Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

evet 1 kere gittim diyetisyen tartıldım sonra gitmedim ve burda herşeyi uygulayarak verdiklerim kas ve su kaybı oldugu için geri aldım bu yanlış ve ortada zaten herkes senin hakkında öle şeyler yazdıki pişamnlıklarını huzursuzklarını kıskançlıklarını ben rahatım hatta diyetisyenimede okutuyorum herşeyi kas yağ su ölçümü özel cihazla yapılır cekapla asla olmaz bunuda öğren evet herkese doğruyu göstercem görüyolarda zaten

Son düzenleme:
Arzuya su noktada kesınlıkle katılıyorum yaklasık 14 senedır her turlu ama aklınıza gelebılcek her turlı dıyet spor zayıflama yontemı ( zayıflama hapı,akapuntur,pasıf jımlastık,karboksıterapı , vs vs vs ) deneyen bırı olarak sımdıya kadar asla ama asla bukadar kılo vermedım ben hep - 5-7 kılo verdım sonra sıkıldıgım ıcın AÇ KALDIGIM HALSIZ OLDUGUM SIKILDIGIM ICIN bıraktım ve gerı aldım fazlasıyla. ve eger ben 15 kusur kıloyu saglıklı sıkılmadan zorlanmadan dınc ve zınde bır sekılde vermıssem bunun kas kaybı yada su kaybı olmasına ımkan yoktur. hedefıme ulastıgım anda doktora gıdıp tum tahlıllerımı yapıcam ve sonucu buradan paylasıcam. bu arada o kadar cok dıyetısyenında kapısını asındırdımkı hepsı benım ACIMDAN kendı adıma konusuyoum fos cıktı malesef gıden param oldu sadece

merhaba sena;
valla böyle küstah doktorlara bende sinir oluyorum, ister 3 ister 5 bu kişinin isteğine bağlı kimsenin yargılamaya hakkı yoktur..ne güzel iki evladın varmış, bak ben 7 ayda iki düşük yaptım hiç evladım yok ve düşüklerin sebepleri araştırılacak bir sürü tahlil tetkik vs...bu zamanda insanlar ikinci çocuğu düşünmezken sen üçüncüyü istiyorsun ne hoş, inşallah istediğin gibi olur ama stres yapma kendine..

o muhtemelen kız kurusu olan doktpra soyle kendı yapamadı dıye elalemı elekstırme hakkını blmasın kendınde kustah seyyy
ablamda turbanlı onada demıs hamılelılgının ılk ayında kendını bılmez bır doktor sonra ben arayıp benzetnce kendıne gelmıstııı doktorda olsa haddını bılmeyen kısıler yok olun yaaaaa

Arkaddaslar hayirli cumalar kilo veren arkadaslari tebrik ediyorum. bende bu hafta eksi yok ama artida yok cunku duzenli yapamadim cunku. fakat arkadasliklarina imrendigim iki arkadasim bu durumunuz beni uzuyor. herkes ayni diyeti yapmayabilir fakat yapanlarada saygi duyulmalidir. eelestirilerimizi paylasabiliriz ama kalp kirmadan. aranizda bir anlasmazlik varsa lutfen kendi aranizda konusarak halledin. her diyet her insanna uymaz. bende senanin menulerini 3-4gun yaptim. 3kiloda verdim ama arkasindan asiri bir istah patlamasi oldu resmen karbonlu yiyeceklwere saldirdim.anindada verdigim kiloyu geri aldim.halada istahimi kontrol edip diyete baslayamiyorum.bu diyet banada iyi gelmedi. fakat melek arkadasimizda bu diyeti uygulayarak bi hayli kilo verdi digerr arkadaslarda guzel kilolar verdiler. demekki onlara uygun bi diyetti. diyetler kisiye ozeldir. herkes kendine uygun diyeti yapsin. butun diyet yollari biryerde birlesiyo zaten bunun icin birbirimizi kirmaya gerek yok arkadaslar ikinizi de opuyorum.

