Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

RAMAZAN LİSTEMİZ ARKADAŞLAR...

SAHUR; İlk önce yarım litre su içilecek...
Kahvaltımızı nasıl yapıyorsak sahurumuzuda aynen öyle yapıcaz..ne bir eksik ne bir fazla...beyaz ekmek/pide kesinlikle yenmeyecek hem kilo aldırıyor hemde çabuk acıkmamıza neden oluyor...günler uzun lütfen harfiyen uygulayalım... tatlı ve meyve türü hiçbirşey yenilmeyecek...sahur bitiminde yarım litre daha su içilip niyetleniyoruz kızlar...
örnek;
sahur
yarım litre su
1 haşlanmış yumurta
2 dilim buqday/çavdar yada tahıllı ekmek yada tost
yarım domates
yarım salatalık
peynir/zeytin/yeşillik olabilir
bitki çayı...
yarım litre su...

iftar;
yarım litre su
1 hurma
mutlaka 1 kepçe çorba
1 servis kaşıqı sebze yada 1 küçük porsiyon ızgara
salata yada yoqurt
yarım litre su

ara
1 bardak süt/bir kase yoqurt yada 1 tane meyve..

şimdiye kadar 2 litre su içmiş olduk...iftardan yatana kadarda 1-1.5 litre su içip geceyi tamamlıyoruz...

misafirliqe gittik yada biri geldi ne olucak?
liste yine aynen uygulanacak...haftada 1 sütlü tatlıdan YARIM dilim yeme hakkımız var...fazlası kesinlikle yasak...

ve bildirimler perşembe akşamı iftara 5 dakika kala tartılıp cuma sabahı yapılıcak..sahurdan önce tartılırsanız fazla çıkarsınız...
Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum Allah kolaylık versin kardeşlerim...

bugünkü menum kizlar

limonlu su

Kahvalti 7:00
2 dilim tam bugday ekmegi, yarim domates/salatalik, yumurta, 1kk peynir, bol yesillik
yesil cay

Ara yok, uyudummm

Ögle 14:00
1 kase mercimek corbasi, 1 kücük dilim pizza
yesil cay

Ara 16:00
salata (zeytinyagli, limonlu, nareksili)

Aksam 18:00
1 tabak hazir patates, 1 kücük dilim meyveli pasta/pizza
yesil cay

yarim litre su,
yarim saat spor ve yürüyüs

aksam yemegini biraz abarttimm insallah yarin düzelticem

ablacim ellerine saglik bu liste gayet guzel olmus biraz sert ama olsun :)
sizler de uygulayacak misiniz?
sen bayramdan sonra baslicam dedigin icin soruyorum,
bir de simdi bu liste ramazanda kilo almamak icin mi vermek icin mi?:26:

benim hazirladgm listeyi begenmedin ama onu ben kafamdan uydurmadim ki,
muzaffer kushan in listesindeki ogle yemeklerini sahur ve aksam a boldum o kadar.
orda patates makarna yazan gunleri de degistirerek uygulamayi dusunmustum zaten.
neyse liste onemli degildir, herkes neye alistiysa o ona en dogru ve en guzel geliyor.
ben simdiye kadarki kilolarimi senin sayende verdim abla uzerimde hakkin buyuk,
ama herkesin kendine gore dogrulari ve yanlislari var iste.
mesela sen 3.5 litre su icilmeli diyorsun, benim doktor arkadasim da bunun benim bunyemde biri icin cok oldugunu soyluyor.
bi sekilde kendimize uygun olan bilgiyi suzup alip uygulamaya baslamaliyiz.
ay neyse cenem dustu. hadi bakalim. ins ramazanda da zayiflamaya devam..

