Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Tesekkurler kizlar, hamd olsun yavas yavas normale donmeye basladim...Esim olmasa yanamazdim herhalde..ilk ogrendigimde esime sarilip aglaya aglaya uyuyakalmisim...ben usudum diyene kadar kipirdamadan beni sarili beklemeis...uyandirmak istemedim dedi sorunca... Allah ona uzun omur versin...bunu da atlatirim Allahin izniyle...

S sukret canim, cok tesekkurler destegin icin, uzaktan da olsa takip edip dua etmen benim icin cok degerli......Insallah hakkimizda en hayirlisi olur...Bebegin icin cok uzuldum, Rabbim acisini unutturacak bebekler nasip etsin...

yazperisi Insallah sizden gelen guzel haberlerle tekrar deneme cesareti bulurum canim

...bakalim ben yas geciyo 35e kadar denerim sonra birakirim diye dusunuyordum, doktor 45 yasinda deneyen senden daha umutlu hastalarim var, daha dur erken dedi..bakalim ben bi sure kendimi cekiyim bu bebek meselesinden....ic huzurumu tekrar kazanamaliyim galiba...sonrasi Allah KErim...

alinnaa canim doktorla konustuk, ara verecegiz dedim...senin dedigini gibi, doktor da bana aslinda normal yolla da hamile kalabilecek hastalarimdan birisin, kendini rahatlat, bi sure kendiniz deneyin dedi..Tup bebege baslarken de bir kac defa daha asilama deneyebiliriz tup bebek oncesi demisti...ama ben dondurulmus embriyolarin olmasi icin basladim tedaviye...yumurtalik reserveinde sorun yokmus, tupler ve rahim de saglikli, belki normal yolla gelir bebegin dedi, ama o kadar bile aklimda yer etsin istemiyorum bebek meselesinin...simdilik esim bebek lafi duymak istemiyorum, bi daha bu strese girmeyelim diyor...ben de yenilen pehlivan misali hemen bi tedavi dusunmuyorum...kafamda en az bir yil ara vermek var...dondurulmus embriyolar sanki son kursunlar gibi...onlar yok gibi yasicam, en azindan bi sure aklimdan cikaricam bu konuyu...saplantili bir ruh haliyle tekrar baslayamam tedaviye...

Bu hafta sok bi karar verdim, bi suredir meslegim ile ilgili erteledigim bi karardi, daha dogrusu bebek olursa calisma saatleri beni cok zorlayacagi icin kabul etmedigim bi is teklifi..bugun teklifle ilgilendigimi ilettim, muhtemelen ise kabul edilicem...cok yogun tempolu ama beni tatmin edecek mesgul tutacak bi is...o yuzden da biraz icin buruk da olsa heyecanliyim...Cocuk yapamadan karar yapma yolunda emin adimlarla ilerliyorum... hayat cok garip, sana istedigini degil istemedigini sunuyor genelde..buradaki bir kac turk arkadas bana ozeniyor, bense onlarin cocuklu karmasik hayatlarina...acik acik bebegimiz olmuyor demedim, onalrda hep kariyer yuzunden erteledigimi dusundu..ben de aciklama yapmadim...onlarin gozunde ayaklari ustunde duran guclu bi kiz var...benim gozumde ise onlarin tam bi aileleri var...neyse oyle iste...esimde karardan cok memnun...yogun tempolu gunler bekliyor beni...bebek meselesini aklimdan cikarmanin daha etkili bi yolu olamazdi...yeni is, yeni insanlar, yeni sartlar...

Iste benden haberler boyle, bir kac haftaya normal kontrollere gidicem ama simdilik hayati akisinda yasicam gibi...esim ve bana en iyi gelen sey daglara gitmek, esim simdiden hayallindeki dag geziler icin plan yapmaya basladi... biraz daha toparlaniyim, alicam cantami, gidicem daglara... bundan sonra gozlerim sizden gelecek haberlerde..ben inaniyorum, bi gun olacak insallah...belki ben istedigim anda degil de olmasi gereken zamanda....beklicem...