arkadaşım burda uyguladıklarınla nasıl kas ve su kaybına uğradın şaşıyorum vucuda protein girmesi kas yapımına yardımcı olur neden spor salonlarında sporculara protein tozu verirler çünkü kasın yapısın proteinle alakalıdır ve bu topikte bağıra bağıra su için yoksa kilo veremezsiniz deniliyor sen başka türlü okudun galiba sena hanım haklı kimse burada zorla tutulmuyor isteyen yapar istemeyen yapmaz bu diyetle kilo veren bir örnek var karşımda onlara istinaden bunları yazıyorum ve ayrıca gıdacıyım çoğu şeyleri biliyorum vucuda giren protein kendini parçalamak için vucutta bulunan yağı kullanır ve kilo vermek kolaylaşır arkadaşım allah yardımcın olsun inş sende kilo verirsin...

melekçim yazdıgını şimdi gördüm ben olur veya olamaz diyemem ben yol yakınken yakladım yanlışı meto hızım yavaşlamaya başlamış çünkü ben beğendiğim doğru buldugum görüşleri paylaşıyorum isteyen okur isteyen istediğini yapar böle cnm

cnmcım ben görüşlerimi paylaştım daha öncede paylaşıyodum hep benim derdim sorunum olamaz alakmada olmaz saol cnm ilgine

Ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidratların diyetten tamamen çıkarılması”
diyet yapan kişinin yaptığı en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışır. Glikoz oranı düştüğünde kan şekeride palrelinde düşmeye başlar.Sonrasında vücut kas içerisindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu durum kas kaybı anlamına gelir. Bu sırada vücut kasla beraberinde su kaybına uğrar. Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılğısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil kas ve sudur.

“Sadece protein ağırlıklı diyet yaparak hızlı zayıflama”
Protein vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğrudur ancak sürekli protein almak kas dokularını eksiltir ve su kaybına neden olur. 1 gr kas dokusu ile beraber yaklaşık 2,7 gr su kaybı olur. Yağsız doku kitlesi kaybı metabolik hızı düşürür. İnsanlar tartıya çıktığı zaman kilo verdiklerini zannederler ancak metabolizma yavaşladığı için diyet sonrasında hızlı bir şekilde kilo alınır

vahim bi durumum yok kilo vermek için cnm bu yazıyı kafama göre yazmadım net şeklde anlattıgı için diyetiyenim mail atmıştı paylaştım

AYRIca suna kesınlıkle ama kesınlıkle ınanmıorum ıdeal kıloya ınınce kılo sabıtleme dıyetı yapılır kılo alınmaz bole bısı yok 1 yıl duzenlı beslen sonra eskı duzene don dengezız ye makarna pılaw mantı ekmek tatlı vs vs ( eskı dıyetlerım sonucu benım yaptgım gıbı) aynen verdıklerını alırsın ben kendımden bılıyorum bu kesınnn ben ve benım gıbı kolay kılo alan kısıler egerkı verdıkleerı kıloları gerı almak ıstemıyorlar ıse malesefKI HAYATLARI BOYU DIKKAT ETMEK ZORUNDALAR baska bı yolu yokk. olsaydı ben sımdı manken olmustum o kadar yaptıgım yontemler sonucunda . tek sart DEVAMLILIK YASAM BICIMI HALINE GETIRMEK ynı

