Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

Vücutta su kaybının belirtileri İnsan vücudu su seviyesi düştüğünde çeşitli biçimlerde alarm veriyor.

Bedenimizin yüzde 70’ni kaplayan su vücut ısısını düzenliyor, eklemlerimizi ve organlarımızı koruyor ve oksijenin hücrelere ulaşmasını sağlıyor.

Vücut fonksiyonlarının sağlıklı şekilde işlemesi için su miktarının dengeli dengeli seyretmesi uzmanlar tarafından hayati olarak niteleniyor.
Dikkat edilmediği takdirde kronik dehidrasyon, yani su kaybı tehlikesi baş gösterebiliyor. Popüler erkek stil sitesi “Askmen.com”da yer alan haberde hayati rol oynayan suyun azalması halinde bedenin verdiği başlıca 10 işaret sıralandı.

1. Ağız kuruması

Su kaybı olduğunda susarsınız. Ağzınızda kuruma olur, dilinizde de hafif şişkinlik görülür. Bu hale yapacak en uygun şey su içmektir. Buna rağmen susuzluk hissi geçmiyorsa o zaman geri planda başka sebepler olabilir.

2. Koyu sarı idrar

Su kaybı yaşayan kişide doku kurudukça ve tansiyon düştükçe böbrekler devreye girer ve suyu idrarı yoğunlaştırarak ya da idrarın üretimini tamamen durdurarak muhafaza etmeye çalışır.
Bu durumun sonucunda idrar rengi de koyu sarıya dönüşür.

3. Kabız olmak

Sağlığımız yerindeyken yediklerimizi kalın bağırsağın kollon kısmından rahatça geçer. Kolon yediğimiz yiyeceklerden suyu emip geride atıkları bırakır. Geride kalaln atık dışkıyı oluşturur.
Kabızlık, kolon çok fazla su emmeye çalıştığında ya da kas kasılmaları yavaşladığında gerçekleşir. Su kaybı yaşadığımızda kolon gıdadan daha fazla su emmeye çalışır., dışkı daha sert ve kuru olur. Bu da kabızlıkla sonuçlanır.

4. Cildin esnekliği düşer

Dehidrasyon cildin esnekliğini azaltır. Doktorlar su kaybını test etmek için elin arkasında deriyi yukarı doğru çekip bırakırlar. Su seviyesi normalken çekilen deri hemen düşer . susuzluk varken bu hareket yavaş gerçekleşir.

5. Kalp çarpıntısı

Kalp düzgün çalışmak için sağlıklı bir vücut ister.
Kalp de bir tür kas olduğu için kan akışındaki düşüş ve dehidrasyondan kaynaklanan elektrolit yoğunlaşmasındaki değişimlerden ötürü nabızda değişiklikler görülür.

6. Kramp kas spazmı

Aktif erkek için düzgün su seviyesi omazsa olmazdır. Dehidrasyonun kas fonksiyonunu nasıl etkilediği henüz tam olarak açıklanmamış olsa da, muhtemelen durumun elektrolitlerin dengesizliğiyle ilgili olduğu sanılıyor. Sodyum, potasyum gibi elektşrolitler kasların kullandığı elektrik yükü iyonlardır. Kronik dehidrasyon halinde elektrolit dengesizliği yüzünden egzersiz sırasında ya da sonrasında sık sık kramp ya da spazmlarla karşılalabilir.

7. Baş dönmesi

Tansiyon düşüklüğüyle beraber dehidrasyon bizim baygın hissetmemize yol açabilir. Dehidrasyona bağlı sersemlemenin anahtar işaretlerinden biri çok hızlı ayağa kalkıldığında yaşanan baş dönmesi olarak niteleniyor.

8. Yorgunluk ve tükenmişlik hissi

Vücutta yeterli su miktarı varken su, kan basıncını düzenlemek ve damarlarda yeterli kanı muhafaza etmek için hücrelerden damarlara hareket eder.
Kronik dehidrasyonda kan hacmi ve tansiyon düştüğünde kan damlasındaki oksijen içeriği de düşer. Yeterli oksijen olmayınca kas ve sinir fonksiyonları yavaşlar ve yorgunluk hissi verir.

