Yani indirimde bulup toplamı 400 küsur liraya aldığım kazaklar, bu parayı tek 1 eşyaya harcadığımız oluyor, birkaç kişi daha söylemiş bunu hatta erkek arkadaşımı metres durumuna düşürmemle alakalı bi yorum geldi az önce anlam veremedim. Bunda garip olan aldığım hediyenin 1'den fazla olması mıKusura bakmayın ancak birisine kışlık ihtiyaç diyerek 7-8 kazak almak ; hediye almak değildir. Sizin adama bir nevi gardrop düzmeniz de , adamın bu durumu kabul etmesi de yanlış.
Erkek arkadaşınız kendi zevkine uymayan ve beğenmediği eşyaları kardeş ve arkadaşlarına veriyor ve siz yok yere başka insanların günahını alıyor olabilirsiniz.
Şimdi nasıl olsa anonimim, eşim hakkında atıp tutayım desem de hakkını yiyemem.18 yıl önceki halim gelip konu mu açtı diye şaşırdım.Benim de nişanlı olduğum dönem aldığım hediyeleri kardeşleri ile paylaştığını verdiğini görünce kızdığım, sitem ettiğim olmuştu. Çok erkek çocuklu ailelerde normal sanırım, komün hayatı şeklinde büyüyüp bireysel mülkiyete pek sahip olmadıkları için. Bir de o zaman şunu algılamıştım, benim verdiğimi paylaşmak "bak, paena sevgilim bana ne aldı" diye onlara gösterip gösteriş yapmanın bir yolu idi.
Siz de şikayetinizi söyleyin, "ben hoşuma giden her erkek kıyafetini görünce sana yakışacağını düşünüyorum, o yüzden sana aldım #X aklıma hiç gelmiyor, onda görünce ay ben şok " filan da deyin.Devam ederse ona artık hediye almayın.
Bizde yıllar içinde olan;
Kayınlar okutuldu.
Evde barındırıldı, büyütüldü.
Benden habersiz para vs verdi diyemem bütçemiz ortak ve şeffaf. İkimiz de aileye bir para verilecekse birbirimize haber veririz.
Şimdi herkesin evi barkı, yeri yurdu ayrı şükür. Ben bir faydalarını görmedim, zaten onlardan değil Allah' tan beklerim.Sadakam olsun, üstü kalsın, mersi.
Yani indirimde bulup toplamı 400 küsur liraya aldığım kazaklar, bu parayı tek 1 eşyaya harcadığımız oluyor, birkaç kişi daha söylemiş bunu hatta erkek arkadaşımı metres durumuna düşürmemle alakalı bi yorum geldi az önce anlam veremedim. Bunda garip olan aldığım hediyenin 1'den fazla olması mı
Geçen sene eli dardaydı maaşı düşüktü kredi borcu vardı yıkayıp yıkayıp aynı kazağı giyiyordu her gün işe giderken, 2 aylık ilişki de değil ki ben de mutlu olsun diye aldım birkaç parça indirimden yararlanıp. Yok yere başka insanların günahını alıyor olabilirsiniz demişsiniz, bunu hiç anlayamadım niçin?
Yani doğru anladıysam kendisi de sizin aldığınız hediyeleri başkalarına kullandırıyordu öyle mi?Şimdi nasıl olsa anonimim, eşim hakkında atıp tutayım desem de hakkını yiyemem.
Onlara verdiği için çok sinir olduğum tartıştığım da oldu, ikimizin de az kazandığı, kirada ve maddi olarak bizim de ihtiyacımız olduğu dönemdi. Şu anda gecmiş zamanı değerlendirerek diyorum ki; bizi hiç muhtaç durumda bırakmadı, verdiğimizle fakir olmadık, onlar da bizim verdiğimizle zengin olmadı. Sıfırdan değil eksiden başladığımız halde şu anda onun kardeşleri arasında maddi birikimi en iyi olan biziz, şükürler olsun.
