- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
- Konu Sahibi inessa armand
-
Psikolojik destek almak şart gibi görünüyor.
Burcunuz nedir?
Merhabalar
Bugün sizinle uzun yıllardır muzdarip olduğum bir konuyu paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim.
Benim kendimi bildim bileli inanılmaz bir erteleme alışkanlığım var. Aklınıza gelebilecek çoğu şeyi erteliyorum. Yapmaya karar verdiğim an ile yaptığım an arasında uzun saatler oluyor genelde. Mesela ev işleri, temizlik, alışveriş, dışarı çıkmak vs. vs.
En zaruri ihtiyaçlardan olan duş almak bile benim için bir eziyet oluyor kimi zaman. Duş almaya sabah karar verip akşam ancak girebiliyorum. Kan tahlili vermem gerekiyor mesela aylardır, doğumdan sonra hiç ölçtürmedim muhtemelen vitamin eksikliği yaşıyorum, çünkü sürekli yorgun ve halsizim. Onu bile erteliyorum.
Ama mesela düşünüyorum, bu erteleme huyum kızımla ilgili konularda pek yok. Yani mesela ona mama yapılacaksa o an kalkıp yapıyorum. Altı değişecekse o an kalkıp yapıyorum.
Ya da iş hayatında öyle değilim. Ara ara kendimi bunalmış hissettiğim günler dışında yapmam gereken işleri erkenden bitirir rahatlarım. Aksi takdirde molaya dahi çıkmam işimi bitirmeden.
Mesela misafir geleceği zaman günler öncesinden plan program yaparım, kafamın içinde yapmam gereken işleri binlerce kez tekrarlar kafamı bir güzel yorarım. Ama hep işleri son ana bırakırım.
Zor günler geçiriyorum, boşanma sürecindeyiz eşimle ve evleri ayırdık ama bununla ilgili olduğunu zannetmiyorum. Çünkü yıllardır bu böyle.
Diğer semptomları düşünüyorum kendimle ilgili, sanki yıllardır depresyonda gibiyim. Bilemiyorum neden böyle oluyor. İşe başladıktan sonra psikolojik olarak yardım almayı planlıyorum.
O zamana kadar bu sorunları yaşayanlarınız varsa bana tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim.
Şimdiden hepinize çok teşekkürler.
Genel depresiflerdenOğlak :)
Genel depresiflerden
Ben de başak burcuyum yukselenim oğlak
Aynen ben de böyleyim
Her isim son dakika herşeyin planlanmasi günlerimi alıyor
Biraz mukemmeliyetcilik de var
Her işim merasimle bir dus almak için bile plan program
Düzgün yaparım yarın yapayım obur gün yapayım derken yine son dakika haldurhuldur oluyor
Ben depresyon olduğunu düşünmüyorum çünkü ben hep böyleydim
Bu sorunu bende yaşıyorum ve tesadüf ki ben de iş yerinde herseyi zamanında yaparim ama evim de evimle ilgili ve kendi şahsımla ilgili işleri malesef hep erteliyorum. Evliligimde sıkıntılarım var ve muhtemelen tükenmişlik sendromunu yaşıyorum. Çünkü evliligimin basında böyle degildim. Tükenmişlik sendromu sanırım ve bi yerden basmamak lazım kendimizi zorlamamız lazım yada bj psikolojik destek almak lazım
Ne zaman başladı bu durum? Eğer çocukluğundan beri boyleysen huy demektir. Ama sonradan olduysa bir olay tetiklemiş olmalı.7-8 sene sürer mi bir depresyon peki ? bana O zamanlar teshis konmuştu ama tedavi olmamıştım. Kendi kendine geçmiştir herhalde demistim. Nasıl bir cahillik
Maddi durumu toplar toplamaz gideceğim. Bu kez çok sevdiğim birilerine de anlatayım ki ertelememi engellesinler. Çok teşekkür ederim.
Benim amacım da olsa aynı aslında. Bu sefer yaptığım şeyler eksik oluyor. Çünkü zamanım kalmamış oluyor. Ne yapacağız böyle
Peki bu durum yaşantınızı kötü etkilemiyor mu?
Sanki ben bunu cozsem herşey daha iyi olacakmış gibi geliyor.
