Erkek arkadaşım ona aldığım hediyelere sahip çıkmıyor

Yani indirimde bulup toplamı 400 küsur liraya aldığım kazaklar, bu parayı tek 1 eşyaya harcadığımız oluyor, birkaç kişi daha söylemiş bunu hatta erkek arkadaşımı metres durumuna düşürmemle alakalı bi yorum geldi az önce anlam veremedim. Bunda garip olan aldığım hediyenin 1'den fazla olması mı
Geçen sene eli dardaydı maaşı düşüktü kredi borcu vardı yıkayıp yıkayıp aynı kazağı giyiyordu her gün işe giderken, 2 aylık ilişki de değil ki ben de mutlu olsun diye aldım birkaç parça indirimden yararlanıp. Yok yere başka insanların günahını alıyor olabilirsiniz demişsiniz, bunu hiç anlayamadım niçin?

Şimdi nasıl olsa anonimim, eşim hakkında atıp tutayım desem de hakkını yiyemem.
Onlara verdiği için çok sinir olduğum tartıştığım da oldu, ikimizin de az kazandığı, kirada ve maddi olarak bizim de ihtiyacımız olduğu dönemdi. Şu anda gecmiş zamanı değerlendirerek diyorum ki; bizi hiç muhtaç durumda bırakmadı, verdiğimizle fakir olmadık, onlar da bizim verdiğimizle zengin olmadı. Sıfırdan değil eksiden başladığımız halde şu anda onun kardeşleri arasında maddi birikimi en iyi olan biziz, şükürler olsun.

Erkek arkadaşınıza 7-8 kazak almanız olayı hediyeden farklı bir noktaya taşımış. Hediye 1 tane olur.

Kardeşlerinin kendi kafalarına göre , sevgilinizin eşyalarını zapt ettiklerini sanmıyorum.

Görsel olarak sizin beğendiğiniz ancak kendisinin beğenmediği ve kullanmayı tercih etmediği eşyaları dolapta bekletmek veya ziyan etmek yerine kardeşleri ve arkadaşlarıyla paylaşıyor olma ihtimali çok yüksek.

Yani doğru anladıysam kendisi de sizin aldığınız hediyeleri başkalarına kullandırıyordu öyle mi?

Benim bi arkadaşım böyle. O kadar arkadaş bir sürü hediye aldık üzerinde görmedik. Veriyor mu satıyor mu çözemedik. O yüzden artık yemeğe götürüyorum onu doğum gününde. En azından kendisi faydalanıyor.

Adama gidip kışlık alışveriş yaparsanız ve bu kişi erkek kardeşleri ile aynı evi kullaniyorsa istediklerinde hayır diyemecektir. Kardeşi sonuçta o kadar kazaktan birini giysin demiştir muhtemelen. Ayakkabı verme olayını anlamadım iyilik yapmak istiyorsa kendi ayakkabısını verebilirdi

Hediye etmissiniz hala sahibi degilsiniz yani istedigini yapar kardesleri tabiki giyer bu cok normal sadece aldiginiz ayakkabiyi hediye etmesi abarti gerisi normal

Yani kimse istemez böyle biseyi ama ya gerçekten ihtiyaçları vardır yada yakın arkadaş yada kardeşler birbirlerinin eşyasını kullanabiliyorlar buda öyle bsiey oda önemsemiyor bu durumu demek ki. Çözümü hediye almamakta. Tartismakta çözüm değil. Bu zmana kadar çözüm olmamış ki.

Yok artık ne münasebet ya kışlık alışverişini falan yapmak siz de abartmışsınız yani öyle şey mi olur bu şekilde davranırsanız elbette hediyenizin kıymeti olmaz. Ben bu tavrı bir kere görsem orada bırakırım hediye işini

Yani sizde Anne rolune girmissiniz. Sizene yahu ? Adam kendini dusunmuyor.
Evlenmeyin bu Adam ile. Cok pisman olursunuz.
Rahatsiz olmakdada haklisiniz. Fakat sizinde hataniz var.

Yani doğru anladıysam kendisi de sizin aldığınız hediyeleri başkalarına kullandırıyordu öyle mi?
Nişanlı iken kardeşlerine birkaç hediyemi (kıyafet, çanta, parfüm,...vs) verdiğine, kullandırdığına şahit oldum, tartıştım. Evli iken tartıştığım kısım maddi destek, harçlık... vs kısmı idi

Hediye almayın.

