Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Bu arada amerika doktorlarda hastalar da protokoller uzerinden konuyor...benim ki microdoze lupron-antagonist protokolmus...Anladigim kadariyla yumurta kalitesine odakli bi protokol...bir ay dogum kontrol hapi sart vardi, bugun son hapi aldim...sonra adetim 3. gunu microdose lupron alicam 3 gun devam edicem, 3. gun lupron ve Gonal F ve bir hac ilac daha...Micro dose lupron, beyni adet sonrasi FSH-ostrojen salinimini ayarlayan uyaricilari bloklamak icin kullaniyor galiba...bir kac gun beyine luprondan dolayi "yeterli FSH-ostrojen salgilandi" mesaji gitmeyince beyinde hormon salgilanmasina devam ettiyor, tabi bu devamli hormon salgilanmasi da dogal yolla folikul sayisini artiriyor...sonra da 3. gun dogal olusan folikulleri Gonal F'le gelistirmeye dayali...sonrasi iste catlama ignesi ve toplama...insallah bana ugurlu gelir bu protokol...eger hastada bi protokol ise yaramazsa baska bir prokolle devam ediyorlar, ayni methodu iki kere cok kullanmiyorlar sonuc olumsuzsa...Allah var buradaki doktoruma cok guveniyorum...ben baslamak icin israr ettikce, daha degil, en uygun ayda baslicaz deyip erteledi...bu arada takviyelere devam ettirdi...hersey sebeb tabi, nasip edecek Allah ama yine de kullar olarak fiili duayi da tam yapmak lazim...simdi icim daha rahat, eger sonuc olumsuz olsa da bilioyrum ki doktorum cok ugrasti...

canim ya nasil bir hayel kirikligi yasamisin.. insanlarin hayelleriy.. duygulariyla.. vede sagligiyla oynuyorlar resmen.. ve malesef bunlar hakkinda kimse sikayetci olmadigi icin bunlarda insanlarin sagligiyla oynamaya devam ediyor
Rabbim kimsenin emeklerini bosa cikarmasin..
insallah bu defa hayirli haberler alcaz senden, nedense icimde bir his kesinlikle sarojo hamile kalacak diyor :)

Canim benim, Allah razi olsun, ne guzel bi temenni ...Insallah icindeki his gercek olur...Tek duam bu inan...Allah herkesin gonlunden geceni kucagina versin insallah...gercekten cok zor bi tup bebek denemesi gecirdim, gecen yaz bu zamanlar bunalima girmistim resmen...Hamd olsun gecti...O kotu tecrubenin en iyi sonucu transfer masainda ogrendigim kistin varligi...tabi sonrasinda endometriosis tanisinin konmasi...derdi veren dermani verir deyip devam ettik...Rabbim pisman etmesin, gecen sene yasadigim tup bebk hayal kirikligindan sonra daha temkinliyim, cok umutlanamiyorum, hayal kirikliginin tedavisi daha zor oluyor...elimden gelini yapicam insallah hayirli sonuclar olur hepimize...

canım hangi doktordu senin benimde mustafa bey ama bazen kübra hanım ilgileniyo kontrol fln bazen o yoksa opuyu falan o yapıyo, mustafa bey prof, diğeri değil, tek doktor ilgilenmemesi rahatsız etti benide ve kalabalık gerçekten ... mustafa beye güveniyorum ben hemşireler falanda iyi güleryüzlü, ama keşke diğer olumsuzluklar olmasa.. sonuçta moralde önemli bizim için..

hangi doktordu senin canım bende tereddüte düştüm benim mustafa bey ona güveniyorum hemşirelerde iyi güleryüzlü ama kübra diye bi doktorda ilgileniyor bazen beni de bu rahatsız etti tek doktorla çalışmak daha iyi olurdu sanki ve kalabalık bekliyoruz biraz.

