Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Bana dr seviyeyi soylemedi, bende bilmiyorum:) sanirim seviye kesin olarak laparoskopi sonucunda belirleniyor. benimde herhangi bir belirtim yoktu hamile kalamamak disinda, hic agri yapmadi cok sukur :) hadi bakalim hakkimizda hayirlisi olsun ins. :)

Benim endo. 4. Seviye 3 defa ameliyat oldum malesef ;( aslinda tup bebek oncesi uc ay menepoz hamile kalma sansini arttiriyormus doktorum anlatti benim ilk tup bebekte yumurtalar dollenmemisti o yuzden hastaligim ilerlemesin diye hemen yine menepoza soktular ;( cunku cok sayida kistlerim vardi, menepozun yan etkeri ilk basta vucudun su toplamasiymis ve bu su bazilarinda yaga donusuyor cok kisa surede cok kilo alan oluyor ben 7 Ay menepozda kaldim bileklerimde damar sIkIsmasi oldu bileklerim cok agiriyodu, ellerim cok uyusuyodu ben sabah 3-4 saat ellerimi kullanamiyordum ustelik hala tam olarak gecmedi bunada cok sukur.. Bazi insanlarin bazi hastaliklara yatkinligi oluyormus ve bu igneler yani erken menepozda o hastaliklari tetikleyebilirmis benim gorumcem eczaci ve hep soyle der ilac iki basli cekic bir yeri yaparken biryeri yikiyor gercekten dogru.. Bizde denize dusen yilana sarilir misali ne olursa yapiyoruz;( Rabbim kimsenin emeklerini bosa cikarmasin insallah

Canim benim, cok zahmetli gecmis senin...ama Allah mukafatini vermis masallah size...Profil resmini cok sevdim, Allah ayirmasin evladindan....ben cok detayli bilmiyordum yan etkilerini menapozun...dedigin gibi, bunye ve genetik yatkinlik her hastada farkli...Insallah hazir hissetiginde yine denersin...Esimin cok hosuma giden bir sozu var "doga hic bir sey bir defa olmaz, eger bir defa olursa o da zaten mucizedir" der...Sen bir kez hamile kalmisin,vicudun hamilegi tecrube etmis, insallah vicudun hazir oldugunda yine hamile kalirsin canim...Herseyin vakti var iste...bende acelciyim, ama nasipten ote koy yok, hayirlisi hakkimizda...

Bana dr seviyeyi soylemedi, bende bilmiyorum:) sanirim seviye kesin olarak laparoskopi sonucunda belirleniyor. benimde herhangi bir belirtim yoktu hamile kalamamak disinda, hic agri yapmadi cok sukur :) hadi bakalim hakkimizda hayirlisi olsun ins. :)

sende benim gibiymissin demek..ben de tek sorun hamile kalamamakti, dedigin gibi laparoskopi de ogrendim seviyeyi...hic bir sikayetim olmadi onun disinda...senin adetlerin kac gun? benim 24-26 arasinda masele..kisa ama testlere hersey normal cikiyor..bi ara o takilmisti aklima...ameliyat sonrasi ilk defa ilacsiz bi dongum olacak...bakalim adetim degisecek mi merak ediyorum...

Senin kistin buyuklugu ne cnm? Acaba benim dr boyle birsey neden onermedi? Kistin icini bosaltma islemi nasil yapildi, anestezi ile mi?
6 cm , anestezi ile yapılıyor ultrason cihazının yanında iğne oluyor ordan çekiyor sıvıyı ama kist duruyor. içini boşaltıyor. geçici bir çözüm. sadece tedavi sırasında kücük olsun diye.

Benim adet 28 gunde gelirdi cnm, ama son zamanlarda o kadar cok ilac kullandim ki her ay farkli araliklarla geliyor 25-30 gun arasi degisiyor cnm... ins. hamile kalmissindir gelmez :) ne guzel surpriz olur ama :)

6 cm , anestezi ile yapılıyor ultrason cihazının yanında iğne oluyor ordan çekiyor sıvıyı ama kist duruyor. içini boşaltıyor. geçici bir çözüm. sadece tedavi sırasında kücük olsun diye.

