O zaman bakış açını değiştir, kendini geliştirmeye çalış. Gencecik insanlarsınız, cahil mahalle teyzeleri gibi etrafında gördüğün dişi olan her varlığa saldırma eğiliminden vazgeç. Biraz kendine güven, kıskançlığın kökü özgüven eksikliğidir. Ne adamı bunalt, ne de kendin üzül, hayatı çekilmez hale getirme. Sabrın, tahammülün çok olmadığı bir devirde yaşıyoruz, gün gelir ne kadar sevse de o da yeter der, ne gerek var ki bunlara, rahatla biraz. Kendime engel olamıyorum diye bir bahane olamaz insan için, sen kendini kontrol edemiyorsan başka insanlar üzerindeki etkinden tabi ki şüphe edersin. Kıskançlığa marifet gibi bakıyor insanlar oysa bence dozu aşan kıskançlık çok utanç verici bir şey. Böyle düşün kendine telkin ver
çok haklısınız çok doğru şeyler söylemişsiniz ama ben onun aldatacağından korkmuyorum zaten birinin ona sırnaşması ihtimali beni çıldırtıyor çok tehlikeli olabilirim böyle bir durumdaSevgilinin satış temsilcisi olması ile daha fazla insanla temas kuracağı aşikar.
Ancak pek çok meslekte herkes insanlarla iş yapıyor.
Başka bir kıskançlık konusunda da yazmıştım,sevdiklerimizi toplumdan izole edemeyiz,onları fanusa koyamayız diye.
Sevgilini yoldan çıkaracak potansiyel tehlikelere kafa yormak yerine aranızdaki ilişkinin sağlamlığı için adımlar atsan,sen ona güvensen o da sana güvense.
Böylelikle gözün arkada kalmadan sevgilini işe de gönderirdin ,çarşıya da ,pazara da vs.
Bu tür aşırı kıskançlıkların sonuçoğu zaman hüsrandır.
İlişkilerimizi normal seyirlerde yaşamadıktan sonra,kişisel bazı komplekslerimizden kaynaklı kıskançlıklarımıza kılıf uydurmaktan vazgeçmedikten sonra
bu tür ilişkileri yürütmek çok zor.
Gerçekten de bu boyutta kıskançlık yaşayan insanları anlamakta zorlanıyorum beb.Arkadaşım umarım alınmazsın ama bu işkenceyi kendinize niye yapıyorsunuz.
Seni kalpten seven adam gibi adam karşısına kim çıkarsa çıksın doğrudan sapmaz.
Yapmayın Allah aşkına.Erkekleri bu kadar aciz zavallı akıldan yoksun varlıklar olarak görmeyin.Onların da aklı var mantığı var.
Yapmayacak adam yapmaz.Aldadataca adamı da bağlasan durmaz.
O zaman bakış açını değiştir, kendini geliştirmeye çalış. Gencecik insanlarsınız, cahil mahalle teyzeleri gibi etrafında gördüğün dişi olan her varlığa saldırma eğiliminden vazgeç. Biraz kendine güven, kıskançlığın kökü özgüven eksikliğidir. Ne adamı bunalt, ne de kendin üzül, hayatı çekilmez hale getirme. Sabrın, tahammülün çok olmadığı bir devirde yaşıyoruz, gün gelir ne kadar sevse de o da yeter der, ne gerek var ki bunlara, rahatla biraz. Kendime engel olamıyorum diye bir bahane olamaz insan için, sen kendini kontrol edemiyorsan başka insanlar üzerindeki etkinden tabi ki şüphe edersin. Kıskançlığa marifet gibi bakıyor insanlar oysa bence dozu aşan kıskançlık çok utanç verici bir şey. Böyle düşün kendine telkin ver
öncelikle merhaba
ben halı yıkmacıyım ve yeri geldiğindede halıda yıkıyorum erkeklerle beraber yeri geldinde ofisimde oturup alıp elime kavemi sizlerle sohbet ediyorum öncelikle biz eşimle kendi işimizi yapıyoruz ve iş yerimiz tam sanayide yani erkeklerle dolu bir yerde önce eşim gelmemi istemedi sonra imkanlar benim ona yardım etmeye zorladı daha sonrada saçıma giyinişime kapalı giyinirim normalde her şeyime karısır oldu zannettiki başka erkeklere gönlüm kapılacak ki kesinlikle öle biri değilim ki her zaman sunu derdi ben sana değil dışardakinlere güvenmiyorum diye faso fiso oo laflar ben kuruk sallamazsam karsımdaki insan psikopat olmadıgı müddetce ona soguklugumu hissedecek ve uzak duracaktır ki öle oldu eşim belli bir süre sonrabaktıki hersey normal rahatladı ve erkeklerle samimi olmadıgım müddetce sorun olmadıki hiç bir zaman kolay kolayda olmam zaten sonradan itiraf etti gönlün bir başkasına kayacak zannettim diye zihniyete bak hele megersem benim koca geceleri bile kabuslar görür dururmus ben başkalarıyla kaçıyomusum komikliğe bak adamın korkulu rüyası olmus bu ki ben hiç bir zaman oynak acık giynen erkeklere sulanan birisi olmadım olmamda
diğer yönden erkekler bana gelse açık kapı bıraksa oda bana bağlı işte istemezsem eğer ben o kapıdan iceri girmem çünkü kocamı çok seviyorum dünya yakışıklısı gelse karsıma vızzzzzz gelir tırıssssssssssss gidercanım anlıcannn düşünüp düşünüp kendini kasma hem önünde daha 4 sene var kim öle kim kalaaa oooooooooooo
çokteşekkürrr ederim tavsiyeleriniz için çabalayp aklımı başka şeylerle meşkul etmeye çalışacağım
Aslın da tuhaf olan şu;siz sevgilinizi aldatmışsınız ve "ya beni aldatırsa"diye korkuyorsunuz.
