Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Cnm ilk ikisi kibristaydi..simdiki adana acibadem..gonalf 225 ve merional 75 kullandm ..2tane 4.gun embriyosu transfer ettlr... gunde 2 ampul progestan igne iki tane estrofem coraspirin bide kan sulandrci igne kullandm..sennkiler ne ?

Ben senin kistinin bu kadar buyuk oldugunu bilmiyordum canim, cok gecmis olsun...Insallah hamilelikle kurtulursun kistin canim...genelde sezeryanla beraber alindigini duydum, insallah hamile kalirsinda alinir kistin....

ama hamile kalamazsan bence tekrar icini bosaltirip yumurta toplanip ameliyat olabilirsin, malesef yumurta rezervini azaltiyor ama 5cm ustu kistler ic karin bosluguna sicrama (ki bu da kalin bagirsak ve ic organlar oluyor) riskini artiriyor demisti doktor..malesef bu hastalik hic gerilemiyor daha da ilerliyor...benim su an kistim yok, ama eminim bir kac seneye geri gelecek...

canim hic CA125 testi yaptirdin mi?bu test kandaki savunma hucreleri hakkinda bilgi veriyor... Bazen kistler dogal oldurucu hucrelerin kandaki degerini artiriyor, malesef bu hucreler hem kistle savasmaya calisiyor hem de yabanci gordugu embriyo ile..tutunmaya mani oluyor...endo hastalarinda bu yuzden bagisik sistemini baskiliyici ilac verip transfer yapiyorlar, belki de doktorunla konusabilirsin bunu...umutsuz olma..insallah bebekler gelecek ama bu sene ama sonra...

Cnm ilk kist goruldgnde yapilmsti cok dusuk cikmsti ...ama bu soeldgni dr a solicem cnm cok saol...insallah cnm insallah....

Cnm ilk kist goruldgnde yapilmsti cok dusuk cikmsti ...ama bu soeldgni dr a solicem cnm cok saol...insallah cnm insallah....
canim kistlerin icin uzulme olurmu benim kalin bagarsagimda 7 cm buyuklugunde ve iki yumurtaligimda cok sayida kistlerle ogluma hamile kaldim bagarsagimdaki kisti ilk ameliyatimda doktorum farketti ama almaya cesaret edemedigini cunku kistle birlikte bagarsagiminda bir bolumunu almak gerektigini bununda cok zor bir ameliyat oldugunu soyledi ve o kistim hala orda duruyor. ben normal dogum yaptim ama subat ayinda doktora gittigimde kontrol ettiler ve endomun hala uyudugunu soyledi
bu hastaligin kurtulusu yok ama hamile kalinirsa baskiliyor ve birde emzirme sureci baskiliyormus

Cnm ne bilimm cok moralim bozuk..asit salgiliomus bu kistler ver ondan embriyo tutunmuyomus die okudum az once..benmde karinboslugumda filan yapisklik filan vardr belki ondan olmuodr die dusunuorm cok kararsizm laporoskopi konusunda(

Cnm ne bilimm cok moralim bozuk..asit salgiliomus bu kistler ver ondan embriyo tutunmuyomus die okudum az once..benmde karinboslugumda filan yapisklik filan vardr belki ondan olmuodr die dusunuorm cok kararsizm laporoskopi konusunda(
canim endiseni cok iyi anliyorum, her okuduguna inanma ben oyle bisey duymadim. haa.. birtek su var, eger tuplerde tikanikli varsa icine su birikiyor ve rahme akiyormus o yuzden embiryo tutunamiyormus benim oyleydi ve son ameliyatimda tublerimi doktorum kapadi kistin yeri cok onemli eger rahim icindeyse embiryonun tutunmasini engelliyormus ama yumurtaliktaysa tutunmayi engellemez demisti doktorum

Cnm ilk ikisi kibristaydi..simdiki adana acibadem..gonalf 225 ve merional 75 kullandm ..2tane 4.gun embriyosu transfer ettlr... gunde 2 ampul progestan igne iki tane estrofem coraspirin bide kan sulandrci igne kullandm..sennkiler ne ?
Ben dondurulmuş deniyorum estrofem coraspin son 3 gündürde crinone jel prednol birde antibiyotik artı vitamin eleviti hep kullanıyorum sarojonun dediği gibi baskılayıcı ilaç ile denenebilir banada mantıklı geldi.. Ayrıca d vitamini de gebelik için önemli..

