kahvaltılıktanda mozella peynirindende istiyorum..ben diyorum herşeyden canım çekiyor sen hala yazıyoonnnn
Arzu sende kesin bu sefer biseyler var bak ben sana soyleyim.normalde gunun nezamandi balim
16 eylül yani dün :44:
Hep gununde gelmiyodu demi 3-4gun once felan yani eger oyleyse bu sefer kesin bisey var .bak benim 6. hislerim kuvvetlidir. benim bu ay olmadi bakalim obur aya kaldi
canım istanbul çok güzel çok özel bir yer...ve seni özlemişama ben daha çok görmek istiyorum canım...kaç seneniz kaldı bu arada...
bende seni görmek isterim canım inşş.. kısmet olur belli değil canım eşimin hiiiiiiiiiiç tasvip etmediğim planları var eğer olursa dahaa epeyi var ist.. dönmemize hayırlısı
canım istanbul çok güzel çok özel bir yer...ve seni özlemişama ben daha çok görmek istiyorum canım...kaç seneniz kaldı bu arada...
bende seni görmek isterim canım inşş.. kısmet olur belli değil canım eşimin hiiiiiiiiiiç tasvip etmediğim planları var eğer olursa dahaa epeyi var ist.. dönmemize hayırlısı
öylemii
normalde 28 günde oluyorum ama son 2 aydır 26.gün oluyorum...bu ayda 26ya göre hesapladım ona göre dün olmam gerekiyordu...28e görede yarın olmam gerekiyor...kafam iyice karıştı..
Peki baska agrilarinvarmi yada goguslerinde hassasiyet sislik gibi
hayırlı akşamlar çıtırlarrr
bugün çok yorucu bigün geçirdim domates sos yaptım şişelere doldurdum sonra dün pazardan turşuluk almıştım bi arkadaşıma güvenerek ben pek turşu yapamıyorum diye geçen sene sağolsun o ayarlamıştı tuzunu sirkesini aksilik ya oda bugün adet olmuş iş başa düştü kendim yaptımm ilk defa acaba nasıl olacak çoktuda
arzuu sen nasıl ayarlıyorsun canım tuzunu sirkesini ölçülümü yoksa göz kararımı :26::26:mesele 5 kiloluk bi bidon için
tatlım ben tamamen göz kararı koyuyorum hiç ölçmem...şimdiye kadarda hiç bozulan turşum olmadı...ama şunu söyliyim tadına bakabilirsin...ben çok tuzlu turşu sevmem..hatta normalinden biraz daha az katarım... çokta güzel olur bir yiyen tekrar ister...sen ne turşusu kurdun cnm..
karışık yaptım canım ben pek acıyı sevmiyorum o yüzden kornişon .acur. bide kelek.inş.. bozulmazlar tuzunu çok koydum o yüzden :18::18:
karışık yaptım canım ben pek acıyı sevmiyorum o yüzden kornişon .acur. bide kelek.inş.. bozulmazlar tuzunu çok koydum o yüzden :18::18:
bikaç gündür bel aqrım var...birde canım hep turşu istiyor..bugünde bikaç defa başım döndü..hepsi bu..
annem yumurtayla ayarlar tuzu turşunun canım
ılık suyun içine yumurta koyar sonra tuzu döker zaten tuz kıvamı olunca yumurta suyun yüzüne çıkıveriyor sonra o suyu soğutup turşuya döker fazla olursada şişenin içine koyar sonra tekrar kullanır
ben poşet turşusu yapıyorum cnm ve hiç su koymuyorum kendi suyuyla yapıyorum...ve çok leziz oluyor..
Daha ne olsun hayatim bunlar yeter canim hadi hayirlisi bak bende heyecanlandim simdi insallah ALLAH isteyen herkese vwrsin.
tarifini alıyı becerikli hatun bide ben deniyeyim bakalım
hemen canım
malzeme;
1.5 küçük boy lahana (doranmış)
7-8 tane acur (doqranmış)
1 kilo sivribiber (doqranmış)
5-6 tane havuç(doqranmış)
1 kilo turşuluk salatalık (ben ikiye böldüm)
5-6 tane kırmızı biber (doqranmış)
1 demet maydonoz(dpqranmış)
1 demet kereviz yapraqı(doqranmış)
yarım kilo top biber
2.5 kilo domates (rondodan geçirdim)
5 baş sarımsak (rondodan geçirdim)
2 şişe üzüm sirkesi
1 paket limon tuzu
tuz
15 tane poşet(ben yumurtacıdan aldım)
limon tuzunu suda ıslatıp kalan malzemelerin hepsini büyükçe bir kaba alıyoruz...limon tuzunuda ekleyip iyice harmanlıyoruz...poşetlere dolduruyoruz...dibinde kalan domatesli suyu kepçeyle eşit miktarda poşetlere paylaştırıyoruz...ve poşetin havasını alıp sıkıca baqlıyoruz...büyük bir bidona yerleştiriyoruz...poşetlerin üstünden çıkacak kadar su ekleniyor ama ben gerek görmedim..2-3 hafta içinde turşunuz hazıırrr
bu turşu ne bidona ne kavanoza basmaya benziyor..enfes bişey...mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?