Aşırı rahatsız olurum. Başkasına hediye etmesine daha da sinir olurum. Ben hediyelere önem veririm ve kimseye kullandırmam kolay kolay hele ki başkasına vermem. Karşımdaki de böyle olmalı diye bakarım

Hediye verilince o kişinin olmuyor mu artık?
Hediye aldım para verdim bak demek mi bu?
Yıllardır duyarım hediyeyi hediye etmek güzel erdemdir diye bu sonradan uydurulan bir şey mi?
Konu dışında belki kazak zevkinizi falan beğenmiyordur.
Ben en son kendime özel Gollumlu tişört aldım bu ne dedi eşim. Kendisine alsam tuvalete giderken anca giyecek belli
Ama Gollum bence şeker.
Tamam bu örnek absürt oldu belki ama ihtiyaç olarak hediye almayın bakalım deri bileklik falan alın öyle bakın bir de verecek mi?
Sochicte falan acayip güzel erkek bileklikleri var.
Ya da başka bir şey bilmiyorum hani vereceği kişilerde olmazsa olmaz bir nesne almayın.
Bileklik gibi şeyleri de veriyorsa yok artık.

Sanırım erkekler biz kadınlar kadar anlam yüklemiyorlar hediyelere...Bunu başına gelmiş biri olarak söylüyorum...İlk etapta çok kızmıstım ne yanı ıhtıyacı varsa alamayacak kadar mı kotu durumda sana aldıgım seyı alıyor ıllakı?

Sonra dedim ki; ya sakin ol canım benım o zaman sende tek taraflı alırsın hedıyelerı o da bugune kadar aldıklarına tutsun...

Sonradan dusunemedıgını soyledı haklı oldugumu soyledı ama gercekte olan sey bence onun ıcın mesela o sürpriz yumurtaydı..Hanı cocuklara o an alırsın acarlar bakarlar ve fırlatırlar ya kenara ıste aynı mantık...Neyse ben 3 yasında cocuga anlatır gibi ama bak hedıyeler baskasına verılmez ayıp bu karsındakı kısıyı rencıde eder dıye tane tane bir kere anlattıktan sonra özür diledi ve bir daha ben ona sanırım hiç hedıye almaaadımmmm Ya ama sen bana bısı almıyorsun derse de kardeslerın artık kendı ıhtıyaclarını kendılerı karsılayabılırler canım dersınız ne guzel bır koz degıl mı?

Evlenince hediye paylaşmaktan para yardımına terfi etti yani

Akıllı bileklik almıştım küçük kardeşi kullanmıştı bi süre. Heveslenmiş. Sonra şarj aleti kaybolduğu için herkes kullanmayı bıraktı. Normal analog bi saat almıştım onu kolundan asla çıkarmaz ama. Garip.
Bence hediye asıl ihtiyacı olan şey olduğunda kıymetli olmalı. Mesela bi parfüme ihtiyacı yoktur alırım o kadar önemsemeyebilir, ama ihtiyacı olan bi kazağı aldığımda neden abisine verir ki?

Akıllı saatin-bileklik- başka bir sürü numarası var onu merak edip kullanmıştır belki.
Ama analoğu kimse istememiş bakın.
Neden dümdüz aksesuar yani.
Demek ki sevgiliniz hayır diyemiyor ve diğerleri de yüzsüz.
Bana değer vermiyor diye düşünmeyin bence- analog saati çıkarmıyormuş çünkü-sevgilimin hayır diyememe sorunu var diye düşünün.
Ve sizin aldığım hediyeyi niye başkaları ile paylaşıyorsun yapma demeniz ile bitmez öyle düşünün.
Konu hediyelerinizi paylaşması değil hayır diyememe sorunu bence ve güçlü bir altyapısı vardır bu davranışın.
Terapiye gitmeli belki de altında yatan şey nedir bulmalı hayır demeyi öğrenmeli.
Konu siz değilsiniz erkek arkadaşınız.
Bence öyle yani.

Bu arada güncelliyorum az evvel kavga ettik
Sizlerin de söylediği, ilerde evlenince kredi ödeme para yardımında bulunma gibi ihtimalleri de saydırdım.
Yerden göğe kadar kendini haklı buluyor. Kime ne vereceğini kendisi bilirmiş. Neden onların kredi borçlarını ödesinmiş. Abisinin kazağı götürdüğünden haberi yokmuş fark etmemiş (doğrudur).
Senden habersiz alıp götürme rahatlığını senden alıyor dedim. İhtiyacı var demek ki götürmüş ne diyim kargoya mı ver diyim dedi.
İhtiyacı olan insan kendisine alır, alacak durumu yoksa da çalışır para kazanır dedim gözünden düşmüşüm beyefendinin. Hediye artık onunmuş karışmaya hakkım yokmuş. Parayla alınan hediyenin manevi değeri yokmuş manevi hediye olsa sahip çıkarmış. Kendisinin bana aldığı hediyelerin bekçiliğini kendisi yapmıyomuş ben başkasına versem bundan rahatsızlık duymazmış.
Bana aldığı çantayı bile anneme kullandırmadıgımı çünkü onun bana bir hediye olduğunu söylediğimde keşke kullandırsan annen kullansa bundan mutluluk duyarım ama sen benim gibi olamazsın vs. şeyler söyledi. Bir süre konuşmama kararı aldı benimle

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…