çörek otu zaten alerjik reaksiyonlar gösterebilecek bir besin onu biliyorumda.hurmayı biçok yerde hamile ve emziren bayanlara önerildiğini duydum.heleki hurmanın saysay bitmeyecek şifaları yanında en mukaddes besin olduğunuda düşünürsek bence saçma bi tespit.
sizin görüş ve düşüncelerinize göre burda msj yazmak fikir beyanında bulunmakta vebal almak oluyor.ozaman neden burdasınız merak ettim doğrusu.http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...gebelikte-hurma-son-haftalardami-yenmeli.html
bilimsel gerçekleri saçma bir tespit diye görmezden gelmek, bir de bu riski alıp hamilelere yiyebilirsiniz demek çok büyük bir vebal. Allah ıslah etsin.
sizin görüş ve düşüncelerinize göre burda msj yazmak fikir beyanında bulunmakta vebal almak oluyor.ozaman neden burdasınız merak ettim doğrusu.
bana bu forumdaki vebal alan insanların yorumlarını örnek olarak yollamışsınız oda çok ilginç.
düşük tehlikesi ve rahat doğum yapma kelimelerini aynı algılıyosanız oda sizin sorununuz beni alakadar etmez.ben şimdiye kadar hurma ile ilgili olumsuz hiçbir şey okumadım.eğer vebal alan insanlar dışında bilimsel bir makalede bunu bana kanıtlarsanız daha doğru olur kanaatindeyim.
diyelimki ben yanlış bilgi verdim ki hala hiçbiyerde kesinlikle şukadar süre yemeyin diye bilimsel bir veri bulamadım aksine hamileler için gerekli tüm vitaminleri içerin ender bir besin maddesi olarak söz ediliyor.galiba sizde anlama mekanizması biraz sıkıntılı. hurma bol miktarda oksitosin içerir (bu kanıtlanmış bir veri). oksitosin de doğum kasılmalarını başlatıp kolaylaştırdığı için (bu da bilimsel bir veri) doğum yaklaştığında bol miktarda yenmesi tavsiye edilir, düşük riskinin çok olduğu ilk 3 ayda değil. mesaj yazmanız değil, yanlış beslenme tavsiyesinde bulunmanız vebal almak, algılamakta zorlanıyorsunuz ama. isterseniz hamile kalıp bol bol hurma yiyerek ilk 3 ayda, o riski siz alıp kanıtlarsınız bize.
senanın dediği gibi zararlı olabilecek hemde bebeğe faydası olmayacak besinler bunlar.kuruyemişciden özellikle ceviz badem hurma başta olmak üzere çerezlerden al.saklama ortamı varsa tek içimlik sütlerden yada tek yemelik yoğurtlardan bulundur yanında oldu bitti. bebeğinin gelişimine büyük ölçüde destek olacak besinler bunlar.
kıss nasıl unuturum seniii hoşgeldim canım topiqime
bende çok kilo aldım yarın besmeleyle başlıyoruz canım hadi bakalım hep beraber sil baştan
gerçekten bişey yememişsin canım...resmen aç kalmışsın...sadece OTLA nasıl doyuyorsun canımyasaklar delmek içindir.hemde bugün gerçekten bişi yemedim gibi bişi.eskiden biliyosun arada yumurta ve sürekli peynir tüketirdim 1-2 aydır peynirle olan ilşkimi bitirdim gibi bugün yediklerim hep sebzeydi
sabah 2 siyah 1 yeşil zeytin
1 salatalık
2 domates
acı biber
yeşil biber
1 çatal denmiyecek kadar peynir
çay
deminde salata yaptım dedimya
domates
3 atom yaprağı
bi boğum taze soğanın yeşil sapları
yine turşu
içine nar ekşisi koydum fazla tatlı olunca turşu yedim
az zeytinyağı okadar
hani başka biri yese açlıktan öldüm der bi dişe dokunur zeytinler ve zeytinyağı var canımda bişi istemiyo kalsiyum alma adına dondurmayı planlıyorum ama bellide olmaz eşimde biraz rahatsız gibi belki akşam çıkmayız.başka bişi yerim
öncelikle hoşgeldin canımmerhaba sena hanım ve diğer bütün arkadaşlar.
ben de aranıza yeni katılanlardanım.
diyete tam olarak bayram günü başladım.
yani 19/08/2012 de.
boyum 176 kilom 105,5 idi.
ben bütün gençliğimi zayıf bir genç kız olarak geçirdim.
