Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

@dcu canim alinnaa herseyi gayet guzel ozetlemis...yanliz Lapaoroskopi konusunda biraz yanlis alasilma var...Laparoskopi demek kistlerin alinmasi demek degil, rahmin karin boslugundaki durumunun incelenmesi demek....

ben laparoskopiye girmeden doktorumla uzun uzun konusmustum, endonun tam teshisi ameliyatla konuldu.ama ameliyat oncesi doktorla anlasmistik, karin boslugundaki ve rahim etrafi ve uzerindeki kistler temizlenecek, eger yumurtalik ve tuplerde kist varsa onlara dokunmayacakti...doktorum da alinnaa 'nin dedigi gibi bebek olmadan yumurtaliklar dokunmak riskli olur demisti ama eger kistin boyutu cok buyukse , ki o zaman 5cm demisti, o zamanda ya ameliyat yada 6 ay menopozla mudahale etmem gerekecek cunku ic organlara sicrama olasigi yukek demisti...Bu arada 5cm ustu icin laparoskopi degil de daha buyuk bir ameliyat gerekir, gobegin altindan kesmemiz gerekecek demisti...

Hamd olsun benim sadece rahme yapisik 2,5cmlik kist vardi, alindi ama, doktorun dedigi gibi kistim kucuk olmasina ragmen karin boslugunda yeni olusmaya baslamis dokular bulundu..her ne kadar rahimdeki kist kucuk olsada karin bosluguna dagilma egilimindeydi...yeni olusan dokular yakildi, kist tamamen alindi.. cok sukur tup ve yumurtaliklar temizdi..ama bu durumun gecici oldugunu biliyorum...malesef hamile kalamadikca ilerliyor bu illet...

Eger benim yumurtalikta kistim olsaydi, yine laparoskopi olurdum, ama yumurtaliklara dokunmadan sadece rahim ve karin boslugunu temizlemek sartiyla...laparosoki ile karin bosluguna bakinca hem tuplerin durumu, rahmin durumu , yumurtaliklarin durumu iyice anlasiliyor...cok sukur bende dokular arasi yakisiklik yoktu, ama endo kislerle beraber karin boslugunda yapisikliklar da getirebiliyor, bunlarda temizleniyor...tipki doktorumla yaptigim anlasma gibi en bastan o kistlere dokunmama ama rahim ve etrafini temizleme sartiyla laparoskopi olabilirsin, hamilelik sansini artirabilir...bence iyice arastirip karar ver canim...

Haticem canim nasilsin? Uzun zaman oldu gelmiyordun oglusunu cok sevindim Rabbim hayirli evlat etsin insallah en kisa zamanda kardeste versin:)

Canimm iyiyim Hamdolsun bebekle uğraşıyorum valla istende ayrildimgayet mutluyum :) o yüzden kardes olsa iyi olur inşallah .sen nasılsın neler yapıyorsun

hatibulut canim sende hikayeni paylasirmisin yeni gelen arkadaslara umut olsun :)

Kisaca anlatim hemen :) 28 yasinda evlendim kistim olduğunu ogrendigimde balayindaydim.hemen cocuk dusunun dedi doktor.6 ay denedik olmayinca Laparoskopi oldum ankara Başkent Üniversitesi hast esra hocada.sonra 6 ay bekledik yine olmayinca ayni hastane gigsen hocaya gittik.asilama yapıldı tutmayinca histeroskopi ile rahme bakildi sorun yktu snra tüp bebek yapildi tutundu fakat kan degerleri iki gün de bi düştü. Snra ikinci tüp bebek icin iki ay bekledim.o arada kistin icindeki sivi bosaltildi yine .aspirasyon yapildi.snra sigarayi bıraktım duaya basladim ve ikinci tüp bebek yapildi ve Hamdolsun tuttu.7 aylik bi oglum var.cikolata kisti olanlar uzun sure beklemeyinnn 6 ay kendiliginden gelmiyosa bebeginiz.muhakkak ugrasin :)

Allah bagislasin cnm, insallah kardesi de olur tez zamanda:) Tup bebegi nerde yaptirdin? Nasil bir yol izlediniz? Kist ne kadar buyuktu acaba? Cok oldu sorular:)