9. Göz pınarlarının kuruması

Bir insan ağlar görünüğü halde gözünde yaş gelmiyorsa, bu dehidrasyon işareti olabilir. Gözyaşları gözleri genellikle temizler ve kaygınlaştırır.
Gözyaşları su barındırır. Dehidrasyon olduğunda gözyaşı üretimi azalır.

10. Vücut ısısının yükselmesi

Su vücut ısısını düzenlemede kritik rol oynar. Vücut ısısı arttığında terlemeye başlarız.
Terlemeyle vücut ısısı düşer. Dehidrasyon olduğunda terleme durur ve vücut ısısıs hızla yükselir

yeşim günaydın canım..eğer bu mevsimsel durumsa bendede var..kilom durdu kilomu koruyorum..ama sorun, canım hep yemek yemek istiyor,birde şişkinlik var pantolonumdan bunu farkediyorum..acaba geçicimi :26::26::26:bugün yemicem diyorum kendime engel olamıyorum..özellikle regl dönemlerinde

Tek tip rejimler sağlığı tehdit ediyor!

Kısa sürede kilo vermek isteyenlerin gözdesi haline gelen, 'Tek Tip Rejimler'in, insan sağlığım ciddi boyutlarda tehdit ettiğini biliyor muydunuz? Araştırmalar, tek tip besin veya besin değerine dayalı diyetlerin sabıkalı olduğunu ortaya çıkardı. Montignac Diyeti'nden, İsveç Diyeti'ne, Prenses Diyeti'nden Dr. Atkins Diyeti'ne kadar, uzmanlar pek çok ünlü diyeti mercek altına aldı .

Tüm dünyada olduğu gibi toplumumuzda da yerleşik bir değer haline gelen ‘ince olan güzeldir' kavramı, kadınları; kaynağı belli olmayan farklı formüllerle incelme yarışma itti. Büyük bir çoğunluk 'hayatinin hergünü diyetteyken!, diğerleri '3 gün sonra diyete giriyorum' saplantılarıyla rejim yapmayı zorunluluk addetti. Kısa zamanda kesin çözüm verdiğine inanılan diyet formülleri, ençok ara***nan ve tercih edilen diyetler oldu. Şimdilerde 'Hızlı incelme' trendinin yarattığı tek tip rejim salgını herke***si sarmış durumda. Bu salgın öyle bir noktaya geldi ki, güzelllik uğruna sıhhatimizi tehlikeye attıgımızı farkedemedik.

Faturası çok ağır

Ne yazık ki, 'bilinçsiz incelme'nin sağlık üzerine çıkardığı fatura bu kez oldukça kabarık. Çünkü hızlı sonuç verdiği için son zamanlarda oldukça fazla rağbet gören tek tip rejimler'in, ciddi sağlık sorunları yarattığı ortaya çıktı. Bugüne kadar 'diyet çılgınlığı'yla başa çıkmaya çalışan beslenme uzmanları, hangi tep tip diyetle***rin, hangi sağlık sorunlarım ya***rattığım araş***tırmalarla orta***ya koydular. Şimdi ise 'tek tip diyetlerin yarattığı sağlık sorunlarıyla nasıl mücadele edileceği tartışılıyor.

Kısa bir süre önce Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan bir araş***tırma, tek tip besine dayalı ve çok dü***şük kalorili diyetlerin insan sağlığında oluşturduğu tahribatları ortaya koydu.

Araştırma bulguları hakkında bilgi veren Diyabetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Perihan Arslan, 'Her şeye katlanıp bu yasaklı diyetleri yaşam boyu sürdürenler var. Bu kişiler zihin***sel, ruhsal ve bedensel sağlıklarım tehlikeye attıklarını ne zaman anlayacaklar acaba?" diyor. Belirli bir besin öğesinin veya bir besinin tüketilmesine dayalı diyetler olarak tanımlanan 'tek tip diyetler' yıllardır çok yaygın uygulanıyor ve son zaman***larda da oldukça revaçta. Tek tip diyetlerin neden bu kadar popüler olduğuna gelince...