Ne guzel tatlim ya, seni bilgilendiren ve dolayisiyla guven duydugun bir doktorun olmasi cok onemli cok guzel :)) Kotu deneyiminden sonra en iyisini yapmissin...Bende biraz sorup sikistirayim benim dr.u ne protokolu uygulayacak bana tam bilmiyorum sadece c.kisti yumurta kalite ve sayisini mutlaka olumsuz etkilediginden oncelikle takviye ilaclarla bu durumu mumkun oldugunca duzeltcez demisti. Tr.de senin dr.un kadar ayrintili bilgilendiren dr. bulmak zor bence cnm ama mumkun oldugunca iyisi arastirmaya calistim bende... Cnm sen AMH CA125 gibi testler yaptirmismiydin? Kac degerlerin? Ya da genetik veya pihtilasma testi yaptirdiniz mi?

Daha cok kazanmak icin kandirilan, duygulariyla oynanan o kadar cok cift var ki ulkemizde inanamiyor insan... Bunu yapan dr.lar nasil vicdanlari rahat uyuyabiliyorlar anlamak mumkun degil...Bu sekilde kazandiklari paranin da hayrini gormuyorlardir eminim... Beni de oylayan 2 dr. olmustu simdikinin oncesinde, ilki zaten iki kistin birinden habersiz, yumurtan duzgun catlamamis gibisinden birsey demisti. Nasil yani dedim catlamasa adet nasil oluyorum dedim, cahilce bir soru belki ama o zaman cok tuhaf gelmisti bana... Herseyi anlayamazsin, bunu bazi uzman dr.lar bile anlayamaz gibi sacma sapan bir cvp verdi, o anda notunu verdim dr.un zaten. Keske devam etmeseydim, gereksiz asilama yapti bize...bosuna bir suru ilac ictim, hayal kirikligi da cabasi... Negatif sonucu aldim, bildirmedim bile o da sormadi zaten... 2. dr. deneyiminden sonra tup bebege karar verdim. dr. ve ekibin cok onemli oldugunu anlamis oldum. Nasil yapiyorlar bilmiyorum ama dr.lar oyle bir tavir ve cvp.lar veriyorlar ki insan birkac sorudan sonra bir baska soruyu soramiyor, rahatsiz oldugunu hissediyorsun dr.un??? Cok hastalari olabilir, ancak her hastaya ikna edici cvp verilmesi gerekir... Olmuyorsa o kadar cok hasta almayabilir bence...Neyse bazen dr. un cok iyidir, her seyi gerektigi gibi yapar ama olmayadabilir. Onemli olan elimden gelen herseyi yaptim gerisi allahin takdiri diyebilmek, Hakkimizda hayirlisi olsun ins :)

Canim ben Aytun hanimin hastasiydim, transferimi Burcak hanim yapti...Sen icini rahat tut, Mustafa bey cok iyi diye duydum ama cok yogun olmasi benim gozumu korkutmustu...sen benim tecrubeme gore yargilama, eminim doktor farki olacaktir....

Oyle malesef...eger ellerinden geleni yaptigini bilsem inan cekilen cileye uzulmem...ama bazi doktorlar da standard uygulamalri var, hamile kalirsan ne ala, kalamzsan sana yumrutalara baglayip geciyor....bu doktorum kendisi de cocuklarina tup bebekle kavusmus o yuzden halden anliyor... trde cok az doktor protokol ismiyle anlatiyor, ben de hic sormamistim mesela....ama burda hastalar gercekten cok bilincli, mecburen doktorlar da detayli bilgi vermek zorunda...

bu arada CA125 testini ben sordum, ama burda bu test daha cok kanser hastalarina yapilan bi testmis, senin ameliyattan sonra boyle bir teste gerek yok demisti...ama istersen ekleyelim ama kanser hastalari icin yapildigi cok pahali dedi...ben istemedim..ama ameliyat olmasaydim isterdim eklemeyi...AMH icin de benzer bi durum oldu, benim onceligim sende olusan folikul sayisi ve bir kac hormon testiydi, adetin ucuncu gunu ultrasonda folikul sayildi 12 tane olunca bence teste gerek yok eger 3-4 folikul olsa risk grubundasin, testi yapalim derdim, ama sende yumurta sorunu olacagini sanmiyorum dedi...cok sukur hormon testleri de guzel cikinca yapmadik testi...Ama kendim merak ettigim icin trye gidince yaptircam, burada bu test cok pahaliya geliyor, amerikanin da kotu yani saglik hizmetlerinin cilgin fiyatlari...

