Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Gözünaydın canım herşeyin yolunda olmasına sevindim :) yumurta sayında çok iyi gidiyo, inş hepsi kaliteli olur :))

Gözünaydın canım herşeyin yolunda olmasına sevindim :) yumurta sayında çok iyi gidiyo, inş hepsi kaliteli olur :))

Tesekkurler canim, ben de cok mutlu oldum hamd olsun sayi guzel gidiyor, insallah kalitede sayi gibi guzel olur...E2 degerim doktorun umudugundan daha yuksek cikti, o yuzden doktor kalite konusunda da umitliyim dedi...ama tabi spermle bulusmadan embriyo kalitesi icin bi sey demek zor ...Allahim insallah transferden sonrasi icin embriyolar kalirda bir daha boyle masrafli ve yorucu bi surece girmeyiz yine... esimde cok mutlu oldu, gecen sene bu surecte iken bahcecide 6-7 yumurta vardi, son ultrasonda ise 9 denmisti, opu da 11 toplanmisti..insallah bunda bir kac tane de surpriz yumurta daha cikar da annelerini mutlu ederler...

Canimmm cok sevindim, ne guzel haberler bunlar Afferin sana, bunca emegin sonuclari bunlar 14 yumurta cok cok iyi bence... Darisi basima :) Insallah kaliteli guclu embriyolar olusur, insallah mutlu sona az kalmistir Simdi igneler bitti mi, ne zaman opu?

gecmis olsun canim...doktoruna haber verseydin hemen... oruc tutuyorsan belki susuz kalmissindir, ondan da olabilir...

Sagolasin tatlim, dun ve bugun daha iyi hissediyorum cok sukur :) susuzluktan bir aci degil cnm ya, sanki kollarim 100 kila asagiya cekiliyorlar gibi enteresan can sikici bir durum. yarina dr.la goruscem bu agrilari sorcam. benim AMH 2.63 cikti , CA125 de cikolata kistinin etkisi ile hafif yuksek 43.25 (35 ust sinir). Daha once de bu civardaydi degerlerim, sadece AMH 2.5 tan biraz yukselmis sevindirici :)

canim herseyin guzel gitmesine cok sevindiiimmmm masallah cok iyi gelismis yumoslar Rabbim hayirlisiyla nasip eder insallah ay cok heycanlandim simdi opu ne zaman? kusura bakmayin bu gunlerde hic bakamiyorum burda nihayet gunes yuzunu gosterdi oda ramazana denk geldi ama olsun oglum uyanikken butun gunum onla geciriyor,evimizden 500 metre otede cocuk ciftligi var yani cocuklarin gidip hayvanlarla icice oyun oynadiklari bir yer oglum gozunu acar acmaz elimden cekip birde ( anneeee hatttiiii.. ) diye bagirarak orya goturuyor beni evet sadece yemek yemeye birde uyumaya geliyor bucur, sonrasi malum gelip onu yataga atip iftara kadar kosusturarak yemek haziliyorum, hatta davetler bile veriyoruz cok sukur

canim cok gecmis olsun cok uzuldum bendede ayni sorun olmustu ilacin adini malesef hatirlamiyorum ama doktorunu ara ve mutlaka kullan ben kullanmadim ilk basta ve suan hala bileklerim agriyor damar sikismasi var malesef gecmiyor ve gecmiycekmis

Tesekkurler kizlar, hamd olsun,simdilik hersey yolunda insallah...bugun yine kontrolum vardi, 12-13 yumurta toplanma olgunluguna gelmis cok sukur, 15-18mm arasinda boyutlari...2 tane 14mm ve 2-3 tane 10-13 cm arasinda yumurta goruldu...doktor iki gun daha ignelere devam edelim kucuklerde o zamana kadar olgunlasir dedi...amacimiz en 14 olgun yumurta dedi ama nasip bakalim opudan sonra kac tane kalacak elimizde... Simdilik plana gore 2 gun daha hormon ignesi buyuk ihtimal Cumartesi catlama, pazartesi de yumurta toplama olacak.. cok heyecenli olmaya basladi..Allaha binlerce sukurler olsun, gecen seneki tedavime gore cok daha olumlu ilerliyor hersey...ama tabi nasipten otesi yok..insallah bunca zahmete karsilik bi ramazan mucizesi nasip olur bize de...