Fazla kiloları kısa zamanda kaybetme isteği ve bu isteğe salt ticari kaygılarla cevap vermeye çalışanlar, birbirinden bes***lenen sektörel bir kısır döngü yaratıyor. Sağlık ve beslenme ilişkisi sorgulamadan, işin ehli ol***mayan kişilerce önerilen diyetler uygulanıyor ve sonunda, ciddi sağlık problem***leriyle karşı karşıya kalınıyor. Tabii, medyanın da bu gelişmede önemli bir payı var. Diyet konusundaki yazıların, uzman görüşleri alınmadan hazırlanması ve gerekli bir bilimsel ön araş***tırma yapılmaması, yanlış yönlendirmelerin önemli bir kaynağı.

Yağ hücreleri yerine kas kaybı oiuyor

Prof.Dr. Perihan Arslan, tek tip beslenmeye dayalı rejimlerin metabolizmada telafi edilemeyecek yavaşlamalara yol açtığım ifade ediyor. Söz konuşu yavaşlama diyet sonrasında daha süratli kilo almaya neden oluyor. Arslan'a göre diyet sırasında haftalık kilo kaybı 2 - 3 kg.'a çıktığı zaman, vücuttaki kas - yağ dengesi kas aleyhine tahrip oluyor.

Bu tür diyetleri uygulayanlar da yağ hücrelerinden ziyade kas kaybına uğruyorlar.

"Diyet denince sadece zayıflama diyeti düşünülmemeli." diyor VKV Amerikan Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak. Diyet özelliği olan beslenme şekli anlamına geliyor aslında. Yani kişilerin diyete olan bağımlılıklarının farklı nedenleri var. Zayıflama amaçlı yapılan diyet gibi, şişmanlama amacıyla yapılan veya diyabetiklere, sporculara göre hazırlanan diyetler de var.

Doğru diyet hangisi?

Hacettepe Üniversitesi Diyabetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Arslan'a göre sağlıklı diyetin özellikleri şunlar olmalı:

• Sağlıklı zayıflama diyeti, haftada ortalama 1-1.5 kilo verdirmeli.

» Vücut ağırlığının kişinin ideal ağırlık düzeyine indirmeli.

• Yeterli ve dengeli (protein, karbonhidrat/ yağ/ vitamin ve mineraller birlikte) olmalı.

• Yeniden kilo alımınım önlemeye ve vücut ağırlığını korumaya yönelik olmalı.

Kışiye özel diyet şart!

Acıbadem Caroussel Hastanesi Beslenme Uzmanı Hacer Kaya da, tek tip diyetlerde dengesiz beslenmeye bağlı olarak bir besin öğesinin fazla alınırken, diğerlerinin eksik kaldığına dikkat çekiyor ve bunların önemli sağlık sorunları yarattığım belirtiyor,

En büyük hataların kilo verme amaçlı diyetlerde yapıldığı da, yapılan araştırmaların ortaya koyduğu bir gerçek. Beslenme Uzmanı Hacer Kaya; bireyin yaş, cinsiyet, boy, varsa hastalıkları, sosyo - ekonomik durumu ve beslenme alışkanlıklarının göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekiyor.

Başka bir deyişle kişinin sahip olduğu hastalık, (diyabet gibi) diyetin niteliğini değiştirmesin! gerektiriyor. Ayrıca kişilere beslenme eğitimiyle yeterli ve dengeli beslenme alışkanlı***ğı kazandırmak ve uzun dönemde verilen kilonun korunması hedeflenmesi gerekiyor.

