Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

arkadaşlar b topikten alıntı yaptım çok faydalı bilgiler paylaşmak istedim bizim diyetimie de ters düşen bi durumuda yok süper bişe okumadan geçmeyin bence

önemli bilgiler aklınızda bulunsuz

Karın kaslarının sırrı badem, ıspanak, yoğurt
Dümdüz bir karın için diyetinize aşağıdaki besinleri ekleyin. kadınlar için günlük 1400-1600 kaloriyi geçmediğiniz müddetçe bu gıdaların ağırlıkta olduğu bir beslenmeyle karnınızı düzleştireceksiniz... Her öğünde bu besinlerden en az ikisini tüketmeye özen gösterin, 0her atıştırmalıkta mutlaka bir miktar protein tüketin.
1- BADEM VE DİĞER KURUYEMİŞLER: Kas yapımına yardımcı olur, iştahı keser. Obezite, kalp hastalığı, kas kaybı, kırışıklıklar, kanser ve tansiyonla savaşır.
2- FASÜLYE VE SEBZELER: Kas yapımına yardımcı olur, yağ yakmayı sağlar, sindirimi düzene sokar. Obezite, bağırsak kanseri, kalp hastalığı ve tansiyonla savaşır.
3- ISPANAK VE DİĞER YEŞİL SEBZELER: Yaşlanmaya neden olan serbest radikaller adlı molekülleri engeller. Kanser, kalp hastalığı, felç ve obezite ile savaşır.
4- SÜT ÜRÜNLERİ (YAĞSIZ VEYA AZ YAĞLI SÜT, YOĞURT, PEYNİR): Güçlü kemikler için vücuda destek sağlar. Obezite, tansiyon, kanserle savaşır.
5- YULAF LAPASI: Enerji verir. Kolesterolü düşürür. Kan şekeri seviyesini düzenler. Kalp hastalığı, diyabet, bağırsak kanseri ve obezite ile savaşır.
6- YUMURTA: Kas yapımına yardımcı olur. Yağ yakar. Obeziteyle savaşır.
7- HİNDİ VE DİĞER YAĞSIZ ETLER: Kas yapımına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Obeziteyle savaşır.
8- FISTIK YAĞI: Testosteronu artırır. Kas yapımına yardımcı olur. Yağ yakar. Obezite, kas kaybı, kırışıklık ve kalp hastalıklarıyla savaşır.
9- ZEYTİNYAĞI: Kolesterolü düşürür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Obezite, kanser, kalp hastalıkları, yüksek tansiyonla savaşır.
10- TAM TAHILLI EKMEK VE GEVREKLER: Vücudun yağ depolamasını engeller. Obezite, kanser, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ile savaşır.
11- PROTEİN TOZU (TERCİHE GÖRE): Kas yapımına yardımcı olur, yağ yakar.
12- AHUDUDU VE YABANMERSİNİKalbi korur. Görüşü kuvvetlendirir. Dengeyi ve kısa süreli hafızayı iyileştirir. Kalp hastalıkları, kanser ve obeziteyle savaşır.

Bunlardan kaçının
- Kola, meyvesuyu gibi içecekleri, soda ile değiştirin.
- Şekerlemeler yerine çikolatayı tercih edin.
- Dondurma yerine dondurulmuş yoğurt tüketin.
- Meyveli yoğurt yerine organik yoğurdu tercih edin.
- Şekerli mısır gevrekleri değil, az şekerli veya şekersiz olanlarından tüketin.

BUNLARI YAPIN
- Günlük kalori tüketiminiz 1600’ü geçmemeli.
- Günde üç öğün yerine 6 küçük öğün tüketin.
- Bol bol su için.
- Alkolü haftada 2-3 kadehle sınırlayın.

