Sen şimdiden küçük görmeye başlamışsın onu,yarın yüzüne de vurursun bunu.Ailene açıklamaktan çekindiğinden dolayı ailen de bu konularda mesafeli anlaşılan.Onlar açısından da iyi olmayacaktır.
Bu konularda önemli olan insani açıdan bakmaktır esasen.Eğer o seni taşıyabilecek aydınlıktaysa fazlasıyla yeterlidir mutlu olmak için,kültürel denklik üniversite okumayla olmaz.Ailenin de bu konuyu bu şekilde karşılaması lazım.Ne yazık ki ülkemizde hem kızlarımız hem de aileler açısından böyle bir küçümseme durumu yaşanıyor ve acınası bir durum.Aşık olmadığını belirtmen zaten ayrı bir mesele,bu konuda fazla üstüne gelmemek adına bir şey yazmıyorum.Erkek arkadaşın adına üzüldüm,senin adına da üzüldüm elbet ama baştan bu işe girmekle hata yapmışsın madem ileriyi göremiyorsun ne diye umut verirsin başkasına.
Aslında kültürel denklik bir yana ekonomik olarak da küçümseniyor erkek arkadaşın,eminim buna.Halbuki okumamış ama zengin biri olsa ailen de sen de farklı bakardın bu konuya muhtemelen.Okumak cehaleti alır,eşeklik baki kalır diye bir söz vardır;teşbihte hata olmaz,erkek arkadaşın eşek değilse sen de bu konuda ılımlı biri olsaydın evliliğin mantıklı olduğunu söyleyebilirdim.Ne okuyan adamlar tanıyorum ilkokul seviyesinde,ne ilk okul mezunu adamlar tanıyorum paşa gibi de taşır eşini.Eşi hakim olup da kahve işleten ve mutlu mesut yaşayan insanlar tanıyorum.