Yapılması Gereken testler

Yaşanabilecek riskler, bu işin bir beslenme uzmanının kontrolünde yapılmasını zorunlu kılıyor. Diyete başlayacak olan kişinin öncelikle bir beslenme uzmanına giderek bazı testler den geçmesi gerekiyor. Bir endokronoloji ve bir metabolizma uzmanınır ortak kontrolünden geçtikten sonra yapılacak testler şöyle sıralanıyor:

Açlık kan şekeri, total kolesterol, trîgliserid, ürik asit, SGPT SG01 (karacier enzimlerini görmek için)

Beslenme uzmanı Hacer Kaya, gelen hastaları iki grup halinde değerlendirdiklerini anlatıyor:

"Birinci grup, sağlık ve beslenme konusunda yeterli bılgiye sahip olan ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak iste***yenlerden oluşuyor.

îkincisi ise, kendi başına veya bu konuda uzman olduğunu belirten kişilerin kontrolünde sağlıksız diyetler uygulayarak kilo veren ve tabii yine kilo alan insanlar. Bu grubun da biz lere geliş amacı, bu kez sağlıklı bil zayıflama programı ve en önemlis beslenme eğitimi almak.'

Örnek bir diyet nasıl olur?

Diyetisyen Koçak ise, dengeli bir besin dağılımı yapıldıktan sonra, bir zayıflama diyetinde hamburgerin bile olabileceğini belirtiyor. 5 - 6 kg. fa-lası olanlar için Koçak, kolay uygulanabilir ,günlük bir diyet programı da öneriyor:

SABAH: 2 dilim beyaz peynir veya l dilim az yağlı kaşar, domates - salatalık (serbest), 2 dilim kepekli ekmek veya l galeta, 5 adet zeytin ve çay (şekersiz)

ÖĞLE: Yeşil salata yarımda l tost/ l adet mayonezsiz hamburger veya 2 yumurtalı omlet île 2 dilim ekmek ve ayran

ARA: l meyve veya 2 - 3 kraker île l bardak süt veya yoğurt

AKŞAM: Izgara balık/ tavuk/ 3 - 4 adet köfte, pirzola, veya biftek (birini seçin), yeşil salata, 6 kaşık haşlama sebze i le l kase yoğurt

GECE: l meyve

Çalışanlara pratik öneriler

Özellikle çalışanlar için bu denli düzenli programları yürütmek elbette çok zor. Ama en azından şunlara dik***kat etmenizde yarar var:

- Alkollü içeceklerden ve hazır meyve sularından uzak durmak

- Çayı şekersiz ve aç ık içmek

- Haftada bir kaç kez (en az 4), en az 45 dakika olması kaydıyla yürüyüş yapmak

- Günde en az 12 bardak su içmek

- Günde en fazla 2 - fincan kahve tü***ketmek

- Günde l kutu soda tüketmek

Hangi rejimler tehlikeli?

Özellike tek tip besin ve besin değerine bağlı olan diyetler tehlikeli di***yetler listesi ne giriyor.

Prof.Dr. Perihan Arslan, tek tip diyetlerin niteliklerini şöyle sıralıyor:

• Genellikle meyve ve çorba gi***bi besinleri içeriyorlar

• Enerji değerleri düşük.

• Karbonhidrat içeriği yüksek (yüzde 95), protein içeriği dü***şük (yüzde 5), yağ içermiyorlar.
• Pek çok vitamin (B6 ve B12 gibi) ile kalsiyum, çinko, demir, magnezyum ve fosfor gibi mine***raller yönünden yetersiz

Tek Tip Rejimlerin Yolaçabileceği Sağlık sorunları;

Uzmanlara göre/ tek tip rejimler uzun süreli sürdürüldüğünde birçok ciddi hastalığa davetiye çıkarıyorlar. Bunları kısaca şöyle özetleyebiliriz:

osteoporoz/

safra taşları,

böbrek hastalıkları

kardiyovasküler hastalıklar

Bazal mitaboiizma hızı düşüyor (Vücudun çalışma hızı)

