Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

cook tskr ederim melek ablacım

sevindim tatlımm

ablacımm daha cabuk iyileşmesi için arkadaslarında dediği gibi cidiyeye gitsen daha iyi olur daha cabuk geçer yaraların canında yanmaz kıyamam ben sana

Sağolasın canım benim şımartıyoesun beni bak bebek olcam haa bu yaştan sonra nasıl olcaksa )) neyse pazartesi gidicem allah kısmet ederse...

Kizlar bisey soruca, cevap verirseniz cidden cok sevinirim ben onbes gundur diyet yapiyorum 62 kiloydum pazartesi 58 kiloydum..bu hafta kilo veremedim sizce niye olabilir hatta sabah kalktim nerdeyse 59 olmusum bu duruma anlam veremedim cok az yiyorum ac dolasiyorum niye boyle oluyo ne yapmam lazim arami versem bugun

Birinci aç olarak dolaşman çoook büyük hata vucüdun direnç yapmış olabilir vermemek için vucüdn ödem yapmış olabilir reglin yakınsa fazla çıkabilirsin bende diyet yaparken veremediğim haftalar oldu bu normal canım panik yapma aç dolaşmak dengeli beslen

Sabah
Light Sütlü Kfelks

Ara
Türk kahvesi
4 adet fındık

Öğle
Tavuk Döner
Salata

Ara
1 adet diyet biskuvi
1 adet Mandalina
1 küçük fincan şekersiz fitre kahve

Akşam
Bir kepce tarhana çorbası
Yoğurtu karnıbahar yemeği
Salata

Ara
Lİmon damlatılmış Soda
Bir kupa light sütlü nescafe
Belki ama belki
1 küçük portakal
1 adet kivi
Yarım Elma

Allahım bu meyve yeme hastalığım ne olacak bilmiyorum bu benim sınırlamış meyveyi azaltmış halim desem inanırmısınız :)) Eskiden bir oturuşta 7-8 tane mandalina 3-4 tane muz yerdim meyve hastasıyım

Son düzenleme:

Ac dolasiyorum derken iste az yiyorum yani..daha reglimede var bugun sinirimden iki tabak asure yedim vucudum rahatlasi diye becede direnc yapmis olabilir..devam ediyimmi napiyim simdi ben nasil gecer bu durum

Sağolasın canım benim şımartıyoesun beni bak bebek olcam haa bu yaştan sonra nasıl olcaksa )) neyse pazartesi gidicem allah kısmet ederse...
canım benim ya sımar tabi ne olcak seviyorsun ablammm
Çiğdemcim biliyor musun ben hiç sasırmadım cünkü bende asırı meyve seven birisiyim cok sekerli oldugu için günde 1 tane yemeye calışıyorum yoksa ne kadar cok yerdim senin gibi :) ama çikolata ıvır zıvırdan daha faydalı olsun

Ac dolasiyorum derken iste az yiyorum yani..daha reglimede var bugun sinirimden iki tabak asure yedim vucudum rahatlasi diye becede direnc yapmis olabilir..devam ediyimmi napiyim simdi ben nasil gecer bu durum

Alışkanlıklarını değiştir canım benim Tülin Şahinin Kitabının da da okumuştum devamlı aynı şeyleri alışanlık haline getirirsen aynı saat te vucüd alışıyor ve direnç yapıyor

Mesela devamlı yeşil çay içiyorsan bitki çayının içeriğini değiştir aynı kullandığın ekmeği içeriğini değiştir farklı ekmekler ye sabah spor yapıyorsan aynı saate saatini değiştir Sabah kaltığında ılık suyunun içine çok az elma sirkesi damlatıp vucüdü şasırtabilirsin ara biraz sabret bekle tekrar vermeye başlarsın

Evet ıvır zıvurdan faydalı haklısın hele brownilerden daha faydalı demi bende aşren kadınalr gibi bu sıralar canım çook şeyler çekiyor şimdide browni çekti :))) phhhh

