• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım..

duygusuzm

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
1.251
5
316
Burda bu kadar yeniyken konu açacağım aklıma gelmemişti hiç. Doğru yere mi açtım onu da bilmiyorum yanlışsa kusura bakmayın...
Şimdi.. Benim derdim erkek arkadaşım ve ailesiyle.. Mayıs ayında 2. senemizi dolduracağız farklı şehirlerdeyiz. Ben üniversitedeyim, o üniversiteye hazırlanıyor -benden büyük ama- :) Önce askere gitti çok sık görüşememiştik o zaman. Bu sene askerlik gibi bi durum olmadığı için daha sık görüşüyoruz. Şubat'ta yanına gidene kadar ne ailesiyle tanıştım ne de beni telefona istediklerinde kabul ettim. Hem utanıyodum hem de daha çok erkendi benim için, öncelikle erkek arkadaşımın üniversiteyi kazanmasını beklemek istemiştim. Ama geçen ay erkek arkadaşım bana abisinin nişanlanabileceğini ve benim de gelmemi istediğini söyledi. Ben de nişan sırasında ailesiyle tanışmamın ayıp olacağını düşünerek öncesinde tanışmak istedim ve zaten onlarında gelin beraber kahvaltı yapalım ısrarları üzerine kalktık gittik. Her şey güzeldi sanki 40 yıldır o evdeymişim gibi davrandılar bana.. Ama işte bu olaydan sonra her şey değişti. Çünkü şimdi ailesi de onlara karşı aynı yakınlığı benden bekliyor. Erkek arkadaşımın annesi benim için bi cüzdan almış hediye olarak kargoyla geldi bugün ben de erkek arkadaşıma annesine çok teşekkür ettiğimi iletmesini söyledim. Ama annesi 'neden bizi hiç aramıyor' diye yakınmış. Ben bunu istemediğim için hep kaçtım tanışmaktan.. Ve ben de aramak istemediğimi, aramızdaki mesafenin tanışmadan önceki gibi kalmasını istediğimi söyledim..
Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Erkek arkadaşım da bu duruma çok bozuluyor 'onlar sana çok değer veriyorlar' diyor. Ne yani ben şimdi aradaki mesafeyi korumak istediğim için onlara değer vermemiş mi oluyorum. Yaşım 19. Bence bunlar için çok erken ne yapacağımı bilmiyorum.

DİPNOT: Ben biraz soğukkanlı biriyim. Yeni ortamlara çabuk ısınamam. Kendi annemi bile ben aramıyorum o beni arıyo hergün. Ayrıca yalakalık da yapamam yani onun annesi beni sevsin diye mıç mıç bi ilişki içine girmek istemiyorum. Burda okuyorum kaynanasıyla derdi olanları bana anne gibi davransa da ben mesafemi korumak istiyorum. Ve şunu düşünüyorum benim o aile için bu kadar değerli olmamı sağlayan şey de benim bu mesafem çünkü ne kadar samimi olmaya çalışırsanız o kadar sevilmiyosunuz eşinizin ailesi tarafından... Bu söylediklerim yanlış anlaşılmasın ben çevremde gördüklerimden yola çıkıp söylüyorum bunları....

sana katılıyorum canım yanlız hata etmıssın cıddı bısey olmadan yuz yuze gelerek :50: benım tercıh etmeyı bıle dusunmedıgım bısey bu keske ıs cıddıye bındıkden sonra tanısmıs olsaydın sımdıden sonra ısın zor onlarda haklı olarak ılgı bekler heves eder ınsanlar gelınlerı gıbı gorurler ama mıc mıc olma konusunda dogru sen neysen o sekılde ol yapmacık olunca ınsan ıtıcı olur asıl samımıyet budur ıcınden geldıgı gıbı zorlamadan bende hıc sevmem ıcımden gelmeyen bıseyı yapmaya zorlanmaya o zaman ben ben olmam kı dıye dusunurum erkek arkadasınla acık acık konus benım yapım boyle dıye anlat belkı tam anlamıyla anlatırsan ona kendını anlar oda senı sıkıstırmez:34:

Ya tanışmayacaktım ama abisi nişanlanıcak olunca nişana benimde gelmemi çok istediğini söyledi erkek arkadaşım resmen yalvardı gibi oldu. Ben de onu kıramayıp tamam gelirim dedim ama nişan günü gidip de 'Merhaba ben geldim hadi tanışalım' demek çok ayıp olur diye düşündüm. Hata yaptım galiba nişana gelmem diyip tanışmak istemeseydim keşke:50: zaten nişanda iptal oldu abisiyle kız ayrılmışlar:50:

2 senelik bi ilişki az deilki ayrıca degerli görmüş seni tanıştırmış sürekli aramak istemeyebilirsn dogal olarak mesafeyi korumak hakkın ama bana öyle bişey olsa hediye alsalar kargoyla verseler ararım teşekkr için eger annesi o yüzden söylediyse aramıyo die bnce haklı canm :18::18:

Tamam o konuda haklı olabilirler belki ama annesi '...... hiç aramıyor bizi niye?' falan demiş yani normal zamanlarda da telefon edip konuşayım gibi bi anlamı var o cümlenin...