Kansızlık

Dikkat azalması

Uyuşukluk

Saç dökülmesi

Yorgunluk

Bulantı ve kusma

canım ya bak bende havada eğer nem oranı yükseldiyse ozaman da şişlik oluyo ben öyle oluyorum mesela ondan da olabilir

mevsmsel diye düşünüyorum.özellikle belaltı göbek kısmından bunu anlarsın.mesela benim belim incelmeden basenlerim erimez.ama şuan giydiğim pantolon basenlerden bol gelirken belden sıkı sıkıya oturuyor dediğim gibi ben metabolizmamı az çok biliyorum nekadar yersem kilo veririm vermem.20 gündür bikaç kaçamağım olsada bu kilo vermemi etkileyecek boyutta asla olmadı.olsa bile yürüyüş yada akşam yemekleriminden feragat ederek dengelemeye çalıştığım halde bir değişim yaşamadım.ama pes etmiyorum enazından vucudum bu kiloya bu yeme sistemine alışsın diyorum.kilo veremesemde bu halimi korumamda yeterli benim için.fazlasını isteyince hep geri alıyorum bari elimde olanını kaybetmeyeyim değilmi.

muazzezcim verdiğin bilgiler için çok saol
biz burda karbonhidrat diyeti yaparken sebzede meyvede et ve süt ürünleride tüketiyoruz yaptığımız sadece karbon oranını düşük tutmak ve geç saatlerde yemek yememek
şimdi sence bizdemi tek tip besleniyoruz yani diyetimiz yanlışmı ki?:44:
mesele benim diyetisyenimde ara öğünler de genellikle meyve verdi ama burda okadar tüketemiyorum günde 1 meyve yiyorum
sonra ekmek her öğünüme 2 dilim verdi ben sadece sabah 1 dilim yiyorum onun dışında beslenme aynı sayılır öğlen et tavuk balık
akşamada sebze tarzı yememi önermişti

cnm amacım sağlıklı beslenmek hepimiizn öğle biliyorum bende karbon oranı düşük tüketiyorum

benim sabah 2 dilim ekmeğim var cnm 3 porsiyon meyva ama ölçülü ben yemeni tavsiye ederim akşam tek çorba olmaz yanında salata yoğurt ufak bi et yada tavuk mutlaka olmalı özelkle öğlen öğünde tek tip asla yok çorba iç kalk yok anlatılan o cnm ben bu şeklde beslnmeyi sağlıklı bulmuyorum ölçüleimi alınca yazıcam size kas su kaybını

saat 10 da gece benim 2 porsiyon meyva yada kuruyemiş yeme hakkım var mesela bu çok doğru bişey verdiğim kilo ortada ilk gidenler ödem biliyorum

Son düzenleme:
Diyetler Hakkında Yanlış Bilinenler
Diyetler hakkında yanlış bilinenler arasında ilk sırada, kilo vermek isteyen; ve zayıflamak isteyen kişilerin sıkı bir diyet programı uygulamaları gerektiği yer almaktadır. Kilo vermek isteyenler, zayıflamak isteyenler, yapacakları diyetin çok sıkı olması halinde, yaptıkları diyetten sıkılacaklardır. Çevremizde sık sık gördüğümüz kadın tipleri vardır: pazartesi günü diyete başlayıp, salı günü başladıkları diyeti bırakır; ve bir sonraki pazartesinin gelmesini beklerler. Sıkı diyet demek, yasak demektir. Yasaklar ise her zaman caziptir. Bu nedenle, diyet yaparken, bir takım hoşgörülere de izin verilmesi gerekmektedir. Bu şekilde, yapılan diyetin sürekliliği sağlanabilir. Diyet yapamıyorum diyenler, sıkı bir diyet yerine uygulanabilir bir diyet tercih etmelidirler…

Karbonhidrat Diyetleri: Diyetler hakkında yanlış bilinenler arasında sayılabilecek bir diğer etken de, diyet yaparken, karbonhidrat tüketiminin azaltılması gerektiği yönündeki inanıştır. Karbonhidratı azaltan kişiler genellikle protein alımını arttırmaktadırlar; bu durum ise, pek çok sağlık sorununu beraberinde getirmektedir. Protein alımının fazla olduğu diyetlerde, kolesterol problemi ortaya çıkmaktadır. Alınan karbonhidrat miktarının 130 gramın altına düştüğü durumlar ise, gut hastalığının nedenleri arasında yer almaktadır. Diyet yaparken karbonhidrat tüketimini azaltmak yerine, iyi karbonhidratları gerektiği oranda tüketmek önerilmektedir. İyi karbonhidratlara örnek vermek gerekirse: yulaf, kahverengi pirinç, tatlı patates…