Tamam cnm, dogru diyosun bende 6 ay kadar amerikaya gitmistim 2010 da saglik hizmetleri gercekten pahali. doktorlar da cok kolay antibiyotik bile yazmiyorlardi :) ama hayat daha sakin stressiz en azindan texas oyleydi :) yarin ultrasonda hersey yolunda gider ins. cnm :)

dedigin gibi gunluk kosturmacada belki trye gore daha rahat ama aileden uzak olmak nerdeyse ayni stresi ekliyor hayatina...artisi eksisiyle nerdeyse ayni...Neyse, bu arada ailden kimse bilmiyor bizim ikinci kez deneycegimizi...soru soruldukca geriliyorum..o yuzden kimseye soylemedim nu kez...ben de merakla yarini bekliyorum...hayirlsi insallah...

Yanlışlıkla iki kere yazmışım yukardaki mesajı , c125 testini bana yapmıştı doktor 3 sene önce biraz yüksek çıkmıştı ama çikolata kisti olanlarda normalmiş az yüksek olması..

Ben de sadece anneme söyledim soru sorulmasın diye, cevap için tşkler bu arada.

Kizlar doktordan simdi geldim, hamd olsun hersey yolunda...yarin ilk ignelerle basliyorum insallah...Doktor cok umutlu konustu.....rahim ve yumurtaliklar hamd olsun hazirmis...labim ve takimima cok guveniyorum dedi...Gercekten bana da moral oldu..simdilik 9 folikul var ama bu sayi dogum kontrol sonrasi icin gayet iyi, yumurtalik baskinladi bir ay boyunca dedi..(ben biraz sayi konusunda takintiliyimda, arastirmalarda falikul sayisi ve hamilelik arsinda direk bi ilisiki kuruluyor genelde...). bu arada senin protokolun sayidan cok kaliteye odakli, o yuzden cok takilma folikul sayisina dedi, ilk tup bebekten negatif aldigim icin daha agresif ve kaliteye dayali olacak demisti daha once 3 gun Lupron, sonra da 300 Gonal F ve 150 menopurla baslicaz ....Allah insallah ramazan bereketiyle gelir bebislerim..

Ayyy canimm cok sevindim Bak tatli heyecan baslamis bile :) Bence sayi da gayet iyi cnm ya, zaten kaliteli tek bir yumurta bile yeter allahin izniyle :) Hadi bakalim cnm heyecanla takip ediyoruz seni, mirjam gibi benim icime de guzel seyler doguyor dualarim seninle...

Alalh razi canim canim benim...

benimde icim icime sigmiyor, ama daha onceki negatif malesef hafizama kazindi...ayni sonucu alirsam cok zor toparlanirim diye kendimi frenliyorum...Insallah dua kapilarinin acik oldugu bi ana denk gelir de dualarimiz kabul olur...Bereketiyle gelir bebisler...

canım sevindim herseyin yolunda olmasına:))), inş kaliteli yumurta ve embriyoların oluşur. doktor transferi hemen mi yapcak öbür aymı , inş hepimizde olumlu sonuçlar alırız beraberce :)

canım sevindim herseyin yolunda olmasına:))), inş kaliteli yumurta ve embriyoların oluşur. doktor transferi hemen mi yapcak öbür aymı , inş hepimizde olumlu sonuçlar alırız beraberce :)

Aslinda baslarken ben hemen transfer istemedim. bir ay sonra transfer ederibiliriz demisti doktor ama ameliyat sonrasi beklemek icin cok da sebeb yok dedi sonra...biraz embriyo kalitesine ve rahme gore karar vericez...insallah yeterli sayida kaliteli embriyo olur da bu ay olur transferim...ben de cok beklemekten yana degilim artik...esimle simdi embriyo sayisina karar vermeye caliyoruz...daha once iki embriyo transfer edilmisti ameliyattan once, o zaman negatifi alinca cok yiprandim, simdi 2 ya da 3 embriyo dusunuyoruz...3uz olursa diye korkum var ama ya olmazsa korkum daha yogun galiba...aslinda erken daha karar vermek icin...bakalim nasipte ne var...