Anladim cnm, senin kist bir tane degil mi? nerde yaptiriyosun tup bebegi cnm? dr un kim?

Benim adet 28 gunde gelirdi cnm, ama son zamanlarda o kadar cok ilac kullandim ki her ay farkli araliklarla geliyor 25-30 gun arasi degisiyor cnm... ins. hamile kalmissindir gelmez :) ne guzel surpriz olur ama :)

Canim ya ne guzel olur aslinda ama cok zayif bi ihtimal..acikcasi ben olmayacagini dusundugum icin cok da dikkat etmedim...hafta sonu sirtimda canta daglarda gezdik esimle, nerden bakarsasn bak 7 saatte yakin yurumusumdur...ustune bi de cimleri kestim dun, o da beli agritti biraz...yani hamilelik ihmali olanlar icin yapilmamasi gereken seyleri yaptim... sonradan aklima gelmedi degil ama tup bebek oncesi de kendimi kasmak istemedim, ne biliyim boyle mucizeler baskalarina olur ama benim basima gelmez gibi dusundum...

Anliyorum cnm, bende tup bebege karar verdikten sonra fiziksel aktivitelere, onemli gunlere hic dikkat etmedim, etmiyorum... nasilsa kendiliginden hamile kalamam diye dusunuyorum... genelde cabalayarak biseylere sahip oldum hayatimda :) hic onemli degil yeter ki olsun :) bebislere kavusabilirsek ins. tum bu sikintilari unuturuz eminim :)

aynen dedigin gibi...ben de cabalayip elde edenlerdenim..ama bebek isi hepsinden zormus..nasip demekten oteye gecemiyor insan...

Amiinn canim sagol Rabbim sanada hayirlisiyla nasip etsin insallah.. evet cok haklisin canim hersey nasip kismet.. Rabbim hepimize herseyin hayirlisini versin insallah..

hic oyle dusunme canim benim dayimin gelininin tam 8 yil sonra tup bebekle cocuk sahibi oldu sonrasinda ne yaptiysa olmadi... oglu 8 yasinda felandi birgun mide agrisiyla doktora gidiyor ve hamile oldugunu ogreniyor Rabbim vermisse hic belli olmaz ...

selam canlar nasilsiniz? nasil gidiyor?

Merhaba canım, iyilik saglik ne olsun :) Sen nasilsin? Benim dun kotrolum vardi, haziranin 10unda bir tane daha decapeptyl igne yaptircam, ondan 14 gun sonra yine kontrol olacak. amh ve ca125 testlerini takrarlamami istedi dr.um. birde yumurta taslaklari kucuk senin dedi? bunun ne anlama geldigini bilen varmi? yumurtalar da kucuk mudur benim bilemedim, sormak da aklima gelmedi o an... takildim biraz buna ama neyse ilaclara, kurlere devam :) bu arada spor endo ya cok cok iyi geliyomus kizlar, ben tenise baslayacam haftaya 1-2 ay yapmak istiyorum... kk de bir arkadas agir spor yaptigi donemde kistinin kuculdugunu ogrenmis? sirf spordan da olmayabilir tabi...yinede paylasayim dedim :)

yumurtanın erken çatlamasını önlemek için yapılıyor bazısı daha büyük olduğu için, umarım etki etmiştir

evet canim, spor yapmak endoya cok iyi geliyor mesela hergun 45 dakika yurumek vicuddaki gereksiz ostrojenin atilmasini sagliyor..ben de yeni basladim.... ama cok agir sporlar yapmak yumurtaliklari ve yumurtlamayi baskiliyor, vicud kendini yoran fiziksel hareket karsisinda savunmaya aliyor, vicuddaki diger islemlerden enerji sinirlamasina gidiyor...kadinlarda genelde bu enerji adetin ya da yumurtalamanin kesilmesi seklinde oluyor..o yuzden dengeli ve cok agir olmayan sporlar yapmak lazim...yuruyus , yuzme cok faydali yada bisiklete binmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…