Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

canım hayır almadım liste. gönderir misin bi daha?

Diyet Listemiz Arkadaşlarr...

1-Sabah kalkınca 1 bardak su içilmelidir...
2-Tam bir kahvaltı yapılmalıdır(zeytin peynir domates salatalık yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü şeyler seviyorsanız yemenizde bir sakınca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayı....(kahvaltı dışında ekmek yenilmemelidir)
3-Ara öqün mutlaka yapılmalı (süt yoqurt ceviz fındık badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-Öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmanıza yardımcı olucaktır....arkasından mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir ızgara aldım herşeyimi onda yapıyorum...30tl civarı çok işe yarıyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yanında salata ve yoqurt tüketilebilir...
5-Tekrar ara öqün yapılmalıdır...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynısını yemeyin kızlar deqiştirin...
6.Akşam yemeqini erken yemeqe çalışın...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çeşit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyon yemek...
7-Akşam yemeqinden sonra su ve bitki çayı dışında hiçbirşey yemeyin çok faydasını göreceksiniz...
8-Biz hanımların reql öncesi ve sonrası tatlı krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa ısınmış süt ve içine 1-2 çubuk tarçın atıp içebilirsiniz yarım saate kalmadan tatlı isteqiniz kesilecektir...
9-Eriyen yaqlar idrar yoluyla dışarı atılır bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalıdır...
10-Çaylarımıza kesinlikle şeker katmamlıyız..bize kilo aldıran en tehlikeli besinlerden bride şekerdir...
11-Börek yada tatlı yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvaltı öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkımızdan vazgeçmemiz gerekir...
12-Ben hergün tartıldım...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldıqım zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayı telafi etmeye çalıştım...
13-Mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanılmaz keyifli ve motive açısından çok yüksek moral kaynaqı kızlar...
14-Ve hergün menülerimiz paylaşalım tam gün olarak (sabah ara öqlen ara akşam şeklinde)....

çok çok teşekkür ederim burda olacağım inş. umut istiyotum inanın moralim çok bozuk kilo alacağım diye çok korkuyorum hamilelikte ve çok şiştim 1 kilo aldım 2 ayda

Son düzenleme:
kahvaltım kızlar;

1 haşlanmış yumurta
yarım domates
ızgara sucuk
peynir
form çayı..

arzu abla sen neden hiç ekmek yemiyosun dikakt ediyorumda neden kahvaltıda şart ama bide bişey daha diycem patates de kalori var diyosun ama çok sayfalarda patates zayıflatıyo diyo ablacım ve hatta patates diyeti var aklım çok karıştı bi araştırırmısın abla

Çok ağır şartlar olmasından korktum ama çok kolaymış bu gerçekten :)
Ben ara ögün yapmaktan hoşlanmıyorum . :S

çok çok teşekkür ederim burda olacağım inş. umut istiyotum inanın moralim çok bozuk kilo alacağım diye çok korkuyorum hamilelikte ve çok şiştim 1 kilo aldım 2 ayda
canım kilo sıkıntı edeceğin son şey şuanda tek derdin yavrun ve onun sağlıkla dünyaya gelmesi olmalı.şunu bil ki bebeğine gerekli besinleri tükettiğin sürece kilo almazsın.zaten kilo fazlalığı olan hamileler zayıf hamile kalanlara göre daha az kilo alırlar. yakın zamanda hamile kalıp doğum yapmış bir arkadaşım var 85 kiloydu ve 90 kiloyla doğuma girdi.kilonun tek dezavantajı doğum sırasında yaşanıyor.kilo fazlalığından dolayı tercih şansı çok az oluyor ve genelde sezeryan doğum yaptırılıyor.ki oda önemli değil yeterki yavrunu sağlıkla kucağına al.kilo almak yada almamak senin elinde.sana tavsiyem daha vucudun hantallaşmadan yani hamilelik ağırlığını yaşamadan her fırsatta yürüyüşe çık.kilo al yada alma 5-6 aydan sonra hareket etmek gerçekten güçleşiyor çünkü.kilosunu merak ettiğin tek canlı sevgili yavrun olsun bu dönemde tamammı

