- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
- Konu Sahibi inessa armand
-
Ahahaa sorma, resmen huy oldu üzerime yapıştı. :d çözümünü bulursan alıntıla kuzum :)
kilit süre 5 saniyeymiş.
eğer 5 saniye içerisinde aklınıza gelen şeyi yapmazsanız beyniniz sizi durduruyormuş.
bunu aşmak için yapmanız gereken beş saniye içinde harekete geçmekmiş. 2 gündür buna çabalıyorum ve faydalı oluyor. Umarım kalıcı olarak alışkanlık haline getirebilirim.
Ev temizliği konusunda ben de çok üşengecimEvin bir odasini temizleyecektim bugun yarin obursu gun derkrn bes gunu sonra ustunkoru yaptim. Ertelemeler kralicesiyim. Hersey hep en sona yaparim
Tosia,beş saniye kuralını okudum uygulamaya çalıştım,daha 4 saniye var derken saniye bitti ya la. Zaman geçti diye oturmaya devam etti başka fikirler yok mu?
Canımsın,bekleyecem. Oturmaya devam ederek.Tamam itiraf ediyorum bazı şeylerde benim de oyle oldu
O zaman sana kaizen metodu şart olmuş artık, benim gibi müzmin erteleyicisin.
İyice özünü kavrayayım da işin sana da anlatacağım söz.
Of çok güldürüyorsun beni
Canımsın,bekleyecem. Oturmaya devam ederek.
Bak aklıma ütü geldi tosia kanıma girme bak. Bunu yazarken 5 saniye bittiBen cidden kendimle savaşıyorum sabahtan beri ya. Balkon yıkamak mı aklıma geldi, hemen kalkıp yıkıyorum. Hiç canım istemese bile kendimi kazıyorum adeta oturduğum koltuktan. Öyle öyle ertelememeyi öğrenmeye çalışıyorum. Ve farkettim ki yapmam gereken şeyleri yapıp sonra dinlenince gerçekten dinlenmiş hissediyorum. Kafamın içinde kırk tilki dönmediği için kafam da dinleniyor.
Tabi bu ne kadar böyle sürer bilmiyorum, bugün kızımın babaannesi yanımızdaydı o kızımla oynarken zaman bulabildim. Yalnızken ne yapacağıma dair hala fikrim yok.
Ama Allah için bugün bende kendimi zorladim,temizlik yaptım. Ütü kaldi,sanırım üç ay kadar bekleyecek
Utuyu bitirdim diye yazmam mi buraya,bekle on dakka sonra gör. Bebek kıyafeti dolu amma pincik pincik neyse olsun kalkiyom.Önce bir elinden telefonu bırak bi iş aklına geldiği zaman
Bi de oturup sayma üçün beşin hesabını yapmıyoruz, 5 saniye olmaz 10 saniye olur. Kalk çabuk işini gücünü yap
Utuyu bitirdim diye yazmam mi buraya,bekle on dakka sonra gör. Bebek kıyafeti dolu amma pincik pincik neyse olsun kalkiyom.
Tam benlik bir konu
Eşim olmasa evde uğraştıran yemek bile yapmam o derece. Eşim nöbette olduğu günler açım resmen çünkü kalkıp yemek yapmak zor geliyor.
Çalıştığım zamanlar hızlı , titiz ve çalışkan olarak bilinirdim. Bu durumda beni şaşırtırdı . Keşke kendime de böyle olabilsem . Ama yıllardır böyleyim belki ilerleyen zamanlarda değişebilirim.
ben yorgun olmasam bile boyleyim tosia. evdeyken hep uzaniyorum oturdugum nadirdir
ama sonra gecenin bi yarisi, mutfak dolabi banyo yerdeki taslari ovmuslugum var. hic ortam, ayarim yok. sende depresyon varsa, bende de kisilik bozuklugu var
Al bitti. İki vatsapta yazistim,iki gömlek utuledim tamam.hemen yap, koş koş koş. burada bekliyorum seni
bana zaten kimse gelmiyo. gunduz yokum aksamda habire uzaniyorumoff ben de aynı valla, gecenin bir yarısı olmadık şeyler yapıyorum hele sinirliysem ev bal dök yala :)
Ama işte çok özeniyorum böyle tertipli düzenli hanımlara. Ben de onlar gibi olmak istiyorum
Al bitti. İki vatsapta yazistim,iki gömlek utuledim tamam.
Her odaya beş dakika kuralını uyguluyorumbravooo bu bile bir başlangıç seni tebrik ediyorum.
bana zaten kimse gelmiyo. gunduz yokum aksamda habire uzaniyorumtaslar parliyo yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?