Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Anladim cnm, benim dr da bi enteresan renkli kisilik :) kendi yas grubunda milli tenisciymis :) hemen aradi hocalari falan basliyosun spora dedi, oyle oldu yani tenis kursu isi oldu bittiye getirdi :) bakalim sonuc ne olacak :)

cok sukur iyiyim canim, yumurta taslaklari hakkinda bi bilgim yok malesef, eger kafana takildiysa doktorunu ara sor canim.
sporun endoya iyi geldigini ben kendim ogrendim malesef okadar adet sancisi cekiyordumki morfin haplari bile ise yaramiyodu, karnima hep biseyler bastirmak istiyordum oyle bir his oluyordu geceleri yataktan kalkip mekik cekiyordum biliyorum biraz komik ama mekik cekince rahatladigimi hissediyordum doktoruma anlattim oda sporun iyi gelecegini soyledi bende yuruyus, plates felan yapiyorum haftada birgunde zumba dersine gidiyorum bisikleti ben spordan saymiyorum cunku benim omrum bisiklet ustunde gecti cocukken okulum 5 km uzaktaydi hep bisikletle giderdim 12 yasindan sonrada okulum 8 km uzakti yine bisikletle giderdim.. iyi gelseydi bu hastaligim hic olmamaliydi
Anladim cnm, benim dr da bi enteresan renkli kisilik :) kendi yas grubunda milli tenisciymis :) hemen aradi hocalari falan basliyosun spora dedi, oyle oldu yani tenis kursu isi oldu bittiye getirdi :) bakalim sonuc ne olacak :)
ne guzel olmus iste doktorun sayesinde teniste yapican, bende hep istiyordum tenise kursuna gitmeyi hic olmadi :) cocukken kendimi koruyayim diye ailem kareteye gondermisti :) bende masa tenisiyle idare ettim :)

Masallah tatlim yuruyus, plates, karate, bisiklet, masa tenisi sende yok yok :)) faydasi olur umarim, olmadi spor yapmis oluruz cnm :) ben zaten menapozda kilo almamak icin spor yapacaktim iyi oldu...

ben bu hastaligi onleyen hic bir sey duymadim, ancak yavaslatan seyler var spor yapmak gibi...birak bisiklete binmeyi cocukluktan duzenli antreman yapan milli sporcularda bile bu rahatsizlik oluyor....bi websitesinde okumustum, madalayali yuzucu...cocuklugu yuzerek gecirmis ama bizim gibi endo hastasiydi.. bu ornekle o zaman yuzme de iyi gelmiyormus, onu da spordan saymayalim demek gerekir. ....Canim bence senin rahatsizligin belki duzenli bisiklete binmeseydin cok daha vahim olacakti, bence olaya oyle bak... ben oyle bakiyorum...duzenli daglara kampa giden biriyim..saatlerde daglara tirmanmisligim var...doktorumda dedi, eger ektif olmasaydin belki de daha ileri asamada olacakti diye...

Bu arada kizlar bir arastirma okudum, ameliyat sonrasi endo hastalarinda tup bebek basari oranlari ile ilgili...benim gibi 2. derece endo hastalarinin ameliyat sonrasi basari orani %70-75mis..birinci derece endolarin basari oranin nerdeyse %100du...benim ameliyattan sonra doktor kistin 2.5cm oldugu icin 2.derecesin dedik ama aslinda 1-2. seviye arasinda demisti...insallah bu arastirma isabetli olur...ben hep sansimi cok dusuk hesapliyordum.. ama ameliyat olmak sanki isabet oldu gibi benim icin...bu arada 3. derece basari orani 60%, 4. derece de yasla beraber %30-40 arasina dusuyormus... tabi bu kismini sevmedim arstirmanin...cunku endo yasla beraber asama kat ediyor...Bir kac sene sonrasi Allahualem..

Masallah tatlim yuruyus, plates, karate, bisiklet, masa tenisi sende yok yok :)) faydasi olur umarim, olmadi spor yapmis oluruz cnm :) ben zaten menapozda kilo almamak icin spor yapacaktim iyi oldu...

canim karete ve masa tenisi cocuklugumda kaldi, bisiklete gelince burda bisiklet kullanmak yemek yemek su icmek gibi bisey bize, bu ulke cok duz oldugu icin bisiklet hayatimizin bir parcasi burda bisiklet kullanmayan kimse yokki..