ekmek hakkını başka öğünlerde değerlendiriyor.yada o gün için ekmek yemeye ihtiyaç duymuyor.
şöyle birşey var canım şimdi sena karbonhidrat diyeti yapıyor ve ona göre besleniyor.bu diyette bazı şeyler kesinlikle yenmiyor.bunun gibi çeşit çeşit diyet şekli var.bişey çok yeniyor yada yenmiyor.normal bir diyet uyguluyosan sorun yok yani az yiyorum sık sık yiyorum hareket ediyorum şeklinde.ama adı sanı olan bilmem ne diyeti uyguluyosanda ona göre dikkat etmelisin.
mesela ben çiğ sebze tüketiyorum yada kuru meyveler. sena bunları olabildiğince az ve az sıklıkta tüketiyor çünkü diyetine uygun değil.ama sonuç ikimizde benzer kiloları veriyoruz

benimki normal bi diyet ismi yok canım bende tek kahvaltıda ekmek yiyorumda ama ekmeksizde yapamam kahvaltıyı arzu abla bana kepek ekmegi yeme dedi dun gittim tahıllı ekmek aldım şimdi onu kullanıyorum bugunki menumde sabah bir dilim ekmek tavada yumurta az bişey bi kucuk peynir bir bardak çay

Ablalar merhaba ben 21 yaşındayım ve 17 yaşımdan beri hep kiloluyum ilk kez böyle bir foruma rastladım belki bir umut olur benim için diye üye oldum. Çok denedim ama düzenli diyet yapıp kilo veremedm hiç . çooook kiloluyum kendimden nefret edıyorm sokağa çıkmak istemıyorum aynaya bakmıyorum hiçbirşey yapmak istemıyorum boşa yasadığımı bile düşünüyorm ama bir türlü veremiyorm :/ ne olur bana yardımcı olur musun?

yumurtayı haşlanmış yersen daha tok tutar gibi bence.ben bazen şey yapıyorum evde tek peynir tüketen benim haliyle bir süre sonra peynirin tadı bozuluyor.onu yanmaz tavaya koyuyorum o iice suyunu çekiyor üzerinede 1 yumurta kırıyorum yanında normal dom. zeytin salatalık çay.kahvaltım olmuş oluyor.ben pek ekmek tüketmiyorum çünkü beni tok tutmuyor daha çok acıktırıyor ekmek yerine arada simit falan yiyorum.

kendini neden böyle yıpratıyosun kaç kilosunki yada nasılsınki hayata küstün.bence hiçta düşündüğün gibi değilsin yaşın genç olduğu için daha hassas düşünüyorsun sadece.

yaşım 21 boyum :1.60 kilom:81 :/

yaşım 21 boyum :1.60 kilom:81 :/
bak dedim abartıyosun diye doğru çıktı.bu hayata küsecek dışarı çıkmanı engelleyecek bir durum değil.kendine güvendiğin ve istikralı diyetine devam ettiğinde yeni yıla muhteşem bir görüntüyle giredeğine emin ol.
şimdi bu topiki açan arkadaşımız yani arzu ablan site adıyla erginsena ablan karbonhidrat diyeti yapıyor.onun sözünü dinleyip 1-2 sayfa önce yayınladığı listeye gözden geçirip evet ben bunu yapabilirim diyebilirsin.yani bu senin özgür iradene bağlı bir durum.burda ben gibi farklı diyetler uygulayan arkadaşlarımızda var.sen sadece ne yapmak istediğine karar vermelisin bizde seni moral ve motive anlamında destekleyipyeri geldiğinde hatalarını söyleyeceğiz.bir dönem gün içinde yaptığın aktiviteler ve yediklerini paylaşman gerekiyor.ilerleyen zamanlarda sen zaten nasıl beslenmen gerektiğini bileceğin için buna ihtiyacın olmayacak.

