erkekler evlilik düşündükleri kadınla evlenmeden önce beraber olmak istermi??

Erkeğin kalitesine bağlı... Kaliteli erkek ister. Kalitesiz erkek istemez; çünkü kadınları "eğlenilecek" ve "evlenilecek" olmak üzere ikiye ayırmıştır. (NOT: Kadının kendi tercihlerini katmadan bu yorumu yapıyorum. Herhangi bir nedenle cinsel beraberlik yaşamak istemeyen kadına saygı duyulması gerekir, o başka bir konu...)

erkek sevdiği kadınlar beraber olmayı çok ister ama arkadaslarında dediğin gibi ona kıyamaz dokunamaz,sabreder....cok ister gercekten ona kıyamaması da sevgisinin belirtisidir,,
karsılıklı istendikten sonra elbet olur ama erkek bunun için sevdiğini asla zorlamazzzz....

Cinsel anlamda birlikte olunca, kadın "kıyılmış" mı oluyor yani? Ortada evlilik gibi bir düşünce varsa zaten güven oluşmuş demektir. Bu durumda birlikte olmakta her hangi bir sakınca görmüyorum. Bunu erkek de isteyebilir kadın da. Ha şu var ama. Hani kadın ya da erkek derse ki işte bu evlendiğimiz gece olsun, özel olsun şu bu ayrıdır. Ama zaten evlenilecek kadar güvenildiyse, birlikte olunacak kadar da güvenilmiş demektir bence.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki cinsel dürtüler sadece erkeklere özgü değildir. Bilmiyorum biliyor musunuz ama cinsel ilişkide kadın erkekten tam 4 kat daha zevk duyarmış. Basit bir doğru orantı ile şu denilebilir ki kadının cinsel dürtüleri erkeklerden az değildir. Ama toplumda namus kavramı sadece kadınlara özgü olduğundan, ülkemizde erkeklerin namusu olmadığından, erkeğin namusunun bile sadece kadın olarak görülmesinden dolayı, kadınlar bu dürtülerinin farkında bile değildir. Cinsel dürtüler kadınlar için ayıp karşılanır. Bu yüzden de bir çok kadın, evliliğinde eşini cinsel olarak tatmin edemiyor ve aldatılıyor. Ben eğer bir erkeği bekliyorsam ki bekliyorum aynı özveriyi erkekten de beklerim. Namus denilen kavram sadece benim için geçerli olmamalı, onun için de geçerli olmalı.

arkadasım zaten dedim iki taraf isteyince hersey olur diye,,
kıyamaz derken ne anladıgınızı bilmiyorum ama bende sevdim sevildim ve bu aşamalara geldim,,
kendimden yola cıkarak yazdım ben istedim hatta beraber olmayı ama kabul etmedi yapamadı,,evet biraz kıyılmıslık oluyor erkek gözüyle bakmak lazım...
ben namusla ilgili birsey zaten yazmadım yani bir yorum ancak bu kadar saptırılır,herkes istediği gibi yasar beni de sizi de ilgilendirmez...
ben yorumumu yazdım ve yine diyorum seven erkek kıyamıyor...

NÛR Suresi

3.ayet ve tefsiri...

Ez zânî lâ yenkihu illâ zâniyeten ev muşriketen vez zâniyetu lâ yenkihuhâ illâ zânin ev muşrik(muşrikun), ve hurrime zâlike alel mu’minîn(mu’minîne).

Zani (zina yapan erkek), zaniyeden (zina yapan kadından) veya müşrik olan kadından başkasını nikâhlayamaz. Ve zaniyeyi de, zani veya müşrik olan erkekten başkası nikâhlayamaz. Ve bu, mü'minlere haram kılınmıştır.

AÇIKLAMA

Bismillâhirrahmânirrahîm
Bu âyete göre hiçbir mü'min, zina yapan bir kadını nikâhlayamaz. Zina müessesesi, Kur'ân-ı Kerim'de önemli bir yer işgal eder. Zina eden erkek, zina eden bir kadını veya müşrik bir kadını nikâhlayabilir. Zina yapan kadını da ya zina eden bir erkek veya bir müşrik erkek nikâhlayabilir. Zina yapanlarla evlenmek mü'minlere (Allah'a inanıp da Allah'a ulaşmayı dileyen herkese) haram kılınmıştır.