Mukemmeliyetcilik ortak nokta sanırım bu tür rahatsızlığı olanlarınGenel depresiflerden
Ben de başak burcuyum yukselenim oğlak
Aynen ben de böyleyim
Her isim son dakika herşeyin planlanmasi günlerimi alıyor
Biraz mukemmeliyetcilik de var
Her işim merasimle bir dus almak için bile plan program
Düzgün yaparım yarın yapayım obur gün yapayım derken yine son dakika haldurhuldur oluyor
Ben depresyon olduğunu düşünmüyorum çünkü ben hep böyleydim
Ben de aynıyım evet, herşey çok güzel olsun mükemmel olsun diye diye herşey son ana kalıyor. Nasıl düzelteceğiz bu durumu
Ne zaman başladı bu durum? Eğer çocukluğundan beri boyleysen huy demektir. Ama sonradan olduysa bir olay tetiklemiş olmalı.
Beni tetikleyen bir olay var ama anlatmak istemiyorum. Sadece şu kadar diyeyim. Ev işleri yüzünden ihmal ettiğin biri vefat edince ev işinin ne kadar boş ve saçma olduğunu düşündüm. Şu an evli olmasam ayda bir ancak temizlerim. Gel gör ki evliyim ve ortalık dağınık olunca sinirleri bozulan bir beyzade (!) ile evliyim. Akşam geldiğinde selam vermek yerine nedir bu evin hali diye sorar. Sevmediğin şeyle imtihan olmak bu olsa gerek.
benim de burcum terazi yükselenim oğlak. ikisi de öncü burç. ikisi de herşey yolunda gitsin istiyor hatta terazi yüzünden ben bunu bi de kimseyi kırıp dökmeden nezaketle yapmak için çabalıyorum :)
erteleme huyum hiç olmadı. sadece son 3 yılda üstüste bir insanın başına gelebilecek majör olayların %90ını yaşayınca, bir aman halim yok, nasılsa yaparım modu geldi. ama sonradan dedim ki kızım sen bu değilsin.
içinizdeki güçlü kadını hatırlayın ve ilk ertelenebilecek işinizde kendinizle gerekirse savaş verin ama kalkıp o işi anında yapın. bence bu tetikler.
lakin depresyon teşhisi konmuştu yazmışsınız, benim önerim sadece yaşayan ve o yolu deneyip başaran birinin gözünden. mutlaka bir psikoloğa gidin.
Önceliğin kendin değilsin bu durumda, kendine değer vermiyorsun. Başkaları söz konusu olunca hızlıca yaptığın işleri kendin için yapmıyorsun. Kendine değer ver, önce ben demekle başla
Biriken, yapılmayı bekleyen her iş farkında olmadan bizi ruhen yoruyor, geriyor.
Dediğin gibi uzman desteği alınca bir yol gösterir mutlaka.Evet başka biri bu kim olursa olsun benden birşey istediğinde onu ertelemiyorum. Yapıyorum yapmam gerekeni ama kendime gelince iş bekletiyorum.
Gerçekten çok yoruyor. Kafamdan atıp rahat edebilsem hiç takmayacağım ama atamıyorum da. Teşekkür ederim canım
Dediğin gibi uzman desteği alınca bir yol gösterir mutlaka.
Ama şunu bir dene, o an bulaşık mı yıkanacak, aklına düştüğü an yap bunu, dur şunu da yapıyım dur bunu da yapıyım deme. Farzet ki iş yerindesin ve bu işi o an yapman şart. Ertelediğin bütün işler için bir müddet böyle düşünüp hareket et. Belki işe yarar.
Birde internette çok vakit geçiriyorsan buna da sınır koy, o da çok etkiliyor günlük rutini.
Evet bu benBaşlığı görünce hemen atladım. Tıpkı ben. İşle ve çocuklarla ilgili sıkıntı yok. Ama ev işlerini hep ertelerim. Ev dağınıktır mesela. Akşama kadar toplamam. Bi telefon gelir. Misafir vardır. Yarım saatte biter işim. Sonra derim ki şunu sabahtan yapıp rahat rahat otursaydın ya. Bende bir de unutkanlık var aşırı derecede. Yapım bu diye düşünüyorum ben aslında. Zora gelmeyince yormuyorum kendimi. Konuyu takipteyim.
Evet bu benmisafirlere dualar ediyorum arkalarından, sayelerinde temiz evde oturuyorum diye tam bi umutsuz vakayım.. çocukken çok fazla sorumluluk verilmediği için olabilir diye düşünüyorum.. annem de dağınık bi insandı, hâlâ öyle. Hoş, dağınıklığımı en cok elestiren yine annem, kendine bakmaz beni eleştirir.. Anasına bak, kızını al diye boşa dememişler
Ben ergenlik döneminden beri böyleyim neredeyse.
Keske evlenmeye de üşenip erteleseydim
Çözülemeyecek bir problem degil en azından özgününüz yerinde kendinizin farkındasınız en kusa zamanda destek alun mutlaka ve buraya da yazın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?