valla sen yazınca bile güzel geldi hemen bu pazar yapcam seni mutlaka arar sorarım ben :)
tamam cnaım inan hiç pişman olmıcaksın
istersen içine yeşil domates kırmızı pancar ve diqer turşuluklardanda koyabilirsin...ben yeşil domatesi sevmediqim için koymuyorum pancarda lahanaları boyuyor...ne istersen ekleyebilirsin canım...yemeqe doyamıcaksınız..şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...
tatlım sen benim yaqlı haşlama biber turşumu yaptınmı.. 1 haftaya kalmaz hepsi bitiyor süper bişey..
canım ben yapmadım ama teyzem yapmış bi kavanoz verdi annem dolma turşu yapcak ama biraz daha geçsin diyo sağuk vuracağı zaman yapalım diyo bekliyoruz kırmızı biberle yapcam bu hafta sonu yağlı turşu
dolma turşuyu hiç denemedim cnm...bir yerde patlıcan dolması başka bir yerde domates şeklinde kırmızı biber dolması yedim inanılmaz güzeldi... malesef onları yapamıyorum..çok karışık geliyor..
bencede tarhananın üstüne çorba tanımam benimde anneciğim yapmış gelir yakında inşallahNe guzel herkes kis jazirliklari hazirliyor. benfe melemwnlik hazirladim. birde tarhanami yaparsam cok iyi olacak. biz burda genel olatak yas tarhana yapiyoruz. cocukken annem kuru tarhana yapardi ben jic sevmezdim kutu tarhana tuhaf kokuyo yas tarhana cok guzel oluyo. laf aramizda bende tarhanayi cok guzel yaparim. esim her yaptigimda mmmmmmhhh tarhanada ustune yok canim der. kisin soguk gunlerde cocuklar okuldan eve geldiginde sicak sicak iyi oluyo.
kızlar yarın 12 de cildiye 1 dede dişçide randevum var..ama ben her nedense evden çıkmak istemiyorum..iyiyim ben böylee
geçmiş olsun canım önemli bişeyin yoktur umarımbikaç gündür bel aqrım var...birde canım hep turşu istiyor..bugünde bikaç defa başım döndü..hepsi bu..
hemen canım
malzeme;
1.5 küçük boy lahana (doranmış)
7-8 tane acur (doqranmış)
1 kilo sivribiber (doqranmış)
5-6 tane havuç(doqranmış)
1 kilo turşuluk salatalık (ben ikiye böldüm)
5-6 tane kırmızı biber (doqranmış)
1 demet maydonoz(dpqranmış)
1 demet kereviz yapraqı(doqranmış)
yarım kilo top biber
2.5 kilo domates (rondodan geçirdim)
5 baş sarımsak (rondodan geçirdim)
2 şişe üzüm sirkesi
1 paket limon tuzu
tuz
15 tane poşet(ben yumurtacıdan aldım)
limon tuzunu suda ıslatıp kalan malzemelerin hepsini büyükçe bir kaba alıyoruz...limon tuzunuda ekleyip iyice harmanlıyoruz...poşetlere dolduruyoruz...dibinde kalan domatesli suyu kepçeyle eşit miktarda poşetlere paylaştırıyoruz...ve poşetin havasını alıp sıkıca baqlıyoruz...büyük bir bidona yerleştiriyoruz...poşetlerin üstünden çıkacak kadar su ekleniyor ama ben gerek görmedim..2-3 hafta içinde turşunuz hazıırrr
bu turşu ne bidona ne kavanoza basmaya benziyor..enfes bişey...mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum...
iyiakşamlar kızlar
bugün pazara çıktım karışık turşu için bütün malzemelerimi aldım eve gelincede turşumu kurdum..Rabbim aqız tadıyla yemeyi nasip etsin..ama belim çok aqrıdı çok ayakta kaldım...birde alt kattaki komşuma geçen yıl yaptıqım turşudan tattırmıştım bugün demezmi banada pazardan malzeme al banada kuralım diyeçok afedersinizde ohaaaa yaniiii.......yok artık senin pazarınıdamı ben yapıcam..pess yaniii neymiş akşam yazlıktan gelmiş çok yorgunmuş evdede yapılıcak işleri varmış ben senin hizmetçinmiyim...kendi işini kendin gör...siniiiiiiiiirrrrrrrrrrrrrr .....hatta gerizekalıııııı............
bencede tarhananın üstüne çorba tanımam benimde anneciğim yapmış gelir yakında inşallah
geçmiş olsun canım önemli bişeyin yoktur umarım
buarada bencede hamilesin ALLAH gönlüne göre versin inşallah
hiççççç duymadımda yemedimde ama gözümde bi canlandırdım baya lezzetli oluyo galiba inşallah bende denerim
saol canım
günaydın kızlar
gökler gürlüyor şimşekler çakıyor bardaktan boşanırcasına yaqmur yaqıyor ve ben yine hepimz için duamızı yaptım Rabbim kabul eder inşallahh...
çook halsizim vücudum uyuşuk gibi hiçbişey yapmaya halim yok klavyeye bile zor dokunuyorum...bizim venüslüye benzedim bugün...müthiş bir uyku hali var üzerimde...sürekli yatmak istiyorum...sabah kalkınca başım döndü yine sanki hafifiten var yok arası bir bulantı oldu bende tansiyonummu düştü diye ölçtüm...tansiyonum normal çıktı ama kalp atışım 101
noluyo bana arkadaşlarr.....
günaydın meleqimm
canım kalp atısın cok yuksek cıkmıs neden:26::26::26::26: doktora gıtmen sart sanırımdıger durumda varsa zaten kesın sartttttttt
korku yada heyecanda yaşamadım ama neyin ensi anlamadım..ben heycandan asırı korkudan olur dıye bıluyorum ama :26:
ya kızlar su cızelge olayını nasıl yapıosunuz ben becerebılırmıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?