Erteleme alışkanlığım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynısı bende var ama sadece kendime. Mesela bir misafirlige gittigimde işlere yardım ederim mutfağı toplarım. Anneme gidince temizligi hemen bitiririm. Ama evime gelince her is gözümde dağ gibi büyür. Zar zor yaparım. Misafirim gelecekse pervane olurum. Bir kendime tembelim. Sanırım yaşadığımız şeyler bizi depresif hale getiriyor. Şunu fark ettim eğer evde tek isem bu durum böyle. Yanımda biri varken mecburen yapıyorum. En iyisi terapi almak sanırım.

Ayni ben. Bekarken bu kadar degildim. Rutin bir is hayatim vardi, ama ornegin her sabah kendime ozen gosterip hazirlanip cikmak asla zor gelmezdi. Evlendim simdi,calismiyorum. Ve evlendigim gunden beri herseyi erteleyen bir insan oldum. Ev islerini bi kere inanilmaz erteliyorum. Camasirlar kuruyor onlari bir kenara katlamak icin koyuyorum ve dag gibi oluyor gunlerce. Bazi esyalarim evi ilk yerlestirdigimizde gecici olarak koydugumuz haliyle duruyor. Balkonu yikamayi bile gunlerdir erteliyorum. Dusa girmek bazen cok zor geliyor ama kendimi zorluyorum girmek icin yoksa oyle uyuyamiyorum. Epilasyonumu ayak bakimimi vs surekli erteliyorum, dogru duzgun elbise giyemeden yaz bitti su gunlerde cagirmam gereken bir misafirim var. Bir gun belirleyip davet etmem lazim. Onu bile erteliyorum. Neden? Cunku temizlik yapmam lazim ikramlik yapmam lazim. Nasil gozumde buyuyor. Hic memnun degilim bu durumdan.

Ben de öyleyim başka durumları ertelemiyorum, kendimle sorunum var :)

Çok benzer durumlarımız gerçekten. Bu sabah kalktım ve günlerdir ertelediğim balkon yıkama işini yaptım
Su an çok mutluyum.
Ben de hiç memnun değilim halimden normalde çok tez canlı olarak bilinirim iş yerinde. Herkesten önce ve hızlı işleri yapmakla tanınırım. Bir bilseler evde yere düşen havluyu kaldırmaya üşendiğimi

Aynen. Bana da sorumluluk verilmemiş. 3 kız kardeşin kücüğüyüm. Arada kaynamışım evde hep. Büyük ablam hamarattı çok. Bir de lisede yatılı okul, üniversitede devlet yurdunda kaldım toplam 9 yıl. O da tuz biber oldu. Yurtta oda dağınıksa bile senin dağınıklığın değilse toplamazsın hani. Çok alışmışım

Biri de ben ya nasil oluyor anlamıyorum ama evde teksem bi turlu ev islerini yapamiyorum yarin yaparsin deyip uzaniveriyorum ama biri gelcekse mesela bugün kaynanam gelcekti akşamdan işlerimin hepsi bitti sırf laf etmesin diye yaptım bi çözümü varsa bana da söyleyin

Siz çok yorgunsunuz ve bence mükemmeliyetçi bir yapınız var o yüzden de mesleğinizle ilgili konuları erteleyemiyorsunuz.
Anaç olduğunuz için de bebeğinizle ilgili olanları.. :))
Fakat kendinizi ihmal ediyorsunuz.Çünkü hep başkalarını mutlu etmeye odaklanmışsınız.

Siz akıllı bir kadınsınız halledemeyeceğiniz bir durum değil..Olmuyorsa terapi alın bir de yapabiliyorsanız günde yarım saat 45 dakika tempolu yürüyüş yapın.Hem form tutarsınız hem kendinizle başbaşa kalacağınız için kendiniz için plan yapar , uygulama aşamalarını hızlandirirsiniz..

Kaynananız haftada 1 gelse sizin olay çözülür :)

yaa teşekkür ederim size. evet gerçekten çok yorgunum ama yorgun olmadığım zamanlarda da böyle, çünkü bunu alışkanlık haline getirmişim. 2 gündür zorluyorum kendimi, aklıma geleni aklima geldiği anda yapmak icin. Simdi de beynime hakim olmayı ogrenmem lazim

İşe başladığımda daha iyi olacağım sanırım, 1 ay gibi bir zaman kaldi. Hemen psikologa gideceğim. Tekrar tesekkur ederim yorumumuz için

valla benim de oyle. bugün kaynanam burada her iş bitti şu saate kadar o kızımla oynuyor ben yapıyorum kendimi çok iyi hissediyorum.

