Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...gebelikte-hurma-son-haftalardami-yenmeli.html

bilimsel gerçekleri saçma bir tespit diye görmezden gelmek, bir de bu riski alıp hamilelere yiyebilirsiniz demek çok büyük bir vebal. Allah ıslah etsin.

merhaba sena hanım ve diğer bütün arkadaşlar.
ben de aranıza yeni katılanlardanım.
diyete tam olarak bayram günü başladım.
yani 19/08/2012 de.
boyum 176 kilom 105,5 idi.
ben bütün gençliğimi zayıf bir genç kız olarak geçirdim.
ancak yaşadığım bi takım psiolojik sıkıntılar ve aldığım kortizon ilaüçları beni bu
kiloya kadar çıkardı maalesef. ayrıca 3 yıllık evliyim. eşimle birbirimizi çok severek evlendik.
neyse çok uzatmayayım. geçe hafta her genç kızın çeyizinde bulunan o seksi gecelik takımım
geldi aklıma koltukların altında bişey ararken. çıkardım baktım. babydolümü giydim ama kalçalarımdan inmedi.
evlenirken 80 dim. ama boyum uzun olduğu için ayrıca kemikli bir yapıya sahip olduğumdan bu denlikötü olmamıştı aldığımda.
çıktım eşimin karşısına gülümsedi hayatım göbeği çıkmış çok komik olmuşsun dedi.
aslında kötü niyetli değildi. biliyorum.
ama ben yinede okadar üzüldüm ki anlatamam. bu söylediğim olay arife günü oldu.
o anda kararımı verdim. aslında o zamana kadar bu denli kafaya takmamıştım başkalarınn hatta ailemin
söyledikleri bile bu denli yaralamıştı beni.
bayram seyran dinlemedim. başladım diyete. diyet denemez aslında dikkatli beslenme diyelim biz buna.
günde 1350 kaloriyi geçmedn ara öğünlerle birlikte bir haftada 3 kilo vermiş olduğumu gördüm. 102,5 çıktı baskülde.
ama bu 1 haftnın5 günü 45 dk tempolu yürüyüşle geçti. (koşu bandımda.)
inanamadım o kadar sevindim ki demek ki isteyince oluyrmuş. inanın genç kızlığımda (şu an 30 yaşındayım ) 55-56 kilo idim.
ama o zamanda çok zayıftım. ideal kilom 65. şimdi senanın yazdıklarını görünce tabi bird bu sür içinde nasıl beslediğini okuyunca
aynı yolda olduğumuzu gördüm. aranıza alırsanızz memnun olurum. görüşürüz

yani 19/08/2012 de.
ancak yaşadığım bi takım psiolojik sıkıntılar ve aldığım kortizon ilaüçları beni bu
kiloya kadar çıkardı maalesef. ayrıca 3 yıllık evliyim. eşimle birbirimizi çok severek evlendik.
neyse çok uzatmayayım. geçe hafta her genç kızın çeyizinde bulunan o seksi gecelik takımım
geldi aklıma koltukların altında bişey ararken. çıkardım baktım. babydolümü giydim ama kalçalarımdan inmedi.
evlenirken 80 dim. ama boyum uzun olduğu için ayrıca kemikli bir yapıya sahip olduğumdan bu denlikötü olmamıştı aldığımda.
çıktım eşimin karşısına gülümsedi hayatım göbeği çıkmış çok komik olmuşsun dedi.
o anda kararımı verdim. aslında o zamana kadar bu denli kafaya takmamıştım başkalarınn hatta ailemin
bayram seyran dinlemedim. başladım diyete. diyet denemez aslında dikkatli beslenme diyelim biz buna.
günde 1350 kaloriyi geçmedn ara öğünlerle birlikte bir haftada 3 kilo vermiş olduğumu gördüm. 102,5 çıktı baskülde.
inanamadım o kadar sevindim ki demek ki isteyince oluyrmuş. inanın genç kızlığımda (şu an 30 yaşındayım ) 55-56 kilo idim.
ama o zamanda çok zayıftım. ideal kilom 65. şimdi senanın yazdıklarını görünce tabi bird bu sür içinde nasıl beslediğini okuyunca

yani 19/08/2012 de.