alinnaa cigim, cok sevindim guzel haberlerine ...masallah AMH tesin cok iyi cikmis, evvel Allah senin de cok iyi sayida yumurtalarin olusur...Insalalh ilk tup bebekten cok dondurulmus kalirda bir daha uygrasmazsin bizim gibi..... ca125 testi bana hic yapilmadi ama emnim benimde ameliyat oncesi yuksekti, cunku herkes hasta olur kirilirdi, bana bi sey olmazdi..o zaman bi bagisiklik sorunum oldugunu anlamistim...simdi Dexa -(steroid ilaci) diye hap kullaniyorum, doktor tedbiri elden birakmayip, transfere kadar daha bagisiklik sistemimi baskilamak istiyor embrionun tutunmasi icin...

mirjam masallah size.. oglusunla ne guzel yaz keyfi yapin...cok cabuk buyuyorlar, bugunleriniz cok kiymetli aslinda....tadini cikarin kuzucugunla...darisi da bize olur insallah...

Merhaba Kizlar,

Bugun yine kan tahlili ve ultrason kontrolu vardi. Yumurtalar buyumeye devam ediyor hamd olsun..Su an boylari bir cogunun 20-15mm arasinda, bir kac tanede 14-11mm arasinda olan var...Doktor E2 degerimin umdugundan cok daha hizli ilerledigini soyledi, genelde 9-10 gun ilac takviyesiyle ulasilan degerlere ben 7-8 gun gunluk ilac ilavesiyle gelmisim...hizli olmus ama hamd olsun istirkrarli bi sekilde artmis..bu da durumu toparliyor..her gun yuzde 50-60 arasinda artmis sukur...

Hormon ignelerine (gonal f ve menopur) basladiktan sonraki E2 degerlerim soyle:
3. gunu- 625
4.gunu-1056
6.gunu-2263
7.gunu- 3678 yani bugunku degerim...

yarin son ignelerimi olucam ve kan degerime son kez bakilacak...muhtemelen 4500-5000 arasinda cikacak deger...yarin yumurtlama ignesinin saatine da karar verilecek..Yumurta toplama kismetse pazartesi olacak...E2 degerinin yuksek olmasi yumurta kalitesi icin iyi olsada rahim kalinligi icin dezavantaj olabiliyormus taze embriyo transferinde...bugun hemsire bu yuzden taze transfer yerine embriyolari dondurup bi sonraki ay transfer ihtimali oldugunu soyledi..tabi once embriyolarin durumlarina ve rahme bakilacak....ama su an gidisat dondurup transfer etmeye dogru gidiyor..hem uzuldum, hem sevindim...bir an once bebislerimi almak istiyorum ama dogru olanin en uygun zaman oldugnun da farkindayim...o yuzden tamamen doktora biraktigimi soyledim, o nasil uygun gorurse oyle devam edicez...gercekten doktoruma guvenim tam, hicbirseyi riske birakmak istemiyor...bana da yine sabredip beklemek dusecek gibi...Gerci cok beklemicem insallah..Kismetse Temmuz sonu haziran basi transfer yapilabilecek...Iste benler haberler boyle..yarin son gelismeleri yazarim yine..saglicakla..

son ultrasona gittim sabah...bugun doktorum embriyo kalitesine gore son karari vericez ama cok buyuk bir ihtimal dondurulmus transfer edicez dedi..hayirlisi insallah galiba bize bir adet daha beklemek dusecek... Bugun catlama ignesi olucam, pazartesi de sabah opu olacak...

doktor ohss icin cok ihtimal vermedi, E2 artisi yumurta sayisiyla orantiliymis o yuzden cok sorun yasacagimi sanmadigini soyledi, yine de tedbir icin bir kac konuda bilgi verdi.. Rahim kalinligi 9.4mus ama dedigim gibi taze transfer olma ihtimali cok azaldigi icin ona da cok takilmadi... Tahminim bayrama dogru hasta olurum ben, yani temmuzun ortalarini gecince ,sonra da dondurulmus icin tekrar baslicaz...herhalde agustos basi da transfer olur...Marta baslayan tup bebek maceram Agustosla insallah mutlu sonla biter.....basta biraz uzuldum ama aslinda kariyerim icinde agustosta transfer olmasi, hamile kalmam (dogum tarihi nisan sonuna kayiyor..) bana cok yardimci olacak...uzerinde calistigim bir kac proje var, bahara kadar bitiririm insallah...tabi hamile kalirsam,
...zihnim yine dagildi...benden haberler boyle kizlar, gorusuruz...

