Erkek, çocuk sahibi olmak istemiyorsa nedeni ne olabilir?

samanthaa

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
298
İstanbul
Yakında 1 senelik evli olacağız. Eşim çocuk sahibi olmak istemiyor. Yeni evli olduğumuz için ben de hemen istemiyorum ama o hiç istemiyor. Eğer sağlıklı isek bir gün bir evladımın olmasını çok isterim o ise bu durumu çok tuhaf buluyor. Sadece ben değil çoğu erkek istemiyor zaten zor iş ne gerek var diyor o öyle dedikçe de ben çok kırılıyorum.

Erkekler neden çocuk sahibi olmak istemez? Bu normal mi? Geçici bir durum mudur yoksa hep böyle mi olacak tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz benimle?

Benim eşimde nişanlıyken 3-4 sene çocuk istemiyordu evlendik 1 sene geçince olsa mı acabalar başladı, şuan ikimizde istiyoruz:) Arkadaşlarımın eşleri de öyle olmuş, nişanlıyken ve evliliğin başındayken farklı düşünüyorlar, ilerleyen zamanla fikirleri değişiyor. Sonuçta evlilik insan hayatında önemli bir değişiklik, bebek ise bambaşka bir sorumluluk, ona cesaret edemiyor olabilirler. Evlilik oturunca zihinleri rahatlayınca biyolojik saatleri de gelince istemeye başlıyorlar ben onu anladım:)

Bu derece olması normal gelmedi bana..Benim eşim de şuanda çocuk istemiyor. Önümüzdeki yaz tatilimizi de yapalım ondan sonra çalışmalara başlayalım diyor. Bana da mantıklı geliyor bu. Henüz sizden de yeni evliyiz çünkü. Ama bence eşin ön yargılı konuşuyor. Birinde çocuk görünce sevince böyle düşüneceğini zannetmiyorum. Yerinde olsam ben de çok kırılırdım. Sağlıklı iseniz neden çocuğunuz olmasın ki.. Bu zor bi şey.

İnşallah dediğiniz gibi olur ama eşim hiç istemiyor çok kırılıyorum. Sorumluluğu çok masrafı çok vs diyor. Ama her kadın gibi anne olmayı istemem de çok normal ben de istemiyorum hemen ama böyle pat diye duyunca çok ağırıma gidiyor.

Anne baba olmak zor zanaat..eğer eşin çocuk istemiyorsa"babalığa"hazır hissetmiyordur,baba olup babalık vazifelerini yerine getirememekten korkuyordur..kendini hazır hissedince olur merak etme.

Herkesin hazır olma dönemi vardır canım o da demek ki hazır hissetmiyor babalığa kendini ya da daha cok sorumluluk almak istemiyor ya da seninle ilgili bazı sıkıntıları varsa emin olmadan cocuk istemiyorda olabilir hersey olabilir yani.

Çevre baskısını daha tatmamış :) Etrafı çocuk olmaya başlayınca yani kendi arkadaşları çocuk yapmaya başlayıp, buna anlatmaya, ballandıra balllandıra anlatmaya başlayınca, kendi annesi babası hadi torun diye bastırmaya başlayınca ister ister.

1 seneyi devirsin bakalım baskılar nasıl da başlayacak ve kocanız istemeye başlayacak yaa kolay mı işin ucunda kısır damgası yemek var, seneye ister kocanız sıkmayın canınızı

Son düzenleme:
kesinlikle herkesin hazır olma dönemi vardır. Ben evli değilim ama evlensem de çocuk yapmaya cesaret edemem diye düşünüyorum. Çünkü çocuk çok büyük sorumluluk. Çocuk olduktan sonra her şeyin çocuk oluyor. Her şeyini, uykunu dahi ona adıyorsun. Eşin bunların farkında olduğu için cesaret edemiyordur ama eminim zamanı geldiğinde o da isteyecektir.

evlenmeden önce bu fikrini paylaştı mı sizinle
eğer paylaşmadıysa en doğal hakkınızı anneliği nasıl tatmanıza engel olur..

Bizde de tam tersi, erkek arkadaşım çok seviyor annesi de bu sevgisini bildiğinden Allah sana çift ikiz versin demiş. Duyunca inceden bir titreme aldı beni.

Daha önce böyle mi düşünüyordu eşiniz?
Sizin çocuk istediğinizi de biliyordur elbet değil mi?

Son düzenleme:
Başlığı tamamen yanlış anlamışım.
Erkek çocuk değil kız çocuk istiyor sandım:)
Nedendir acaba diye de düşündüm yani:)))

Neyse asıl konuya gelince...Daha çok erkenmiş.
Zamanla evliliğiniz oturur,borç harç biter,arkadaşlarınız bebek sahibi olur,eşin de özenir diye düşünüyorum.

Bende başlıktan öyle anlamıştım

daha erken gerçektende maddı durumdan falanmı ıstemıyor acaba çocuk gerçekten ılk dönemler gezmeyi falan engelliyor acaba kaygıları neler

benim eşimde ilk 1 sene istemedi yeni evliyiz kendimize vakit ayıralım dedi ama sonra kendi de istemeye başladı şimdi bekliyoruz bebeğimizin olucağı zamanı Allah'ım nasip ederse...yani geçici bir durumdur sizinki de elbet kendiside ister diye düşünüyorum

bir ay sonra ben de tam bir senelik evli olucam, kadın olduğum halde çocuk isteyi içimde yok... aslında çok anaç bir yapım vardır merhametliyimdir ama iş çocuk sahibi olmaya gelince özellikle çocuğun büyüme çağında yaşıyacağım sorumlulukları düşündükçe hepten soğuyorum bu düşünceden. erkeklerin çocuk istememesinin nedenini de sorumluluğuna hazır olmamaya bağlayabiliriz ama bu durumun geçeceğinden emin olabilirsin, cesaret vermesi gereken sensin bu durumda eğer çocuk istiyorsan senin bu isteğine nereye kadar hayır diyebilir ki ? şimdi istemeyen adam da sen bir hamile kal bak nasıl hevesle çırpınır, benim kayınvalidemin bir lafı var hele bir çocuğu doğsun b..nu bile yer der hep haklı bence. zaten bunun örneklerini de çevremde gördüm çocuk istemeyen ama karısı hamile kaldığından itibaren elinden gelse çocuğu kendisi doğuracak olan tanıdıklarım da var

HIIIC UZULME CANIM!! Benimki 3 sene bangir bangir bagirdi ben COCUK ISTEMIYORUM DIYE. Binbirturlu nedenler yok soyle yok boyle. Gecen ayda birden cocuk yapalimmi dedi:) Arkadasi baba oldu bebegi gormeye gittik orda babalik duygusu geldi galiba. Yani hic uzulme. Ve sunu diyebilirim gercekten ilk sene cok erken. Daha yeni evlisin. Benim gorusum evlilik 3 senede tam oturuyo yerine. Neguzel hayatini yasa esinin dedigi gibi izin yap bebisin gelecegi icin birikim yap. Sonrada kal hamiss al kilocuklariii

Bende arkadaşıma katiliyorum. Neredeyse 2 yil olacam evleneli. Mart ayinda 5 hafta 1 günlük hamile iken eşim bebegi istemedi ve aldirdik. Beterin beteri var arkadasim sabret..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…