Selam Canim oncelikle cok gecmis olsun. Tedavin hayirli olsun canim Rabbim emeklerini bosa cikarmasin cikolata kistleriyle hamile kalan varmi diye sormusun ben varim :) bagarsaklarimda ve yumurtaliklarimda cok sayida kiste ragmen cok sukur ogluma hamile kaldim suan yavrum 17aylik oldu Rabbim sana ve isteyen herkese nasip etsin insallahKizlar slm..benm de iki tane cikolata kostim var biri solda .3.5cm biri sagda 2.5cm..3.deneme basladm insallaj sonuc guzel olur hepmz icin...cikolata kisti olup tup bebekle hamile kalan varmi?birde son 1.5 yil icinde fsh degerom git gide artiyo 4..5.. ve simdi 8 olmuskorkmaya basladm acikcasi
Cnm.allah bagislasin oglusunu sana cok sevndm simdi bak:)))ikimciyimi dusunuosn?Selam Canim oncelikle cok gecmis olsun. Tedavin hayirli olsun canim Rabbim emeklerini bosa cikarmasin cikolata kistleriyle hamile kalan varmi diye sormusun ben varim :) bagarsaklarimda ve yumurtaliklarimda cok sayida kiste ragmen cok sukur ogluma hamile kaldim suan yavrum 17aylik oldu Rabbim sana ve isteyen herkese nasip etsin insallah
Amiinn canim cok sagol, nisanda bir deneme daha yaptik ama malesef negatif sonuclandi aslinda hastaligimdan korkup ikinci icin biraz acele ettim galiba :/ birtane embiryomuz daha var dondurduk ama kendimi henuz hazir hissetmiyorumCnm.allah bagislasin oglusunu sana cok sevndm simdi bak:)))ikimciyimi dusunuosn?
Kizlar slm..benm de iki tane cikolata kostim var biri solda .3.5cm biri sagda 2.5cm..3.deneme basladm insallaj sonuc guzel olur hepmz icin...cikolata kisti olup tup bebekle hamile kalan varmi?birde son 1.5 yil icinde fsh degerom git gide artiyo 4..5.. ve simdi 8 olmuskorkmaya basladm acikcasi
hadi hayirlisi insallah canim, hayirli haberlerini bekliyoz insallah..Evet cnmmm, insallahh aminnn :) bende korku heyecan merak hepsi karismis durumda... Cuma kontrolum var, buyuk ihtimal yumurta gelistirici ignelere baslarim...yazperisi dr.undan haber var mi cnm?
29 yasindaym cnm..sen hamile kaldin sanrm?Canim hos geldin, seni diger topiklerde gormustum, insallah tedavin gonlune gore olur...
FSH benim cok hizli artmadi, ama galiba yastan yavas yavas zamanla artiyor..Sen kac yasindasin..bu arada FSH de cok takilma, onemli olan kalitesi yumurtalarin...sen moralini yuksek tut...
Evet cnmmm, insallahh aminnn :) bende korku heyecan merak hepsi karismis durumda... Cuma kontrolum var, buyuk ihtimal yumurta gelistirici ignelere baslarim...yazperisi dr.undan haber var mi cnm?
29 yasindaym cnm..sen hamile kaldin sanrm?
Kizlar, biraz yogunum, is degisikliginden dolayi...arada bakiyorum, o da sizden haberler almak icin... dualarimyazperisi ve alinnaa icin..insallah guzel haberler gelicek bu sayfaya...
negatif sonrasindaki doktor kontrolumde ca125 testi de yapmak icin kan vermistim, o ihtimali de elemek istedik...doktor muhtemen yuksek cikacak, bunu bastan bilerek kan vermelisin demisti..bi de adetliydim kan verdigimde..normalde adetli olmak da etkiliyormus natural killer hucreleri..neyse dun sonucumu ogrendim 17.5 cikmis, galiba normal araligi 35mis...hamd olsun normal degerler araliginda..cok sevindim...doktor endo hastalari ameliyatta olsa kucuk miktarda da olsa endo hucreleri kalir, bu da natural killer hucreleri artirir demisti..hamd olsun benim bi sorun gorunmuyor, doktorda cok iyi demek endometriosis hala pasif halde dedi, normal yolla denemeye devam edicez, cok ihtimal vermiyorum ama doktorum hala umutlu...neyse kasimda galiba tup bebek oncesi ilk gorusmeye gidicem ins...