Mesela açken gecistirir misiniz, yoksa kendinize sofra hazırlar misiniz söyle detaylı. ?

Ben bunu depresyon olarak görmüyorum, kendine değer vermemek, yılların yorgunluğunu kendinden çıkarmak olarak görüyorum.

Başkasının her ihtiyacını ince detayına kadar düşünüp kendi ihtiyaclarinizi erteliyorsaniz tek adı bu bence ; kendine önem vermemek.

Sabah yürüyüşlerine çıkacaksınız, gelince duş alıp yüz vücut bakımı yapacaksınız, kahve yapıp keyifle iceceksiniz.

Dinlemeniz gerektiğinde ertelemeyeceksiniz.

Yavrunuza baktığınız gibi kendi bedeninize de bakacaksınız.

Aynaya bakıp kendinizi seveceksiniz :)

Şimdiye kadar hic kendime sofra kurmadım desem yalan olmaz herhalde :)
Söyledikleriniz benim için o kadar zor ki. Onları yapabilsem zaten belki tüm sorunlar çözülecek. İnşallah başarabilirim çalışmalara başladım :) Çok teşekkür ederim

Kızlar buraya yazdıktan sonra benimle aynı sorunu yaşayan çok kişi olduğunu farkettim. 2 gündür araştırıyorum, sizinle de paylaşmak istedim.
Japonların erteleme ile ilgili kullandıkları bir yontem varmış, Kaizen tekniği.
Uzman Psikolog Beyhan Budak internette çok güzel videolar paylaşıyor, bu konuyu ve tekniği anlatmış. Bana çok mantıklı ve uygulanabilir geldi. Faydalanmak isterseniz siz de izleyin. Hepinize tekrar teşekkür ederim yorumlarınız için.

Videonun adı : Uzman Psikolog Beyhan Budak/Kaizen tekniği ile tembelliği yen

Umarım bunu paylaşmak yasak değildir

Ben de cok ertelemeci bi insanim bu huyumda. Vazgecmek icin cok sey yaotin ama basima ne geldiyse bu ertelemeci huyumdan geliyo maalesef

Ben de cok ertelemeci bi insanim bu huyumda. Vazgecmek icin cok sey yaotin ama basima ne geldiyse bu ertelemeci huyumdan geliyo maalesef

Bana şu kaizen tekniği çok mantıklı geldi. İnşallah onu da ertelemezsem deneyeceğim.
Son mesajımda paylaştım.
Bir de şunu öğrendim, kilit süre 5 saniyeymiş.
eğer 5 saniye içerisinde aklınıza gelen şeyi yapmazsanız beyniniz sizi durduruyormuş.
bunu aşmak için yapmanız gereken beş saniye içinde harekete geçmekmiş. 2 gündür buna çabalıyorum ve faydalı oluyor. Umarım kalıcı olarak alışkanlık haline getirebilirim.

bende aynıyım.bazen duş alacağım derim saatleri bulur duşa girmem.bazen alışverişe gideceğiz bugün diye plan yaparım o kadar ertelerim ki 1 hafta sonrayı bile bulur.haftalık rutin temizliğim var onu aksatmam birde hayvanlarımın günlük,haftalık bakımlarını asla aksatmam onun dışındaki herşeyde aşırı erteleme huyum var.çevremdekilerde bıkmış durumda ama sanki benim hiçbirşey yapacak enerjim yok.

Ben de bakim ertelemezsen tabii nefret ettik bu adetimden

Belki de yapmamız gereken herşeyin bir rutinini oluşturmak gerekiyor. Kaizen tekniği de bunu anlatıyor sanırım biraz. Yapmak istediğiniz, alışkanlık haline getirmek istediğiniz herşeyi her gün ayni saatte 1 dakika sureyle bile olsa yapın, 2 3 hafta sonra o süre artacak ve siz alışkanlık kazanmış olacaksınız diyor psikolog. Mesela sizin de rutinleriniz varmış. Belki bu rutinleri hayatın her alanına yayarsak erteleme imkanımız olmaz.

Ben bir kahvaltı yapacaktım sabah 9'da,hala kalkıp yapacağım.. Anlatabilmişimdir umarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…