sizin görüş ve düşüncelerinize göre burda msj yazmak fikir beyanında bulunmakta vebal almak oluyor.ozaman neden burdasınız merak ettim doğrusu.
bana bu forumdaki vebal alan insanların yorumlarını örnek olarak yollamışsınız oda çok ilginç.
düşük tehlikesi ve rahat doğum yapma kelimelerini aynı algılıyosanız oda sizin sorununuz beni alakadar etmez.ben şimdiye kadar hurma ile ilgili olumsuz hiçbir şey okumadım.eğer vebal alan insanlar dışında bilimsel bir makalede bunu bana kanıtlarsanız daha doğru olur kanaatindeyim.

galiba sizde anlama mekanizması biraz sıkıntılı. hurma bol miktarda oksitosin içerir (bu kanıtlanmış bir veri). oksitosin de doğum kasılmalarını başlatıp kolaylaştırdığı için (bu da bilimsel bir veri) doğum yaklaştığında bol miktarda yenmesi tavsiye edilir, düşük riskinin çok olduğu ilk 3 ayda değil. mesaj yazmanız değil, yanlış beslenme tavsiyesinde bulunmanız vebal almak, algılamakta zorlanıyorsunuz ama. isterseniz hamile kalıp bol bol hurma yiyerek ilk 3 ayda, o riski siz alıp kanıtlarsınız bize.

diyelimki ben yanlış bilgi verdim ki hala hiçbiyerde kesinlikle şukadar süre yemeyin diye bilimsel bir veri bulamadım aksine hamileler için gerekli tüm vitaminleri içerin ender bir besin maddesi olarak söz ediliyor.
sizinlede tartışmaya girmek istemiyorum emin olun hamile kaldığımsa sizin içinde yicem hiç merak etmeyin.

sena
merhaba bişey sormak ıstıyordum sana.
ayptır söylemesi bu aksam evde mangal olacak. ızgara turune giriyor değil mi?
bideee kaç tane but yiyebilirim :S

süt yoğurt saklama yerim yok canım ya
teras katta mutfak var gerçi alıp oraya da koyarım ama sıkıntım gidip yemeye fırsatım olmuyo unutuyorum :26:
badem falan aldım evde var olmazsa buraya da alayım kuru kayısı cevzi felan aklıma geldikçe yerim onları da. evde yoğurt süt çok tüketiyorum allahtan yoksa burda yediklerimle bitmiştim ben

kıss nasıl unuturum seniii hoşgeldim canım topiqime
bende çok kilo aldım yarın besmeleyle başlıyoruz canım hadi bakalım hep beraber sil baştan

hoşbulduk cnm.karbonhidrat diyeti yaprken ne güzel 10 kg vermiştim bazı sıkıntılar oldu geri aldım dikkat edecek durumum da psikilojimde yoktu.gerçi şimdide pek yok ama olsunsıkıntılar azaldı en azından.ama bu c.tesi ufak bir tatil yapcaz 1 haftaya yakın o da bitsede öyle mi tam anlamıyla başalasam.çünki şimdi başlasam biliyorum ki o tatilde hemen bozucambirilerinin beni iyi bir dürtmesi lazım 2 sene önce kadar selin tepe iyi dürtmüştü hepimizi kendime gelmiştim.ama şimdi sen dürtermisin rica etsemben o zamanlar topicte en çok kaçamağı yapandım hatırlarsanburada da yine karbonhisrat diyetimi uyguluyosunuz sen o kadar kiloyu karbınhidrat diyeti ile mi verdin yoksa başka şeylerdemi denedin

