- 19 Haziran 2016
- 551
- 974
- 103
- Konu Sahibi uckisidenbiri
-
Buarada ben evlenirken her halta karisip onu isteyin, şunu isteyin aptal misiniz, şu kadar sayida, şu kadar gramda bilezik isteyin, ben en az 8 bilezik isterim, dul gibi mi evlenecek diye babamin başının etini yiyen akrabam vardi.
Noldu biliyor musunuz? Kendi kizi cocugun bekar evine evleniyor. Ne eşya, ne dugun, ne altin hicbirseyde yapilmadi. Cunku erkek tarafi kizi istemiyor. Simdi sorsan o akrabaya onemli olan birbirlerini sevmeleri der. :)))))) Millet konuşur, konuşur, konuşur...
Canım bende düğünlerden hiç hoşlanmam. Nikah olsun istemiştik sadece ama aileler pek taraf olmayınca. Ortada buluşup kokteyl tarzında bişey yapmaya karar verdik. Sadece kenarda çalan bir müzik hem insanlar biraz daha rahat ederler nikah salonuna göre ve 1.5 saatte biten bi etkinlik. Sonrasında da ailelerle bir yemek?
Sen istemiyosun ama aileler ne düşünüyor bu konuda? Nişanlımın ailesi istedi mesela bu olayı?
Ben bu ritüelleri gereksiz buluyorum.Ev içinde sade bir nişan yaptım kayınvalidem gelirken tuttukları minibus parasını eşimden aldı onda benden.Dugun değil nikah istesim,eşim düğün istedi.Tamam ben de destek olayım dedim düğünun tüm parası benden istendi.Verdim.Dugunu yemekli yapmaya karar verdiler alkol ikraminin parası benden istendi.Vermedim kına gecesi yapmamami konu ettiler.Oyle de böyle de yaranilmiyor
Bastan asagi her soyledigine katiliyorum yasca kucuk oldugunu tahmin ediyorum abla tavsiyesidir her seyi sonradan alirsin ama gelinligi giyemezsin gerekirse bi kac ay gec evlenin ama muhakkak gelinligin istedigin gibi olsun bi de fotoğrafları unutma kizim bizim nikah fotograflarimizi nasıl seviyo bi gorsen. Bir de iki gun de olsa balayina gidin biraz arastirinca oyle makul fiyatlar var ki bulamazsan yaz bana yonlendiririm seni uygun fiyatli fotograf gelinlik balayi vs. Millete bakma bi sure sonra sizi ornek gosterirler bizde oyle suan oyle burun kiviranlar imreniyo. Cok mutlu olun.O kadar sevindim ki adınıza, ömür boyu sürer umarım bu huzurunuz mutluluğunuz. Kendim için ne istiyorsam karşımdaki için de onu istiyorum, eşim olacak insanı sırf elalem ne der uğruna külfet altına sokmak bana çok bilemiyorum düşüncesizlik gibi geliyor. Yıprattığım insanla ben yaşayacağım sonrasında. Ben de araştırıp sadece kullanacağım şeyleri alacağımı söyledim, beraber her dakika pc başındayız, istediğimizi gerekenleri beraber alıyoruz zaten, emek emek işlenmiş şeylerin baza altlarında çürüyüp gitmesine daha çok üzülüyorum, yapılmasını da istemedim bu yüzden, tarzım değil çünkü kullanmayacağım. Erkek arkadaşım farkında en azından neden böyle düşündüğümün böyle davrandığımın, başta o da istekliydi ama oturup konuşunca ona da beraber yapacağımız şeylere bütçe ayırmak çok daha mantıklı geldi. Uzun güzel ömürleri olur umarım evlatlarınızın, size de istediğiniz gibi hayırla yetiştirmek nasip olur, çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. :)
sonucta iki kişi evleniyor kim ne isterse onu yapar ama aile baski kurabilir biz dugun istiyoruz diye..aldırmayla değerli mi olunuyor sanmiyorum ...iki ornek verecegim ... birinin kocasi zerre para vermek istemez cimrinin onde gideni.. annesini ozel hastaneye goturur karisina devlete git der yani esine para vermek istemiyor bu kiz zerre birsey istemedi altinlarini kv alip goturdu ... digeri istedigi altini aldirdi kocasi da cok seviyor herseyini a dan zye ... kocasi mal gibi gormuyor al dedigi icin gayette mutlular ... cevrede bir suru ornek var tam tersi dusunenler de ...
