Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

arkadaşlar bi kaç yıl önce bu forumun müdavimiydim..2 olumsuz tüp bebek denemesinden sonra 4 cm kist için aşırı ağrılarım yüzünden ameliyat oldum.ankara tıp murat sönmezer hoca sağolsun çok temiz bi ameliyat yaptı ama ne kadar güzel geçse de bi süre sonra rezerv azalması fsh yükselmesi kaçınılmaz oluyor..sonrasından murat hocayla bu kez 2 denememiz daha oldu ve çok şükür 4. de tuttu..14 aylık kızım var..Bir zamanlar ne kadar imkansız gelirdi ve umudumu kaybettiğim zamanlar çok olmuştu..Şimdi belki biraz moral olurum diye yazıyorum çünkü bu hastalıkta en çok morale ihtiyaç var..Son tedavimden öce yine bir cm lik bi kistim vardı ve kullandığım uğur akyolun macunuyla geçti..sonrasında artık her tedavi öncesi yaptığım soğan kürüm..badem fındık ceviz incir atıştırmalıklarım yumurtaların kalitesi için yediklerimdi..fsh ımı hayıt otu içerek dengeledim..ayrıntısı için fsh ı düşüren yöntemler diye bi aratırsanız bazı bloglarda ayrıntılı anlatılmış..sonra bağışıklık sisteminin güçlü olması düzenli uyku düzenli yemek fit olmak önemli..stressten uzak durmaya çalışsam da her defasında stresliyidm.. yine olmadı dedim test gününe kadar hep kendimi yokladım ve olumsuz düşündüm olmadı diye cok ağladım ve evet olmadı..sonuncuda kendimi ibadete verdim tam teslim olmaya çalıştım..bi kaç seans akupunktur tedavisi gördüm..tedavi öncesi ve transfer sonrası.. öncekilerde çok kasmışım hareket etmeyim diye..sonuncuda rahattım yavaş adımlarla yürüyerek her işimi yaptım hatta transfer sonrası yemeğe bile gitmiştik eşimle..öncekilerde aylar öncesinden sağlıklı beslenme kamplarına giren ben bu kez kokoreç işkembe bile yedim..o kadar rahattım..evde gezindim kahvaltı hazırladım..çaydanlık bile kaldırmazken baya ufak ufak hareket ettim..hareketsiz kalmanın bi faydası olduğunu sanmıyorum..zaten tuttuysa ıkıncı ya da üçüncü gün tutmuştur..sonrasında ne yaparsanız yapın o orda inşallah.. tabi bu kadar rahat olmak tecrübeyle oluyo maalesef..test gününü beklemedim tabi:) hiç birinde bekleyemedim..8.gün adet sancılarımla teste gittik eşimle..yok olmadı diyorum çok ağrım var...eşimin hep inancı daha çoktu benden..o olduu sen yanlış hissediyosun diyo.ben benden daha mı iyi bileceksin olmadı heveslenme boşa derken..kan vermeye acile gidiyoruz..insanlar bizim için ne kadar önemli olduğunu bilmiolar tabi bu sonucun..bir saat bekledik, heyecanla gitti eşim sonucu almaya.. ben gidemedim bi kez daha yıkılmak istemedim..eşim beni çağırdı gel hata olmuş, kanda demir eksikiğine bakılmış tekrar kan verceksin..söylene söylene gittim tekrar kan verdim..bi saat daha bekle şimdi..of..bekleyemedik tabi bindik arabaya neresi eserse gittik ..hiç konuşmadık..bi yemek yedik ama neremize nasıl bilmiyorum..sonuç almaya gittik yine ben gidemedim eşim gitti..ben arabada bekliyorum..eşim elinde kağıdı sallaya sallaya koca bi gülümsemeyle koşa koşa geliyo..doktor gebelik var dediii..diye....kağıda baktım 106 yazıyo..8. gün değeri 106.. şimdiye kadar 6 yı bile görmemişken 106...bakıp kalmışım kağıda..çok ağladık tabi..bu arada eşim sonucu almaya gitmeden annem aradı rüyaya yatmıs rüyasında müjdeler olsun oldu demişler..onu da duyunca küçük bi aceba uyanmıştı bizde.. neyse aileleri aradık hemen..cok kişiye söylemedik ama çabuk yayılıyo böyle şeyler..3-4 ay dolana kadar söylemedik pek kimseye..söylenmesini de pek tavsiye etmem.. değer yüksek olunca ikiz bekledik iki kese göründü ama biri 8. hafatada kayboldu..çok şükür minik tatlı kesemiz sağlıkla büyüdü 2014 şubat ayında kucağımızı da evimizi de doldurdu..Şimdi en büyük dileğim Rabbimin iziyle isteyen herkesin bu duyguyu yaşaması..Kendimi çıkmazda hissettiğimde,her bunaldığımda kapısını çaldığım Allahım beni hiç geri çevirmedi..Hep Ona sığındım ve sadece Onda teselli buldum..Kendimi dualara verdim zihnimi böyle şeylerle meşgul ettim..El işleri ile uğraştım..bir blog acmıştım onunla oyalandım..derken kendime yeni meşguliyetler buldum.. sizlere de tavsiye ederim..bu arada burda yazışıp dertleştiğim arkadaşlarım oldu..çevremdeki kimsenin beni anlamadığını düşündüğüm zamnlarda hep burdaydım..Malum eşekten düşenin halini bi düşen anlar..:).. Ha bi de bi günlük tuttum..Gelecekteki evladıma diye..Yaşadıklarımı yazdım..kimseye söyleyemediklerimi.. o zamanki ruh halimi unutmayıp her okuduğumda Rabbime şükretmeme sebep olduğu için iyi ki yazmışım diyorum..bu arada hala yazıyorum ve artık kızıma..:) Ha birde en son denememizzde yaralama yöntemi ve co cultur uygulanmıştı..Rahmin kanlanması ve tutunmayı artırması için bence çok etkili yömntemler..Mutlaka tavsiye ederim..İnşallah siz benim kadar uğraşmazsınız ve hep iyi olumlu insanlarla karşılaşırsınız..Selam ve dua ile..

