Benim planlarım şaştı hep geç kaldığı için ona üzüldüm. mayısta toplandı ağustosa kaldı, 6 tane dondurulmuş var umarım benimde transferden sonra tekrar donurulacak kalır tekrar tedavi zor. Bende senin yaşlardayım bu arada. Ameliyat olmadım. Umarım hamile olursak hem hastalığımızda geriler :) bu ay transfer varsa ilk sıra sende o zmn hadi inş :))Sen stres olma, doktoruna guven...ben marttan beri doktorun olurunu bekledim...ilk ultrasonda da doktora olan guvenim tazelendi...hersey yolunda olmadan seni de islemi de riske atamam demisti, benim sonucum onun da basarisini etkilecegi icin cok titizlendi...gercekten beklemek cok stresli oluyor, benim araya tatil girince odagim dagildi biraz....simdi daha huzurluyum, beklemek terbiye etti biraz da...sen kac dondurulmusun var canim? ben en az iki embriyodan yanayim hep...cunku bu hastaligin tam bi tedavisi yok, bi de benim gibi yas 32 olunca tek embriyo kumar oynamak gibi geliyor bana..eger senin yasin kucukse, yeni evliysen, hastaligin daha 1-2 .asamasiysa o zaman tek dusunebilirsin...muhtemeln daha vaktin olacaktir...
Insallah canim, bu hastaliga hamilelik iyi gelidigini doktor ameliyat sonrasi 6 icinde hamile kalmam gerektigi soylemisti.. .biz bi sure bebek mevzusunu erteleyecektik, tup bebek sonrasi birakmistim resmen...tabi bir de kariyerimde yeni bi sayfa acilmisti... tabi hastaligi ogrenince ameliyat ve tup bebekle hemen basladik...insallah doktorun dedigi gibi bebekler annelerin sifasi olur...Benim planlarım şaştı hep geç kaldığı için ona üzüldüm. mayısta toplandı ağustosa kaldı, 6 tane dondurulmuş var umarım benimde transferden sonra tekrar donurulacak kalır tekrar tedavi zor. Bende senin yaşlardayım bu arada. Ameliyat olmadım. Umarım hamile olursak hem hastalığımızda geriler :) bu ay transfer varsa ilk sıra sende o zmn hadi inş :))
mirjam cnm çocuktan sonra gerileme olmuşmuydu?
Insallah canim, bu hastaliga hamilelik iyi gelidigini doktor ameliyat sonrasi 6 icinde hamile kalmam gerektigi soylemisti.. .biz bi sure bebek mevzusunu erteleyecektik, tup bebek sonrasi birakmistim resmen...tabi bir de kariyerimde yeni bi sayfa acilmisti... tabi hastaligi ogrenince ameliyat ve tup bebekle hemen basladik...insallah doktorun dedigi gibi bebekler annelerin sifasi olur...
canim yaslarimizin yakin oldugunu bilmiyordum, masallah senin 6 buzdan bebis oldu demek...darisi da bizimkilere insallah...senin tecrubelerinden yararlanyim biraz...ilk ultrasonda ilaclara baslamadan kac folekul vardi? kac yumurta toplanmisti opu da canim, bi de ne kadar ilac kullandigini hatirliyor musun?KK53: ..istedigin soruyu cevaplayabilirsin.. )benim pazartesi kan tahlili carsamba ultrason var, insallah carsambaya kadar guzel guzel buyurler...
bu arada embriyo bi kere cozulunce tekrar dondurmuyorlar canim, o yuzden ben bastan doktoruma ilettim, insallah dondurmaya kalacak embriyolarimiz kalirsa ikili gruplar halinde dondurulmasini istiyorum dedi, doktor da kabul etti..bazi merkezler 4lu dondurup 1-2 transfer edip malesef gerisini cope atiyor, dortlu dondurmalarinin nedeni de daha az yer kaplamasi, yogun merkezler genelde oyle yapiyor...aklinda olsun...bahcecinin methodunu hatirlamiyorum, bi ara doktora sorarsin...insallah sabrin sonu selamet olur, gercekten insan sabirla imtihan oluyo beklerken...sen yine de morali yuksek tut, agustosda hazir buz bebislerin bekliyor olacak insallah...