Yakın arkadaşlarının tepkisi yanlış bence. Herşeyi aldır değerli olursun lafı kendini mal gibi görmekten farksız. Sen orada haklısın.Kokteyl ardından yemek de biraz düğün sayılmaz mı? Genel olarak bu tarz etkinliklerden hoşlanmıyorum çünkü. Arkadaş çevremiz çok geniş değil az ve öz onlarla bir eğlence düşünüyoruz ama bakalım. :) Benim ailem, yani annem (gerisi değil) beni haklı buluyor, erkek arkadaşımın ailesi de istekli ama kendisi istemediği için zorlayamazlar. Yakın arkadaşlarımdan böyle tepkilerle karşılaşınca ne yapacağımı şaşırıyorum gerçekten.
Kimsenin dediğini dert etme canım. Ben de düğün yapmadım. Eşime de nişanda hiç yük olmadım. Elbise hediye etti sadece onu kabul ettim. Düğün yapılacak parayla da evimizi dizdik. Çok da mutluyuz iyi ki yapmamışız
Eğer çok büyük borçla evlenecekseniz bı kaç sene erteleyin durumu düzeltip öyle evlenin derim
Az eşya çok huzur ... Ama olması gerekenler olmuyorsa orda sıkıntı başlar . Gidip de oturacaginiz koltuk takımı 6 bin ise siz tutup 1000 tlik olsun diyorsanız bende yok artık saçmalama derim.
Bende kına yapmadım evde sözüm kesildi yemekli Nisan yaptım kayinpederim zorla ! Düğün yaptı nikah istememe rağmen ... Genç kızsın yarım saat içinmi gelinlik giyceksin tadını çıkar dedi düğün yaptı el gün gelin görsün dedi :)
Aileler destek çıktı eşyalar alınırken .bizde düğünden sonra büyük kısmını taksitlendirmistik ödedik ama asla ucuza basite kaçmadim
Çünkü benim esyam benim düğünüm benim için yapılıyor herşey
Az olsun öz olsun ama iyisi olsun
Size bunu diyebilirim ancak
Nişan,kına,düğün hepsi saçmalık bana göre olmasada olur.evlenirken bütün bunlar hic umrumda olmadı gelinligimi bile ne dedilerse onu aldim,giymesem bile olurdu o kadar yani...sadece esime dedim ki bunlara para harcayacagimiza güzel bi balayi yapalım,oylede yaptik.:)esimle bazen konusuruz eğer düğüne çok merakli olsaydik bida düğün yapmak gerekir diye:)))
Amaaa insanlar bir garip kimseye iylik yaramiyor,esimin tarafindan kimin düğünü olsa,hangi gelin çok para harcattiysa daha bir değerli gozuyle görüyorlar sanki.
Biz ona cok altın taktik,gelinligi cok pahalıydı ,iyi gelin aldik,o değerli bi sürü masraf ettik.düğünü cok pahaliya patladi gibi..
10 yıldır evliyim yaptiklarimdan pisman olmamama rağmen acaba diyorum..belki bunu anlatmaya calismistir arkadasiniz.
Ben de düğün dernek islerini seven bir insan değilim..
Açıkçası herkes kendi heves ettigi şeyi kendi yaşamalı kızına-oğluna yüklememeli..
Ben de düğün yapmadım,pişman miyim değilim!
Tamamen bakış açısı meselesi..
Açıkçası kimsenin sizi bu denli eleştirmesi doğru değil..
Hayata bir kere geliyoruz,neyi nasıl istiyorsanız öyle yaşayın..
Arkadaşının çirkin bir üslubu varmış. Gerçekten çirkin. Ama istediklerin makul ise isteyebilirsin. Kimse yolunacak kaz değil ama. İstediğin şeyleri hayatının her anında (makul olduğu ve yeri olduğu sürece) söyleyemedikten sonra yaşamanın ne anlamı var ki??
Edit: düğünümğ yaparken bende sadece kendi isteklerimi yaptım. Gelinliğimi bi gönlümce aldım. Herşeyi istemedim ama gördüm ki isteyenler daha kıymetli.
Neyi istediğinizi biliyorsaniz ,kimin ne dediği ne düşündüğü sizin için ne önemli olmalı ne de ilişkinizi etkilemeli..Bunu böyle çıkartıp konuşanların yüzüne yüzüne vurasım var da işte ahaha. :) Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, deneyeceğim, denemek zorundayım, yoksa gerçekten yıpratıyorlar ve istemeden ilişkime olumsuz yansıyor bütün bunlar..