Din açısından bu olaya bakılırsa Kuran-ı Kerim yukarda görüldüğü gibi açıklamıştır.Kadınlar ve Erkekle bu konuda İslama göre eşit tutuluyor.Ama toplum yıllardır zinayı sadece kadına günahmış gibi dayatıyor! O halde bakire kızlarda bakir erkekleri seçme ve isteme konusunda hak sahibir ama varmıdır bakir erkek?Pek az..Seçim olarak tercih midir?Pek değildir,deneyimli olsun erkek derler hep..
Ne saçma ve ne büyük bir çelişkidir!Ama her erkek ne derse desin bakire bir kızla evlenmeyi tercih eder.Kim veriyor bakir olmayan erkeğe bu hakkı? gördüğünüz gibi Kuran_ı Kerim bu hakkı vermiyor!Ama toplum bunu sorun etmiyor..Oysa bakire olmayan kızların öldürüldüğü haberleri kaç kere yazıldı gazetelerin 3.sayfa haberlerinde(
Ama hiç bir erkek öldürülmemiştir bakir olmadığı için ki Kuran-ı Kerim de hem erkek hem kadın için zinanın cezası aynıdır..
ERKEK EGEMEN TOPLUMUN ÜRETTİĞİ YARGILAR.NE acı...Oysa ALLAH KURAN'DA müminler için uyulması gerekn herşeyi açıkça iletmiştir ama pek İNANÇLI! kimseler kadınlara gelince bakire arıyor,kendi her türlü haltı yiyor.Ve biz kadınlar herzamnki gibi hakkımızı aramayı bilmemişiz ve böylece yerleşmiş topluma..Oysa bakire olan mümine haram deniyor bakir olmayan erkek..Hangi kadın bu harama ortak olmamıştır bu toplumda?Kaç kadın bakir erkek ile evlenmiştir ki? Yine erkekler yüzünden kadınlar harama el uzatmış olmuyor mu,bakire olarak beklemelerine rağmen?ÇOOOOK DERİN MEVZULAR BUNLAR..

Kısaca kadın genelde toplum baskısıyla bekler,erkekte kadın üzerindeki toplum baskısını bildiğinden seviyorsa eğer dokunmaz..Din sebebiyle bekliyor olsa erkek kendisi zina yapmaz ve gidip zina yapmış kadınla evlenir.Ve kadında dine bu kadar uymak istiyorsa bakir erkek beklesin,harama yanaşmasın..Tabi bulabilirse..
.Neyse sinirlendim erkeklere yine çokça...

Son düzenleme:

sıze katılıyorum bıde su var yanı erkekler bazen kızı surundurmek ıcınde bunu evlılıkten once yapıp sonra bak ayrılırım ortada kalırsın;sen bana mahkumsun;senı benden baskası almaz gıbı fıkırlere kapılıp veya bunları kıza soleyerek surundurebılır bunu kullanabılır kız ne ısterse yapmak zorunda kalır artık sevmese bıle evlenen bı suru tanıdıgım var sırf namus meselesıne dayandıgı ıcın bence bı erkek kızı zor durumda bırakmamak adına ılerde ayrılacaklarınıda dusunerek sabretmelı veya kız ne olursa olsun kendını dusunup onu reddetmelı

Bununla ilgili bir kitap var dı. Erkekler sağdan, kadınlar soldan ya da tam tersi alıp okuma fırsatım olmadı ancak çok merak ediyorum

sevdiğiniz adamı arzularsınız ve oda sizi arzular işin ciddiyetini onun sevgisini görmek hissetmek sizin elinizde birlikte oluyorlarsa ilişki ciddi deildir die birşey nasıl söyler insanlar anlamam ..sevgi varsa çekim varsa arzulamak arzulanmak gelir ardından. nişanlandınız evliliğe 5 yıl var diyelim ee nolcak ..ateşle barut misali insanlar birbirini çekecektir yahu..benim savunmam dinimize aykırılık deil tabiki ama insan sevdigine dayanamazzzzz

ince düşündugun zaman olmaz evlendikden sonra olmak ister

ister....bizde ısteyebılırız... çok derın bır mevzu ama ıkı ınsan gercekten asıksa dusunuyorsa ıster...sevabıda gunahıda zevkıde onların boynuna=)

Kesinlikle katılıyorum..

Erkekler evlilik Düşündükleri kadınla beraber olmak isterler mi?
İsterler ki, evlilik düşünüyorlar...

Ama erkekler her şeyi düşünürler bıraksan... Önemli olan, bu konuda sen ne düşünüyorsun?
Toplumun tabularla didik didik ettiği "kızlık/kadınlık" mevzularını, sende yapacağı psikolojik baskıyı falan.. düşünüyor musun?
İlişkinizin artık ne yönde gideceğini? bir kez beraber olduktan sonra bunu ne sıklıkta, nerede ve nasıl yapacağınızı?
Yapılan bu işin, aranızda ki ilişkiyi nasıl etkileyeceğini...
Ona mecbur hissedip, hissetmeyeceğini...