Merhaba kizlar, iyisiniz umarim :) Yazdiklarinizi okudum, ne kadar cok dikkat edilmesi, karar verilmesi gereken konu varmisben her embiyonun tek olarak donduruldugunu dusunuyordum hic bununla ilgili soru sormak aklima gelmezdi ?? Paylasimlar icin tesekkurler sarojo kan tahlili nicin cnm? Kizlar folikul ve yumurta taslagi ayni seyler mi?
Evet ya malesef cok detay var, insan yasadikca neler ogreniyor...ben de dondurmadaki embriyo sayisinin ayarlanmasini tesadufen doktorla konusruken fark ettim, bir kac soru daha sorunca doktorum acikladi durumu...dondurucularda cok yer yoksa genelde 4lu donduruluyormus, ama bizim oyle bi sorunumuz yok, istedigin gibi 2li dondurabiliriz dedi...ilk tup bebekte hic hatirlamiyorum boyle detaylar, o yuzden turkiyedeki sartlar farkli olabilir, en iyisi doktordan detayli bilgi almak...kadinlarkulbunde bu sekilde embriyolari kaybedenler oldugunu okumustum bir kac kez...bizim icin cok degerli olsada merkez icin daha teknik bi durum gibi goruluyor...
neyse, bugun lupronun 3. gunu ve hormon igneleri menopuor ve gonalf in ilk gunu...pazartesi de hormon ignelerinin 3. gunu olacagi icin kan testiyle yumurta gelisim ve yumurtaliklarin ilaclara tepkisine bakacaklar...E2 degerinin duzenli artmasi gerekiyor yumurtalar olgunlastikca, ignelerin cok sukur fazla yan etkisini gormedim ama biraz basagrim var gibi...carsamba da ultrasounda folekuller sayilacak, olculecek...sabirsizlikla carsambayi bekliyorum...vitaminlere ve ari sutune devam ediyorum...insallah faydasi olur kaliteye...
bu arada folekul ve yumruta taslagi ayni seydir tahminim...cok emin degilim ama..
Tamamdir cnm, sagolasin bilgiler icin :) bu kan testini her merkez yapmiyor tr.de galiba, ben de isteyim yapmazlarsa. Ins. hersey sorunsuz gider tatlim, carsamba kaliteli yumoslarin olur ins.Guzel haberlerini bekliyoruz :)
Canım ilk ultrasonda kaç yumurta olduğunu sölemediler, 11 toplandı ilaçlar 225 bi günde idi bide ikili donduruldu ama doktor bir grup çözebiliriz ama hepsini çözüp ikisini düsünüyorum dedi tekrar dondurulurmu dedim kalan olursa tekrar dondururuz dedi besinci gün galiba simdi kafam karıştı sen olmuyomuş dedincanim yaslarimizin yakin oldugunu bilmiyordum, masallah senin 6 buzdan bebis oldu demek...darisi da bizimkilere insallah...senin tecrubelerinden yararlanyim biraz...ilk ultrasonda ilaclara baslamadan kac folekul vardi? kac yumurta toplanmisti opu da canim, bi de ne kadar ilac kullandigini hatirliyor musun?KK53: ..istedigin soruyu cevaplayabilirsin.. )benim pazartesi kan tahlili carsamba ultrason var, insallah carsambaya kadar guzel guzel buyurler...
bu arada embriyo bi kere cozulunce tekrar dondurmuyorlar canim, o yuzden ben bastan doktoruma ilettim, insallah dondurmaya kalacak embriyolarimiz kalirsa ikili gruplar halinde dondurulmasini istiyorum dedi, doktor da kabul etti..bazi merkezler 4lu dondurup 1-2 transfer edip malesef gerisini cope atiyor, dortlu dondurmalarinin nedeni de daha az yer kaplamasi, yogun merkezler genelde oyle yapiyor...aklinda olsun...bahcecinin methodunu hatirlamiyorum, bi ara doktora sorarsin...insallah sabrin sonu selamet olur, gercekten insan sabirla imtihan oluyo beklerken...sen yine de morali yuksek tut, agustosda hazir buz bebislerin bekliyor olacak insallah...