ancak yaşadığım bi takım psiolojik sıkıntılar ve aldığım kortizon ilaüçları beni bu
kiloya kadar çıkardı maalesef. ayrıca 3 yıllık evliyim. eşimle birbirimizi çok severek evlendik.
neyse çok uzatmayayım. geçe hafta her genç kızın çeyizinde bulunan o seksi gecelik takımım
geldi aklıma koltukların altında bişey ararken. çıkardım baktım. babydolümü giydim ama kalçalarımdan inmedi.
evlenirken 80 dim. ama boyum uzun olduğu için ayrıca kemikli bir yapıya sahip olduğumdan bu denlikötü olmamıştı aldığımda.
çıktım eşimin karşısına gülümsedi hayatım göbeği çıkmış çok komik olmuşsun dedi.
aslında kötü niyetli değildi. biliyorum.
ama ben yinede okadar üzüldüm ki anlatamam. bu söylediğim olay arife günü oldu.
o anda kararımı verdim. aslında o zamana kadar bu denli kafaya takmamıştım başkalarınn hatta ailemin
söyledikleri bile bu denli yaralamıştı beni.
bayram seyran dinlemedim. başladım diyete. diyet denemez aslında dikkatli beslenme diyelim biz buna.
günde 1350 kaloriyi geçmedn ara öğünlerle birlikte bir haftada 3 kilo vermiş olduğumu gördüm. 102,5 çıktı baskülde.
ama bu 1 haftnın5 günü 45 dk tempolu yürüyüşle geçti. (koşu bandımda.)
inanamadım o kadar sevindim ki demek ki isteyince oluyrmuş. inanın genç kızlığımda (şu an 30 yaşındayım ) 55-56 kilo idim.
ama o zamanda çok zayıftım. ideal kilom 65. şimdi senanın yazdıklarını görünce tabi bird bu sür içinde nasıl beslediğini okuyunca
aynı yolda olduğumuzu gördüm. aranıza alırsanızz memnun olurum. görüşürüz
doyana kadar yiyebilirsin cnm :34sena
merhaba bişey sormak ıstıyordum sana.
ayptır söylemesi bu aksam evde mangal olacak. ızgara turune giriyor değil mi?
bideee kaç tane but yiyebilirim :S
hoşbulduk cnm.karbonhidrat diyeti yaprken ne güzel 10 kg vermiştim bazı sıkıntılar oldu geri aldım dikkat edecek durumum da psikilojimde yoktu.gerçi şimdide pek yok ama olsunsıkıntılar azaldı en azından.ama bu c.tesi ufak bir tatil yapcaz 1 haftaya yakın o da bitsede öyle mi tam anlamıyla başalasam.çünki şimdi başlasam biliyorum ki o tatilde hemen bozucam birilerinin beni iyi bir dürtmesi lazım 2 sene önce kadar selin tepe iyi dürtmüştü hepimizi kendime gelmiştim.ama şimdi sen dürtermisin rica etsem ben o zamanlar topicte en çok kaçamağı yapandım hatırlarsan burada da yine karbonhisrat diyetimi uyguluyosunuz sen o kadar kiloyu karbınhidrat diyeti ile mi verdin yoksa başka şeylerdemi denedin
ay dünyayı yedim yine , sena abla dönüşte kendime gelmem lazımmm ama daha var dönmeme
gerçekten bişey yememişsin canım...resmen aç kalmışsın...sadece OTLA nasıl doyuyorsun canım
öncelikle hoşgeldin canım
kilonu çok beqendim çünkü bu kiloda olan biri harika kilolar verir...menülerini hemen görmek istiyorum haftada 3 kilo senin için çok az canım..ben sana çok daha fazlasını verdiririm..hadi bakalım bugünden tezi yok hemen menülerini yazıyorsun bizlerde deqerlendiriyoruz
doyana kadar yiyebilirsin cnm :34
tatlım ben 3 ay k. diyeti yaptım ama sonrasında dengeli beslendim hesaplamadım yani...ama yine k. deqerlerine dikkat ederek devam ettim..ben seni istediqin
bugün evde diyet uygun şeyler olmadıqı için düzensiz beslendim...ama akşam üstü pazar ve kasap alışverişimi yaptım yarın inşallah dengeli bir menüm olucak
bugünkü menüm;
kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
kaşar ve beyaz peynir
1 domates
yeşilçay
öqlen
2 dilim kaşar peynir
akşam
1 kase yoqurt
2.5 litre su...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?