Kizlar cumleten selam :)
valiente Tatlim ayni korkulari yasiyoruz hepimiz inan. Cikolata kistinin yumurtalarin sayisi ve kalitesini dusurdugunu biliyordum. Salgiladigi maddelerle ortami bozdugu da dogru, dogal yoldan dollenmeyi bile zorlastiriyor maalesef. Benim okudugum sayfalarda embiyonun tutmasinda da olumsuz etkisi oldugu yaziliydi, dr.um da dogruladi zor hastalar grubundayiz ne yazikki Bizde her iki tarafta da var, dr. bunu soylerken yuzunu eksitmisti hala hatirliyorum bu hic istemedigimiz bir durum falan dedi sanki elimizde Neyse cnm bunlar kotu taraflari, iyi haberler cikolata kisti ile tup bebek yaptirip hamile kalanlar var tatlim, bende cok korkuyorum ama ins. allahim yazdi ise bu sansli grupta oluruz... Ben biraz da kaderci yaklasiyorum elimden geleni yapayim da olmazsa allah nasip etmedi derim... Yapilabileceklerimiz, benim okuduklarimdan anladigim kadariyla oncesinde vitaminler kurler (aristu+polen, incir kuru gibi) ile yumurta kalitesini ve belki de sayisini arttirmak. Bana dr.um 3 ay kadar sadece vitamin kullandirtti. O kadar cok ki ilac komasina gircem nerdeyse...Arisutu+polen de iciyorum, babam arilari olan bir arkadasindan almisti dogal olsun diye, organik olmayani fayda etmez demisti dr. Bunlari fazlasiyla sarojo da yapti cnm. Senin bu asamaya ihtiyacin varmi bilemiyorum senin yumurtalar kaliteli ama?? Neyse esas lucrin depot asamasi onemli arastirdigim kadariyla, bu menapoz ignesi. 1-2 belki de 3 ay kadar ayda bir kez yaptiriyorsun adet olmuyosun. Bu sekilde vucutta ostrojen min. seviyeye indiriyorlar ki cikolata kistinin zararli salgilari yok ediliyor ya da baskilaniyor. Bu durumda hem yumurtalar daha kaliteli oluyor hemde, etkisi epey suruyo bu ignelerin, transfer sonrasi tutunmada yarari oluyomus. Bir de dondurulmus transferi bizler icin daha iyi oldugunu anlatti dr.um. Boylece rahmi ayri hazirliyo, yumurta gelistirici ignelerle rahim kalinligi vs. gibi parametreleri ayni anda kontrol edemiyolar. Cok uzattim ama bu lucrin depot proceduru ile benim burdan okudugum cok cikolata kisti olan bayan hamile kalmis. Ya da yazperisi nde yapildigi gibi kistin icini bosaltmak da etkili olabilir, bakalim bende merakla bekliyorum sonucunu cnm. Benim olmazsa oyle deneyebiliriz dedi dr. Son olarak da sarojonun dedigi gibi vucut kendini savunmaya alip embriyoyu kabul etmeme durumu da olabiliyomus, bu testle anlasilabiliyo cnm. Oyle ise vucut direncini dusuren ilaclar almak gerekecek. Tum bunlara dikkat etsek de tutmayabilir tabiki ama icin katlanmaya, cabaya deger Insallah bir sonrakinde tutar cnm, umutlu olmak inanmak onemli diyolar ama ben kendi kendime %100 tutacak diye bisey yok sakin ol stres yapma diyorum olabilir de olmayabiliyo da... Senin burcun ne merak ettim? Boylede bir soru ile bitirmek

Tatlim durumumuz cok benzer seninle, sakinnn laparoskopi olma bence, yumurta sayini cok cok dusurur. Olanlar cok pisman, ben 3-4 dr.a sordum cocuk sahibi olmadan kesinlikle olma dediler. Yarardan cok zarari var cnm. Ancak barsaklar veya ic organlara sicradiysa dayanilmaz agrilarin varsa olman gerekir. Sana kistler agri yapiyo mu?