Rahim bir ay sonra daha dinlenmiş oluyormuş yinede sen bilirsin tabi..
Bende tek ve çift konusunda kararsız kaldım ama çift daha mantıklı galiba .. Benim transferimin bu kadar geçe kalmasıda beni strese soktu

Bende tek ve çift konusunda kararsız kaldım ama çift daha mantıklı galiba .. Benim transferimin bu kadar geçe kalmasıda beni strese soktu

Rahmin dinlenmesi ben de doktoruma sordum ama bana dedigi embriyonun tutunamasinin sebeblerinden rahmin etkisi belki %10-15tir (gerci bu ihtmal endo hastalarinda daha guclu olabilir eger ameliyat olmadiysa, cunku rahim kistlerden dolayi hep savunmada), tutunamamasinin asil nedeni embriyonun durumudur o da 85-90% etkiler tutunmayi dedi...dondurulmus transfere basta ben de cok sicak baktim ama doktor her embriyo cozulmesinde az ve ya cok embriyo kalitesini kaybetme olur bu islemin dogasinda var unutma deyince taze transfere karar verdik...tabi ameliyat olali 6 ay olacak bu ay benim, bu yuzden cok fazla geciktirmek endonun geri gelmesi anlamina gelecegi icin de boyle olmasi en iyisi gibi...Sen hatirladigim kadariyla ameliyat olmamistin, o yuzden doktorunun rahmin stresini azaltmak icin dinlendirelim demis olabilir...eger ameliyat olmasaydi ben de donmus transfere daha sicak bakabilirdim sanki...Neyse canim hersey sebeb galiba...insallah sonuc ikimiz icinde hayirli olur, her iki islemin kendi riskleri var aslinda...

Insallah kaliteli embriyolar olurda islemden sonra da kalanlar dondurulur, bir kez daha tup bebek tedavisine hic halim yok...bunun doktoruma da soylemistim, o yuzden de agresif olucaz merak etme demisti...bakalim zaman ne gostercek...

bu arada kizlar tatilde yillardan sonra ilk kez grip oldum...liseden beri etrafimdaki herkes hastaliktan kirilsa da ben cok etkilenmem, cok cok nadir grip olurdum...bir keresinde bi doktorum bagisiklik sistemim fazlasiyla guclu demek demisti...sacma gelecek ama grip olmak beni cok mutlu etti...burada da konusmuustuk ya, kendimce hasta olamamani "natural killer" hucrelerina bagliyordum...gercekten ben 15 seneye bakinca toplan da belki 1-2 kez hasta olmusumdur....sanki ameliyat sonrasi benim savunucu sistemim yavasladi gibi, hic hasta olmayan ben ilk defa grip oldum...ona bile sevindim...

Sen stres olma, doktoruna guven...ben marttan beri doktorun olurunu bekledim...ilk ultrasonda da doktora olan guvenim tazelendi...hersey yolunda olmadan seni de islemi de riske atamam demisti, benim sonucum onun da basarisini etkilecegi icin cok titizlendi...gercekten beklemek cok stresli oluyor, benim araya tatil girince odagim dagildi biraz....simdi daha huzurluyum, beklemek terbiye etti biraz da...sen kac dondurulmusun var canim? ben en az iki embriyodan yanayim hep...cunku bu hastaligin tam bi tedavisi yok, bi de benim gibi yas 32 olunca tek embriyo kumar oynamak gibi geliyor bana..eger senin yasin kucukse, yeni evliysen, hastaligin daha 1-2 .asamasiysa o zaman tek dusunebilirsin...muhtemeln daha vaktin olacaktir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…