Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

kızlar birşey soracam ben bugün kontrole gitmiştim tüp bebeğe başlamak için
bugün adetin 1o. günü fsh 51 bu kadar yükselirmi adetin 2. günü daha düşükmü olyyo biraz moralim bozuldu yaa

Cnm 10.gun degeri yaniltici olabilir, hemen telas yapma bence... Dr.un adetin 2. veya 3. gun yapilmali demedi mi? Sizin sorun neydi?

Bana d vitamini ayda bir içilen ampul, elevit omega 3 verdi sende kullanabilirsin hamile olmayanlarda bağışıklık için kullanıyor. Embriyo yasalara göre tek oluyor sanırım iki olsa dahamı iyi olur bilemedim. Senn başladımı iğneler ?

canim bizim burdada tek embiryo transferi yapiyolar 2 embiryo yasaklanmis cunku ikiz gebelikler erken dogum riski cok yuksek ve bir suru sorun olusabiliyormus en saglikli tek embiryo demisti doktorum

Aynen banada ayda 1 tane ampul seklinde d vitamini verdi. elevit i duymustum ama epey ilac iciyorum bakalim... bana gecici menapoz icin gecen ay bir tane igne yapildi, 2.ncisini 10 haziranda yaptircam sonra da kontrol var...benim dr farkli bir procedur uygulayacak, sendeki gibi kistin icini bosaltmayi sordum dr.uma bana mantikli geldi ama dr. yumurta toplamaya engel degil simdilik gerek yok dedi. senin sansin yuksek diye dusunuyorum, ins. hamilelik haberini alirsin :) ayrica embriyo isini biraz dusunduruyor beni, benim yasim 35 2 tane konulabilir sanirim. bazi dr.lar yasa bakmadan hastanin durumuna gore 2 tane koyuyorlarmis diye duydum?? ben emin degilim sayidan gerci daha var ama 2 tane olunca erken dogum riski olabiliyomus arti ikiz gebelik daha zordur diye dusunuyorum... ote yandan sansini arttiriyosun offf kafam cok karisik benim...

canim bizim burdada tek embiryo transferi yapiyolar 2 embiryo yasaklanmis cunku ikiz gebelikler erken dogum riski cok yuksek ve bir suru sorun olusabiliyormus en saglikli tek embiryo demisti doktorum

Aynen en dogrusu tek embriyo sanirim

Nette buldum doğrumu acaba birde çift embriyoda şans artıyor ama ikiz de dediğiniz gibi zor..
  • "İki embriyo transfer edildiğinde ve hamile kalındığında yüzde 70’i tekizdir, yüzde 30’u ikizdir. Üç embriyo transfer edildiğinde yaklaşık yüzde 60’ı tekizdir, yüzde 30’u ikiz, yüzde 10’u da üçüzdür."

Sana hangi ilaçları verdi baya demişsin ? İçimiz dışımız ilaç oldu

Sana hangi ilaçları verdi baya demişsin ? İçimiz dışımız ilaç oldu

Gercekten cok: gunde 3 kez biosteron dhea, e vitamini (evicap), coenzim Q10, b12, krill oil (balik yagi hapi gibi bisey), C vitamini+cinko ve ayda bir kez d vitamini. gunde 8 tane hap, ilac komasina girmezsem iyidir... bir de ari sutu + polen aliyorum sabah aksam... valla bunye alt ust oldu

Çok hap vermiş sana doktorun ayrı ayrı, elevit çoğu vitamini içeriyor folik asit te önemli onu almıyormusun veya içeriklerinde varmı herhangi birinin.

Cnm 10.gun degeri yaniltici olabilir, hemen telas yapma bence... Dr.un adetin 2. veya 3. gun yapilmali demedi mi? Sizin sorun neydi?
ben tüp bebeeğe ramazan sonrası başlamak istiyordum
öğretmenim boş günümde gittim doktora ama bu kadar yüksek çıkması beni biraz şaşırttı
hiç bu kadar yükselmemişti
neyse hakkımızda hayırlısı adetle tekrar ölçüm yaptıracam bakalım

hakkina hayirlisi olsun insallah canim

Gecmis olsun cnm, neden tup bebek yaptiriyosunuz diye sormustum? yuksek fsh yuzunden mi? kist falan mi vardi ya da baska birsey?

Bence ramazan sonrası diye düşünme bir an önce gitmelisin, sonra bir sürü şey çıkıyor uzuyor zaten..

Gecmis olsun cnm, neden tup bebek yaptiriyosunuz diye sormustum? yuksek fsh yuzunden mi? kist falan mi vardi ya da baska birsey?
ilk rahim duvarım kalınlaşmaasıyla başladı serüvenim
sonra rezervim azaldı sonra tüplerimde sıvı birikmesi oluştu sonrada fsh ım yükseldi 4 yıldır uğraşıyorum canım
3 histerskpi 2 laporoskopi 2 de tüp bebek demesi sonucu negatif
bakalım hakkımızda hayırlısı
hiç bu kadar fsh ım yükselmemişti çok tedirrgin oldum ama yapacak bişey yok Allah ne derse o olur

Cok zor surecler bunlar, cok ugrasmak gerekiyor, allah sabir versin guc versin insallah... Umarim hepimiz bunca zorluklara ragmen sonunda yavrularimiza kavusuruz... adetin son gunlerinde fsh daha yuksek cikiyor cnm, yaniltici bir sonuc bu... sen adetin 2. gunu yaptir bence...

teşekkür ederim canım kesinlikle zor şeyler yaşadım yaşıyorumda
inşallah sonucu güzel olur

selam kizlar kac gundur ugrayamadim nasilsiniz? nasil gidiyor?
yazperisi canim tedavin nasil gidiyor?
Sarojo canim doktorla gorusmen nasil gecti?

Selam Mirjam,

Bugun eve geldim ama yarin yine ucagim var, tatilin ikinci kismi icin yola cikicaz...birazdan camasirlari yikayip, tekrar valiz toplucam...doktor randevum iyiydi, ivf takvimi cikarildi...ultrasonda 7 folikul vardi...normalde 9-12 arasinda olurdu..doktor cok takilma, dogum kontrol hapiyla duzenini degistirdik biraz dedi...kimyasal gebeligi ise cok onemsemedi...olabilir normaldir, saglikli olsa devam edersi dedi...Simdilik Haziran 22ye kadar dogum kontrolu alicam, 25de ultrason ve ilaclara baslicaz...acikcasi tatil cok iyi geldi bana, bebek kismini unuttum, esim ve ailesiyle cilgin bi tatil gecirdim...simdi ikinci kisminda esimin cok yakin 2 arkadasiyla karavan kiraladik, bir kac farkli eyaleti gezicez...enerji depolayip tup bebege saglam kafa ile gircem insallah... gitmem gerek kizlar, herkese kolay gelsin...

canim iyi olmana cok sevindim ne guzel tatilde yapiyon dedigin gibi kendini iyce toplayip baslayacan ve Allahin izniyle sonuc olcan insallah senin sansin cok yuksek cunku sen kendiligindende hamile kalabiliyon canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…