Erkek arkadasımın işi

bence burada asıl olay zaten şiddet.

sana tokat atmış sen mesleğini düşünüyorsun.

tabi ki ayrıl ama sana tokat attığın için.

belki her şey eğitim değil ama erkek arkadaşının hiçbir şekilde kendini geliştirmediği açık.

kadına şiddet uygulayan aynı zamanda psikolojik baskı yapan bu devirde artık herkesin bildiği CV yi bile bilmeyen bir kişi.

bu kişiden kişiye göre değişir ama denklik önemli bence.

bu asla insanları küçümsemek değil ama hiçbir kaygı olmaması açısından önemli.ah şimdi bunu desem onu küçümsedim mi sanar ya da arkadaşlarına söylerken biraz çekinirsin ister istemez bunlar bile hem kendi vicdanını rahatsız eder hem ilişkiye yansır.sen sorun etmezsin bu sefer o kompleks yapar ilişkinin geleceği için sorun.

bu durumda ilişkiye hiç başlanmamalı tabi ki böyle düşünülüyorsa.kimseye ümit verilmemeli.

bu arada eğitimli bilgili kültürlü olmak ayrı para kazanmak ayrı.

Bir insan eğitimsiz kültürsüzse istediği kadar zengin olsun.bu para onu benim gözümde ancak daha itici yapar.parası var diye bir havalardaysa hele ayy hiç yaklaşmasın.

maddi ve kültürel denklikten bahsedilmiş, e o zaman ev hanımlarının olmaması lazım. ki genelde ev hanımları lise mezunu, eşleri ise üniversite mezunu ve çalışan insanlar genelde. ya erkekler de maddi ve kültürel denklik diye diretselerdi ne olacaktı ?
biraz empati yapın, siz onun işinde çalışıyor o da özelde çalışıp iyi kazanıyor olsaydı ne olurdu?

Sen şimdiden küçük görmeye başlamışsın onu,yarın yüzüne de vurursun bunu.Ailene açıklamaktan çekindiğinden dolayı ailen de bu konularda mesafeli anlaşılan.Onlar açısından da iyi olmayacaktır.

Bu konularda önemli olan insani açıdan bakmaktır esasen.Eğer o seni taşıyabilecek aydınlıktaysa fazlasıyla yeterlidir mutlu olmak için,kültürel denklik üniversite okumayla olmaz.Ailenin de bu konuyu bu şekilde karşılaması lazım.Ne yazık ki ülkemizde hem kızlarımız hem de aileler açısından böyle bir küçümseme durumu yaşanıyor ve acınası bir durum.Aşık olmadığını belirtmen zaten ayrı bir mesele,bu konuda fazla üstüne gelmemek adına bir şey yazmıyorum.Erkek arkadaşın adına üzüldüm,senin adına da üzüldüm elbet ama baştan bu işe girmekle hata yapmışsın madem ileriyi göremiyorsun ne diye umut verirsin başkasına.

Aslında kültürel denklik bir yana ekonomik olarak da küçümseniyor erkek arkadaşın,eminim buna.Halbuki okumamış ama zengin biri olsa ailen de sen de farklı bakardın bu konuya muhtemelen.Okumak cehaleti alır,eşeklik baki kalır diye bir söz vardır;teşbihte hata olmaz,erkek arkadaşın eşek değilse sen de bu konuda ılımlı biri olsaydın evliliğin mantıklı olduğunu söyleyebilirdim.Ne okuyan adamlar tanıyorum ilkokul seviyesinde,ne ilk okul mezunu adamlar tanıyorum paşa gibi de taşır eşini.Eşi hakim olup da kahve işleten ve mutlu mesut yaşayan insanlar tanıyorum.