bukadar güzel anlatılırdı duygular .., gece gece ağlattınız beni zaten hormonlar tavan bu iğnelerden,çok duygu yüklü...inşallah bende güzel sonuç alırım sizin gibi,

canım uğur akyolun macununu tavsiye ederim..ben kullandım kistim gecti ama bilmiyorum sizin bünyenizde nasıl etki gösterir..kendisiyle hiç bir bağlantım yok bu arada hiç de hazzetmem..
sagol canim bende duydum biraz arastirdim memnun olanda var
Canim Rabbim evladini size bagislasin, hayirli evlat etsin insallah.. yazini okurken kendi gunlugumu okuyomus gibi oldum bende senle ayni seyleri yasadim ve benimde 20 subat 2014te oglum oldu :) bende senin gibi gunluk tuttum halada devam ediyorum yazmaya ama butun tedavilerimi... sonuclari...her negatifte sonucta yikilisimi... ve yeniden dogrulup yola devam edisimi herseyi yazdim hatta etrafimdakilerin beni anlamadiklarinin farkina varip icime gunlege dokuyordum.. ama en cokta Rabbime doktum icimi... bende yillarca hep negatif sonuclar aldim ama oglumun tedavisi cok farkliydi oyle sakin ve rahattimki bu arada gecen ay yine tup bebek tedavisi gordum ama ne kadar tecrubelerime dayanarak sakin ve o zamanki gibi rahat olmaya calissamda olamadim cok gergin ve stresliydim sonucuda malesef negatif oldu.. hayirlisi boyleymis, demekki yine zamani gelmemis cok sukur Rabbime bir tesellim var Rabbim hic olmayanlarada versin insallah..

Sizce Opudan sonra soğan suyu yapsammı transfer diğer aya olcak etkisi olur belki
selam canim nasil gidiyor tedavi? bu arada benim bildigim sogan kuru yumurtalar icin saglikli bir sekilde buyusun diye galiba..

