Erkek arkadaşım ona aldığım hediyelere sahip çıkmıyor

Ilk defa boyle bir sey duyuyorum. Yazdiginiz sorun hem ailevi, hem erkek arkadasinizin sizin hediyenize onem vermemesi ama ayrilamam ailesi beni cok seviyor ben de onlari diyen yine sizsiniz. Bence de ayrilmayin siz uyumlu bir ciftsiniz.

Giyecek eşya almayın siz de. Bu bir çözüm.
Daha kişisel şeyler alabilirsiniz. Adam paylaşmayı seviyorsa yapacak bir şey yok.
Ben de sinir olurdum, o ayrı.
Hatta, hediyeyi hediye etmek sünnettir diye bir şey demişti biri bana daha önce. Kız arkadaşımdı gerçi ama ne fark eder.

Peki…

Eşime aldığım kazağı kardeşinin üstünde görsem şok olurdum galiba. Ha giyer giyer kazak eskir diğer kardeş bağ bahçe işi yapıyordur. Orda giyerim diye alır o başka.
Sadece eşime değil ki kime alsam başkasına verse bi burulurum ya. Beğenmemiş olabilir kişi ama en azından başkası tarafından kullanıldığını görebileceğim birine vermemesini tercih ederim. Eşim derdi ben beceremiyorum hediye işini, beraber gidelim sen beğen ben alayım. Bunu diyen biri, aldığı hediyenin beğenilmesini, kullanılmasını önemsiyor demektir. Ki konu sahibi de beraberken almış ayakkabıyı mesela. Ama hediyenin hediye edilmesinden daha büyük olay var ortada.

Kendi sonunu yazmak istiyorsa evlensin. İki kere iki dört.

Bu modellerin aile destekleme davranışı evlenince de devam ediyor. Benim sevgilim farklı deme hiç. Gerçekleri görmek lazım. Evlenince hem sizin evinize hem de ailesine yetebilmesi için çok çok yüksek maaş alması gerekiyor. Sen, ailesini finanse etmekten kendine para harcamadığını söyledin mesela. Bu kadar fedakar insandan ömrü boyunca beklenti içinde oluyor ailesi, bil istedim.

Adama metresiniz gibi değil de sevgiliniz gibi davranmaya başlayın. Ne demek çalışan adamın kışlık ihtiyaçlarını almak. Bir kadın olarak ben bile rahatsız olduğum birşeyden bir erkek olarak sevgiliniz rahatsız olmadan kullandı bir de üstüne millete mi dağıttı yani? Herşeyi geçtim adam resmen kendi maaşından sonra sizin gelirinizide kardeşlerine sponsor yapmışken şu karakterle nasıl bir gelecek hayal ediyorsunuz?

İhtiyacı var diye geçen yıl kışlık dolap dizmişsiniz. Ama kazakları yine abisine kardeşine hibe etmiş. Demek ki o kadar da ihtiyacı yokmuş. Bundan sonra bırakın naylon kazaklara 200 tl versin, kendi alsın. Bakalım onları da verebiliyor mu kolayca?
Bedava mal olunca bağışlaması kolay oluyor tabi.
Benim aileden biri de bir özel gününde hediye aldım diye burnumdan getirmişti. Neymiş efendim, paramı harcamayacakmışım, ne diye almışım bilmem ne diye kavga çıkarmıştı bildiğin. O gün dedim, benden görüp görebileceğin tek şey bu, tadını çıkar, bir daha istesen de almam. Seneler geçti, hiç almadım. Hatta artık bekliyor bile, sosyal medyada görüyor tabi millet paylaşıyor bana şunu almışlar, bunu almışlar diye. Ben de hiç oralı olmuyorum. Hediyenin kıymetini bilmeyene almayacaksınız arkadaşlar.