Bu kadar düşük gördüğün bi adamdı madem niye başladın ki? Hiç onu üzmeden çık git hayatından bence.

ailenin ve senin gözünden bi anda bakıldığında zengin bi adamla evlendin diyelim
bu adamın sana ilgisi ayırdığı zamanı vs bunlar çok iyi mi olacak sanıyorsun
sadece yeri geecek parasıyla seni susturmaya mutlu etmeye çalışacak
emin ol sevgilin seni mutlu etmek için biri bin etmeye çalışacak yani el üstünde olacaksın
zengin diye evlendiğin kişi yeri gelir aşağılar bile belki seni bazen para mevki de bozuyor adamı
kaldı ki bu insanın yarın bütün servetini kaybetmeyeceğinin garantisi var mı
asıl akıllı ve gönüle hitap eden insan bulmalı yoksa bugün var diye gidersin yarın yok olur
e nasılsa aşkta yoktu çuvallarsın..
kalbinin sesini dinle içinden artı eksilerini tart sevgilinin
yok olmuyorsa da usulünce anlat ve ona da daha fazla umut verme ikinizi de günah..
bu arada tek bi örnek üstünden gittim ama detayları var bu konuların
her zengin kötü çıkmadığı gibi her fakir de seni el üstünde bi ömür tutmak için çabalamayabilir
sadece tekdüze bi örnekti
hakkında hayırlısı

Tamam hani maddi denge olması da şart ama çocuğa da acıdım ya işsiz güçsüz değil işinde gücünde bir adam ve sen resmen küçümsüyorsun bence ayrıl şimdiden ileri de daha çok kötü olursun şimdiden böyle sorun ediyorsun. Ailenden çevrenden utanılırımı ya insan sevdiğinden utanır mı daha doğrusu ?

Maddi denklik illa şart değil ama kültürel yönden, hayata, kadınlara, erkeklere kısaca insanlara bakış açısı olarak ve biraz da ailevi yönden uyum şart yoksa bir yerden mutlaka çatırdıyor o evlilikler.

Ben önlisans mezunuyum aöf dende devam ediyorum. Eşim orta okul mezunu. eşimin erkek kuaför dükkanı var. Bizim eğitimle ilgili hiç sıkıntımız olmadı. Her ilişkide olan sorunlar dışında. Ama bi doktor mühendis olsaydım sorun olurmuydu bilmiyorum. Ben eşimin mesleğini beğeniyorum, gocunmuyorum. Bi öğretnmen olsamda gocunmazdım. Ama maaş konusu sıkıntı olabailir sen 4 kazanıyorken o 1 kazanıyorsa sıkıntı. Ama sen 2 kazanıyorsan o 1 kazanıyorsa yine sıkıntı değil. Sonuçta aile olacaksınız senin benim olmayacak. Bide arkadaş ortamlarınız aile yapılarınız arasında ciddi farklar varsa yine sıkıntı. Biz o açıdan hiç sıkıntı çekmedik. Ama dediğim gibi ben bi doktor mühendis değilim, epitopu önlisans diyebilirsin. Ama senin işin olmaz çünkü daha kendin kabullenemiyorsun.

para pul iş güç
aşk sevgi ...
bunların hepsi birer etken..
bunlar sonuç olarak hepsi anlaşmak.. aynı dili konuşabilmek..
yoksa isterse kaymakam olsun..
seni anlamıyorsa.. senle aynı dili konuşmuyorsa bu zor işte..

sanırım sana tokat atmış.. bu çok ciddi bişey..
ALLAH herkese o gücü o kuvveti eşini hanımı korumak için vermiş.. onlara şiddet uygulasın diye deil..

senin bilceğin iş tabiki..
ama bu tokat olayından sonra sen kendine deger verip saygı duymayıp onun yanında duruyorsan, oda sana senin kendine verdiğin deger kadar sana deger verir..

Bir ilişkide sevgiden saygıdan çok maddi durum,eğitim ve statü gibi kriterler giriyorsa o ilişkiden zaten hayır gelmez.

Gerçek sevginin, saygının, aşkın olduğu yerde bunların mesanesi bile okunmaz. Ama konuyu açan arkadaş bunları dert edinmiş.

anlattıklarna bakarak hiç ısınmadım canım yaa evlendikten sonra değişebilir suan tokat atabiliyorsa. evlenince neler yapar allah bilir hem sevmyiorsun söyledikleirne bakınca boşver karsına daha iyileri cıkar ayrıl bencee önüne bak

Sizin derdiniz aşk meşk sevgilinin işi falan değil çaycı olsa ama ayda 15 20 bin kazansa peşinde dolaşırsınız. Para olsun da taştan olsun rahat rahat harcayın.