Ya bir de şöyle bir durum var ailesi çok ısrarcı yani kötü niyetle yapmıyorlar biliyorum ama çok ısrar ediyorlar bense ısrara hiç gelemem hatta ısrar edilen konuya inadına tersini yapasım gelir:43:

Son düzenleme:
canım bence cok kötü düsünme ya bende ısrarı cok sevmem ama arada bı arayabılırsın cuzdan gonderdıgınde arasaydın keske tesekur etmek ıcın onlar senle samımı olmak ıstıyolar kötü nıyetlerı yok aslında ama sende haklısın mıç mıç bende olsam ıstemem ,ama sırf sevgılın ıcın arada arayabılırsın:34:

Ya işte çok ısrarcı bi aile mesela ben o gün gittim evlerine anneme de günübirlik gidiyorum demiştim. Abisi tutturdu kal bu gece hepimizin evi müsait kalırsın diye zar zor ikna ettim olmaz kalamam diye.. Benden 40 yıllık gelinleriymişim gibi davranmamı istiyorlar ben gerçekten gelinleri bile olsam yapamam ki bunu..
Erkek arkadaşım da çok duygusaldır bir kaç gündür 'sana aldığım hiç bir şeyi kullanmıyorsun, beğenmiyosun galiba' diyip duruyordu zaten 'kullanıyorum ama hepsinin yeri ve zamanı var' diyorum ama üzülüyor. Bir de üstüne bu olunca uzak durmaya başladı. Mesaj bile atmıyo kaç saattir. Küs müyüz diyorum 'hayır' diyip geçiyor... Yani onu kırmadan bu durumu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum:50:

Bencede mesafeyı koru canım.Eger erkek arkadaşınla cıddı dusunuyosan sevıyorsan gercekten aılesıylede özel zamanlarda dıyolog kur,en onemlısı erkek arkadasınla olan cıddıyetınız once..aile sonradan gelır..daha dur ortada bısey yok..bencede kaptırma fazla..:81:

önce sunu söylm bende eski erkek arkadasımın annesiyle tanıstm yani telefonda konustuk o da beni çok severdi gelini yerine koydu daha yüz yüze bile görmeden bnde erkk arkm. kırılmasn diye 2 haftada bi arardım hal hatır sorardm çok memnun olurdu .. tabi simdi ayrıldgmz için bunlar söz konusu degil.. demem o ki sende sevgilinle ciddi isen sizin için bi gelecek görünüyosa 2 haftada bir defa bile olsa arayıp nasılsnz desen bile yeter tabi asla mesafe bozulmasn .. diye düsünüyorum en azından böyle bi arada iki derede kalmıs olmazsın canım tabi yine senin kararın :34:

Son düzenleme:
Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyorum ama benim ciddi düşüncem en az 5 sene sonrası için..
Sorun yok diyorsunuz ama sorun var çünkü onlar sanki sözlenmişiz gibi resmiyet varmış gibi davranıyorlar. Ayrıca ben aramam gerektiğini de hiç düşünmedim ki yani ne gerek var daha şimdiden aileyi ilişkinin içine bu kadar sokmaya...:50:

Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyorum ama benim ciddi düşüncem en az 5 sene sonrası için..
Sorun yok diyorsunuz ama sorun var çünkü onlar sanki sözlenmişiz gibi resmiyet varmış gibi davranıyorlar. Ayrıca ben aramam gerektiğini de hiç düşünmedim ki yani ne gerek var daha şimdiden aileyi ilişkinin içine bu kadar sokmaya...:50:

ne biliym bende aynı düsndm neden illa konusmak istiyor diye.. aramazsam kırılıyolardı dedigim gibi 2 haftada bi 2-3dk konusup kapatırdm

Ama işte ben şu an ailesiyle herhangi bir ilişki içine girmek istemiyorum ki yani bu şekilde olursa mesela biz bir kavga etsek annesi direk beni arayacak yani ben ona bu hakkı vermiş olacağım.. İşin sonunu tahmin ediyorum olay sadece benim aramamla kalmayacak onlarda beni arayacak...:50:
Zaten telefonla konuşmayı hiç mi hiç sevmeyen bir insanım..:52:

Bende bu durumdan pek hoşnut değilim arada bir resmiyet olmadan ailelerle bu kadar iç içe olunması hoş bir durum değil zaten tanımıyorsun ve arada hiçbir bağ yok şimdilik niçin sebebsiz yere aramalara hal hatır sormalara girilsin ki açıkcası annemi bile kolay kolay aramayan biriyim bende.Araya resmiyet girsin misal nişanlanma o zaman başlarım muhabbete şimdilik uzak olmak en iyisi.
Bilmiyorum ama oyle vıcık vıcık ilişkilerden bende hoşlanmıyorum arada bir mesefe saygı ve sevgi olmalı çok iç içe canımlı cicimli olunca problemler çıkıyor

Herkesin beni eleştirmesinden korkmuştum aslında ama beni anlamanıza çok sevindim. Erkek arkadaşım baya kırgın konuşuyor. Annesi aramadım diye çok üzülmüş. 'Sen insanları mutlu etmek istemiyo musun hiç?' diye mesaj attı...
Beni neden anlamıyor...:85:

Herkesin beni eleştirmesinden korkmuştum aslında ama beni anlamanıza çok sevindim. Erkek arkadaşım baya kırgın konuşuyor. Annesi aramadım diye çok üzülmüş. 'Sen insanları mutlu etmek istemiyo musun hiç?' diye mesaj attı...
Beni neden anlamıyor...:85:

Onunla içinden geçenleri konuş bence art niyetinin yada onlara karşı bir tavrının olmadığını sadece şimdilik erken olduğunu düşündüğünü anlat.Anlaması lazım seni seviyorsa tanıyor ve kötü niyetli olmadığını biliyordur gerekli o zamanı sana vermeli baskı yapmamalı bu şekilde

Anlatmaya çalışıyorum ama annesi onun için çok önemli.. Şu an annesi benim yüzümden üzüldü ya ben ne desem boş yani :50:

bence doğru dusunuyosun nasıl huzurluysan öyle davran.kım ıstemez kendısını sevdırmeyı..bi bildiğin varkı ıcınden gelmıyor..belkıde ailesı hoşuna gitmedi..kalbının sesını dınle..herseyı zamanı bırak...nasıl mutluysan öyle davran herşey olucagına varır..:13:

off bende arayamıyorum ya banada sanki yalakalıkmış gibi geliyor.

Ailesi iyi insanlar doğal davranıyorlar yapmacıklıkları yok ama çok aşırı samimiler ben gelemem o kadar samimiyete yapımda yok :50:
4 erkek kardeşler ailesi hep bi kızları olsun istemiş ama olmamış işte.. Erkek arkadaşım da evin en küçük oğlu ben ondan daha küçük olunca birazcık huylarına gitsem gelin gibi değil de kızları gibi severler farkındayım ama yapamam. Ben çok çok çok samimi arkadaşlarım ve erkek arkadaşım dışında kimseye karşı duvarlarımı yıkmam yapamıyorum işte..
Oğlak burcuyum belki ondan gelen inatçılık ve duygusuzluk benimki...
Bir de Antalyalıyım ben yani çok büyük bir şehir değil gelenekler görenekler hala önemlidir ailem fazlasıyla açık görüşlüdür. Buna rağmen annem gümüşü falan geçtim ipten yapılmış olsa bile herhangi bi takı eşyasını kabul etmemi istemiyor mesela. Takı eşyası araya resmiyet girdiğinde kabul edilirmiş ama ben kıramayıp kabul ediyorum. Daha da bir şey yapamam ama ben:50:

Canım bence sen yerden göğe kadar haklısın geri adım atma erkek arkadaşın da seni gerçekten seviyorsa anlayış gösterecektir,göstermeli.Erkekler maalesef annelerine çok düşkün oluyorlar genelde,bu yüzden bir süre mırın kırın edecektir ama sen çok aklı başında ve güçlü bir kıza benziyorsun altından kalkabileceğini düşünüyorum.

Bu arada benim de erkek arkadaşım beni ailesiyle tanıştırmak istiyor aslında babası ve halasıyla tanıştım ama tesadüfen oldu ikiside biz dışarıda birlikteyken arabayı falan getirmişlerdi öyle planlanmış olay değildi ama şimdi teyzesi ve dedesiyle tanıştırma isteği var (annesi vefat etmiş) Ben de senin gibi düşündüğümden pek sıcak bakmıyorum ama onu kırmak da zor arada bir acaba dediğim oluyor.Şimdi senin konunu okuyunca tanışmama kararı aldım ki siz 2 yıllıkmışsınız biz daha 5 aydır beraberiz:14:

Back
X