Son düzenleme:
Fragmanı izliyorsun film çok daha ağır olacak. Bu vermeler, hediyelerini vermesi ile son bulmayacak..
Yarın içlerinden biri evlenirken eşya, altın vs yardımlarıda senin evinin içinden çıkacak ve inan bu çok zoruna gidiyor insanın. Ben yaşadım, pişmanım...
Kendim sonra sıkışmayalım diye hiç birşey aldırmadım o naptı sıkışmadığımız için parayı aldı abisi evlenirken yaptığı borçları ödedi. Neymiş babasının kartını ödemiş ee baban ne aldıda bu kadar borç var. Düğün zamanından... Senin anlıyacağın al ben yiyemedim eltilerim yesin olacak ileride.
Bu kardeşler arasında hediye paylaşma ile sınırlı kalacağını sanıyorsan, sanma aldanırsın

Bence sinir bozucu. Ben olsam hediyeme değer vermiyor musun derdim. Bir sürü hediye almam tepkimi anlaması için.

Almam ben olsam

Hediye almayı kesin, ihtiyaç var filan üzülmeyin

sizi kafesleyene kadar , çok gördük bu şovları . evlenince işler değişir .

Adam kesinlikle cimri değil zaten, bence öyle olduğunu kimse düşünmedi. Cimri olsa kimseye yapmaz zaten. Sorun sizin hediyelerinizle millete keyif bağışlaması. Ya da ailesine, arkadaşlarına kendini feda edecek bir yapıda olması. Bdvde çok gördüm bu tip adamların anlatıldığını. Eşleri pek de mutlu görünmüyor.

Eklemişsiniz ben kendi adıma cevap vereyim o halde.

Size para harcaması, sizin paranızı da başkalarına harcayacağı gerçeğini kapatmıyor maalesef.

Bir ablanız olarak, evlenirseniz yaşanacak muhtemel sonu söyleyeyim size. Aile özellikle de ağabey para için çalar kapınızı, alır da. Araba alırsınız binerler, sağa sola borçlar sizden istenir, en beteri de adınıza kredi çekilir. Bu örnekler uzar gider, aklına başka gelen varsa yazsın.

Siz itiraz etmeye kalkınca da, senin her ihtiyacını karşılıyorum, ihtiyaçları var ki istiyorlar der. Baktınız eşle olmuyor ailesine anlatırsınız. Sen eskiden böyle değildin, değiştin der konuyu size saplarlar.

Cok değil birkaç sene sonra kızlar bir derdim var diye buraya konu açarsınız.

Bu mesaj da diğeri gibi burada dursun.

18 yıl önceki halim gelip konu mu açtı diye şaşırdım. Benim de nişanlı olduğum dönem aldığım hediyeleri kardeşleri ile paylaştığını verdiğini görünce kızdığım, sitem ettiğim olmuştu. Çok erkek çocuklu ailelerde normal sanırım, komün hayatı şeklinde büyüyüp bireysel mülkiyete pek sahip olmadıkları için. Bir de o zaman şunu algılamıştım, benim verdiğimi paylaşmak "bak, paena sevgilim bana ne aldı" diye onlara gösterip gösteriş yapmanın bir yolu idi.
Siz de şikayetinizi söyleyin, "ben hoşuma giden her erkek kıyafetini görünce sana yakışacağını düşünüyorum, o yüzden sana aldım #X aklıma hiç gelmiyor, onda görünce ay ben şok " filan da deyin. Devam ederse ona artık hediye almayın.
Bizde yıllar içinde olan;
Kayınlar okutuldu.
Evde barındırıldı, büyütüldü.
Benden habersiz para vs verdi diyemem bütçemiz ortak ve şeffaf. İkimiz de aileye bir para verilecekse birbirimize haber veririz.
Şimdi herkesin evi barkı, yeri yurdu ayrı şükür. Ben bir faydalarını görmedim, zaten onlardan değil Allah' tan beklerim. Sadakam olsun, üstü kalsın, mersi.

Bu hikayenin sonu belli. Evlendikten sonra acacaginiz muhtemel konu iceregi "birikim yapamiyoruz, parasini kardeslerine yolluyor, kendi evimiz bile yok, ay sonunu getiremiyoruz, benim maasim eve gidiyor kisisel ihtiyaclarimi karsilayamiyorum"

Kusura bakmayın ancak birisine kışlık ihtiyaç diyerek 7-8 kazak almak ; hediye almak değildir. Sizin adama bir nevi gardrop düzmeniz de , adamın bu durumu kabul etmesi de yanlış.

Erkek arkadaşınız kendi zevkine uymayan ve beğenmediği eşyaları kardeş ve arkadaşlarına veriyor ve siz yok yere başka insanların günahını alıyor olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…