merhabalar canlar.. kusura bakmayin uzun zaman oldu gelemedim
sarojo canim cok uzuldum ben senden cok umitliydim inanki kkya girer girmez senin mesajlarina baktim hamilelik takvimi varmi diye.. sonra butun mesajlari okudum gercekten cok uzuldum ama hayirlisi boyleymis.. arkadasinin durumunada cok uzuldum
buarada benim gelememe nedenim apar topar Turkiyeye gittik,nasil anlatsam bilmiyorum esimin amcasinin torunu (17yasinda) kaza gecirip rahmetli oldu, bizde apar topar Turkiyeye gittik dun geldik okadar uzuldumki anlatamam cocugun annesi ve babasi ayri ikiside baska insanlarla evlicocuklarsa iki kardes arada kalmisti babaannesi bakiyordu bazende anneannesine gidiyorlardi yasarken arada kaldiklari yetmiyormus gibi cocuk oluncede arada kaldi iki tarafta cenazeyi kendi tarafinda gomulsun istiyordu oofff.. yaaa... cocuk gunlerce bursada morkta kaldi en son nihayet annesi ikna olduda bursada cenazesi kaldirildi..
yasarken ne anne ne baba sahip cikmiyodular olunce cenazesine sahip ciktilar ne aci bir durum...
neyse kizlar kusura bakmayin cocuk icin cok uzuldum hala kendime gelemedim

Merhaba tatlim, allah rahmet eylesin yavrum pek kolay, guzel bir hayati olmamis, belki o yuzden allah erken almis yanina olumunden sonra yasananlar ayri trajedi basiniz sagolsun

Merhaba tatlim, allah rahmet eylesin yavrum pek kolay, guzel bir hayati olmamis, belki o yuzden allah erken almis yanina olumunden sonra yasananlar ayri trajedi basiniz sagolsun
Sagol canim aynen yaa.. Oyuzden cok uzuldum zaten gun yuzu gormedi yavrum genc daha hayatinin baharinda gitti Rabbim mekanini cennet eylesin.. Sen neler yapiyon canim nasil gidiyor?

Sagol canim aynen yaa.. Oyuzden cok uzuldum zaten gun yuzu gormedi yavrum genc daha hayatinin baharinda gitti Rabbim mekanini cennet eylesin.. Sen neler yapiyon canim nasil gidiyor?

Ben bu ayin 10unda son menapoz ignemi yaptirdim cnm, igneler, ilclar ve sicak havalarin etkisiyle kavruluyorum acayip sicak bu yaz birde, sicak basmalari bi yandan bazende nefes alamayacakmisim gibi hissediyorum...agustosun 7sinde dr. gel demisti bakalim ondan sonra herhalde yumurta gelistirici ignelere baslariz? simdilik ilaclara devam ediyorum... Bir de korkuyorum ben ya, dr.umun cikolata kisti hastalindan biri de olumsuz sonuc aldi, sarojo da maalesef... cikolata kisti olanlarda olumlu sonuc almak daha zor diye korkuyorum valla neyse allah hayirlisini versin ins....

Canim korkunu cok iyi anliyorum ama unutmaki benim cok sayida cikolata kistimle oglum oldu senin neden olmasin negatif dusunmemeye calis canim sarojo icin cok uzuldum ben ondan cok umitliydim ama hayirlisi boyleymis
Sicak basmalari icin ilac vermedimi doktorun ? Gercekten cok zor Turkiye sicaklarinda Allah yardimcin olsun canim Rabbim emeklerini bosa cikarmasin

Aminnn, sagolasin canimm, yok vermedi valla onlara care yok dedi ellerimde agri odem olusmustu bir ara 2. igneden sonra onlar icinde verecek ilac yok dedi?? Sana sormustum hatta ama neyseki 3. igneden sonra olmadi oyle agrilarim cok sukur :) Sende varsin cnm baskalari da var allahtan umut olanlar ama iste dr.um da zor hastalardansin dedi ya icime kurt dusuyor ister istemez bi de yas cok onemli gordugum kadariyla genc yastakiler cogunlukla olumlu sonuc almislar. sen ogluna hamile kaldiginda yasin daha gencti dimi? 35 ve uzeri daha zor, benimde yas 35 bakalim allah yardimcimiz olsun :)

canim icini ferah tutmaya calis cok sukur ellerindeki agrilar gecmis cok sevindim senin adina benimkiler hala gecmedi malesef..
doktorlarin olumsuz konusmalarina takilma benim doktorumda bana artik vazgec senin yumurtalarin bozuk demisti cocugunun olmsi cok zor demisti ve sonrasinda ogluma kavustum Rabbim senide enkisa zamanda kavustursun insallah..