Ablacım ben hiç düzgün bir diyet yapmadım. Hiçbir bilgim yok bu konuda. Bana yardımcı olursanız çook sevınırım,gerçekten psikolojik olaak çok kötü bir durumdayım. Kaç kilo vermeliyim?Hangi diyeti yapmalıyım?Yıllardır veremedim umudum pek yok gerçekten verebilir miyim? Çok ta basınızı ağrıtmak istemıyorum :/

Birazcık kilo verebildiğimi görsem motive olup asla bırakmıcam istediğim gibi olana. Ama kararlıyım bırakmıcam vazgeçipte :) Hatta kendime küçük bir not defteri ayarladım ona gün içinde yediklerimi yazıp gün sonunda toplayacağım ona göre devam edicem. Canım annecim ilk geldiğim zamanlar yememem gerektiğini her fırsatta hatırlatıyordu ama şimdi gitmeme çok az kaldığı için sanki orada yemeye yemek bulamıcakmışım gibi her gün sevdiğim yemekleri yapıyor anne yüreği işte kıyamıyor bana zaten baktı ki evimde veremiyorum üniversitede verirsin zaten daha hareketli olursun vs diyor. Ama bundan sonra yapacağını sanmıyorum çünkü dün akşam kahroldum resmen bugün ki yeme isteğim sıfırlandı hiç acıkmıyorum bile :) Bu arada aklıma takılan birkaç soru var;
1. Bazıları karbonhidrat diyetinin sadece normal diyetler sırasında kilo verme durduğu zaman uygulanması gerektiğini söylüyor böyle bir şey var mı? (Ben bu konuda senin izinden gideceğim tabii ki :)
2. Sanki bu karbonhidrat diyetiyle normal kalori hesabı çakışıyormuş gibi. Mesela; sabah yenilen sahanda yumurta 0 değere sahipken kalorisi 160 civarı yani bu hesapla ben tam bir kahvaltı yapsam en az 300-400 kaloriyi bulucam bunun daha öğlen ve akşamı da var yani kalori bakımından zengin bir gün geçirmiş olucam bu durumda nasıl olur da kilo verebilirim? Yani demek istediğim karbonhidrat değerini 50 ye getirmeden de kalorisi çok yüksek olan şeyler yenilebilir buda sakıncalı bir durum değil mi kilo vermek açısından. Bu biraz aklıma takıldı.
3. Son olarak mesela 1 porsiyon şiş ızgara 0 değere sahip ya ben öğlende bunu yedim diyelim gözüm doymadı akşam yemeğinde de bunu yemek istedim bu durumda bana bunun karbonhidrat değeri ne olacak yine 0 mı?

Şimdiden çok teşekkür ederim. Gerçekten hepinizin desteğine ihtiyacım var iyi ki varsınız

sabah:10 yeşil zeytin(zeytin dahamı az yenilmeli),1 yumurta, sucuk ,peynir, 1 dilim ekmek,çay
ara :3 kuru kayısı
yaklaşık 45 dk önce dün akşamki yemeğimden patateslerini yemedim 1 porsiyon suyu olmadan tükettim 1 kasede yoğurt
biraz geç yedim öğleni akşam yoğurtlamı kapatsam günü

Evet arzu abla bu sabah aç karna tartıldım ve işte bildirimim..
başlangıç: 61 (27.08.2012)
bu hafta: 59.1
giden:1.9 kg
gelen:yokkk
toplam giden:1.9
boy:1.66
hedef: 55-56
spor:şuan yok ama başlıcam inş.
beden:38-40 arası
herkese iyi akşamlar...

kızlarrrrrr iş çıkışı doktora gittim neyse konuştuk gene muayene etti sonra emar verdi ilaç yazdı emara gittim uzandım yarı açık emar bu bende 1999 depreminden kalan korku var fazla sıkıcı kapalı alanda panikliyorum emar çekilmeden kalktım annemi kardeşimi aradım geldiler sakinleştirici yaptırdı doktor sonra tekrar gittik emara çok fayda etmedi sakinleştirici gene panikteydim yanıma kardeşimi aldılar elimi tutarak girdim inş bi daha girmem o alete pazartesi sonuç alcam bakalım
sonra kardeşim annem oğluşum gezdik sahilde simit gazoz keyfi yaptık öle iyi geldiki ciclerde aldım eve geldm şimdi dinlenme zamanı bugun çok hırpalandım zordu benim için

Son düzenleme:

:))) ne güzel söylemişsin teşekkürler sanırım bebekten sonra burda olmalıyım gececek inşallah bu durum. Bebeğim umarım iyidir bu kadar kilolu annenin karnında kendine yer bulabilirse tabi

hoşgeldin canım aramıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…