Gerçek bir erkek, evlenmeyi düşündüğü kadın için her şeyi düşünür...
Ama en önce onun "iyiliğini" ve iyiliği için gereken her şeyi düşünür...

nergis sence ne yapalım evlenmeden önce ilişki mi yaşayalım.. senc ene kaar sürmeli bu. bu nergise cevabımdı şlmdi genel konuşucamevlenemden önce cisellik olmamalı bu akdar diyorum eğer böyle bi rşey dünüyrosa bayanlar hata ediyro .. çünkü erkek isteidğini alacak eğer amacı buysa ha amacı karakter ve yuva ise zaten sevigiyse zaten olduğ akdarıyla yetinmeli biz nasıl yeniyorsak oda yetinmeli evlivlk başak bi rşey çünkü.. bu yüzden kızlar.. ona göre davranıan .. ha bir de herksin faznetizleri vardır.. ama evlivlik öyle bir müessese değildir...bunuda düşünün derim.. dünüşüde mümkündür ola ki bir sağpıkla evlendinzi farkında olmadan kafanızı kullanın ...

bir insan kız yada erkek farketmez, sevdiği kişiyi tabiki arzular. çok normal birşey. ama bana göre çoğu erkek, evlenmeden önce birliktelik yaşamak istiyorsa bunda bi artniyet ararım.. ha tabiki istisnalarda var.. ama malesef %80'i bu zihniyette.. ben evlenmeden önce cinsellik yaşanmaması taraftarıyım... çünkü kimseye güvenmiyorum. ne düşüncede olduklarını anlamamız mümkün değil... ben nerden bilebilirimki, birlikte olduktan sonra beni terketmeyeceğini...

çok istiyorsa basar nikahı evlenir... zor birşey değil..

haklısınız gerçekten.hak veriyorum

katılıyorum..gerçekten seven insan sevdiği kadını arzular ama yeri ve zamanı geldiğinde ister ona dokunmaya bile kıyamaz eğer önce isterse ben o adamda ciddiyet aramam..erkek milleti bu güven olmaz...

erkek sevdiği kadını arzular
erkek ister kız onay verirse olur
kadın ister erkek kesin onay verir:) ve olur
hepimiz insanız
herkesin doğrusuda yanlışıda farklı olabilir
farklı yerlerde farklı kesimlerde yaşıyoruz
kimisi din der kimisi ahlak der ama kendi
kararını kendi verir....
illa evlilik olunca mı cinsellik oluuyo bi bakın
üni öğrencilerinin haline:)
geçtim lise öğrencilerine ...

ya koptum resmen tamda kaşlarımı çatmış okuyordum gece gece kendı kendıme güldüm durdumtoplumsal cınsıyetcılık bızı kendımıze bıle yabancılastırdı boyle ne yazıkkı.gercekten kadınların durtulerı daha fazla ama ayıp yasak gunah ucgenıyle oyle cevrelenmısızkı kendımıze bıle ıtıraf edemeyız.kadınların erkeklere evlenmeden guvenmemelerını anlıyorum haklılarda cunku gercekten baslarına hersey gelebılır ve erkeklerın gurur kaynagı olan cınsel ılıskı bı kadının sonu olabılır.ama dogrusu bumudur?olması gereken bumudur?hayır degıldır.bırıne yasak ayıp gunahsa dıgerınede olmalı yada ıkısınede olmamalıdır...amaaaaaaaan keske bızım dememızle olsa hersey beee

önemli olan kadının ne istediği.. kadın kendisini hem duygusal hem fiziksel anlamda yeterince olgunlaştirdiysa, ilişkilerinde merkezi "sevgilisi" değil de kendisiyse, doğrularını Bi kefeye yanlışlarını Bi kefeye koyduysa, hayat felsefesini oluşturduysa herşeyi yaşayabilir.. ama daha duygusal olarak Büyümemiş nice kızlar sevgilileriyle Birlikte olup Bunalıma giriyor.. illa onla evlenmeliyim diye düşünüyor, hele de terk edildiyse inanılmaz Bir yara alıyor... erkek ister.. sevse de ister sevmese de.. kadın gibi değildir erkek.. işin içinde duygu yoksa da ister iliklerine kadar aşıksa da ister.. ama kadın için Birliktelik sadece haz değildir, aynı zamanda güvendir.. paylaşmaktir.. o yüzden gram pişmanlık duyacaksa Bi kadın yaşamasın Bence.. Birlikte olduğu adamla evlenemeyince Bunalıma girecekse, sonra Başka Bi adamla evlenmeye karar verince gidip zar diktirecekse yapmasın o kadın.. yalanlar üzerine Bir yuva inşa etmesin.. ya gitsin dürüstçe "yaşadım" desin, geçmişine saygı duydurtsun ya da o olgunlukta değilse yaşamasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…