gerçekten bişey yememişsin canım...resmen aç kalmışsın...sadece OTLA nasıl doyuyorsun canım
öncelikle hoşgeldin canım
kilonu çok beqendim çünkü bu kiloda olan biri harika kilolar verir...menülerini hemen görmek istiyorum haftada 3 kilo senin için çok az canım..ben sana çok daha fazlasını verdiririm..hadi bakalım bugünden tezi yok hemen menülerini yazıyorsun bizlerde deqerlendiriyoruz
sena
merhaba bişey sormak ıstıyordum sana.
ayptır söylemesi bu aksam evde mangal olacak. ızgara turune giriyor değil mi?
bideee kaç tane but yiyebilirim :S
doyana kadar yiyebilirsin cnm :34

tatlım ben 3 ay k. diyeti yaptım ama sonrasında dengeli beslendim hesaplamadım yani...ama yine k. deqerlerine dikkat ederek devam ettim..ben seni istediqin

bugün evde diyet uygun şeyler olmadıqı için düzensiz beslendim...ama akşam üstü pazar ve kasap alışverişimi yaptım yarın inşallah dengeli bir menüm olucak

bugünkü menüm;

kahvaltı

1 haşlanmış yumurta
kaşar ve beyaz peynir
1 domates
yeşilçay

öqlen
2 dilim kaşar peynir

akşam
1 kase yoqurt

2.5 litre su...

ilk gün için berbat bir tabloo

domates- salatalık - 2,3 adet sigara böreği :2:
yarım tabak mantı :26:
bi kase yoğurt ve 2 biberdolması 1 kabak dolması

ama 1 saatten fazla fitness yaptım

meraba sena abla bende aynı dertten muzdarıbım senın nısanlandıgın yasta yanı 19 yasındayım boyum 170 kılom ıse 84 . gecen yıl 72 kıloydum kılom o kadar cok goze batmıyodu sadece 5 6 kılo fazlam vardı boyuma gre fakat ben bu yıl unıversıte sınavına hazırlandım ve cok kısa bı surede 15 kılo aldım okul cıkısı hep dershane oldugu ıcın ya bı pızzacıya gdıyoduk arkadaslarla yada burger kınge ve ders calıstıgım ıcın hep oturdum hıc hareket etmedım ve sonunda ıgrenc bı yaratıga donustum kendımı aynada hıc begenmıyorum kıyafet denemek bıle ıstemıyorum magazalarda cunku bılıyorum kı hep guzel seyler zayıflar ıcın butun akrabalarım kılo almıssın deyıp duruyo o an cok gucume gıdıyo ama hırslı bı ınsan olmadıgım ıcın unutup gıdıyorum sozde bu yaz zayıflayıp unıye yepyenı bırı olarak baslıcaktım ama sadece 2 kılo verebıldım oda fast food yemeyı bıraktıgım ıcın 3 hafta sonra hayal ettıgım sey olacak unıye baslıycam ama kılomdan dolayı gtmek bıle ıstemıyorum artık keske 1.5 2 ayım daha olsaydı deyıp duruyorum ama bılıyorum kı 1.5 2 ay degıl 10 yılım bıle olsa zayıflayamıcakmısım gıbı gelıyo ne yapıcam bılmıyorum bana bı onerın varmı

SELAM SELAM SELAM MORALİM BOZUK AMA ÇAKTIRMIYORUM KİMSEYE HEMEN PESMİ ETTİN DEMESİNLER DİYE KIZLAR BENİM YUKARLARDADA BELİRTDİGİM GİBİ BAYRAMIN İLK GUNDEN BU YANA ÖYLE Bİ İŞTAHIM AÇILDIKI NEYSE BUGUNKİ MENUMU YAZIYM
SABAH 1 DİLİM KEPEK EKMEGİ PEYNİR AZBİŞEY KAYMAK ÖGLE Bİ BARDAK ÇAY YANINA 5 6 TANE KURABİYE SONRA ARADA Bİ KASE FISTIK VE ÜZÜM İNCİR AKŞAMDA KUCUK TABAK BULGUR PİLAVI AZ BİŞEY TAVUK ŞİMDİDE YEŞİL ÇAY FORUM ÇAYI İÇECEM ARZU ABLACIMMM ACİLEN BANA İŞTAH KESİCİ BİŞEYLER BULL YOKSA 13 KİLOYU GERİ ALCAM