Yok artık ne münasebet ya kışlık alışverişini falan yapmak siz de abartmışsınız yani öyle şey mi olur bu şekilde davranırsanız elbette hediyenizin kıymeti olmaz. Ben bu tavrı bir kere görsem orada bırakırım hediye işiniÖyle de yaptım hediye almayı bıraktım ama beğendiğim bir şeyi o aldığında veya bu olmasa bile bir şeye ihtiyacı olduğunu gördüğümde almam gerek diye hissediyorum. Çalışıyor gelirini kardeşlerinin ihtiyaçlarına harcıyor, abisi dururken her şeyi kendi üstleniyor abisine bile abilik yapıyor böyle olunca kendine harcayacak para bulamıyor. Geçen sene eli çok dardaydı kışlık ihtiyacı vardı alışverişini ben yaptım 7 8 tane kazak aldığımı hatırlıyorum, bugün birini abisinin üstünde gördüm. Abisi başka şehirde bu arada, giderken götürmüş boğazlayasım geliyo düşündükçe
Yani sizde Anne rolune girmissiniz. Sizene yahu ? Adam kendini dusunmuyor.Öyle de yaptım hediye almayı bıraktım ama beğendiğim bir şeyi o aldığında veya bu olmasa bile bir şeye ihtiyacı olduğunu gördüğümde almam gerek diye hissediyorum. Çalışıyor gelirini kardeşlerinin ihtiyaçlarına harcıyor, abisi dururken her şeyi kendi üstleniyor abisine bile abilik yapıyor böyle olunca kendine harcayacak para bulamıyor. Geçen sene eli çok dardaydı kışlık ihtiyacı vardı alışverişini ben yaptım 7 8 tane kazak aldığımı hatırlıyorum, bugün birini abisinin üstünde gördüm. Abisi başka şehirde bu arada, giderken götürmüş boğazlayasım geliyo düşündükçe
Nişanlı iken kardeşlerine birkaç hediyemi (kıyafet, çanta, parfüm,...vs) verdiğine, kullandırdığına şahit oldum, tartıştım. Evli iken tartıştığım kısım maddi destek, harçlık... vs kısmı idiYani doğru anladıysam kendisi de sizin aldığınız hediyeleri başkalarına kullandırıyordu öyle mi?
Hediye almayın.Erkek arkadaşıma ne hediye alırsam alıyım kardeşlerinin kullandığını görüyorum. Kazak, gömlek, ayakkabı, saat tarzı şeyler. Senelerdir beraberiz. Rahatsız olduğumu 1 milyon defa dile getirmişimdir. Cevabı "kullanıyorlar ellerinden mi alayım onlar benim kardeşim, hevesleniyorlar/ihtiyaçları var" oluyor. Kendisinden küçük olan kardeşlerine yine de ses etmemeye çalışıyorum ama aşırı rahatsızım. Daha önce kendisine hediye aldığım orijinal (ucuz bi ayakkabı değil) spor ayakkabıyı arkadaşının durumu kötü, ayakkabısı yok diye hediye ettiğini itiraf etmişti. Az önce de abisinin attığı storyde geçen yıl aldığım kazağı giydiğini gördüm. Empati kurmaya çalışıyorum, üzerinden çıkarıp almasını beklemiyorum ama en başta uyarsa "bunu benim kız arkadaşım aldı kullanmayın" dese hatta benim rahatsız olduğumu da belirtebilir, çok mu bencil düşünüyorum? Siz eşinize/sevgilinize aldığınız hediyeyi kardeşlerinin üzerinde (devamlı olarak) görseniz buna takılır mısınız? Şuan telefonu kapalı, bana ulaştığında kavga etmeden önce sizlere sorayım dedim.
Evlenince hediye paylaşmaktan para yardımına terfi etti yaniNişanlı iken kardeşlerine birkaç hediyemi (kıyafet, çanta, parfüm,...vs) verdiğine, kullandırdığına şahit oldum, tartıştım. Evli iken tartıştığım kısım maddi destek, harçlık... vs kısmı idi
Akıllı bileklik almıştım küçük kardeşi kullanmıştı bi süre. Heveslenmiş. Sonra şarj aleti kaybolduğu için herkes kullanmayı bıraktı. Normal analog bi saat almıştım onu kolundan asla çıkarmaz ama. Garip.Hediye verilince o kişinin olmuyor mu artık?
Hediye aldım para verdim bak demek mi bu?
Yıllardır duyarım hediyeyi hediye etmek güzel erdemdir diye bu sonradan uydurulan bir şey mi?
Konu dışında belki kazak zevkinizi falan beğenmiyordur.
Ben en son kendime özel Gollumlu tişört aldım bu ne dedi eşim. Kendisine alsam tuvalete giderken anca giyecek belli
Ama Gollum bence şeker.
Tamam bu örnek absürt oldu belki ama ihtiyaç olarak hediye almayın bakalım deri bileklik falan alın öyle bakın bir de verecek mi?
Sochicte falan acayip güzel erkek bileklikleri var.
Ya da başka bir şey bilmiyorum hani vereceği kişilerde olmazsa olmaz bir nesne almayın.
Bileklik gibi şeyleri de veriyorsa yok artık.
Akıllı saatin-bileklik- başka bir sürü numarası var onu merak edip kullanmıştır belki.Akıllı bileklik almıştım küçük kardeşi kullanmıştı bi süre. Heveslenmiş. Sonra şarj aleti kaybolduğu için herkes kullanmayı bıraktı. Normal analog bi saat almıştım onu kolundan asla çıkarmaz ama. Garip.
Bence hediye asıl ihtiyacı olan şey olduğunda kıymetli olmalı. Mesela bi parfüme ihtiyacı yoktur alırım o kadar önemsemeyebilir, ama ihtiyacı olan bi kazağı aldığımda neden abisine verir ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?