PRATİK İPUÇLARI
HIZLI HAREKET EDİN: Eğer iş yüzünden hiçbirşeye vakit bulamıyorsanız, egzersizlere normalden daha hızlı bir ritmde yapmaya çalışın.
EGZERSİZDEN SONRA yemek YİYİN: Egzersiz sonrası metabolizma çok çalıştığı için kişi daha yemek yeme ihtiyacı duyar ancak çok su tüketir.
DİK DURUN: Yürürken dik durmanız size daha zayıf bir görüntü verir ve aynı zamanda kaslarınızı çalıştırır.
İKİ TARAFA DA YOĞUNLAŞIN: Güçlü karın kasları için sadece karın bölgesini çalıştırmak yetmez, sırtınız için de egzersizler uygulayın.
KARNINIZI İÇERİ ÇEKİN: Kasların hafızaları vardır. Gün boyunca karnınızın daha sıkı görünmesi için içinize çekersiniz, kaslar bir süre sonra bu duruma alışıp çalışmaya başlar.

Son düzenleme:

evet canım sanırım ole

haberlerde çıktı galiba bu ((

evet butun kanallarda cıktı benım ıkı sokak altımdakı okul oglumun gıttıgı okul cok acı bı durum allah sabır versın

gunaydın kızlarrr

guzel ve mutlu bır gun dılıyorum herkezeeee

ben ıkı gundur aynı kıloda kaldım bakalım hayırlısı yarın bıldırım gunu ınsallah bugun 300-400 gr verebılırmmm

dunku menum

sabah
2 dılım cavdar ıyıce kızarms
ceyrek domates
zeytın
peynır
yumurta

ara
badem 10 gr

ogle
odemıs kofte
yarım domates+yarım salatalıkla sogus
1 bardak ayran

ara
serce parmagı buyuklugunde tuzlu kuru pasta( patronm ıkram ettı offf ya mecbur kaldım)

aksam
tavuk kanat
coban salata
yogurtlu mezeden 2-3 çatal ucu

3 lt su

canım hamurişi yediqimiz zaman kan şekerimiz birden yükseldiqi için o an tokluk hissi oluşur...ama 1 saat içinde aynı hızla kanşekerimiz düşüşe geçer ve birden açlık hissederiz..acıkman bu yüzden...yani hamuişlri bizi herzaman acıktırır...
sınavında başarılar dilerim canım sakın heyecan yapma sakin ol...
hayırlı geceler kızlar nasılsınız bakalım diet pardon sağlıklı yaşam nasıl gidiyor..
Bende haftaya başlıcam allah kısmet ederse... Cümleten bol iradeler diliyorum...
ilknurcum akşam bir ara seni topikte gördüm sonra kayboldun..konuşamadık canım...nasılsın neler yapıyorsun..artık seni daha az görürü olduk...yoqunmusun canım..

bernacım 1 haftada 1.5 kilo çok güzel bir rakam tebrikler canım... ama menülerini göremiyoruz senin...

günaydın kızlarr
vücudum inanılmaz direnişte kilo vermiyor...büyük bir savunmaya geçti... normalde bu menülerle 5-6 kilo giderdi... o inat ediyor ben inat ediyorum bakalım bu savaşı kim kazanıcak... direnci kırdıqım an tıkır tıkır gitmeye başlıcak biliyorum ama bu sefer uzun sürdü hala 79larda geziyorum...inanılır gibi deqil...
kahvaltıdan hemen sonra yürüyüşe çıktım bugün 3km yürüdüm ve yarım saatte aletli jimnastik yaptım...aslında jimnastik işini 70lere indiqimde düşünüyordum ama direnci kırmak için erken başladım..1 haftaya kadar sonuç alacaqımı düşünüyorum... ve kaslarım ilk günden gevşedi rahatladı..kendimi çok aktif ve zinde hissediyorum...spor saqlıktır

Günaydın

Akşamı çorba, etli mantar sote, pilav ve salata ile tamamladım. Bir haftadır ilk pilavım bu.

Sabah suyumu içtim. Kahvaltı menüm:

Çavdar ekmeğinde peyaz peynirli tost,
3-4 zeytin
2 dilim domates
1 çay kaşığı kadar bal
1 bardak süt

Ara öğün: 1 erik, kuru üzüm

öğle: Yoğurtlu karnabahar
Biraz kepek ekmeği

ara: meyveli yoğurt

GUANYDIN arzucum benı gormedınnn bu arada bende de aynı durum var 70 lerı asamadım bı turlu bakalım ne kadar dırenecekler bıze zafer bızım gercı ondan emınım. spora baslamanda super bısı bende aksam 8 lerde evde olmasamda baslayabılsem offf offf :44::44:

canım kepek ekmeqi ve kepekli diqer ürünler kansızlık yapıyor hamilesin buna çok dikkat etmen lazım.... diyette dikkat ettiqimiz biçok şey hamileliktede geçerli...fazla ekmek tüketiminin bebeqe hiçbir faydası yok sanada zararı var kilo yapar...ve akşam öqünün çok aqır olmuş...midene aşırı yükleme yapmışsın...dikkat et canım

Ama hepsinden çok az yemiştim :26:

Kepek ekmeği bilmiyordum daha az tüketirim o zaman.