Cnm oncelikle son soruna cvp veriim:) aslan burcuyum..sen??sizden aldgm bilgileri doktorumlq paylascam cnm cok tesekkurederim hepinize..ben doktoruma kistin icini bosaltmayi sordum onermedgini iltahabik bi durum olabilecegini soledi..ama bu lucrinden hicbi dr bahsetmedi bana bunu mutlaka sorucam ona..

Cok deil cnm ya yani adet doneminde birinci gun agrim oluo bi agri kesici ile gecio okadat asiri agrm yok..iliskidede agrim olmuo..ca125 testide cok dusuk cikmisti bilemiormki..ama haklisin ameliyat dusunmicem artk okuduklarmdan sonra tamamn vazgectim..hakkimzda hayrlisi olsn..cnm sen kac yillk evlisin bide yas kac?

Ayy vallahi dogru tahmin ettim burcunu, buyuk ihtimalle aslan belki de yay olabilir demistim :) Aslan burcu bir arkadasim var tepkilerin tipki onun gibi, adanada yasadigini bilmesem arkadasim senmisin diye sorcam Ben boga burcuyum mantik abidesi Neyse tatlim, bizim 3 yil oldu evleneli, nerdeyse 2 yil olacak bebek icin ugrasiyoruz. Ama ilkin pek farkinda degildim cikolata kisti nedir ne degildir bilmiyodum... Yas 35 benim, en buyuk benim bu topikte sanirim Bak en kucugumuz da sensin galiba, umutlu olman icin neden

valiente Ameliyat olmamak en dogru karar Bu vucut direnci sadece Ca125 mi anlasiliyo acaba? Belki baska bi test vardir, dr.a sordun mu?
Yok cnm.sormadim...ya zaten kime inancagmi sasrdm kimi dio ameliyat kimindio gerek yok(gittgm doktorlar)birnim dedigi digerini tutmuoki..daha once sormus olablrm ama cok kisiyle konusunca karisio birbirne kacinci denemen cnm bu?

Kızlar selam bnde endometriozis hastasiyim bi kez Laparoskopi bi kez sivi boşaltım bi kez histeroskopi bi asilama iki tüp bebek yapturdim.ikinci tup tuttu Hamdolsun 7 aylık oglum var.simdi korunmuyoruz inşallah tekrar tüp bebek yaptirmak zorunda kalmayiz aminn :)

Yok cnm.sormadim...ya zaten kime inancagmi sasrdm kimi dio ameliyat kimindio gerek yok(gittgm doktorlar)birnim dedigi digerini tutmuoki..daha once sormus olablrm ama cok kisiyle konusunca karisio birbirne kacinci denemen cnm bu?

Bende sorcam dr.a bunu. Benim ilk olcak, bir asilama yapmistik oncesinde. Ben tek kist var zannediyodum, ilk dr. oyle demisti. Dogal yolla olsun diye bekledik, sonradan cift tarafta oldugunu ogrendim, hic beklemeyelim tup bebege gecelim dedik. Arastirinca bu lucrin depotu ogrendim, bu proceduru uygulayan dr. buldum, onun da iste hazirligiydi testiydi derken opu da ertelendi oyle ancak... Cok sabir isteyen bir yol bu maalesef...

Cnm allah bagislasin oglunu...valla cok sevmdm simdi bole hamile kalanlari okuyunca moralm yerine gelio biraz umut oldun sende bize:))

Allah bagislasin cnm, insallah kardesi de olur tez zamanda:) Tup bebegi nerde yaptirdin? Nasil bir yol izlediniz? Kist ne kadar buyuktu acaba? Cok oldu sorular:)

Haticem canim nasilsin? Uzun zaman oldu gelmiyordun oglusunu cok sevindim Rabbim hayirli evlat etsin insallah en kisa zamanda kardeste versin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…