sena öncelikte cevap verdiğin için teşekkür ederim.
şunu belirtmeliyim ki benim kantarım hassas o yüzden bi çıkıyorum 102,2
bi çıkıyorum 103,4 çıkıyor. sinir oluyorum dolayısıyla. tartılmayı mı bilmiyorum nedir...
ama ilk ihtimali ele almış olsak da bir haftada spor ve diyete 3 kilo vermek sinir etti beni de
üstelik öyle bir hastalğımda yok kilo veremeyecek bi durumum yok yani.
bugünkü yediklerimi söyliyim istersen canım.

sabah
1 domates
40 gram kadar tulum peyn
2 tane küçük salatalık
1 yumurta
2 dilim karışık tahıllı ekmek
5 tane sihay zeytin

saat 11 gibi şekersiz limonata içtim

öğlen arasında yağsız sadece yoğurtlu makarna yedim

ikindiye doğru 1 armut 2 tane lifli bisküvi.

çalıştığım için akşam eve 7 de geliyorum 8 e doğruda yemekyiyoruz.
yazmış olduğum giibi akşam da tavuk baget (2) tavuk pirzola(2) yedim canım.

sonra 1 bardak şekersiz çay içtim

sonradaaaaaaaaa 45 dk tempolu yürüyüş.

nerdeyse tüm hafta böyleydim. ama bu kadar verbildim.
dediğim gibi kantarımda sinir ediyor beni...
bu arada heryere merdivenle çıkıyorum asansör ve yürüyen merdiven kullanmıyorum çalışırken.
onun dışında işyerindeyim genelde.
ayrıca bol su içmiyordum bugün çok içtim rahat 3 lt vardı senacım lütfen bana da kilo verdirrrrrrrrrrrrrrrrr

ama çok az bu ya bunlardan başka hiiiç bir şey sokmadın mı ağzına inanamıyorum

sena tekrar merhaba. sen cevap vermeden ben atladım yine :
az önce bir sitede bi diyetisyenin yazdığına göre tartılma işlemi akşam değil
sabah kahvaltıdan önce yapılmalıdır diyor. sabah tartılan kişi ile akşam yatmadan
önce tartılan kişinin baskülde gördüğü rakam 2 kilo farkeder diyor.
sabah 74 iken akşam yatmadan önce 76 görüyorsa baskülde buna şaşmamak gerekir diyor. sabah uyanır uyanmaz tartılıp işe gidince yazacağım buraya. çok heyecanlıyım ya. napayım sinir oldum farklı rakamlar görünce.

saat 11 gibi şekersiz limonata içtim

öğlen arasında yağsız sadece yoğurtlu makarna yedim

ikindiye doğru 1 armut 2 tane lifli bisküvi.

çalıştığım için akşam eve 7 de geliyorum 8 e doğruda yemekyiyoruz.
yazmış olduğum giibi akşam da tavuk baget (2) tavuk pirzola(2) yedim canım.

sonra 1 bardak şekersiz çay içtim

sonradaaaaaaaaa 45 dk tempolu yürüyüş.

nerdeyse tüm hafta böyleydim. ama bu kadar verbildim.
dediğim gibi kantarımda sinir ediyor beni...
bu arada heryere merdivenle çıkıyorum asansör ve yürüyen merdiven kullanmıyorum çalışırken.
onun dışında işyerindeyim genelde.
ayrıca bol su içmiyordum bugün çok içtim rahat 3 lt vardı senacım lütfen bana da kilo verdirrrrrrrrrrrrrrrrr[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…