Sabah tartıldığımda 300 gram vermiştim. Kilo verme sürecine girdim sanırım

melekcim gördüm seni canım yazdıklarınıda okudum
canım sen takılmadınki normal düzeyde devam ediyorsun...7li rakamlarda olmak farklı 79larda 2 haftadır takılmak farklı..sen gayet güzel ilerliyorsun canım kendine haksızlık etme...yürüyüşüde akşam deqil sabah yap canım çok daha aktif oluyor insan..yürüyüş kortu varsa yakınlarında sabah herkesle birlikte yürüyüş yapmak çok keyifli oluyor...yarım saat erken çıkabilirsen evden sorun çözülür bitanem...

Ama hepsinden çok az yemiştim :26:

Kepek ekmeği bilmiyordum daha az tüketirim o zaman.

Sabah tartıldığımda 300 gram vermiştim. Kilo verme sürecine girdim sanırım

canım akşam yemeqini çorba+sebze yada et ızgara tarzında geçir...yanında salata yada yoqurt yiyebilirsin...ama pilav makarna ekmek gibi karbonhidrat yüklü besinler kesinlikle olmasın...sen hamilesin çok canın çekerse ozaman ölçülü bir şekilde yersin...

haklısın canımcım ama saat 7 de kalıyorum 7,30 da evden cıkıyorum 6 gıbı kalkıp cıkıp yurusemmıkı :26::26::26: bu durumu haklısın cozmem lazım 3. gunum bugun 73,7 de kaldım bende :44::44:

haklısın canımcım ama saat 7 de kalıyorum 7,30 da evden cıkıyorum 6 gıbı kalkıp cıkıp yurusemmıkı :26::26::26: bu durumu haklısın cozmem lazım 3. gunum bugun 73,7 de kaldım bende :44::44:

canım şuanki kilon spor yapmaya çok müsait..hatta dediqim gibi yürüyüş kortu varsa yürüdükten sonra aletlerdede çalış çok fark ediyor...inanılmaz sıkılaşıyorsun ve çok daha fazla kilo vermiş görünüyorsun...basküle yansımayabilir ama görünüş çok farkediyor...

kızlar arkadaşım geliyormuş bütün yaz görüşemedik yazlıktaydı.. şimdi aradı sana geliyorum diye...birazdan burda olur....çıkmam gerekiyor...5-6 olur tekrar girmem..kendinize iyi bakın....melekkk ilgilenirsin canım arkadaşlarla top sende

sıkılasmada verdıgın kılodan cok cok altta gorunme kısmına katılıyorum canım ben gecmıste 7 kılo vermıs ama spora gıdıyodum 12--13 kılo vermıs gıbı gorunuyordum

kızlar bu arada dun oglen olen ögretmenn bugun cenazesı varmıs esı yogun bakımda oldugu ıcın katılamıyormus ve okul kapalı bugun allah rahmet eylesın bı kez daha

kızlar bugun cokk ama cokk kotuyum canım bı suru sey ıstıyor ve cok zorlanıyorum hıc bu kadar yogun bı ıstek ıcınde olmamıstım napcam ben yaaaaaaaaaaaaaaaa resmen ıstah patlaması yasıorum

kızlar bugun cokk ama cokk kotuyum canım bı suru sey ıstıyor ve cok zorlanıyorum hıc bu kadar yogun bı ıstek ıcınde olmamıstım napcam ben yaaaaaaaaaaaaaaaa resmen ıstah patlaması yasıorum

evde hurma varmı hurma hem tok tutuyor hemde şeker insülin dengesini ayarlıyor olmazsa tarçınlı çay falan iç belki yardımcı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…