İyi gidiyor allaha şükür, soğan kürü rahmi de temizliyo ama inceltebiliyomuşta o yüzden kararsız kaldım :)
Eger rahmi inceltiyosa tavsiye etmem cunku rahmin kalin olmadi lazim o yuzden birsuru igne kullaniyoz Rabbim tedavini hayirli kilsin ve hayirli evlatlar versin insallah

Eger rahmi inceltiyosa tavsiye etmem cunku rahmin kalin olmadi lazim o yuzden birsuru igne kullaniyoz Rabbim tedavini hayirli kilsin ve hayirli evlatlar versin insallah
Merhabalar Ben Geri Geldim.. Denemeden Sonra Anca Toparladim Kendimi.. Ve Simdi Yeniden Denemek icin Arastirmalara Basladim Bu Sefer Türkiyede Denicem ins. Ben Tedaviye Baslarken Kistim Vardi 1,7 cm.. Tüp Bebek Denemesinden Sonra Kayboldu.. Ins 8 ci Ayda Baslicam Tedavime Türkiyede Birde Merkez Kararini Verebilsem Daha Kolay Olucak.. Sizler Nasilsiniz mirjam Kojol..?!

Mustafa bey ama kübra hanım ile bakıyolar

Hangi mustafa bey?

Afferin sana, hayat tarzini degistirmissin ne guzel:) bende son aylarda ozellikle dikkat etmeye basladim ama insallah faydali olur...

merhaba canim cok uzuldum, hayirlisi olsun hakkina malesef kojol'unda benimde tedavilerimiz negatif sonuclandi benm birtane dondurulmus embiryo var ama simdi dusunmuyorum henuz hazir hissetmiyorum

26
Subatiz biz de..insallah kardesleri de olur kuzularimizin..ben kucuk oldugu icin hem o hem ben zorlaniriz diye dusunuyorum simdilik ama olmazsa diye korku hep var icimde..hayirlisi olsun insallh..gunlukleri okuduklari zamn ne hissedecekler cok merak ediyorum..ne kadar kiymetli oldugunu bilsin yeter benim icin..

aminn insallah yavrularmizin kardeslerde olur.. benim yasim 32 ve hastaligim cok ileri derecede oldugu icin bekleme luksum yok diye basladim ama simdi galiba biraz acelemi ettim diye dusunuyorum.. oglum cok kucuk ve ilk uc gun doktorum kucagina alma dedi gorseydin oyle zorlandimki kucagima cikmak istiyordu bende yere oturup onuda kucagima oturtturuyordum ama agliyodu 4. gun yatagindan ben aldim gorsen oyle simsiki sarildiki icim acidi

merhaba canim cok uzuldum, hayirlisi olsun hakkina malesef kojol'unda benimde tedavilerimiz negatif sonuclandi benm birtane dondurulmus embiryo var ama simdi dusunmuyorum henuz hazir hissetmiyorum
Cok Üzüldüm Herseyin Hayirlisi Olsun Ablam Ne Kadar Düsünme Desemde Zor Tabi.. Umarim Bidahaki Denemende Basarili Olur..

herkese selam
Aralik 2013 ilk deneme için basladik tupler tikali ve endometriozis var.4 ay kist yüzünden ertelendi martta basladik opu da 5yumurta toplandı ama tüpte sivi olduğundan 2embryo donduruldu rahim filmi çekildi laparoskopi ile tüp cikarildi 5saat suren bir ameliyatta.
iki sene öncede kist ameliyatı olmuştum ekimde donmus embriyo transfer edildi.kimyasal gebelik ile sonuçlandı
temmuz ameliyatından 5 ay sonra yine 4 cm kist mevcut yine menapoza girmem gerekiyormuş ...Lucrin iğne baskılanmak üzere tedaviye başladık haziran adetinde tek bir iğne olucak 3 ay menopoz artık eylulde görcez neler olucak

canım benim çok içlenmiş demekki..grip olduğumda ben de uzak tutmaya çalışıyorum ama mümkün olmuyo daha cok sarılmak istiyo..ben de 33 yaşındayım bu arada..

Ayyy canım daha kardeşi gelmeden kıskanmaya başlamış annesini :)

Cok Üzüldüm Herseyin Hayirlisi Olsun Ablam Ne Kadar Düsünme Desemde Zor Tabi.. Umarim Bidahaki Denemende Basarili Olur..
insallah canim cok sagol, bakalim Rabbim herseyin hayirlisini nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…