Öğün arası Atıştırmamak: Diyetler hakkında yanlış bilinenlerden bir başkası ise, öğünlerin arasında hiç bir şey atıştırılmaması gerektiğidir. Bu durum kesinlikle yanlıştır. Kilo vermek isteyenlerin; ve zayıflamak isteyenlerin, öğünlerde ve ara öğünlerde az yemesi gerekirken, öğünler ile ara öğünler arasındaki zamanın da çok olmaması gerekmektedir. İki öğün arasında fazla zaman olan durumlarda, kişiler acıkır, acıkan bünye, var olan enerjisini korumaya çalışır. Bu, var olan kilonun korunması anlamına gelmektedir. Metabolizmayı yavaşlatan bu durum, kilo vermek isteyenlerin; ve zayıflamak isteyenlerin önlerinde duracak bir engel niteliğini taşımaktadır. Kilo vermek isteyenler, zayıflamak isteyenler, diyet yaparken, ara öğün saatleri belirlemeli; ve sağlıklı atıştırmalıklardan az miktarda tüketerek, acıkmayı önlemelidirler.

Akşam Yemek Yememek: Diyet yaparken yapılan yanlışlar arasında, diyetler hakkında yanlış bilinenlerden bir diğeri daha yer almaktadır ki bunun adı: akşamları yemek yememek… Akşamları yemek yememek, sizin, günlük olarak almanız gereken kalorinin azalmasına neden olmaktadır; fakat bu durum, sizin kilo almanıza neden olmaktadır. Unutmayın, sindirim, vücutta enerji harcanmasına neden olan bir faktördür. Akşam yemek yemezseniz sindirim sisteminiz çalışmaz; ve siz kalori harcayamazsınız.

Yağ Tüktitiminden Vazgeçmek: Diyetler hakkında yanlış bilinenler arasında sayılabilecek bir diğer durum ise, diyet yaparken yağ tüketiminin tamamen ortadan kaldırılması durumudur. Bu durum yanlıştır. Şunun bilinmesi gerekir: her yağ zararlı değildir. Evet, alınan yağlar kalori olarak geri dönebilir; fakat alınan kalorilerin bazılarının sağlıklı kaloriler olduğunun da unutulmaması gerekmektedir. Tekli doymamış yağlar grubunu bu duruma örnek olarak verebilmek mümkündür. Tekli doymamış yağlar grubunda, avokado yağı, zeytin yağı, fıstık yağı, susam yağı gibi yağlar bulunmaktadır.

Sadece Su İçerek Diyet Olmaz: Diyetler hakkında yanlış bilinenlerden bir diğeri ise, diyet yaparken sadece su içilmesi gerektiğidir. Sadece su içen kişiler, bir tek su içerek kilo veremezler. Kilo vermek için diyet yaparken sık su içmek gerekir; fakat diyet de mutlaka yapılmalıdır. Bununla birlikte, şekerli meyve sularının yerine su içmek, diyet kolaların yerine su içmek, elbette size daha fazla kilo vermeniz için yardımcı olacaktır.
Diyetler hakkında yanlış bilinenler arasında, moda diyetlerin çok fazla kilo verdirmesi de yer almaktadır. Öncelikle şunu unutmamanız iyi olur: moda diyetlerin etkisi kısa sürer. Moda diyetler, vücudun ihtiyaçlarını karşılayamayan diyetlerdir. Moda diyetler, kilo verdirseler dahi, verilen kilodan çok daha fazlasının alınmasına neden olurlar. Moda diyetler, yeme düzensizliklerinin ortaya çıkmasına sebep olurlar.