Bence insanlar mümkün olduğu kadar kendine denk birileriyle evlenmeliler. Benim babam üni. mezunu annem ortaokul ama annem bu konuda kendini kötü hissediyor bunu biliyorum. Kaldı ki arkadaşların da söylediği gibi erkekler bu konularda daha takıntılı bugün ben senle gurur duyuyorum der ama yarın evlenince en ufak problemde üni. mezunusun diye mi böyle diye konuyu buraya bağlar. Üniversitedeki hocalarım bile eğitim seviyesi olarak kendinize denk insanlarla evlenin hele üniversite okumamış erkekle evlenmeyin size karşı kompleksli olur diyorlar ki bence haklılar.

Çaycı olmasından mı utanıyorsunuz siz şimdi....

Bunu söyleyemiyorsunuz.Söylemeye korkuyorsunuz.

O vakit tuvalet temizleyerek para kazanan,çöpleri karıştırarak kağıt plastik toplayarak geçimini sağlayan vatandaşlarımızın hanımları napsın.

Terketsinler o zaman eşlerini öyle meslekte çalışıyorlar diye.

Anne babalar da vermesinler evlatlarını öyle insanlara.

Helal para kazanıyor mu işin bu kısmıyla alakadar olsanız daha iyi olmaz mı ?

O istemez miydi üniversite okuyup öğretmen doktor vs olmayı...Şartlar onu gerektirdiyse size saygı duymak düşer.

Yargılamak utanmak kızarmak değil.

Ben üniversite değil ama lise mezunuyum eşim maddi zorluklardan dolayı sadece ilkokulu bitirmiş,yat kaptanı ayrıca balıkçı.ben hiç bir zaman eşimin işinden veya öğretim durumundan dolayı gocunmadım çünkü seviyorum.bir insan gerçekten seviyorsa bunları kendine dert yaparmı veya bunlar için utanırmı?önemli olan karşılıklı sevgi,saygı ve güven değilmidir?bence siz gerçekten sevmiyorsunuz.önemli olan namusunla para kazanması+oturup kalmasını bilmesi.okuyupta bunları beceremeyen çok var çünkü!

Ne demiş Mustafa Kemal Atatürk ;

«Biz cahil dediğimiz vakit, mutlaka mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğim ilim, hakikatı bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de hakikatı gören hakiki âlimler çıkar.»

sevgilinizin yaşı kaç bilmiyorum, eğitim durumu ne onuda bilmiyorum ama kendini sizin gibi üni okuyan bi hanımefendinin sevgilisi olarak gördüğünde hiç mi kendini geliştirmeyi düşünmedi eğitim konusunda vs. ben eğitimin yaş ile çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum yok bu yaşta sonra olurmuymuş falan diyenler var, benim çevremde 45inden sonra bile okuma yazma öğrenen, 40ından sonra sınava girip açıktan okuyan insanlar oldu, işine gelmeyenin bahanesi çok tabii.. Ben burda yazdığınızdan anladığım kadarıyla sizin kaygınız onun yaptığı baskı; ben olmadan hiç mutlu olamayacaksın nedir yahu, aşık olsanız ben onsuz yapamam deseniz bu meslek falan çok sorun değil ama madem kafaya takmışsınız bi kere, bence ayrılın siz ondan daha güçlüsünüz onsuz tabii ki yaparsınız ..

Sevgilinizde aşağılık kompleksi yoksa, siz de üniversite okudum adam oldum havası yoksa sorun yaşamazsınız.
Benim kuzenim üni. mezunu eşi ilkokul mezunu. 4 senelik evliler çok şükür birbirlerine karşı çok anlayışlılar.
Eşi ekmeğini taştan çıkaran bi adam. Kuzeniminde gayet güzel bi işi var.
Ama işte kişilikleri oturmuş insanlar bu yüzden dert sıkıntı etmiyolar.

Sen şimdiden utanıyosan sevgilinden evlenipte adama da kendinede hayatı zehir etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…