4-5 gün sonra yapılcak tekrar kontrole gidecem iki gün sonra ona göre catlatma iğnesi vercek
hadin hayirli haberlerle gel insallah canim dualarim senle.. Rabbim gonlune gore versin insallah

evet gercekten haklisin canim, benim adet agrilarim arttigi zaman esim kaza gecirmisti ve sag kolu cok kotu kirilmisti birkac defa ameliyat oldu 5 ay evde kaldi tabi bende onla evde kaldim esime bakmak icin cunku hic bisey yapamiyordu tuvalete bile tek basina gidemiyordu o aralar adet agrilarim artti her defasinda daha cok arttigini hissettim,

bu dogru canim benim doktorumda demisti hatta 1-2-3- derecede olan kisiler hamile kaldiklarinda hastaligindan kurtulma sansi cok yuksek, benim malesef cok ileri seviyede hatta artik kroniklesmis benim sadece% 25 sansim var ve yasimda ilerliyor oglumun tedavisinde kullandigim ilaclarin iki katini kullandim..

Cok gecmis olsun...Allah korumus esini...

Bu hastaligin en kotu kismi ilerlemesi..bana da doktor ameliyat sonrasi hemen hamile kal...endo hucreleri ostrojenle beslenir, 9 ay adet gormezsen hastaliktan kurtulabilirsin demisti..ameliyat sonrasi ilk 6 ay sansin yuksek demisti..bu arada ben ameliyat olali 6 ay olacak haziranda... 2 ay dogum kontrol hapi, kist derken ertelenerek hazirana kaldi...

iyi canim en azindan hemen yapiyolar tup bebegi, burda ilk 6 ay sansin var diye hic bir tedavi yapmiyolar

Senin doktorun kimdi cnm nerde oluyor tedavin

evet gercekten haklisin canim, benim adet agrilarim arttigi zaman esim kaza gecirmisti ve sag kolu cok kotu kirilmisti birkac defa ameliyat oldu 5 ay evde kaldi tabi bende onla evde kaldim esime bakmak icin cunku hic bisey yapamiyordu tuvalete bile tek basina gidemiyordu o aralar adet agrilarim artti her defasinda daha cok arttigini hissettim,[/QUOTE]

Cok gecmis olsun tatlim... Allah korumus...

Cok bela bir hastalikmis gercekten, allah daha kotusun gostermesin elbette... Dedigin gibi ostrojen besliyo kisti ama bi yandan dr.lar veriyo (dheada vardi sanirim) yumurtalari buyutmek kalitesini arttrimak icin... yumurta kalitesine daha cok onem veriyolar demekki, ins. dogru bir islemdir bilemiyorum artik?? neyse bakalim cnm hazirana da pek bisey kalmadi zaten :) ins. yakin zaman sonra mtlu haberlerini aliriz buradan, moral olur bizede :)

DHEA'de direk ostrojen yok aslinda ama DHEA etkisiyle vicudda testestoron artiyor..bu artisin tetikleyicisi olarak ostrojen artiyor...ben de kendimce iki farkli doz aliyorum.yumurtalamadan once 50mg, yumurtlamadan sonra 25mg...yoksa tekrar kist olur gibi geliyo...bu arada vicudun kendi urettigi ostrojenden cok disardan aldigin ostrojenler sistemi bozuyor...nerdeyse her plastikte ostrojen taklidi yapan molekuller var..yada hormonlu yiyeceklerden, gunluk hayattaki kimsayal maddelerden aliyoruz...asil onlardan kurtulmak gerekiyor...ben mutfaktaki bir cok plastik kabi attim...esime de kullandirmiyorum...ya cam yada metal aletler var evde..sadece temizlik icin kullandigim kaplar plastik...baska turlu rhat etmiyor icim..bu hastaliktan once de mutfaktan uzak tutardim plastigi... ama hastaligi ogrenince hediye gelen bir kac saklama kabi falan vardi, onlari da attim...microdalga firin cok cok nadir kullanirim..aliminyum folyo falan sadece sandivic sarmak icin kullanirim..hayatta firinda, sicak yemek yaparken veya mangalda kullanmam... yemeklerde sadece zeytin yagi kullanirim...cok nadir disarda yemek yerim..(amerikadan zaten gonlune gore restoran bulmak zor..bi balik restoranlarini sevirim..)...bunlar tabi sadece endo icin degil, genel olarak vicuda aldigim kimyasallari azaltmak icin dikkat ettigim seyler... neyse boyle iste...esim cok dikkat ediyosun der sikayet ederdi, ama gecen gun doktorda benzer seylere dikkat edin deyince zaten biz dikkat ediyoruz deyip hemen sahiplendi mevzuyu...

canım uğur akyolun macununu tavsiye ederim..ben kullandım kistim gecti ama bilmiyorum sizin bünyenizde nasıl etki gösterir..kendisiyle hiç bir bağlantım yok bu arada hiç de hazzetmem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…