Hiçbi şey istemeyerek kıymetli olacağınızı mı düşünüyorsunuz. İnsanlar düğün istemekle karşısındakini yolmuş mu oluyo?? Yanlış düşünüyorsunuz kimse aman düğün yaptık kına yaptık tektaş alık soyulduk diye düşünmüyordur.
En azından belli başlı istekleriniz olsun, sizde abartmışsınız. Tektaş istemem gelinlik istemem....
Ben de aynı senin gibiyim. Hiç özenmedim öyle düğünmüş oynamaymış falan. Gelinliği de eşimin ve ailesinin zoruyla giydim. İleride içinde kalmasın hiç değilse gelinliğini giy diye tutturdular bana kalsa beyaz elbiseyle gidicektim. Ama gelinliği giydim diye pişman olmadım. Resimlerimiz oldu boy boy. Üstelik nikahtan çıkmışken orda çalışanlar buraya gelen en güzel gelinsin deyince çok daha mutlu oldum. Canın ne istiyorsa onu yapmalısın. Hiçbirinin istediğini yapma kalıplara uymak zorunda değilsin. Düğüne harcanacak parayla da evini istediğin gibi döşersin. Mutlu mesut yaşarsın borçsuz harçsız. Eşin de çok mutlu olur. Cebinden düğüne para çıkmadığı için değil seninle çok daha huzurlu olacağı için mutlu olur. Hiçbir zaman da pişman olmazsın. Mutluluklar diliyorum . her şey gönlüne göre olsunOh, mutluluğunuz daim olsun. İçinde kalacak diyorlar hep kalmayacak karakterim böyle dememe rağmen. Çünkü çocukluğumdan beri hiç böyle hayallerim olmadı, yapmadım diye şu an yapmak istemediğim bir şeyde gözüm kalacağını da sanmıyorum değil mi? Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. :)
Benden 2 ay sonra gelin alan bi akrabası varda gelin kiralık eve bir perde aldırmış 5 bin lira mesela ama daha kıymetli ne bileyim belki de çok para verdik mantığı vardır dediğin gibi :) Benim de demek istediğim kendi isteklerini sonuna kadar iste. Başkaları yaptı bende yapayım, alayım gibi şeylerden kaçın. Yoksa tek taş istiyorsan özencin varsa isteyebilirsin. Rabbim bir ömür boyu mutlu etsin.Bu düşünceye katılmıyorum, kıymetli olmayacağı varsa olmuyor yine, çok para verdik ziyan olmasın gibi bir mantık çok zavallıca değil mi, insan bu mal değil ki. Hiç bir şey istemiyor değilim, sadece zevk almadığım etkinliklerden kaçmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için, mutlu mesut bir ömür geçirirsiniz dilerim eşinizle. :)
Bastan asagi her soyledigine katiliyorum yasca kucuk oldugunu tahmin ediyorum abla tavsiyesidir her seyi sonradan alirsin ama gelinligi giyemezsin gerekirse bi kac ay gec evlenin ama muhakkak gelinligin istedigin gibi olsun bi de fotoğrafları unutma kizim bizim nikah fotograflarimizi nasıl seviyo bi gorsen. Bir de iki gun de olsa balayina gidin biraz arastirinca oyle makul fiyatlar var ki bulamazsan yaz bana yonlendiririm seni uygun fiyatli fotograf gelinlik balayi vs. Millete bakma bi sure sonra sizi ornek gosterirler bizde oyle suan oyle burun kiviranlar imreniyo. Cok mutlu olun.
Ama bunun için değer görmek için masraf yaptırmak gerektiğini düşünmüyorsunuz siz de değil mi? Çünkü geçenlerde konu açan bir hanım vardı 1000 lira veremeyecek mi değerimi görmek istiyorum gibisinden bir yorumda bulunmuştu. Parayla ölçülüyorsa değer hiç görmeyeyim daha iyi. Yaptığım fedakarlık ya da rıza göstermek değil çünkü, erkek arkadaşımı seviyorum ve tek dileğim "huzurlu" bir şekilde onunla olabilmek ama resmen çevre fitne sokuyor araya.Kimin ne yaşayacağını kimse kestiremez çok haklısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?