c.kisti var dedi), gereksiz negatif asilmadan sonra (ki cift tarafta olunca asilama gereksizmis) ikinci doktorun da yumurta takibi ile gereksiz yere oyaladigini anladiktan sonra dogru dr arastirmaya basladim. Ozellikle endo hastalarinda dedigin gibi cnm vucudu hazirlamak cok onemli, cok faydasi oluyomus. kk den yumurtaliklarda c.kisti olanlarin transfer oncesi menapoza girmenin de cok onemli oldugunu ogrendim, bunu yapmayanlarda ben olumlu sonuc alan gormedim (muhtemelen vardir). Simdiki dr.uma bende guveniyorum, yapilanlarin (yapilacaklarin) dogru olduguna inaniyorum, gerisi allahin isi elbette :) Sana tamamen katiliyorum cnm, ins. bende elimden geleni yaptim diyebilirim ilerde :) hayirlisi neyse o olsun hepimiz icin :)
Oyle malesef, doklarlar o kadar cok vaka ile ugrasiyorki bazen detaya inmeden standard uygulamalar kurban gidiyor insan..benim ameliyatla kist alindigi icin tup bebek oncesi menapoza gerek olmadigi soylendi...yanliz ameliyattan sonra tipki menapoz gibi araliksiz adet olmadan 2 ay dogum kontrol hapi kullandim...doktorum gecici menapoza sokmanin ilerde ters etkileri olabilir, cok kullanmiyorum ben bu metodu dedi..ayni menapoz etkisini dogun kontrol hapi ile de yapaiblir dedi... oyle iki ay ara vermeden dogum kontrol hapi aldim, rahmi dinlendirim ameliyat sonrasi iyilestirmek icin....
Anladim cnm, benim kistler duruyo amliyatla alinmadigi icin onlarin olumsuz etkisini minimuma indirmek, sessizlestirmek icin, rahmi de dinlendirmek icin 2 ay kadar adet gormemek gerekiyormus. igne ya da dogum kontrol hapi fark eder mi bilemiyorum? sen simdi almiyosun degil mi dogum kontrol hapi? Menapoza girmenin ne gibi olumsuz etkileri olabilir acaba ilerde? bildigim kadariyla mirjam da 6 ay menapoza girmisti... neyse bakalim bizim durumlar da farkli aslinda... ins. sonuc olumlu olur hepimizin :)
Insallah canim ben cocuklugumdan beri bebeklere cocuklara hastayim hep diyordum ben evlenince en az 5 cocuk yapicam Mevlam bir tane nasip etti cok sukur bir tane sondurulmus embiryo var ama simdi dusunmuyorum ben biraz hastaligimdan korkup acele ettim simdi oyle yapmayacagim biraz dinlenecem hem kafamin hemde kendimin rahat olmasi lazim hayirlisi olsun insallahanladim cnaim...eger dondurulmuslarin varsa biraz dinlenip tekrar dene bence...bir kez hamile kalabilmissin, insallah tekrar kalirsin yine..
Aslinda ideali gorumcenin dedigi gibi her vitamini dogalinda almak..malesef modern yasam dongusunde ben sanmiyorum ki herkes cok saglikli ve dogal besleniyor olsun..en azinda kendi cifliginde/koyunde yasayip, herseyi bahcesinde ureten insanlar disinda, dogal beslenen var midir bilmem..evdeki temizlik malzelerindeki kimyasallardan tutta buzdolabindaki yiyeceklere kadar hersey farkli kimyasallar var...o halleriyle gida degeri mi var yoksa zarari mi bilmiyorum..bu vitaminleri dogal yolla almak fikri cok hos ama utopik aslinda...keske dedikleri gibi bi dunya olsa.. bu yuzden bende her firmadan ilac almam..ozellikle az islemden gecirilmis olabildigi kadar dogala yakin olanlardan almaya calisiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?