Selam canimm, ne guzel haberler bunlar :) cok sevindimmm Ben hep karistiririm fsh, e2, amh in anlamlarini:) hepsi sanki yumurta sayisi ve kalitesi ile ilgili:) Benim dr.um da benzer bir yol izleyecegimizi anlatmisti once yumurta kalitesi ve sayisini arttirmaya calisacaz, yumurtalar toplanip dollendikten sonra rahim kalinlastirilarak transfer yapilacak. Insallah istedigin gibi olur tatlim, bizim maalesef bebegin burcunu secme sansimiz pek olmuyor, olsun da hangi ay dogarsa dogsun :) gecen bir arkadasim islerine gore cocuk isini izin durumuna gore ayarlamak istedigini soyledi, ne guzel dedim :) Neyse cnm, gec olsun ama guzel olsun, sonuc olsun :) im seninle

Bende dun dr.a gittim, biraz sinirlerimi bozdu adam Bir tane daha menapoz ignesi yaptircam 10 temmuzda. Bu son olur dedi, 7 agustosta da tekrar gidecem. Agrilarimi soledim, ignelerden olabilir dedi ama bunun icin verecek ilac yok dedi bana ??? Sadece nefes almada gucluk olursa igneleri keseriz dedi??? Onun disinda sicaklik basmalari, agri ve sisme durumlari icin yapacak bisey yok dedi, yani bebek icin katlanmak gerek anladigim kadariyla Nerden ogrenebilirim gerekli olan ilacin ismini acaba? Ne yapacagimi bilemiyorum, su anda yok agrim ya da siskinlik ellerimde hafta sonu birkac gun cok kotuydu, umarim bir daha tekrarlamaz

Canim benim, gecmis olsun...inan ates basmasi bas agrisi ve donmesi ben de oldu tedavi surecinde...insanliktan cikiyosun resmen hormonlarin etkisiyle...Insallah gelecek guzel haber icin bu cileler dua yerine gecer, ve biter bebek hasretimiz...Son bi igne daha sabret insallah...sonu selamet olsun...ilaclar konusunda hic bilgim yok, belki mirjam tavsiyede bulunur...benim de sua na vicudum sisti sanki..kocaman bi gobegim oldu...dun de cok basagrim vardi....neyse sukur bugun son igneler ve pazartesi yumurta toplama ile en sancili kismi bitircez...

iyi dileklerin ve dualarin icin cok tesekkurler.. esim ve cok yakin arkadasim disinda kimse bilmiyor..bi de sizler varsiniz konustugum...ARO desteginiz bana cok iyi geliyor... esim bile bazen bu durumdan sikayet ediyo..benden once onlara anlatiyosun gelismeleri diye...

Bu arada yazperisi de agustosda yapacakti transferi..belki senin islemler de agustosda baslamis olur...insallah agustos bize ugurlu gelir ve hep beraber arda arda aliriz guzel haberleri...

Sanada cok gecmis olsun tatlim Biz biz olmaktan ciktik zaten... Ayni durum bizde de var, esim de benzer tepkiler veriyor :) ve bende de gobek olustu birde cok duygusallastim ben yaw, hamileligimi dusunemiyorum Cevremdekilerin bakislari bile beni inanilmaz uzup aglatabiliyor o derece duygularim, bunyem allak bullak oldu Iyiki sizde varsiniz cnm benim, mirjam ve sen olmasaniz bu surec cok cekilmez olurdu ve cok bilgilendim sayenizde Neyse bakalim guzel dileklerine tum kalbimle katiliyorum, agustos ayini seviyorum ben, evliligimizin oldugu ay, insallah hepimize ugurlu gelir Pazartesi gorusuruz