Ankara Başkent Üniversitesi hast gogsen hocada yaptırdım canim.9 cm di ameliyat olmustum ama gebe kaldığmda 3 cmlik kistke devam ettim.su an hala 3 cm :)

Canimm iyiyim Hamdolsun bebekle uğraşıyorum valla istende ayrildimgayet mutluyum :) o yüzden kardes olsa iyi olur inşallah .sen nasılsın neler yapıyorsun
bende iyiyim canim cok sukur ogluma kardes icin ugrasiyoruz :) nisanda tup bebek denedik olmadi malesef bir tane dondurulmus embiryomuz var onu deneyecez insallah, bugun gorustum doktorumla insallah adet olunca gidecem, doktorum pek umutlu konusmadi embiryonun yasamasi icin garanti veremem felan dedi ama olsun Allahtan umit kesilmez :) nedemedikce bilemeyiz demi :) Rabbim herseyin hayirlisini versin, hayirliysa nasip etsin insallah..

hatibulut seninle tam da bu dönemde konuştuğumuzu hatırlıyorum eski mesajlarına bakarsan sen de göreceksin sana yeniden yazdım canım...ben de başkentte hulusi beyde perşembe günü iğnelerime başlıyorum bu süreçte çok yıprandım 2 yıl geçti senle konuşmalarımızın üzerinden...hey gidi :)

Selam kızlar transfer oldu hayırlısıyla ama dondurulcak kalmadı malesef hayırlısı olsun, test günüm 15 gün sonra, bu arada bi süre giremeyeceğim kendinize çok iyi bakın..

Selam kızlar transfer oldu hayırlısıyla ama dondurulcak kalmadı malesef hayırlısı olsun, test günüm 15 gün sonra, bu arada bi süre giremeyeceğim kendinize çok iyi bakın..

İnsallah bu son denemen olsun canim :) Kac tane embriyo transfer ettiridin cnm? Sen de kendine bebis(ler)e dikkat et tatlim:) Guzel heberler verirsin insallah :) Eylul 10 gibi sonuc belli olacak herhalde Hayirlisi olsun insallah:)

Hayirli olsun canim, insallah guzel haberlerle gelirsin...Dikkat et kendine ve bebislerine...

kendini hazir hissettigin de gelirsin canim, kendini yorma sakin...

Benide aramislardi sadece ikisi tuttu velin dediler. Gittim hic donmusum yoktu iki embriyoda kondu biri tuttu :)

Aaaa ismini hatirladim tabikii canimm allah yardimcin olsun inşallah sabirli ol hiç düşünmeden bekle keyfine bak nolur takmaa

Canim hemen bebek düşündünüz mu yoksa korundunuz mu ilkinden sonra ? İnşallah o kalan embriyoya bike kalmaz.rabbimden umut kesilmez bunu en iyi bizler biliriz dualarim hepinizle inşallah bende istiyorum aminnn

canim transferin hayirli olsun insallah Rabbim hayirli saglikli evlatlar versin. sen biseyi takma kafana moralini yuksek tut ve pozitife odaklan insallah hayirli haberlerle gelirsin canim

Canim hemen bebek düşündünüz mu yoksa korundunuz mu ilkinden sonra ? İnşallah o kalan embriyoya bike kalmaz.rabbimden umut kesilmez bunu en iyi bizler biliriz dualarim hepinizle inşallah bende istiyorum aminnn
canim benim zaten tuplerimden biri kapali tikanmisti su birikiyodu rahme akiyodu doktorum eger kapamasak embiryo tutunamaz dedi ve son ameliyatta kapadi yani doktorumun soyledigine gore normal olma sansi sifir dedi hic korunmadim ve oglumu emzirdigim icin 1 yasina kadar bekledim yeni tedavi icin yine icsi yontemini denedik ama nasip yokmus simdide 1 dondurulmusum var tek ve son sans bakalim umitsiz degilim cunku sonucta oglumda 4 yumutadan sadece birinin dollenmesiyle ve transferyle oldu kendimide cok umitlendirip husrana ugramaktanda korkuyorum ama hayirliysa nasip etsin diyorum, isteyen herkese nasip etsin insallah

Anladım canim inşallah tek embriyocugun sımsıkı tutunur aminnn inşallah Yarabbim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…