Basiniz sagolsun..cok uzuldum cocukcagiza...graiban gelmis gariban gitmis...Allah mekanini cennet etsin...

Canim aslinda ben E2 degeri hizli artinca, rahmin hizli kalinlastigini biliyordum, bu da basariyi dusuruyor, taze transferin riski biliyordum, yine de tek embriyo dondurmamamak icin transfer oldum...yani basari oranin dusuk olacagi bilmeme ragmem istedim... ilk aciyi yasadim, canim cok yandi ama simdi daha iyiyim... 2 tane dondurulmus var...

bide ilginc bi gelisme oldu...ben hemsirelerden biriyle konusurken 15 degil 17 yumurta toplandigini ogrendim, bana yanlis iletilmis...2 tane de cok kucuk yumurta kalmis onlarinda kist oldugunu ogrendim, cok uzuldum..bunu da dile getirdim, o da doktora iletmis...doktor bey beni tekrar aradi, tekrar dile getirdim beni uzen seyleri..40 dakikaya yakin konustuk, 17 yumurtadan (iki de kucuk kalanla aslinda 19 oluyor...) sadece 8 tanenin olgun olmasi, sadece 3 tanenin 5 gune cikmasi....tabi benim herseyi cok arastimamdan kaynaklanan bi bilmislikle anlattam etkili oldu...neyse sonuc olarak kasit olmasada olgun yumurta sayisnin az olmasinin method hatasi yaptigi icin oldugunu soyledi, E2 cok hizli yukselmesinin bi isaret olarak gormemesini hata olarak kabul etti...ve bedava bi tedavi teklif etti...teklifinde cok ciddiydi, ben seni hamile gormek istiyorum, ve inanaiyorum olucagina dedi...

cok sasirdim, esimde ben de beklemiyorduk...Sanirim yeni bir tedavi daha gorucem, ama hazir degilim..bu sefer daha dusuk dozla ilerlecek, bazi hastalar cabuk uayrilirmis, ben de "fast responder" hastaymisim...ilginc olan bahceci de hic oyle olamamisiti, sadece 11 yumurta toplanmisti, hatta bana yasina gore az bu sayi denmisti..sanirim kullandigim 3 aylim ilaclar yumurtaliklari haereketlendirdi..beni yaniltan senin ilk tup bebekte sadece 11 yumurta toplanmasi ve 3.gun ultrasonu oldu dedi, o yuzden ilaclari yuksek tuttum ama bu seferde yumurtaliklar hizli uyarildi, sayi cok iyi olsad, bu da kaliteyi dusurdu, 17den sadece 8 olgun yumurta cikti dedi..guzel haber yumurtalik reservim yasima gore iyimis hamd olsun...ben dusuk saniyordum ilk tedaviden sonra...kotu haber tekrar ayni stres, duygusal tranvalara devam edecek olamam...

normal kadin hastaliklari doktorumu da gordum, beni ameliyat eden doktorumu, zaten o da tup bebek doktorumu taniyor, bana cok destek oldu..o da yumurtaliklar hizli uyarilca rahim cabuk kalinlasiyor, bu da bebegin tutunmasi zorlastirmis dedi..Endometriosis su an yok denecek kadar az oldugunu soyledi...ben ameliya sonrasi nerdeyse 4 aydir dogum kontrol hapindaydim, o yuzden yeni endo kistlerinin olusmasi icin 12 ay-15 ay suremim oldugunu soyledi..yani basarisiz tedaviyi rahmin hazir olamamsina bagladi...biraz rahatladim...o da tedaviye baslama konusunda cesaretlendirdi beni...ama zamana ihtiyacim var, en az 2 ay beklicem, sonra tekrar baslicaz..bu iki ayda dogum kontrol hapi kullanmicam, normal yollada olabilecegini 2.doktor da dile getirdi, hatta 12 ay sansin yuksek, bence deneyin eger tedavi olmayacaksan dedi ama bu denemenin her zaman endoyu geri gelmesinini de kolaylastiri dedi...

iste boyle kizlar, simdi hazir degilim ama son bir tup bebek tedavisne daha giricem gibi...Doktor ucretsiz tedavi teklif etmeseydi en az bir yil ara vermeyi dusunuyorduk, yine butun planlar degisti...kafam karisik ama Ekim-Kasim oncesi tedavi dusunmuyorum..

