eş-aile-hizmet

sen nıye dert ediyorsun ki birak oğlu cevap versin
banamı düşer evde kız varken baba daha neler desin ,
saçmalamışlar

biz tam burada bunu konuşurken kv nin beni arayıp akşam sende gel demesi?? gelemem her geldiğim de eşimle kavga ediyoruz sizde yaşanılanlardan dolayı dedim

amaçları seni çağırmamış demek ,
sanırım görümcelerin sıkıntılı

aynen öyle ikisi de sıkıntı. hayır bir de yalan söylüyorlar yalan söyledikleri konuyu eşime aklıma gelmiş gibi sordum ben ablana şunu şunu yaptım mı dedim hayır yapmadın o da sana yapmadı dedi o zaman annene söyle olmamış şeyleri olmuş gibi anlatmasın dedim

13 yıllık evlıyım eşim sadece 1 kez beni korudu
ondada korumasaydı zaten 3 sene olmuştu onu boşayalı
onu bildiği için korudu ,
o yuzden ne yaparsan yap kocalar hiç bizim tarafımızda olmazlar

13 yıllık evlıyım eşim sadece 1 kez beni korudu
ondada korumasaydı zaten 3 sene olmuştu onu boşayalı
onu bildiği için korudu ,
o yuzden ne yaparsan yap kocalar hiç bizim tarafımızda olmazlar

aynen öyle. ya adama diyorum ki ablaların hiç mi ölüm bilmezler bu kadar mı kötüler ama siz küssünüz diyor.. iyi de yine küsken ben geçmiş olsuna gittim? bu küslük bir bana gelince mi var?

iki tarafı da çok iyi tanıdığım için kıyas yapabiliyorum. evet sorun benim kabullenemeyişim de yapılan onca haksızlığı kötülüğü hazmedemedim

bak iki kızım var anneleri olarak ikisinide çok iyi tanıyorum

ikisinin de doğası çok farklı

birinin olumsuzlukları diğerinde yok olumlu taraflarıda farklı

ne yapayım kıyaslıyayım mı ikisini

neden ablan gibi değilsin yada kardeşin gibi değilsin mi diyeyim
olmaz

onları oldukları gibi kabul edip seviyorum

bakın anne olarak bile fazla müdaha edip karışamıyorum

ki bunlar yaşlarını almış davranışları kemikleşmiş insanlar

kesinlikle kıyas yapmanız sizinle ilgili ve size zarar verir

kendi adınıza mesafeli bir ilişki sürdürün
ötesi sizi ilgilendirmez

onların evlatları

onun ailesi

binevi siz yabancısınız

Son düzenleme:

katılıyorum ben yabancıyım, bu durumda onların da bana karşı en az benim kadar saygılı olmalarını bekliyorum. kızlarını düşündükleri kadar eşimi de düşünmelerini bekliyorum. kızlarına verdikleri değeri eşime de vermelerini umut ediyorum. kızlarına ses çıkaramayıp eşime yüklenmeleri zoruma gidiyor mesela.. benim annem de eskisi gibi dinç değil ama kadın çok şükür kendisi yapıyor, biz çalışıp yeterince yorulduğumuz için ekstra zahmet ettirmek istemiyor. kv kendini acındırmayı çok sever oram ağrıyor buram ee anne hastaneye git yok gitmem, çünkü söylenmek sızlanmak hoşuna gidiyor..

yani aslında dert ettiğim şey eşimin gidip yardım etmesi değil, böyle saçma bir şey için yardıma çağrılması. evin genç kızı var gayette hizmet edebilir diye düşünüyorum..

Temizlik taşınma gibi şeylerde gel yardım et diye duydumda gel oğlum çay servisi yap iyimişya

Aman sakın gitme, konu da sizsiniz 2. Tekil şahıs, iş yaptırılacak şanslı seçtikleri kişi.
Eşin istiyorsa gitsin yapsın hizmetini.
Uyanıklığa bak, kp der oğlunu arıyor ki hayır kelimesini duymayacağı ve sizi kesin olarak yanında bonus olarak götüreceği için.

kendi babanız aynı durum için sizi çağırsa ne derdiniz?

annem umreden geldi, geleni gideni çok fazla bir kere bile çağırıp kızım gel de hizmet et demedi. çünkü kadın biliyor sabah 7 de çıkıp akşam 7 de eve girebildiğimizi yemek yapmaya halimizin kalmadığını. ve evde ablam - abim varken bizi çağırması kadar saçma bir şey olamaz, o evinde bir kızı var.

bence sizee söylemek istemişler sanki. kızım sana söylüuorm gelinim sen anla misaliii. yoksa maksat eşinizi çağırmak değill aslında :)

ben konuyu açtıktan son kv aradı illa sende gel diye.. o kadar gün yaparlar birine davet edilmedim şimdi hizmet edilecek ya arar çağırır

neyse bildiğiniz gibi yapın ne desek boş

evet burada tam bunu konuşurken aradı kv sende gel diye.. o kadar gün yaparlar beni çağırmazlar bugün çağırası tuttu :) tabi ki gitmem

ne deseniz boş değil, eliniz ayağınız tutuyorken oğlunuzu 10 kişiye çay servisi yapmaya çağırmanız sizce mantıklı mı?
Oğlunu değil seni çağırıyorlar niye oğullarına çay servisi yaptıracaklar diye bu kadar dertlendin ki.
Seninle mesafeli oldukları için sana diyememişler fakat işin aslı senden hizmet bekliyorlar.
Bence elinizede yapışmaz muhabbet olur farklılık olur iyilik olur eli ayağı tutsada yaşlı insanlar..

ne deseniz boş değil, eliniz ayağınız tutuyorken oğlunuzu 10 kişiye çay servisi yapmaya çağırmanız sizce mantıklı mı?
ben mantık aramıyorum
çevrenize bakın şöyle

etrafımız mıntıksızlıklarla dolu

biz açıklama getiriyoruz

sosyal hayatta kabul görmek sorunsuz devam etmek için bazen kendince mantıksızlığı kabul etmek zorunda kalırsın

ki çokta mantıksız değil bir baba oğlunu akşam misafirim gelecek gel sende bulun çay servisinde yardım edersin demesi kimilerince mantıklı olabilir

siz şartlanmışsınız ben sizde bunu gördüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…