Sagolasinnn cnmmm, dualara ihtiyacimiz var :) Ca125 cok iyi cikmis gercekten, super bi deger :) dedigin gibi ust sinir 35 falan. benim 43 gibi bir degerdi yanlis hatirlamiyorsam, dr da endonun etkisi ile hafif bir yukselme egilimi var demisti... benim endolar masallah aktifseninkinin 2 katindan fazla... Insallah dogal yollardan surpriz yapar bebegin :) ins. sende guzel haberler verirsin bize burdan :) natural killer hucreler ne cnm? embriyonun tutunmasini mi engelliyor bunlar? bagisikligi o yuzden mi baskiladilar sende? benim dr bunun icin ilac vermedi bana? bu da kafami kurcalamiyor degil? dedigin gibi bir iki senedir pek hasta da olmuyorum ben, hatta biosteron bagisikligi daha da guclendirdi bildigim kadariyla...neyse bakalim hayirlisi :)
Sagolasin canim, seninki de cok kotu degil, sinira yakinmis... ben 120, 135 olan endometriosis hastalari duydum..
Ca125 testi - (natural killer cells test) yani dogal oldurucu hucrelerin kandaki oranini olcmek icin yapiliyor. ..bu hucreleri vicud kendi salgiliyor, tamemen savunma amacli, yani vicuda ait olmadigini dusundugu her turlu organizmaya saldirabiliyor...dedigin gibi kistlerden dolayi hep bi savunma halinde oluyor vicud...bazen embriyoyu bile yabanci bir organizma sanip, etkisiz hale getirmeye calisyorlarmis...bu da embriyonun tutunmasini sansini azaltiyor.....kan testi veririken bende cok tedirgindim ama hamd olsun iyi cikti..doktor da gayet guzel, daha yuksek cikar sanmistim dedi...bazen ameliyat olmak da bazen bu hucrelerin sayisini cok azaltmioyrmus... tabi bu degerler bir kac ayda degisebiliyor...
CA125 yuksek olunca, yani kanda fazla dogal oldurucu hucre olunca tup bebekte baskilayici ilac veriyorlar...yanliz her doktor bunu yapmiyor, amerikada da doktordan doktora uygulama farki oluyor..ama benim doktorum endodan dolayi bagisik sistemini baskilayici ilac vermsiti, kullanilmasi gerektiginden yanaydi..ama bazi doktoralr gereksiz gorebiliyor.. bu ilaclarin ise yaradigi da var, ise yaramayan hastalarda...biraz tartismaya acik bi konu aslinda..
Insallah cnm.son denemen olur...benmde bu 3.olucak insallah benmde son olur bebklermze saglikla kavusuruz insallah....kac tane kistin var boyutlari nedr?MAlesef hamile degilim...ikinci tup bebege baslamistik, bir tane 5.gun embriyo transfer oldu, nasip degilmis tutmadi, tedavideki bazi sorunlarin yuzunden doktorum ucretsiz tedaviyi tekrarlamayi teklif etti..kasim-aralik gibi 3. bir tedavi olucam...hemen baslamak istemedim, biraz dinlenip tekrar denicem..ama bu son denemem olucak..
Insallah cnm.son denemen olur...benmde bu 3.olucak insallah benmde son olur bebklermze saglikla kavusuruz insallah....kac tane kistin var boyutlari nedr?
CA125 in boyle bir test oldugunu bilmiyordum, sagolasin cnm bilgiler icin :) bunu dr.umla konusayim, sorayim bakalim ne diyecek? Yeni isin hayirli olsun cnm bu arada :) aslinda benim de boyle yogun bir tempoya ihtiyacim var, su durumda kafami dagitabildigim soylenemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?