Son düzenleme:

Canim benim sen benim basarizligima bakma, benimki endodan kaynakli degildi,ameliya oldugum icin mevcut bi kist yok, ultrasonlarim temiz cikti sukur...doktor genelde kistin tekrar etmesi 1-1.5 yili bulur dedi... cok buyuk bir ihtimal rahmin hazir olmamasi ile ilgiliydi benim negatif...o yuzden sen moralini yuksek tut...yas konusu ise tam bir bilmece, benimle beraber 42 yasinda bi bayan tedavi oldu, 3 yumurta toplandi, 3 de 5.gune cikti, benim 17 yumurtadan sadece 3 cikti 5.gune..hersey nasip kismet...

Cok sagolun desteginiz icin kizlar mirjam ve sarojo :) bunlari duymaya ihtiyacim vardi bu aralar depresif bir haldeyim sarojocum olumsuz sonucun nedenini arastirip ogrenmene sevindim canim, bu onemli bence :) bi sonraki denemeye gerek kalmaz ins. cnm, olacak olsada ucretsiz bir tedavi olacak olmasi super bir haber :) Iyice dinlen birkac ay, ilac falan kullaniyomusun vitaminler felan? Yas konusunda yas ilerledikce basari yuzdesi dusuyor, elbette olumlu sonuc elde eden varda dediginiz gibi kader kismet sans Allahim neyi uygun gorurse kabulumuz, ins. bize de annelik nasip olur

canim bu cok guzel bir haber cok sevindim senin adina.. ne guzel ucretsiz tedavi yapicaklar cok iyi bir doktorun var gercekten bana hic E2 testi yapmadilar sadece ultrasonda rahim kalinligini olctuler hepsi o
neyse canim senin durumun gercekten cok iyi insallah senden guzel haberler alicaz bugun olmazsa yarin insallah..

insallah canim dualarim hepinizle..

mirjam başın sağolsun canım üzüldüm yazık olmuş allah rahmet eylesin ,
Bende iyi sayılır ağustosu bekliyorum hayırlısıyla :)
alinnaa canım seninde az kalmış bu menopoz sürecinin bitmesine azcık daha sık dişini umarım sonu mutlu olur :)
sarojo doktorunun hatasını kabul etmesi ve yeni bir tedavi teklif etmesi güzel haber olmuş, keşke tüm doktorlar böyle duyarlı olsa, tabi birazda dikkatli... Benim hiç bakılmadı e2 hatırlamıyorum , umarım yeni tedaviye gerek kalmadan bebişin gelir :))
Kızlar allah başka dert vermesin ben inanıyorumki hayırlı bir zamanda bebişlerimiz bize gelecek yeterki umudumuzu kaybetmeyelim :)

Sagolasinnn cnm, aminnnn Az kaldi benim, senin de oyle :) Allahim daha zor durumdakilere de yardim etsin, bizlere daha kotusunu yasatmasin ins. :)

amin canim insallah.... ari suru polen kullanmistim 2 ay kadar, tabi diger vitaminleri de...gorunen o ki yumurtalilari harekeletlendirmis kullandigim seyler, ben acikcasi en fazla 13 yumurta olur diyordum, bi sene daha yasliyim bahcecideki tedavime gore...hamd olsun sayi iyi oldu, Bahcecideki tedaviden beni yumurta reservi azligina ikna etmislerdi, 31 yasda 11 yumurta az denmisti...neyse muhtemelen bekleme surecinde de kullanmaya devam edicem ayni vitaminleri..

sarojo Senin rahim kalinligi transfer oncesi kacti cnm?