Diyetler hakkında yanlış bilinenler listesindeki bir diğer unsur: meyvelerin şekerli olduğu; ve diyet yaparken olumsuz etkiye sebep olacağıdır. Oysa durum bunun tam tersidir. Meyvelerin içeriğinde şeker ile birlikte, bol miktarda lif, mineral ve vitamin bulunmaktadır. Sayılanların tamamı, sindirim sistemi başta olmak üzere vücudun sağlığı anlamına gelmektedir. Meyve suyunun içeriğindeki şeker daha fazla iken, meyve suyunun içeriğinde hiç lif bulunmamaktadır. Bu nedenle meyvelerin yenilmesi, diyet yaparken çok önemlidir. Diyet yaparken tüketilebilecek en sağlıklı meyveler: kiraz, elma, kivi; ve mangodur.

Diyetler hakkında yanlış bilinenler arasında, diyet yaparken ağırlık kaldırılmaması gerektiği bilgisi de yer almaktadır. Ağırlık kaldırmanın kas yaptığını; bu nedenle tercih edilmemesi gerektiğini düşünenler şunu unutmamalılar ki, kaslar, yağlardan daha fazla kalori yakılmasını sağlamaktadırlar. Düzenli bir egzersiz programı, diyet yaparken önemli derecede işinize yarayacaktır.

Diyetler hakkında yanlış bilinenler listemizin sonuncu sırasında, diyet yaparken kabuklu yiyeceklerin tüketilmemesi gerektiği yer almaktadır. Kabuklu yiyecekler kilo alımına, öğün atlamanın; ya da atıştırmalık yiyeceklerin neden olduğu kadar neden olmazlar. Hatta kabuklu yemişlerin içeriğinde bulunan lif, sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına neden olarak metabolizmayı hızlandırmakta; ve kilo vermek isteyenler ile zayıflamak isteyenlere yardımcı olmaktadır. Tabi, küçük porsiyonlar halinde kabuklu yiyecek tüketiminin gerçekleştirilmesi durumunda

“Ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidratların diyetten tamamen çıkarılması”
Diyet yapan kişinin yaptığı en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışır. Glikoz oranı düştüğünde kan şekeride palrelinde düşmeye başlar.Sonrasında vücut kas içerisindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu durum kas kaybı anlamına gelir. Bu sırada vücut kasla beraberinde su kaybına uğrar. Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılğısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil kas ve sudur.

“Sadece protein ağırlıklı diyet yaparak hızlı zayıflama”
Protein vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğrudur ancak sürekli protein almak kas dokularını eksiltir ve su kaybına neden olur. 1 gr kas dokusu ile beraber yaklaşık 2,7 gr su kaybı olur. Yağsız doku kitlesi kaybı metabolik hızı düşürür. İnsanlar tartıya çıktığı zaman kilo verdiklerini zannederler ancak metabolizma yavaşladığı için diyet sonrasında hızlı bir şekilde kilo alınır

kikoleyim bak burda kısa ve net senin için paylaştım burda

muazzezcım bu bılgıler dogrultusunda bısı sormak ıstıyorum ben gunde 40-45 arası tutuyorum karbon degerımı yanı pılav makarna hala yemıyorum ama ekmek baklıyat ( corba) sebze meyve yıyorum bu durumda kas kaybım olmaz demı?

arzucum geçmiş olsun canım haberdar et bizi sonuçtan:18:inş. önemli bişey yoktur bu arada aynı gibi kilolarımız bayrama 75 olmak hayalmi ne dersin:26::26:

canım bu kişiden kişiye deqişir...belli bir zamana kadar hedef koymak doqru olmaz...sonra üzülebiliriz...oluruna bırakmak en güzeli..sen diyetine devam et bunları düşünme canım...

Ben de aranıza katılabilir miyim :26::26:

Ben hızlıca kilo alan ama çoook yavaş kilo verebilen biriyim. Evlilik arifesinde 5, evlendikten sonra 5 kilo aldım ve malesef 70 kiloya çıktım.