Canım haberlerin güzel olmasına sevindim :)) dondurulmuş transferide daha iyi olduğu yazıyor hayırlısı böyledir belki.. Ağustos ortak noktamız olmuş hayırlı olsun hepimize inş :)) sizin orda saat farkı kaç acaba pzt güzel geçer umarım kaliteli embriyoların olur:)))

evet ya, galiba agustosa toplanicaz...ben kavusmak icin acele etsem de doktoruma guvenim tam...artik ne derse oyle olacak...buyuk ihtimal dondurcaz dedi...aslinda calisma takvimim esimin ve benim ailemin ziyarete gelmesi icin agustos cok daha iyi olacak ama...biraz daha hasretim articak iste...insallah yarinki yumurta toplama iyi gecer, cok kaliteli embriyolar olur... bakalim nasipte ne varmis...

tr ile aramizda 10 saat var...mesela burada simdi aksama dogru 5, sizde sabah 3 olamali...yani trdeki saate 2 ekleyim gece ise gunduz, gunduze gece olarak hesap ediyorsunuz...sabah 8 de olacak islem, sizin saatle aksam 6 gibi oluyor...akliniza gelirsem dua edin..tek istedigim iyi sayida dondurulmus kalmasi..Allah nasip eder insallah cekilen cileler hurmetine... doktor cok umutlu ama ben ilk tedaviden kama tedirginliklerimle hala temkinliyim... bu arada dondurulmus embriyo transferi takvimin nasl olacak biliyor musun? burada yaklasik 6-8 haftayi buluyormus transfere kadar gecen sure...

Merhabalar arkadaşlar , konuya çok ortadan olmadan girdim tüm konuşmaları okuyamadım ama inşallah herkes evladına kavuşur , Rabbim kimsenin kollarını bol bırakmaz .
Ben 2 kere çikolata kisti ameliyat-ı oldum 4 sene arayla , ilki 5cm diğeri 7 cm di , 16 aylık Evliyim ve evlenene kadar sürekli doğum kontrol hapı kullandım yinelemesin diye . Hemen çocuk istediğimiz için de doktora gittik amh değerin 1,26 çıktı . E2 değerim de epey yüksekti . Sağ yumurtalığım hiç yumurta üretmiyordu çünkü 2 kistte sağ yumurtalığımdaydı ve ameliyatlar zarar vermişti . Hemen tüp bebek tedavisine başladık . E 2 değerimin düşmesi için 3 ay bekledik yine farklı bir doğum kontrol hapı kullandım. Ekim sonu kasım başı puregon iğnelerle asıl tedavi başladı . Toplamda 4 yumurtam oldu ve sadece 2 si orta kalitede Kötünün iyisi dendi ve 2 yumurta kondu . Rabbime çok şükür teki tuttu ve şu an 34 haftalık hamileyim . Eminim sizler de güzel haberleri alacaksınız . Yumurta sayısı ne kadar çoksa şans o kadar fazla evet ama az olsa da umudunuzu kaybetmeyin ya da kaliteye çok takılmayın . Rabbim ol desin yeter . Söylememe gerek yok ama moral herşryden önemli . Yardımcı olabileceğim bir şey olursa seve seve yardım ederim . Allah yar ve yardımcımız olsun .

İlgin için teşekkürler :) hayırlı olsun hamileliğin, moral gerçekten önemli, sizlerin güzel haberleride moralimizi artırıyo :))

Kizlar yarim saat oldu eve geleli..cok sukur yumurtalar toplandi, 15 yumurta alinmis, hamd olsun... ama kaci olgun kaci dollenecek yarin belli olacak...Insallah sonucu guzel olur..dualarinizi eksik etmeyin, gorusuruz, biraz dinlenecegim...

Kizlar yarim saat oldu eve geleli..cok sukur yumurtalar toplandi, 15 yumurta alinmis, hamd olsun... ama kaci olgun kaci dollenecek yarin belli olacak...Insallah sonucu guzel olur..dualarinizi eksik etmeyin, gorusuruz, biraz dinlenecegim...
Hayırlısı olsun ... Inşallah daha da güzel haberler verirsin :) tek yumurta bile döllense sakın endişe etme benim sadece 2 yumurtam döllenmişti.

Masallah cnm, yumurta sayisi supermis :) Insallah guzel guzel 1. kalite embriyolarin olur tatlimm, dualarin seninle cnm Yarin bu guzel haberlerin devami olacak insallah :) Heyecanla bekliyoruz :) Opu sonrasi agri ya da kanama oluyor mu kizlar, merak ettim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…