Inan hic hatirlamiyorum, ben daha cok yumurta sayisi ve boyutlarina odaklanmistim...sadece ignelere basladiktan 2 yada 3 gun sonra doktor rahim hizli ilerliyor, simdiden 10.5mm dedigini hatirliyorum..ondan sonra 4-5 gun daha igne kullandim, galiba hergun 1mm kalinlasiyor, o zaman taze transfer dusunmedigimiz icin cok da kalinliga takilmamistim...Ama E2 degerim 35le baslayip 8 gunde 3900lere dayanmisti, bu cok hizli bi artis...

Allah razi olsun mirjam, son bi kez daha deyip bu sayfayi kapaicam artik, bakalim yine de hersey nasip kismet...

Canim ben Bahcecideyken de E2 degerlerim bana soylenmisti, ama ben cok ustunde durmamistim...eminim dosyanda vardir, ben de duzenli bakilmisti cunku, genelde rutin bi islem E2 degerine bakmak..ama kistin hala duruyorsa E2 cok gecerli bi test olmaya bilir, cunku kistler de E2 degeri yukseltir hormonlarinda etkisiyle..belki bu yuzden doktorun gerek gormemis olabilir...Bu arada sen kac yasindasin yaz perisi? seninde 11 yumurta olmustu degil mi?

negatif almaam ragmen, aksakliklar da olsa Doktorumdan gercekten memnunum, gecen sene ben bahceciden negatif alinca kimse beni arayip, nedenlerine bakalim demisti...gerci transferde yasadigim fiyaskodan sonra yuzleri de yoktu aramaya...Simdiki doktorum istese dondurulmus embriyolar var, isleme gerek diyebilirdi..ama o da benim rahatsizliklarimi dinledi, hakli oldugum yerleri kabul etmeyi kendine gurur yapmadi...aslinda bu cok az doktorda olacak bi ozellik..bi cogunda hastayi dinleme yada hatali oldugunda soylendiginde tahammul edememe ozelligi var...ama bu doktor gercekten hakkaniyetli... E2 degeri cok hizli artip hamile kalan hastalari olmus, o yuzden tedavi de cok da ustunde durmadi, tabi benim bunyem diger hastadan farkli..bu yuzden toplanan ve olgun yumurta sayisina bakilinca oran tedavinin uygun olup olmadigini gosteriyor aslinda, bunuda nacak tedavi bitince ogreniyorsun...genelde basari tedavilerde genetik sorun yoksa 17 yumurtada toplanan hastalarda 6-7 tane 5. gune cikan embriyo oluyor...

neyse guzel kismi bu tedavide olgun yumurtalarin hepsinin dollenmesi, bu oranda cok onemli yumurta kalitesi acisindan...gecen sene 1 yasa daha kucuk olmaam ragmen 11 yumurtadan 9 u olgundu 7si dollendi...bu sene 8 olgun yumurtanin 8 de dollendi, 3.gune de ilk tedavide 5 embriyo cikmisti, bu tedavi de 7 embriyo 3. gune kadar geldi...yani butun tersliklere ragmen, yuzdelik basarisi daha iyi oldu bu tedavinin...aman neyse kizlar, ben data seven biriyim, yine analizlere basladim...

en az 2-3 ay dinlenicem, sonra baslicam insallah..ben inaniyorum o zamana kadar eminim hamilelerimiz olacak bu topikte...bu arada yeni ise de kabul aldim, bebek sayfasini kapatma planiyla kabul etmistim, simdi arada kaldim...buyuk ihtimal baslicam agustos sonu... supriz tedavi benim planlari bozdu yine...bakalim Allahtan hayirlisi..

sarojo bi kaç gün giremedim cmm bende 32 yaşındayım 11 toplandı ilk tedaviye başladığım gün kan alındı sadece bende o yüzden bakılmadığını düşündüm belki dediğin gibi kistten dolayıdır bilmiyorum

Kizlar slm..benm de iki tane cikolata kostim var biri solda .3.5cm biri sagda 2.5cm..3.deneme basladm insallaj sonuc guzel olur hepmz icin...cikolata kisti olup tup bebekle hamile kalan varmi?birde son 1.5 yil icinde fsh degerom git gide artiyo 4..5.. ve simdi 8 olmuskorkmaya basladm acikcasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…