Son düzenleme:

kahvaltin gayet guzel.
pizza patates ve pasta olmamis biliyosundur zaten, bunlar ciss

guanAYdın kızcelerımmmm topıgınızın demırbası actı dukkanı

nasılsınız kızlar arzucum ramazan oncesı herseyını bıtırdın sayılır canım gule gule oturrr

dunku menum

sabah
1 dılım uno lıght denge ekmek
yarım domates
salatalık
zeytın
lor peynırı

ara
acur ve cevız

ogle
ızgara kofte
domates+sogan +yesıl bıber yarımsar adet
1 bardak ayran

ara
2 adet kırmızı erık ve kıbrıt kutusu buyuklugunde karpus ( karpuzu ıstemedım ama yardımcı ablamız cokk ısrar ettıı kıramadım)

aksam
hazır kızarmıs tavuk bı parca
1 bardak dıet kola

3 lt su

senacım çok beğendim ramazan listesini umarım iradelerimize hakim olabilir uygulayabiliriz. Malum davetler

Günaydınlar arkadaşlar,

Benim adet günüm yaklaştığı için böyle menülerim pek güzel değil biraz cısslarla dolu ama gene de dünkü menümü paylaşayım varsa yanlışım erkenden düzelteyim değil mi?

şimcim sabah 2 kuru kayısı birbucuk büyük bardak su

45 dk yürüyüş 5,45-6,30 arası gibiydi

kahvaltı
2 dilim tam tahıllı
kaşar peyniri ince 2 dilim
3-4 adet sucuk
yeşillik
açık çay

ara yok

öğle
az ezogelin çorba
ızgara et karışık az
bir ayran
yeşillik

ara 2-3 kaşık dondurma

akşam
yaprak sarma
ayran

3-3-5 litre su

ben ,yapışkan 7 kilom,tatlı krizlerimle artık 5 li rakamları görmek istiyorum.Tembelim iradesizim bir sinirli deynek deysede azimli ve kararlı olup kilo vermeye başlasam

VAlla melekçim bende seni tanıyorum kpss sonrası 65 kilo oldum bir türlü yıllardır ne yaptımsa 60 altını göremedim.diyetisyen topik takibi vb vb vb ama bıktım artık eskiden 60-61 iken şimdi 64-65 oldum spor hasta ediyor hassasım anca yürüyüş.evde kızım var tatilde zor

cnm teşekkür ederiz liste çok güzel zaten su ve çorbayla tıkanır fazla yiyemeyiz heralde insallah

dünkü menüm;
sabah: sabah dediğim 12 yine;domates,salatalık,az peynir,az nutella,1dilim çavdar ekmeği,3-4 çay b.şekersiz çay (şekersiz çay zayıflatıyomuşkızlar bolbol için ben hiç sevmiyorum ama içiyorum duyduğumdan beri)
ara:3-4 badem yedim
aksam:domates,salatalık,çok az labne peyniri,1dilim çavdar ekmeği,çok az nutella,1 bardak komposto,1kase yoğurt
3 lt su, 2 fincan form çayı,2 fincan yeşil çay
veee kızlar aksam ortaköye gittik ramazan gelmeden gidelim dedik çok trafik vardı 22:40ta oradaydık kumpir yedim (1kumpiri eşimle beraber yedik) waffele yedim üzerine yarım lt su gece 1 buçukta evdeydik ve eve gelir gelmez wye çıktım form çayları işe yarıyo gerçkektende midemyine kötüydü su ve form çayı içtim yattım sabah kalkarkalmazda wcye çıktım sonra tartıldım 65.1 çıktım çok şükür kilo almamışım sonra bidaha çıktım wcye kendim bile şaşırdım aksamdan beri metabolizmam çıldırdı bide regli oldum olucam göğüslerim şişti çok ağrıyo bi olsamda rahatlasam... insallah ramazanda kabızlık yaşamam

Son düzenleme:
slm kızlar bugün biraz daha mutluyum annem azda olsa yemek yemeye başladı allahım çok şükür.yarın hastaneye gidicez sonucu belli olacak allahım inşallah iyi haberler alırız.hepinizi çok seviyorum ya kardeşlerim benim.allah gönlünüzün muradını versin hepinizin inşallah.:)

canım çok geçmiş olsun çok insallah sonuçlar iyi çıkar

çok teşekkür ederim davetin için..tabi seve seve burada olurum. Yalnız bilgin olsun bir kaç gün önce yaşadıklarımı anlatmaya başladığım bir başlık da ben açtım..

sevgilerleee...

Canım sen nedwn durmadan muttella yiyorsun???? Yeme bizim aman zatwn az yedim bişey olmaz dedimiz şeyler kilo vermemizi engeller yeme birde akşam öğünlerinde ekmek yeme birdaha...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…