- 26 Temmuz 2013
- 2.175
- 2.306
- 333
Sizin adama duygularınız var görememeniz normal. Elbette size iyi davranacak ailesi. Sorunsuz fedakar sevecen birisiniz. Ama manipüle ede ede 20 30 yıl böyle sürer. Vardı böyle bir arkadaşım. Sonunda boşandı. Kibar kibar sevecen sevecen sömürdüler kadını yıllarca. Eşi hep kadını suçlu sorunlu buldu ailem seni seviyor sen yakın değilsin dedi. İyi düşünün derim hediye başkalarına verilmez. Beni sevdi değer verdi seçti aldı diye severek giyilir kullanılır.
Çok naif bir adam maşallah..yavrum sen neden kendi ihtiyaçlarını almıyorsun senden hediye mediye istemiyorum..bir daha alırsan bozuşuruz demiyor da senin aldıklarında robinsonculuk oynuyor
Konu sahibi sizin gibi gelin adayını kim sevmez. Geleceğe yatırım sonuçta.
Aht ettim bu kızı bu çocuktan ayıracağım.
Ayrılmayın ama tek birşey almayın artık. Yemek vs de ısmarlamayın o halletsin. Gözlemleyin size tavrı değinecek mi? Tek yolu bu emin olmanın
Madem verdiği kişilerin ihtiyacı var neden kendisi onların ihtiyaçlarını sizin verdikleriniz ile gideriyor?
Erkek arkadaşınızın da mı durumu yok?
Hayır işini sizin üstünüzden yapması da bir değişik..
Eşime aldığım kazağı kardeşinin üstünde görsem şok olurdum galiba. Ha giyer giyer kazak eskir diğer kardeş bağ bahçe işi yapıyordur. Orda giyerim diye alır o başka.
Arkadaşlar görünen köye kılavuzluk etmişler.
Erkek arkadaşınız sizden gelen hediyelere kıymet vermiyor. Ama bunun sizinle sınırlı olduğunu sanmıyorum,şu an çıkıp ben de ona bi şey hediye etsem onu da sağa sola dağıtır.
Arkadaşının ihtiyacı varsa kendisi bi hediye alabilirdi. Ayrıca sizin aldığınız hediye için "içime sinmedi" demesi de tam bir fiyasko. Yani içine sinmedigini size söylemesi kime ne katti, kime ne faydası oldu acaba.
Kendisine verilen hediyelere kiymet vermiyor.
Erkek kardeşleri ise bu konudaki en tehlikeli nokta. Eşiniz kardeşleri söz konusu olduğunda sizi kolayca harcayacak gibi duruyor.
Asalak bir erkek kardeş hemen her evin sorunudur. Ama buna firsat veren kardeşler; eşleri için daha büyük sorundur.
Ben olsam bu gidişattan korkarım. Size tavsiyem risk almayın derim.
Arkadaşlar doğru yorumlamışlar.
Sorun sizin aldığınız hediyenin başkasına hediye edilmesi değil.
Bu sadece asıl sorunun dışa vurumu.
İyi düşünün, azıcık da gözünüzü açın.
Giyecek eşya almayın siz de. Bu bir çözüm.
Daha kişisel şeyler alabilirsiniz. Adam paylaşmayı seviyorsa yapacak bir şey yok.
Ben de sinir olurdum, o ayrı.
Hatta, hediyeyi hediye etmek sünnettir diye bir şey demişti biri bana daha önce. Kız arkadaşımdı gerçi ama ne fark eder.
Sadece eşime değil ki kime alsam başkasına verse bi burulurum ya. Beğenmemiş olabilir kişi ama en azından başkası tarafından kullanıldığını görebileceğim birine vermemesini tercih ederim. Eşim derdi ben beceremiyorum hediye işini, beraber gidelim sen beğen ben alayım. Bunu diyen biri, aldığı hediyenin beğenilmesini, kullanılmasını önemsiyor demektir. Ki konu sahibi de beraberken almış ayakkabıyı mesela. Ama hediyenin hediye edilmesinden daha büyük olay var ortada.
Kendi sonunu yazmak istiyorsa evlensin. İki kere iki dört.
Fragmanı izliyorsun film çok daha ağır olacak. Bu vermeler, hediyelerini vermesi ile son bulmayacak..