Canım ilk ultrasonda kaç yumurta olduğunu sölemediler, 11 toplandı ilaçlar 225 bi günde idi bide ikili donduruldu ama doktor bir grup çözebiliriz ama hepsini çözüp ikisini düsünüyorum dedi tekrar dondurulurmu dedim kalan olursa tekrar dondururuz dedi besinci gün galiba simdi kafam karıştı sen olmuyomuş dedinama hepsinden en iyi ikisini seçmesi mantıklı değilmi? Üfff dondurulacak kalır diyordum
Anladım cnm senin burda kaç toplanmıştı kaç embriyo olmuştu Kaliteye göre donduruluyosa tek grup çözülse daha iyi o zmnInsallah canim, bu hastaliga hamilelik iyi gelidigini doktor ameliyat sonrasi 6 icinde hamile kalmam gerektigi soylemisti.. .biz bi sure bebek mevzusunu erteleyecektik, tup bebek sonrasi birakmistim resmen...tabi bir de kariyerimde yeni bi sayfa acilmisti... tabi hastaligi ogrenince ameliyat ve tup bebekle hemen basladik...insallah doktorun dedigi gibi bebekler annelerin sifasi olur...
canim yaslarimizin yakin oldugunu bilmiyordum, masallah senin 6 buzdan bebis oldu demek...darisi da bizimkilere insallah...senin tecrubelerinden yararlanyim biraz...ilk ultrasonda ilaclara baslamadan kac folekul vardi? kac yumurta toplanmisti opu da canim, bi de ne kadar ilac kullandigini hatirliyor musun?KK53: ..istedigin soruyu cevaplayabilirsin.. )benim pazartesi kan tahlili carsamba ultrason var, insallah carsambaya kadar guzel guzel buyurler...
Cnm senin burdaki ilk tedavinde kaç yumurta ve embriyo oluşmuştu dondurmadılarmı burda? İki tane koymuşlardı heralde..
Hayırlısı canım şansımız açık olsun o zmn :)benim de senin gibi 11 yumurta oldu, 9u dolgunmus, 7si dollendi, bana 5i iyi durumda benmisit, en iyi kalite iki tane transfer edildi ama hic embriyo dondurulmadi..ayni senin gibi 225ui gonal f kullandim...buradaki doktorum, yasina ve yumurta reservine gore yanlis bi protokol uygunlanmis, iyi sayida embriyo elde etmek icin 30-35 yas arasindaki hastalrda eger yumurta sikintisi yoksa 15 -18 arasi yumurta toplanmali, neden bu kadar az oldu aceba demisti...neyse, sen benim kotu tecrubemle kiyaslama senin tedavinin, insallah kimse benim yasadigim soklari yasamaz...sen doktoruna guven, dedigim gibi ben biraz sanssizdim trdeki tedavi de..senin doktorun benimkinde farkli...eminim vardir bi bi bildigi...
Hayırlısı canım şansımız açık olsun o zmn :)
Embriyo oluştuktan sonra telefonla aradılar ve ikili dondurduklarını söylediler konuşurum yine transferden önce bir grup çözdürmek dahamı mantıklı olur bilemedim..Insallah canim..
bu arada ikili dondurduklarindan emin misin? genel de ozellikle belirmedikce yapmiyorlar...eger doktorun hepsini beraber cozmeyi dusunuyorsa ikili dondurmamis olabilirler...bence arayip bi kontrol etmek de fayda var...
Evt canım çok ayrıntı var bizde karşılaştıkça öğreniyoruz önceden bilgili olmak iyi oluyor :)) tecrübelerini burdan paylaşan herkese tşkler :)
Merhaba kizlar, iyisiniz umarim :) Yazdiklarinizi okudum, ne kadar cok dikkat edilmesi, karar verilmesi gereken konu varmisben her embiyonun tek olarak donduruldugunu dusunuyordum hic bununla ilgili soru sormak aklima gelmezdi ?? Paylasimlar icin tesekkurler sarojo kan tahlili nicin cnm? Kizlar folikul ve yumurta taslagi ayni seyler mi?
canım ne yaptın karar verdinmi, belli oldumu transfer tarihin?sagol canim iyiyim cok sukur sen nasilsin? 1 tane dondurulmus embiryomuz var Allah kismet ederse once onu deneyecez insallah bakalim canim nedense kendimi hazir hissetmiyorum
mirjam nasilsin cnm, iyisin umarim...Acaba lucrinin yan etkileri icin sana dr.un ne ilaclar vermisti hatirliyormusun? Benim hafta sonundan beri el ve kollarimda agrilar basladi, hatta ellerim sisti hafif Cok tedirginim acaba menapoz ignelerin yan etkisi olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?