Bebegim oldugu icin ona gore hareket edebiliyorum canim..elma sirkesi iciyorum ..neyse onbes gunden sonra ilk defa bugun biraz ara verdm..yarin ekmegimi degistiriyim bari yola devam..

merhaba aranıza yeni katıldım ve bu kilolara gelmeden niye daha önce görmedim diye hayıflanıyorum şimdi kendimle. ilk önce kendimi anlatıp sonrada yardım ve desteklerinizi bekliyorum. fiziki özelliklerimi aşağıda yazdım. ama hatalı yaşam tarzım var ve değiştiremiyorum yada destek diyim. şuan çalışmıyorum ama büyük ihtimal başvurduğum bir iş var ve pazartesi haber vericekler ve alındığımı düşünüyorum. bugün spor salonu ile konuşmaya gittim ancak çalışma saatlerimi düzenli olarak öğrenmek istediğim için 1 hafta sonra karar vermeyi düşündüm. yapacağım iş kasiyerlik olucak daha öncede bu sektörde çalışmışlarınız varsa bilirler. düzensiz çalışma saatleri var. vardiya usulü oluyor ve şu 7 den sonra yemek yemeyin olayı zaten bana hiç uymuyor. 9 dan önce giremiyoruz eve. öğle saatleri hep sıralı zaten. tabi bunlar işe alınırsam. öbür türlüde geç saatlerde uyanıp geç saatlarde yattığım için gece yemelerin evde evde sürekli pasif halde oturmalarım oluyor. kendimden nefret eder utanır durumdayım artık. hele alışverişte beğendiğim hiçbir şey üstüme olmayınca direk kendime küsüp eve dönüyorum ve bunalıma giriyorum. burda başarı hikayelerini okudukça niye yapamayım diyorum ama bir yandan da becerememekten hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum. sanırım çok uzattım daha fazla sıkmadan sizlerden tek isteğim şeyi bekliyorum LÜTFEN YARDIM

yaş= 24
şuan ki kilom = 80.6
hedef kilom = 50
boyum = 1.63
spor = şuan için yok

Evet ıvır zıvurdan faydalı haklısın hele brownilerden daha faydalı demi bende aşren kadınalr gibi bu sıralar canım çook şeyler çekiyor şimdide browni çekti :))) phhhh
tabiki tatlım :) ay benimde öyleydi şu anda bizimkiler lokum helva falan yiyorlar ama ben yemiyorum birde canım tatlı seyler istemiyor yeşilçay içine cubuk tarcın atıyorum hemen tatlı ihtiyacını kesiyor...

merhaba canım hoşgeldin hiç canını sıkma fazla kilolarının hepsini vereceksin burdaki herkez sana cok yardımcı olur sen burdan hiç ayrılma ve söylenenleri uygulaa her cuma (tartı günümüz) yüzün gülsün

diyet Listemiz
1- sabah kalkinca 1 bardak su içilmelidir...
2-tam bir kahvalti yapilmalidir(zeytin peynir domates salatalik yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü seyler seviyorsaniz yemenizde bir sakinca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayi....(kahvalti disinda ekmek yenilmemelidir)
3-ara öqün mutlaka yapilmali (süt yoqurt ceviz findik badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmaniza yardimci olucaktir....arkasindan mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir izgara aldim herseyimi onda yapiyorum...30tl civari çok ise yariyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yaninda salata ve yoqurt tüketilebilir...
5-tekrar ara öqün yapilmalidir...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynisini yemeyin kizlar deqistirin...
6.aksam yemeqini erken yemeqe çalisin...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çesit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyon
yemek...
6-aksam yemeqinden sonra su ve bitki çayi disinda hiçbirsey yemeyin çok faydasini göreceksiniz...
7-biz hanimlarin reql öncesi ve sonrasi tatli krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa isinmis süt ve içine 1-2 çubuk tarçin atip içebilirsiniz yarim saate kalmadan tatli isteqiniz kesilecektir...
8-eriyen yaqlar idrar yoluyla disari atilir bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalidir...
9-çaylarimiza kesinlikle seker katmamliyiz..bize kilo aldiran en tehlikeli besinlerden bride sekerdir...
10-börek yada tatli
yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvalti öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkimizdan vazgeçmemiz gerekir...
11-ben hergün tartildim...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldiqim zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayi telafi etmeye çalistim...
12-mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanilmaz keyifli ve motive açisindan çok yüksek moral kaynaqi kizlar...
13-ve hergün menülerimiz paylasalim tam gün olarak (sabah ara öqlen ara aksam seklinde)....