Son düzenleme:
yaq kaybı çek uptada çıkıyor diqerlerinin ölçümü yaptırdım merak etme...
bırak bunlarıda;
pişmanlıklarım;
huzursuzluklarım;
kıskançlıklarım....
ben böyle birimiyim??? ALLAH için söyle böyle birimiyim.. geldin evime misafir oldun soframa oturdun böylemi gördün beni... her topikte yazılanlar duruyor..kimi kıskanmışım logosunu bul buraya yapıştır arkadaşlarda görsünler...bnm diqer topikten ayrılma nedenim tuqbanın kaptanlık merakıydı aldım ceketimi çıktım..sende arkamdan geldin..ben madem kanı bozuk biriyim neden arkamdan geldin neden topiqimdesin neden evime geldin???
pişmanlılar ve huzursuzluklarıma gelince;
pişmanlıklarım olmuştur huzursuzluklarımda.... ama bunların suç olduqunu yada burada lanse edilecek kadar hata olduqunu bilmiyordum bunuda senden öqrenmiş olduk... ben sen olmıcam... benimle paylaştıqın herşey bende kalıcak deşifre etmicem..zamanında güvenmişsin sır vermişsin karakterimi senin yazdıkların yüzünden bozmucam...Allaha havale ediyorum seni...yedirdiqimi içirdiqimi deqil ama (helali hoş olsun) hakkımda şu yazdıkların için hakkımı sana helal etmiyorum..şu dakka itibariylede ne yazarsan yaz muhatabım deqilsin...mümkünse seni burda görmekte istemiyorum..bunca olandan sonra burda olman doqru olmaz...anlayana...anlamazsan buyur yaz...

Topiği doktorlara siyasilerin ismini vererek laf söyleme, birbirinizle tartışma, aşağılama, hakaret etme ortamına çevirirseniz haklı haksız gözetmeksizin uyarı alırsınız.

Siyaset, hakaret, tartışma yasaktır...

Merhaba aranızaa katıldımm.. Ve bende diyete başladımm bugün 5.günümm çalışan bir bayanım. Şuan ki kilom 86 hedefim ilk önce yaza kadar 75kg. Daha sonra 60kg.. Ayrıca zayıflama cetvelini oluştaran arkdaşlar bana yardımcı olabilirler mi nasl yapıcagım konusundaa

arzu benim seninle derdim yok ben sakin biriyim ve uyumluyumdur herkes bilir senin bana davrandıgın gibi davrandım sonuç kabullenmedin evet evine geldim gördüğümü gördüm orda kendin dedin çok agresif oluyorum sitede bazen sinirli yorumlar yapıyorum diye mümkünse ben burdayım gidemicem gitmicemde buna hakkında yok evet seninle dertleştim dökceksen dök topktede dökerim herkesin yaşadıgı sorunlar
ben deşifre etmek istemem isteyen olursa yazar kendini bu kadar

NEYSE arzu bız yolumuza devam edelım gerılmeye hıc gerek yok sen allah razı olsunkı bızlere sabr ve ıyı nıyetınle yardımcı olmaya caısıyorsun ve dedıklerının coguda dogru kendım denedım gordum . ısteyen yapar ıstemeyen yapmaz . cok afedersınız ama bu dıyet oncesı kocaman bır popom vardı sımdı eskıye nazaran asırı kuculmus durumda bu yag kaybı degılde ne . dedıgım gıbı bız yolumuza devam

cuma saati ezanlar okunuyor ne güzel muhabbetler....bravo kızlar...

ben topiğin en eskilerdenim..yaklaşık olarak 10 aydan beri burdayım geldiğimde 85 kiloydum..ve yaklaşık olarak 10 kilo verdim çok şükür ALLAH RAZI OLSUN ARZUDAN ama haziran ayından sonra diyetime devam etmedim kendi kendime birşeyler yapmaya çalıştım artık sistemimi çözmüştüm çünkü bir şekilde dengeliyordum...ama bu diyette az yersen kilo veriyorsun tekrar eski yaşamına döndüğün zaman hopp kilolar geri ben bunu çözdüğüm için sadece son zamanlarda muhabbete gelir olmuştum...Arzu çok az yiyor çok az yiyerek herkes kilo verir maksat burda herşeylerden yiyip olması gereken kiloyu vermek haftada 1 kilo( bu benim fikrim)

benim bu diyette kaybım kas kaybı oldu ..sebebini bende çözemedim ...o kadar çok su içiyorum ki bazen 4 litreye çıkıyor ..ben nerde yanlış yapıyorum diye düşünür oldum...proteinide tükettim suyuda tükettim olmadı olmadı ....

