Enerji sömüren görümce

‘He de geç’
En güzel yöntem. O dedi diye sizinle kalacak değil.
Anneniz varken 2 çocuklu görümcenizin hastanede kalacak hali Yok. Meraklanmayın.
O heyecanla söylüyor bunları.
Hamile kaldığınıza Doğuma yakın sakince konuşursunuz. Hastane refakati sadece bebek ile ilgili değil, tuvalete gitmeniz, üst baş değiştirmeniz gerekecek, annenizle rahat edeceğinizi söylersiniz.
İlk defa emzireceğiniz için emzirmeyi öğrenene kadar göğüsler açık şekilden şekle giriyor insan.
Anlatırsınız her şeyi. Ve bence anlar da...

hayır mahremiyetine saygım Yok ille de ben geleceğim diyorsa küssün. Bir şey olmaz.
Siz makul ve mantıklı olduktan sonra eşiniz yanınızda olur zaten, geri kalan da kendi bilir.

Doğumdan sonra hep benim kucağımda duracak vs kısmı güzel bence. Zaten ayda 2-3 görüşüyormuşsunuz verin halasına uyutmadı beni diyin gidin uyuyun.
Ay kucağımdan taşımaktan kollarım koptu diyin, yapın kahvenizi için...
halası sonuçta zarar verecek değil.
Her şey çözülür. Görümceniz fazla konuşunca telaş yapmışsınız sadece :)

Ben art bir niyet goremedim belliki heyecaninizi paylasmak istiyor oda heyecanli bence siz bebeginiz olmadan bebeginizi kiskanmaya baslamissiniz...
Buyutmeyin derim...

Olabilir. Cocuguma hayalini kurdugum bir ismi koyma cüretinde bulunuyorum. Ne kıskancım :) oysaki görümcemin önerdiği isimleri koymalıyım zira kendisii benim sevdigim isme bu ne bicim isim diyebilen biri :)

2 cocugu ameliyatla dogurmus biri olarak hastane ortamını cok iyi bildigini düşündüğümden ötürü bu denli müdahaleci tavrı beni rahatsız etti.. herneyse dediginiz gibi ‘ya he he’ deyip gecmliyim:)

Bence yanlış anlıyor abartıyorsunuz iyi niyet ve samimiyetle size yakın olmaya çalışıyor daha doğmamış çocuğunuza halalık yapıyor sizi saf dışı bırakacak bi sahiplenmede yapmıyor ne güzel

Gebesiniz. Ne hoş. Rabbim gebeliğinizi sağlıkla sonlardırsın inş kucagınıza alırsınız keyifli bir şekilde.. cocugunuzun ismini belirlediniz mi ? Yada bir isim hayaliniz var mı ?

Begendiğiniz koymak istediginiz bir isme o ne bicim isim diyip kendi ismini dahi ciddi olarak teklif eden kişi sizi saf dışı bırakmış olmaz öyle mi ? :) gercekten böyle düşünüyorsanız, anlayışınız hoşgörünüz takdire şayan. Bu denli sevgi dolu olmak isterdim

Ay herkes ne çok sevmiş görümceyi :))
Arkadaşlar yapmayın, olmayan çocuk üzerine bu kadar konuşulup plan yapılmaz...
İsmine, tulumuna kadar, refakatçiliğine kadar.

konu sahibinin de hatası olmuş, fazla detay her şey şimdiden dile gelmiş, e süreç belirsiz, uzun, şimdi çocuk olana kadar zaten stres var kafasında dönüp duracak.
Görümce heyecanla bile söylüyor olsa biraz annenin kararlarına saygı duyulması gerektiğini bilir değil mi? 2 çocugu var sonuçta...
he bu heyecan gözünü kör etmiştir konuşup duruyordur, bence şimdiden gerilecek bir şey yok ortada, su akar yolunu bulur... zamanla sıra geldiğinde o meseleye konuşulur, çözülür.

@bayangezenti şu an sizin de stresli döneminiz. Yani tuluma kadar takılacağınız bir durum yok.
Kimisi tercih etmiyor, ama 2 çocuğum var, 3. Ye hamileyim, tecrübe konuşuyor diyebilirim :)
Maddi ve iş yükü anlamında her şeyi taşere edin.
Görümce bu kadar hevesli ise, hamileliğinizde canınız çeken şeyleri söyleyin yapsın,
Alınacak şeyleri yazın verin eline alsın.. kötü bir şey Yok bunlarda. Alabileceğiniz her türlü yardımı alın Doğum öncesi de sonrası da.

Sana tavsiye canim sakın tedavinle ilgili annen hariç kimseye soyleme çok yıpratıcı bir süreç bende 6 yil olmadı yaşadım seni iyi anlıyorum şükür simdi bir evladim var...
Stresten kesinlikle uzak dur çok etkiliyor...
Gorumcen kötü niyetli gibi gelmedi sadece biraz patavatsiz oyuzden kafana takma ve çocuk konusunu açarsa cevabini ver...
Rabbim gönlüne göre versin InşAllah.