Yarın içlerinden biri evlenirken eşya, altın vs yardımlarıda senin evinin içinden çıkacak ve inan bu çok zoruna gidiyor insanın. Ben yaşadım, pişmanım...
Kendim sonra sıkışmayalım diye hiç birşey aldırmadım o naptı sıkışmadığımız için parayı aldı abisi evlenirken yaptığı borçları ödedi. Neymiş babasının kartını ödemiş ee baban ne aldıda bu kadar borç var. Düğün zamanından... Senin anlıyacağın al ben yiyemedim eltilerim yesin olacak ileride.
Bu kardeşler arasında hediye paylaşma ile sınırlı kalacağını sanıyorsan, sanma aldanırsın
Bence sinir bozucu. Ben olsam hediyeme değer vermiyor musun derdim. Bir sürü hediye almam tepkimi anlaması için.
Almam ben olsam
Hediye almayı kesin, ihtiyaç var filan üzülmeyin
sizi kafesleyene kadar , çok gördük bu şovları . evlenince işler değişir .
Adam kesinlikle cimri değil zaten, bence öyle olduğunu kimse düşünmedi. Cimri olsa kimseye yapmaz zaten. Sorun sizin hediyelerinizle millete keyif bağışlaması. Ya da ailesine, arkadaşlarına kendini feda edecek bir yapıda olması. Bdvde çok gördüm bu tip adamların anlatıldığını. Eşleri pek de mutlu görünmüyor.
Eklemişsiniz ben kendi adıma cevap vereyim o halde.
Size para harcaması, sizin paranızı da başkalarına harcayacağı gerçeğini kapatmıyor maalesef.
Bir ablanız olarak, evlenirseniz yaşanacak muhtemel sonu söyleyeyim size. Aile özellikle de ağabey para için çalar kapınızı, alır da. Araba alırsınız binerler, sağa sola borçlar sizden istenir, en beteri de adınıza kredi çekilir. Bu örnekler uzar gider, aklına başka gelen varsa yazsın.
Siz itiraz etmeye kalkınca da, senin her ihtiyacını karşılıyorum, ihtiyaçları var ki istiyorlar der. Baktınız eşle olmuyor ailesine anlatırsınız. Sen eskiden böyle değildin, değiştin der konuyu size saplarlar.
Cok değil birkaç sene sonra kızlar bir derdim var diye buraya konu açarsınız.
Bu mesaj da diğeri gibi burada dursun.
Kusura bakmayın ancak birisine kışlık ihtiyaç diyerek 7-8 kazak almak ; hediye almak değildir. Sizin adama bir nevi gardrop düzmeniz de , adamın bu durumu kabul etmesi de yanlış.
Erkek arkadaşınız kendi zevkine uymayan ve beğenmediği eşyaları kardeş ve arkadaşlarına veriyor ve siz yok yere başka insanların günahını alıyor olabilirsiniz.
Bir daha bişey almam ne demek arkadaşına vermek madem ihtiyacı var gitsin kendisi alsın
Şimdi nasıl olsa anonimim, eşim hakkında atıp tutayım desem de hakkını yiyemem.
Onlara verdiği için çok sinir olduğum tartıştığım da oldu, ikimizin de az kazandığı, kirada ve maddi olarak bizim de ihtiyacımız olduğu dönemdi. Şu anda gecmiş zamanı değerlendirerek diyorum ki; bizi hiç muhtaç durumda bırakmadı, verdiğimizle fakir olmadık, onlar da bizim verdiğimizle zengin olmadı. Sıfırdan değil eksiden başladığımız halde şu anda onun kardeşleri arasında maddi birikimi en iyi olan biziz, şükürler olsun.
Erkek arkadaşınıza 7-8 kazak almanız olayı hediyeden farklı bir noktaya taşımış. Hediye 1 tane olur.
Kardeşlerinin kendi kafalarına göre , sevgilinizin eşyalarını zapt ettiklerini sanmıyorum.
Görsel olarak sizin beğendiğiniz ancak kendisinin beğenmediği ve kullanmayı tercih etmediği eşyaları dolapta bekletmek veya ziyan etmek yerine kardeşleri ve arkadaşlarıyla paylaşıyor olma ihtimali çok yüksek.