ama kızlar öyle ağır laflar söylenmiş ki ....bende birşeyler kopyalayım yazdım amacım okuduğum şeyleri sizinde okumanız yorum yapmanızda maalesef herkes beğenip geçmiş...ben çok alınganım çok çabuk kırılırım çokta çabuk inanırım..şu anda sinirlerim öyle boşaldı ki sinirden elim ayağım titriyor ...bu nee yaa ayıptır ayıp burası sanal alem neyi paylaşamıyoruzzzzz.....ister banlayın ister şikayet edin ama çok gücüme gitti....

Bravo melekcim senin azmine hayranim zaten is beyinde bitiyo ve sen bunu basardin. arzunun dediginede katiliyorum diyeti diyet olarak degil bi yasam tarzi haline getiremezsek hangi diyeti yaparsak yapalim tekrar geri aliriz. canim sen cok guzel gidiyosun boyle devam et

Canim senin yazini gormedim. kusura bakma ama su an cok saskinim sendedemi kas kaybi oldu.olcum yaptirdinmi.

canım zaten arzu burda kımseye asla pılav yeme makarna yeme sunu yeme bunu yeme demıyorkı dıkkat edersenız tavsıye ettıgı yıyecekler her guruptan sebze meyve et baklıyat vs vs vucuda yararlı herseyı soyluyor makarna pılavda hafta bır yıyın dıyo zaten neden neyı elestırılıyor ınan anlamıs deılım. haksızlıga asla gelemeyen bırıyım ben ve bugun arzunun UZERINE HAKSIZ YERE COK GELINDI HIC BI SEKILDE HAK ETMEDI BU SOYLENENLERI ya canım ınan oyle bıcımsız kotu bı yag bırıkımım vardıkı popo gobek ust bacagımda bu dıyetle nasıl bıcımlendım anlatamam yanı yaglardı benı bıcımsızlestıren sımdı acaıp topladı vucudum kendını kendımden bılıyorumm yaaa

canım düzenli bir hayatım var...şükürler olsun eşimlede yuvarlanıp gidiyoruz...erken yaşta anne olmanın güzelliqini boyum kadar kızımla tamamladım...şimdi evimizde herkes bir bebeqimizin daha olmasını istiyor..önceleri çalışmak istediqim için sıcak bakmıyordum ama sonra sakince düşündüm... 2 evladım ve eşim...onlar benim herşeyim...benim eşim 5te evdedir..ne kahvesi vardır nede gece hayatı..gidersek birlikte gideriz gitmezsek evimizde mutluyuz... ve eqerki Rabbim bir bebek daha nasip ederse daha mutlu olucaksak çalışmaktan falan geçtim...hayırlısı ise bebeqim olsun deqilse Rabbim hayırlı olanı nasip etsin..desteqin içinde teşekkür ederim cnm
melekcim dün eşim dediki; biliyosun moralim çok bozuktu...doktora gitme dedi...bizim doktorluk bişeyimiz yok dedi...daha kaç ay oldu bebeqe karar vereli acele ediyorsun dedi..ama ben yinede bugün başka doktora gittim...ve eşimin dediqine geldim... acele etmicem bundada bir hayır vadır..bu arada birazda kilo vermiş olurum...doktora dicek bişey bulamıyorum..bu mübarek günde hakkımda iyi yada kötü kim ne düşünüyorsa Allah ona 2 katını versin...bu yeterde artar bile..
canım zaten burda herkes istediqi diyeti yapıyor..karbon diyeti dün 1 bugün 2 arkadaşlar başlayalı..oda tam karbon diyeti deqil...neyse mübarek günde uzatmayalım...
açıklaman için teşekkür ederim cnm...
kesinlikle doqru cnm demek istediqimi çok iyi anlamışsın..
hoşgeldin canım

tamam canım haklısın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…