Sınırını bilmiyor o zaman koymam diyip istemem diyip geçin ama benim sahiplenmesi hoşuma gittiği için böyle bi yorum yaptım oğlumun halası olmayacak ama yengesi var ne ismini konuşur benimle ne iyimiyim diye sorar hastalansak bi aksilik olsa hamileliğimde ki çok çektim yabaniymişiz gibi inceler ancak ki ben onun çocuklarına aldıklarımın onun çocuklarıyla hamileyken bile oynadıgım oyunların hesabı tutulmaz yani o taraftan birinin farkında olması çok hoşuma gitmişti herkesin derdi farklı farklı allah gönlünüze göre versin

Keşke benimki böylesi olsa görseniz ama denek ki sevmiyorsunuz napsa batar bence sizi motive etmek istiyor bence yazık ya acıdım sizi seviyor ama çok hor görülmüş yüzüne diyin de yapmasın

Arası olmalı işte. Sevginin aşırısı da boğar, yokluğu da üzer.. herkes yerini bilmeli. Ben de onun cocuklarını severim ama bazen onun da yanlıs yaptıgını gördüğüm şeyler oluyo ona bile cok fazla müdahil olmamaya calısıyorum, karışmam. Bakarım durum ciddiye gidiyor o zaman , dogruluguna emin olduğum birşeyse bile direk şöyle yap böyle yap demiyorum da , abla biyerde okumuştum şöyle yapılırsa böyle olurmuş falan diyorum. Cünkü aksi itici olur....

ben halamı da severim teyzelerimi de. Nasip olursa cocuklarım da sevcekler hem halasını hem teyzesini.

Keşke benimki böylesi olsa görseniz ama denek ki sevmiyorsunuz napsa batar bence sizi motive etmek istiyor bence yazık ya acıdım sizi seviyor ama çok hor görülmüş yüzüne diyin de yapmasın

Hor görülmüyor, Emin olun dünya etrafında dönüyor :) o beni değil egolarını seviyor :)
Keşke sizin de görümceniz sizin kendi hayatınız icin kurmuş olduğunuz hayalleri hiçe sayıp kendi hayallerini gerçekleştirse :)

Kıyaslamayalım isterseniz ben yazışınıza göre dedim Allah kimseye benimki gibi vermesin ona göre benim hayalim yok
Bebeğim olmasını istemiyor ki ben hamileyken olay çıkarmıştı onun oluyor diye öldü zaten daha da Yok dün de Doğum günü yaptı ben çağrılmadım
Eşim gitti
Herkesin ki kendine göre ama benim ki gibi olmasın ya
ama rahatsızsanız yüzüne söyleyin

Soylediklerinde bir anormallik gormedim ben. Siz asilamadir tedavidir hassas donemler yasadiginiz icin hakli olarak aliniyor olabilirsiniz,normaldir.

Benim tek kafama takilan ortalama 10 gunde bir gorumceyle gorusmek. Felaket bir durum,ben de haftada bir gorusmek emrivakisini yasadigim icin biliyorum. Kocamin her akrabasini 10 gune bir gormek zorunda kalsam sanirim wcye bile gidemem. Gorusmeleri seyreltin de kafaniz rahat etsin

Tabikide olmasın. Benim derdim onun bunları söylemesi değildi. Önceden de yazdım zaten fesat oldugunu düşünmüyorum. O alışık herşeye karışmaya.

Ben sadece, acaba cocugum oldugumda cocugumun üzerinde benden daha mı cok söz sahibi olcak korkusu oldu. Cünkü görümcem üzülünce dünya durur hep o iyi olur karşısındaki kötü olur. Yani ben tarafından üzülürse ben düşman ilan edilirm ailesi tarafından. Ve onun üzülmesi cok basit olur. Anlamassın bile...

Ve bebek benim hassas noktam. birşey olsun dediginde benim, ‘öyle değil böyle olmasını istiyorum’ demem kar etmiyor. Ona, ‘öyle değil böyle olcak’ demem gerekiyor. Yani bi küslük falan kesin olur sonunda :) bu düşüncelerden arınmam gerek. Nasıl rahatlamam gerekiyo diye düşüncelerim var işte

Son düzenleme:

Aynı emrivakiler bizde de var işte. Hanımefendi cok üzülür gitmezsek. Bayramlarda ilk yakınımızda oturan eşimin anannesi teyzesi ve dayılarına gidemeyiz. önce 2 minibüsle gidilebilen uzaklıktaki 2 yaş büyük ablamıza gideriz, cünkü o varken 2 bina ötemizdeki diğer büyüklere gidersek üzülür görümcem :)

yani söyledikleri bu yüzden anormal geliyor. Yoksa bende insan evladıyım, sevgisiz büyümüş değilim. Tabikide bende anlayışlıyım ama kendisi herşeye müdahele edebilen biri. Benim cocuğuma koycagım isimden yetiştirme tarzımdan odası için dahi hayaller kuran biri işte.. ve benim hayallerimi de begenmez :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…