- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
Kendileri her istediklerini yaptırırlar oğullarına, biz bir şey istesek oğluma eziyet etti,onu yordu, masrafa soktu....( böyle gider bu örnekler) derler. Biraz adaletli olsalar biz de bu kadar küçücük şeyleri büyütmeyiz, batmaz gözümüzegünaydın sevgili k.k. ve dertli üyeleri
benim bugün ki derdim kp.. bunlar yeni taşındılar ve taşınırlarken eşime elinden geldiğince git yardım et babanla annen zorlanmasın dedim.. ben ablalarından dolayı evlerine gidip gelmiyorum ama kv kp bize geliyor.
dün akşam 10 da kp aradı eşimi "yarın apartmanda ki komşular gelecekmiş gel de bir çay servisi yap" dedi. şimdi hanımlar biz sabah 7 de evden çıkıp akşam 7 de eve giriyoruz, o kadar yorgun oluyoruz ki doğru düzgün yemek hazırlayamıyoruz. hadi onu geçtim, eşim bana evde yardım ettiğinde kv hemen gelinlerceee oğlumu çalıştırma ben ona hiç kıyamam der..
hani düğün olsa gelen giden eksik olmasa vallaha sorun değil ama erkekli kadınlı gelen misafirlere niye benim eşim yarım saat yol gidip hizmet ediyor? benim evime kalabalık misafir gelince ben yardıma kimseyi çağırmıyorum eşim de lafta yardım edeyim der ama 1-2 bardak dışında yardımını görmedim.
bu arada evde bir genç kız var 33 yaşında. kv kp annemle yaşıt benim annem umreden geldi geleni gideni çoktu hiç birinde gel yardım et demedi.
benim çok tuhafıma gitti bu istek.. sizce ben mi abartıyorum?
cidden merak ettim kimler kimler geliyormuş kaç kişi
yani akşam oturması bu, cenaze mevlüt düğün değil ki
evlerin kapasitesi belli
8 kişi alır bir salon takımı
oturma odamız var oraya da alalım misafir deseniz de orası da alsın 6 kişi
bu kadar kişiye de evin kızı ve annesi pekala akşam ikramını yapar sanki aşevi açıyorlar
yani konu eşinin gidip gitmemesi değil
çağırırken X ler geliyor sen de oturmaya gel deselerdi olabilir derdim ama ayrı evi barkı olan adamı basit oturmaya yardıma çağıranda art niyet ararım
eşim istediği zaman gider bana sormaz ama böyle bir durumda çağırsalar evdeki kızları ne yapıyormuş derim
Hızmetı senden beklememısler. Bırak yardım etsın. Sonucta onun anası babası. Senınkıler yardım ıstese kosmaz mısın kosarsın. O da kossun. Sana gel yap dıyen yokmus bosver
Yanlış yapmışsın !! Eşinin ailesinin amacı seni laf çarparak hizmete cagirmakdi...bunu aslinda sen de biliyordun...esin gitmek istiyorsa gidecekti sen de sıcacık evinde keyif yapıp kendine çay demleyecektin.Simdi problemin eşinle değilken birbirinizi yemeye basladinizMesaj attım eşime evin kızı dururken sen neden gidiyorsun falan diye aman allahımmm! şuan neredeyse boşanma aşamasındayız! ben seni zeki sanıyordum sen nasıl böyle düşünürsün derdin ne senin şimdi annemleri arayıp gelmeyeceğimi söyleyecem senin bu dediklerini de iletecem gelinlerce bunları söylediği için gelmiyorum diyecem dedi
bıktım 3 yıldır hep ama hep ailesi yüzünden kavga ediyoruz
Mesaj attım eşime evin kızı dururken sen neden gidiyorsun falan diye aman allahımmm! şuan neredeyse boşanma aşamasındayız! ben seni zeki sanıyordum sen nasıl böyle düşünürsün derdin ne senin şimdi annemleri arayıp gelmeyeceğimi söyleyecem senin bu dediklerini de iletecem gelinlerce bunları söylediği için gelmiyorum diyecem dedi
bıktım 3 yıldır hep ama hep ailesi yüzünden kavga ediyoruz
Yanlış yapmışsın !! Eşinin ailesinin amacı seni laf çarparak hizmete cagirmakdi...bunu aslinda sen de biliyordun...esin gitmek istiyorsa gidecekti sen de sıcacık evinde keyif yapıp kendine çay demleyecektin.Simdi problemin eşinle değilken birbirinizi yemeye basladiniz
koşsun bakın koşmasın demem ama mantıklı şeyler de koşsun. apartmandakiler tanışmaya geliyor eşim tanımıyor bile. bir daha yüzlerini bile görmez
ama şimdi haklı iken haksız duruma düşmüşsün
bunu ilk telefon geldiğinde yumuşak yumuşak söyleyecektin
böyle mesaj atınca o dellenmiş sen haklı olduğun için de yükselip bastırmaya kalkmış
anlaşıldı şimdi
aslında kp kv nin derdi hizmet vs değil
kv de hizmet eder kız da
oğlumuz ve gelinimiz de var onlar bize çok düşkün hep gelir gider ara sorarlar hemen her işimize koşarlar havası atacaklar
o nedenle kv de seni aramış çağırmış
ben bu durumda gidesim varsa da gitmem eşimi de işlerdim ama siz zaten tartışma aşamasına ulaşmışsınız
damdan nasıl baş edecem ben bunlarla? onlar gibi oyunlu olamıyorum
bende dedim aynısını. hayır bir de bunların günü var akrabalarla asla çağırılmadım bugüne kadar eşime de dedim annen günlere çağırmaz da buna niye çağırıyor diye. e sen bu kadar mı kötüsün onların amacını bilmiyorsun gibi cümleler sıralıyor..
sen net olacaksın
onların tarzını öğrenip tahmin yürüteceksin
eşine söyleyip bak böyle olacak diyeceksin
o sana amma fesatsın vs vs diyecek ama sen bekle gör diyeceksin
eşin de yavaş yavaş görecek
kalıbımı basarım akşam giderseniz bu konuşmalar geçecek o evde
konu sen eşin vs değil kv kp nin yeni komşulara ego tatmini
çağırırız gelirler modu
işte gitsin görsün
ama kv eşini yalnız istemiyor zira gelin nerede diye soracaklar
ona bir cevap vermek lazım o da işine gelmez
aslında eşinin tek gitmesi hoşlarına gitmeyecek ama oğlumuz bizi hiç yalnız bırakmaz gelin de rahatsız gelemedi bol bol selam söyledi bir daha gündüz oturmasına gelirlerse ben de gelirim anne dedi diye anlatacak
kabul fesadım ama çoğu yaşanmış olaylardan alıntıdır burada yazdıklarım
Eşinizin hizmet etmesine birşey demiyorum keşke görümceniz hizmetlense belki bir koca bulur
Yarim saatlik yol, komsuya cay ikram edilmesi icin bu yolu tepmesi gereken evlatBu ebeveynler bazen isin b*kunu cikariyor. Gelemem deseymis. Evde bekar bir evlat daha varmis. Bizim programimiz var, gelemeyiz... bu kadar basit. Ayrica kizim sana soyluyorum gelinim sen anla mevzusu da var. Iplemeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?