Enerjimi ne arttırır?

MightyPineapple

La Chica Bonita
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2015
3.242
5.175
73
İyi geceler, ben sürekli yorgunluktan şikayetçiyim.
Tüm gün uyusam yine bir o kadar uyuyabilirim, kolumu kaldıracak halim yok. Evde bulaşıklar haftalardır dağ gibi, bir anahtar yaptırıcam ona bile çıkmaya üşeniyorum. Okula gittiğim için şanslıyım zar zor kendimi kaldırıp okula gidiyorum. Her kız 9'daki ders için 7.30 gibi kalkıp saç makyaj yapıyor geliyor, ben inleye inleye 8.40 gibi anca uyanıp 5 dk'da evden çıkıyorum. Haliyle yüzüm her sabah şiş, tüm makyaj malzemelerim bomboş duruyor öyle ellenmemiş.
Evi toplamak bana zulüm geliyor, misal bir arkadaşım geldi kaldı koltuğu açtı, o yatak orada günlerce durur. Evim belki 3 hafta olacak temizlenmedi. Bir tek klozeti düzenli temizliyorum. Giysi dolabımın içi zaten taşındığımdan beri Allah'a emanet, bir kere düzlenmedi.
Çöpler balkonda birikti, yarı yüksekliğinde, mavi torbalardan balkon demirini zor görüyorum yani, çöpü bile atmaktan acizim, öyle de halim yok. Ne yesem ne içsem canlanırım, enerjimi arttırır?
Demir eksikliğim, vitamin eksikliğim, anemim var. Ama B12 hapları da aldım, demir hapı da aldım enerjim yine artmadı.
Spora gitmem lazım, düzenli gidiyordum 2 haftadır saldım fazlaca yemeye verdim.. Kötü hissediyorum.
Şöyle söyleyeyim, evde 3 gün önce su bitti ve çıkıp almıyorum, çeşmeden kettle'a doldurup kaynatıyorum soğuyunca içiyorum. Resmen dış dünyaya karışmak beni ürkütüyor ve okula bile çok zor gidiyorum.

Son düzenleme:
kesinlikle
pekmez içmeyi denediniz mi? işe yarar diye düşünüyorum,çünkü bende aynı durumdan muzdaribim ama pekmez iyi geliyor yani :) [konu sahibine]
Denemedim, gidip marketten pekmez alayım kan yapsın :)

Bismillah deyip bi yerden başlayacaksin canım yoksa olmuyor tecrübeyle sabit
Bir de öyle deneyeyim hiç demiyorum çünkü

derli toplu bir ev enerjini arttirir bence
bir an önce temizlige basla yoksa insan ipin ucunu birkere saldimi böyle devam ediyor.. benim evim öyle olsa bunalima girir bende yataktan cikmazdim sanirim
Toplasam da anında dağılıyor hiç kaldıramıyorum sonra

Temizlik kısmını okuyunca hemen aklıma Cemal Süreya'nın "Sevgilim, Ben Şimdi " şiiri geldi :) En kısa zamanda evi temizlemelisin. Insan ev dağınıkken temizlikten kaçmak için uykuya sarıyor. Bekarlıkta ara ara benim de böyle yaptığım zamanlar olurdu. Valla özledim bak şimdi :)

çaresini bulan olursa banada gelsinn..
ben 4.günümdeyim evden cıkmıyorum spora gitmiyorum gece uyumuyorum gündüz kılımı kıpırdatmıyorum bide akşamları bi iştah açılması yaşıyorum iyice beter oldum.
çok sıkıldım kendimden bi iş bulsam iyi olcak ama ben görüşmeye bile gitmem gibi duruyo

Ceviz ye şimdi sen de dikkat dağınıklığı olabilir diyeceğim ama teşhis koymak için ileri gitmiş olucam günde beş adet ceviz ye farkedecektir eminim.Hatta badem fındık bunlardan da tüket.Ya gelip gidip ekleme yapıyorum ama ceviz için öyle şeyler okudum ki evin dağınıklığına bile çözüm olabileceğini farkettim zihni toparlıyor ayrica duzenliyor konsantre sağlıyor vs vs.

Son düzenleme:
Sabah kahvaltıda ceviz yemeyi deneyeyim herkes öneriyor ceviz. Dikkatim çabuk dağılıyor zaten.

mart yorgunluğumu nedir bu etrafımda pek çok arkadaşımdada bendede hiç bişey yapmak gelmiyo içimden.
Yıllardır böyleyim ya hiç düzelmedi

bende böyleyim ama benim tiroid sorunum var ilacinida icsem hayat enerjim yok acaba bi tiroidlerinizemi baktirsaniz

Kan iğneleri ve hapları kilo yaptığı için hiç istemiyorum. Ev şu an gayet iyi sıcaklıkta ama ayaklarım buz gibi şu an üşüyorlar

kilonuza dikkat edin o zaman sonuçta kansızlık bir hastalıktır. bende kullanıyorum napalım mecburuz yoksa senin dediğin gibi hem halsiz kalıyorum hemde heryerim agrıyor

Benimde halim olmadigi ve gozumde buyuttugim o isleri gunlerce yapmadigim oluyor.
Kulakligimi takiyorum hareketli yabanci sarki aciyorum son ses. Ritme gore de evi derleyip toplayip temizliyorum hatta bazen yetmiyor baska seylere de girisiyorum :)

Birde aneminiz varsa muhtemen hep halsiz olacaksiniz...
Bende de vardi ve bende oyleydm ilacta kullandim ama gecmedi sonra arastirmalarim sonucu demirimi ve kanimi ucurdum diyebilirim...

Her sabah demir ilacini icerken agzina mandalin veya portakal at yani C vitamini..

Demir ilaclari C vitaminiyle alindigi zaman 2 haftada veya 1 ayda muhtesem sonuclar veriyor...

Suan yapamazsin ama yapabiliyor isen sunlari da yap...

2 portakal sık icine 1 kasık keciboynuzu pekmezi karıstır...
1 yumurta haşla ( istersen)
Ve de demir ilacınn...

1 demir ilaci yumurta ve portakal keciboynuzu pekmezi seniii uçururrr...

Ama halim yok diyosan yapma ama duzeltmedign surece devam edecek bu...

Giysi dolabımın içi zaten taşındığımdan beri Allah'a emanet
Sevgili konu sahibesi bu ifade biraz garip olmus....kansizlik olabilir bir kan tahlili yaptirin ...birde makyaj yapmaminizi sevdim ne guzel iste ilk kalkinca sabah bazen yuz sis olabilir ama dogallik her zaman guzeldir bence aynen devam

Kan iğneleri ve hapları kilo yaptığı için hiç istemiyorum. Ev şu an gayet iyi sıcaklıkta ama ayaklarım buz gibi şu an üşüyorlar
Bu buyuk bir onyargi bakin 3 yildir demir ilaci iciyorum asla kilo yapmiyor. Daha etkili olmasi icin aksam uyumadan once ac karna alip uyuyacaksiniz. Ve asil kansizlik kilo yapar cunku dediginiz sekilde halsizlikten enerji versin diye bir seyler yiyip durursun ve kilo alirsin bu seyler de genelde tatli olur cunku kansizlik insanin canini tatli istemesine sebep oluyor. Lutfen kan tahlilinizde ne eksikse gereken ilacinizi icin. Kadin oldugumuz icin, regl oldugumuz icin bizim icin kansizlik cok onemli, hafife almayalim ve tekrar soyluyorum demir ilaci kilo yapmaz! Sadece biraz mide kazinmasi yapabilir, bunun da çözümü ilacinizi yatarken içer uyursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…