Objektif olun,tuhaf değil mi bu durum?
Neyse daha fazla yazıpta ban a doğru gitmeyeyim.
Ha şöyle kendine inan her şeyden önce
Bak bizim bir iş arkadaşımızın eşi senin gibi, kadın dedektif gibi adamın etrafında
Artık ti ye alıyoruz, bir koca bulmuş buldumcuk olmuş, bu ne ya kocası da bir şeye benzese modundayız, çok aciz, çok zavallı geliyor insana, eşi de düzgün bir adam, yani içini bilmeyiz tabi ama yıllardır çalışıyoruz, kimse görmemiş bir şeyini. O adam karısının yüzünden ne hallere düştü, ne utançlar yaşadı ve şimdi boşanmayı planlıyor. Geçenlerde dur bir dedim bir daha düşün yazıktır, kaç senelik evlisiniz dedim. Yok dedi 13 yıldır dünya burnumdan geldi, bir kere doğdum daha da çekemem, anası babası çeksin kıskançlığını dedi. Üzüldüm ne yalan söyleyeyim. Çok yazık, gelecekte böyle bir kadın olma sakın, kendine hakim ol, özgüvenli ol.
çok haklısınız çok doğru şeyler söylemişsiniz ama ben onun aldatacağından korkmuyorum zaten birinin ona sırnaşması ihtimali beni çıldırtıyor çok tehlikeli olabilirim böyle bir durumda
Ne yapacaksın ki:))
Olur böyle şeyler gündelik hayatta.
Bir merhabayı bir selamı sırnaşmadan sayıyorsan veya birkaç ilgili sözü sırnaşma sayıyorsan işin çok zor.
Bin çeşit insanla karşılaşıyoruz.Bir düşün herkesin iletişim tarzı farklı.
Kimisi olur buzdolabı gibi,kimisi olur içine düşecekmiş gibi yakın davranır,sınırı bilemez.
Aklı başında insan veya bu tür hareketleri tasvip etmeyen diyelim daha doğru olacak -kendini çeker ve tedbirini alır.
Gençliğinizden kaynaklı bir fevrilik içindesiniz.
Zamanla oturacaktır bazı duyguların ama gayret etmen lazım.
kendini mantık sınırlarından çok savurmamaya bak:))
Okuduğum için yazdım,kafamdan uydurmadım.baştan okursanız sevinirim yazdıklarımı ALDATMADIM AĞZIMDAN O ŞEKİLDE ÇIKTI ALDATMA DENEMEZ BEN BÖLE NİTELENDİRDİM ALDAYTMADIM
O halde bir insan neden kıskanç olur madem konu çevre değilse.. madem milletin erkeklerin üstüne atladığı klişesinden uzaksa düşünce.
O zaman iki durum var. Birinci sen kendine güvenmiyorsun; elden kaçıracağım diye. İkincisi karşındaki insana güvenmiyorsun; dişi sineğe sarkıyor diye.
Okuduğum için yazdım,kafamdan uydurmadım.
Sanal ortam da büyük harfle yazımın anlamını biliyor sunuzdur umarım.
Biliyorum çoğunuz saçma gereksiz bulabilirsinizi ama erkek arkadaşım bu sene çalışmaya başlayacak ve işi pazarlama ileilgili ne yapıcam bilmiyorum sürekli gezmesi şehir dışına çıkması gerekecek ona çok güveniyorum ama aşırı kıskancım daha şimdiden çalışacağı yerdeki bayanları düşünüyorum ya şöyle olursa ya sırnaşık olursa erkek arkadaşım elbette yüz vermez ama adıyla hitap etse bile yanlış anlayacak zihniyette bayanlarımız var çok başıma geldi neleri neleri var sonra açık giyinen biri olur diyede çekiniyorum saçma ama daha kimlerle tanışacağını bilmeden kin doluyum bayan olmasın diye dua ediyorum ne yapabilirim nasıl kendimi frenlerim kendimi o iş arkadaşlarına göstermem lazım diye düşünüyorum bide başı bağlı erkekkler bazı kadınları daha çok hırslandırıyo açıkcası bunların hepsinden çok korkuyorum bu arada beni bütün sülalesi annesi babası tanıyor evleneceğiz 4 yıl içinde inşallah
kızlar da sevgiline çok meraklıydı sanki Brad pitt
Öncelikle ben de kıskanç bir insan olarak istemeden bu duyguyu yaşadığını biliyorum ona bir şey diyemem ama içini rahatlatmak adına bir kaç örnek verebilirim :) Ben antalyalıyım ve otel vs. olaylarını az çok bilirim.Eşin tam olarak hangi sektörde pazarlama yapacak bilmiyorum ama otellerde şahit olduğum kadarıyla ister kadın ister erkek olsun gayet resmi şekilde görüşme yapılıyor.Yani sonuçta pazarlamada pazarlamacanın muhatabı büyük insanlardır.Para alacakları için tabiiYani yüksek makam kişilerle - örneğin otel müdürü vs- gayet resmi görüşülür.Sevgilinde ne pazarlayacaksa alım gücü yüksek , yüksek mertebe biriyle resmi görüşmeler yapacaktır tahminimce.Ayrıyeten emin ol kötülük , fesatlık gelecekse yan komşundan , okuldaki öğretmenden de gelir sonuçta.Zaten sevgiline de güveniyormuşsun.İçini ferah tut ferah
tabi sende haklısın anlıyorum seni ama herkesi kendin gibi sanma işte canıminsanın kendisi neyse karşıdakini de öyle zannedermiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?