NEYI NE ZAMAN NEKADAR YEMELIYIZ?
1-Ekmek gibi unlu gidalari mutlaka kahvaltida tüketmeliyiz(2 dilim)
2-Pirinç bulgur mercimek fasulye nohut bugday makarna patates gibi karbonu yüksek gidalardan tekini haftada 1 defa 2 kasik tüketmeliyiz...
3-Etli gidalar yiyeceqimiz zaman yaninda 2 numarada yazdiqim ürünlerin hiçbirini tüketmemeliyiz..
4-Öqünlerimize yesillik salata ve yoqurt eklemeliyiz...
5-Mutlaka 2.5-3 litre su içmeliyiz yoksa kilo veremeyiz..
6-Ara öqünlerde 1 yada en fazla 2 çesit ürün tüketmeliyiz..
7-Mutlaka hergün 1 adet meyva tüketimine özen göstermeliyiz..
8-Bakliyat tükettimiz günlerde sabah ekmek tüketimini iptal ederek dengelemeye çalismaliyiz ve bakliyatlari sadece öqlen tüketmeliyiz..

ilk öncelikle desteğin için çok teşekkür ederim havaya girdim bile. bu listeyi şuan için uygulayabilirim ancak çalışmaya başlarsam bırak 5-6 dan sonra yememeyi 9 da yersem öpüp başıma koyarım. birde yine çalışmaya başlarsam (ki bu muhabbeti kesin alındığımı düşündüğüm için söylüyorum) öğle yemeklerimizi yemekhanelerde yiyoruz ve hep ağır yağlı yemekler oluyor uzun saatler çalıştığımız ve tekrar yeme molamız olmadığı içinde tıka basa acıkmamak için yiyoruz. ben ne yapmalıyım çorba oluyor mutlaka ama ekmeksiz geç saatlere kadar nasıl kalıcam yapabilirmiyim ki ?

ne demek canım ya :) benim sana önerim hafif yemekleri tercih et yemekhanede cıkanlardan ara ögün muhakkak yapmalısın o zman tıka basa yeyip midene yüklenmezsin yanına al kuru kayısı badem 1 tane meyve ye bu seni dinç yapar sabah cok güzel kahvaltı yaparsan 2 dilim tahıllı ekmek birde haslanmıs yumurta zaten seni gün boyu tok tutar benim söleyeceklerim bunlar melek abla ve arzu ablada iş hayatındalar onlar sana cok yardımcı olurlar canım okuduklarıında :)

çok teşekkür ederim yardımların için ve yarından itibaren başlıcam uygulamaya ve her cuma tartılıp haber vericem :)

hayırlı geceler kızlar...

Manüm..

Sabah
2 dilim kızarmış t. Buğday ekmeği
Domates
Krem peynir
Omlet

Ara
Yoğurt

Akşam
1 haşlama but
Salata (havuç,domates yarım sivri biber,küçücük bir soğanın yarısı)
1 bardak ayran

3 litre
1 kupa tarçınlı yeşilçay

Hoşgeldin aramıza.....

hosgeldın ccanım elımızden geldıgınce yardımcı oluruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…