Düzenli diyet takip edemiyorum ve malesef işim masabaşı. Fazla hareket imkanım yok.

Aslında ramazanda 2,5 kilo vermiştim ama bayramda ve kısacık tatilimde hemen geri aldım

Pazartesi günü yediklerimi azaltarak, sabahları corn flakes yiyerek ve spor yaparak zayıflama yolculuğuma başladım. Dün bir kilo verdiğimi gördüm

kızlar biraz önce doktordan geldim...2 gündür bütün cins doktorlar beni buluyor çok sinirliyim..kadın koministmidir nedir çocuk düşmanı çıktı..3. bebiş deyince delirdi ne gerek varmış neden istiyormuşum...SANANEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! beni tesettürlü görünce erdoqanın söyledikleri aklına geldi heralde...tedavilik bir durumun yok diyerek beni yolladı...bu mübarek cuma saatinda Rabbime sıqınıyorum beni kendisinden başka kimseye muhtaç etmesin....

ve....
yaptıqımız diyet üzerine 1-2 şey söylücem...
öncelikle biz karbon diyeti yapmıyoruz!!!! sadece karbonları hesaplıyoruz.... karbon diyeti bizim yaptıqımız gibi olmaz...çok sert bir diyettir....öyle arada meyve ekmek börek yenmez bu diyette...bizim yaptıqımız normal beslenme şekli...et süt yumurta sebze meyve ekmek vs... herşeyden besleniyoruz... saqlıksız gibilerden laflar söylenmiş...buna kefil benim bunun en büyük örneqi benim!!!! 30 kilo verdim ve çek_upa girdim..hayatımda ilk defa bütün tahlillerim referans aralıqında çıktı..içinizden bazı arkadaşlar benim eski topiklerimi okuyorlar..o günlerde tarihi tarihine saati saatine bu bilgiler sabittir...ve doktorum beni kutladı..okadar düzenli yapmışsınki DİYETİSYEN kontrolünde olanlar bukadar doqru yapamıyor...su yaq kas ve protein deqerlerine kadar herşey mükemmel dedi...
eqerki... ben burdaysam....bişeyler paylaşıyorsam....netten bişeyler bulup buraya kopyalayarak deqil birebir uygulayarak ve doktordan onay alarak bişeyler paylaşıyorum..ve bilmediqim bir mevzu varsa bu konu hakkında bilgim yok doktora danışın diyerek sizi yönlendirmeye çalışıyorum....
son olarak;
bizim vücudumuzda kas yada su kaybı olması imkansız..3-3.5 litre su içiyoruz su ihtiyacımızı fazlasıyla karşılıyoruz..hergün ve düzenli olarak...ve protein aqırlıklı beslenen birinde kas kaybı olması İMKANSIZ!!! kas yapan proteinlerdir akıl var mantık var...ve dediqim gibi örneqiniz benim...30 kiloya raqmen herşeyim 4/4lük çıktı...ha sonradan kilo aldım ama bilerek aldım...yedim...ve hangi diyeti yaparsanız yapın eski yeme sistemine döndüqünüz an geri alırsınız...bilginize...

Son düzenleme:

fıstıqım hoşgeldim
buradada karşılaşmak varmış

bilerek isteyerek

saygı duymayı bilmedkten sonra görüşler gerçekler ortadadır yaşanılanlarda ortadadır.

sen diyetinin her döneminde diyetisyene gittin...hep gittin...buna raqmen 10 kilodan fazla aldın...burada arkadaşların kafalarını karıştırıyorsun... güzel güzel kilo veriyorlar..çok istiyorsan git kendine topik aç diyetisyeninin fikirlerini orada paylaş... diyetisyene gitmek isteyen gider zaten sana kimsenin ihtiyacı yok... yazdıklarımı yada yaptıklarımı onaylamayan arkadaşalrında bana ihtiyacı yok..ben buraya kimseyi zorla getirmiyorum..herkes kendi öz iradesiyle geliyor uyguluyor...bu uygulamalar ışıqında kilo vermeyen varmı arkadaşlarr..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…