Hediye etmissiniz hala sahibi degilsiniz yani istedigini yapar kardesleri tabiki giyer bu cok normal sadece aldiginiz ayakkabiyi hediye etmesi abarti gerisi normal
Yani kimse istemez böyle biseyi ama ya gerçekten ihtiyaçları vardır yada yakın arkadaş yada kardeşler birbirlerinin eşyasını kullanabiliyorlar buda öyle bsiey oda önemsemiyor bu durumu demek ki. Çözümü hediye almamakta. Tartismakta çözüm değil. Bu zmana kadar çözüm olmamış ki.
Yani sizde Anne rolune girmissiniz. Sizene yahu ? Adam kendini dusunmuyor.
Evlenmeyin bu Adam ile. Cok pisman olursunuz.
Rahatsiz olmakdada haklisiniz. Fakat sizinde hataniz var.
Aşırı rahatsız olurum. Başkasına hediye etmesine daha da sinir olurum. Ben hediyelere önem veririm ve kimseye kullandırmam kolay kolay hele ki başkasına vermem. Karşımdaki de böyle olmalı diye bakarım
Hediye verilince o kişinin olmuyor mu artık?
Hediye aldım para verdim bak demek mi bu?
Yıllardır duyarım hediyeyi hediye etmek güzel erdemdir diye bu sonradan uydurulan bir şey mi?
Konu dışında belki kazak zevkinizi falan beğenmiyordur.
Ben en son kendime özel Gollumlu tişört aldım bu ne dedi eşim. Kendisine alsam tuvalete giderken anca giyecek belli
Ama Gollum bence şeker.
Tamam bu örnek absürt oldu belki ama ihtiyaç olarak hediye almayın bakalım deri bileklik falan alın öyle bakın bir de verecek mi?
Sochicte falan acayip güzel erkek bileklikleri var.
Ya da başka bir şey bilmiyorum hani vereceği kişilerde olmazsa olmaz bir nesne almayın.
Bileklik gibi şeyleri de veriyorsa yok artık.
Sanırım erkekler biz kadınlar kadar anlam yüklemiyorlar hediyelere...Bunu başına gelmiş biri olarak söylüyorum...İlk etapta çok kızmıstım ne yanı ıhtıyacı varsa alamayacak kadar mı kotu durumda sana aldıgım seyı alıyor ıllakı?
Sonra dedim ki; ya sakin ol canım benım o zaman sende tek taraflı alırsın hedıyelerı o da bugune kadar aldıklarına tutsun...
Sonradan dusunemedıgını soyledı haklı oldugumu soyledı ama gercekte olan sey bence onun ıcın mesela o sürpriz yumurtaydı..Hanı cocuklara o an alırsın acarlar bakarlar ve fırlatırlar ya kenara ıste aynı mantık...Neyse ben 3 yasında cocuga anlatır gibi ama bak hedıyeler baskasına verılmez ayıp bu karsındakı kısıyı rencıde eder dıye tane tane bir kere anlattıktan sonra özür diledi ve bir daha ben ona sanırım hiç hedıye almaaadımmmmYa ama sen bana bısı almıyorsun derse de kardeslerın artık kendı ıhtıyaclarını kendılerı karsılayabılırler canım dersınız ne guzel bır koz degıl mı?
Akıllı saatin-bileklik- başka bir sürü numarası var onu merak edip kullanmıştır belki.
Ama analoğu kimse istememiş bakın.
Neden dümdüz aksesuar yani.
Demek ki sevgiliniz hayır diyemiyor ve diğerleri de yüzsüz.
Bana değer vermiyor diye düşünmeyin bence- analog saati çıkarmıyormuş çünkü-sevgilimin hayır diyememe sorunu var diye düşünün.
Ve sizin aldığım hediyeyi niye başkaları ile paylaşıyorsun yapma demeniz ile bitmez öyle düşünün.
Konu hediyelerinizi paylaşması değil hayır diyememe sorunu bence ve güçlü bir altyapısı vardır bu davranışın.
Terapiye gitmeli belki de altında yatan şey nedir bulmalı hayır demeyi öğrenmeli.
Konu siz değilsiniz erkek arkadaşınız.
Bence öyle yani.
Güncelleme yukarıda