eş-aile-hizmet

demek ki kızı da çok yormak istememişler. devamlı gel misafirlere hizmet et demiyolarsa arada gidilebilir.

33 yaşında ki bekar kızı napacakmış evde kenar süsü olarak mı oturacakmış.

vallaha anlamadım ki. o kadar öfkeliyim ki bu insanlara karşı, sinir hastası oldum desem yalan söylemiş olmam. akşam sinirimden öfkemden uyuyamadım. yahu bu adam bana iki evi süpürdü de kv aman gelinlerceee ben oğluma kıyamam iş yaptırma dedi ya gerçekten çok kalabalık olsalar düğün olsa zaten gitsin ama allah aşkına ev oturmasına gelen 7-8 aileye çay servisi için neden çağırırsınız? ben mi iyice kötü bir insan oldum bilmiyorum ki

Size dememiş ki gel yardım et diye.
Eşin rahatsızsa, yorgunsa veya etmek istemiyorsa gitmesin bu kadar basit.

demek ki kızı da çok yormak istememişler. devamlı gel misafirlere hizmet et demiyolarsa arada gidilebilir.

kızları şuan çalıştığı şirket battığı için evde, kızlarını yormak istemiyorlar ama bütün gün çalışan oğullarını yormak gayet doğal? bilmiyorum ya dediğim gibi taşınma olur hastalık olur düğün olur evet çağrılır yardım istenir ama ev oturmasına yardım istemek yeni adet mi? benim de evime kalabalık misafir geliyor kimseden yardım istemiyorum..

bir de zaten gitme etme diyemem eşime, sadece çay servisi için çağırmaları beni çok rahatsız etti..

Yo kötü insan siz değilsiniz.
Evde 33 yaşında bekar kızları varken gelinini ve oğlunu iş yapsın diye kim çağıyorsa kötü onlar.

bana çektirdikleri onca olay olmasaydı zaten ayrıca beni aramalarına hiç gerek kalmazdı ama evlerine gittiğimde hoş geldin demeyen yemekte herkese yemek verip bana vermeyen, hastaneye ziyarete gittiğimde yüzüme bakmayan insanlardan bahsediyorum.. bunları yapanlar 2 görümcem.. ben kaç defa yaşattıklarının üstünü örtebilirim? kaçını görmezden gelebilirim? iyilik yapacaksınız ki iyilik bulasınız.. benim 5 gün önce babannem vefat etti bana baş sağlığı dilemeyen görümcemin bulunduğu eve gidip neden hizmet edecem?

Allah rahmet eylesin başınız sağolsun..
Siz o eve görümce içinmi gidiyorsunuz yoksa Allah rızası için yardımamı? Takılmayın yorumumu dinide bulmayın ama inançlı biriyseniz Peygamber efendimize s.a.v neler yapılmışta Allahın rızasından vazgeçmemiş..

sağolun allah razı olsun..
inanın ki 10 olay yaşadıysam bunun 8 in de boşver gelinlerce git eşinin hatrı annesi babası için gidiyorsun dedim sonra bir baktım anne baba kızlarına toz kondurmuyor.. benim çocuğum olmuyor çikolata kisti var doktorlar stres yapma hayatından çıkar üzülme diyor ama bu kimsenin umurunda değil. ben 27 yaşındayım görümcelerim 33-35 hepsinde alttan aldım ama sabrım tükendi..

İmtihan bitmiyor ki sabrınızı 27 yaşında tüketmeyin.. Siz üstünüze düşeni yapında mükafatı dünyadan çok daha güzel olan cennete kalsın inşaAllah

ben bu konuyu açtıktan sonra kv aradı ve çağırdı..

Yorumları, yazdıklarını okudum.
Anladım ki görümcelerle aranızda hiç bitmeyecek, düzelmeyecek bi husumet var.
E sen demişsin zaten gelemem ben diye tamam daha ne diye uyumayacak kadar kafana takıyorsun.
Sen de gitme ne geçmiş olsuna ne başka birşeye yok say, insan yerine koyma görümcelerini. Büyütme gözünde varlıklarını.
Demişsin ya istiyorum ki benim kocama da değer versinler, bu senin istemenle olmaz, avaz avaz bağırsan da olmaz. İnsanlar kendi değerini kendi belirler biraz da. Kocan duruşunu değiştirsin belki o zaman değişir. Umarım anlatabilmişsimdir.

Bu arada her “ de, da “ ayrı yazılmaz. Cümleden çıkarıldığında anlam bütünlüğünü bozmuyorsa ayrı, bozuyorsa birleşik yazılır.

Erkek kadın ayrı mı oturuyorlar kalabalık misafirlerde? Bizde öyle oluyordu. Abimle babam erkeklere, annemle ben kadınlara bakıyorduk. Hangi birine yetişeceğiz yoksa. Ama evli adamıda direk hizmet için çağırmak tuhaf. Eşinizde tanıyordur mutlaka. Hem ziyaret hem ticaret hesabı söylemiştir. Sizlik bir durum yoksa sorun edecek bir şeyde yok.

siz beni güldürdünüz Allahta sizi güldürsün :))

diyorum ya beni sinir hastası ettiler, enerjimi neşemi tükettiler bu yüzden bir olay olduğu zaman artık çok kafaya takıyorum. zaten olay da yine ben hatalı oldum eşimle benim aram bozuldu şuan.. mantıklı mı yahu mantıklı mı? ben mi abartıyorum?

bundan sonra zaten hiç bir şeylerine gitmem o defteri kapattık. benden uzak dursunlar başka hiç bir şey istemiyorum

sanırım ayrı otururlar, biz gittiğimizde eğer sığabiliyorsak aynı oda da oturuyoruz. ya eşim bana evde yardım ediyor bazen görüyorlar artık ondan mı çağırdılar bilmiyorum.. bekarken hiç mi kalabalık misafirleri gelmemiş kv bana hep oğlum hep oturdu der

Hiç abartmıyorsunuz, ama kayınpederiniz baya abartmış! Ne münasebet yahu ! Göndermezdim ben kocamı, iyice saçmalamışlar artık, ağırlayamayacaklarsa misafir çağırmasınlar o zaman

Amin :))Gül boşver takma kafana değmez :))

ben bu konuyu açtıktan sonra kv aradı ve çağırdı..

cidden merak ettim kimler kimler geliyormuş kaç kişi

yani akşam oturması bu, cenaze mevlüt düğün değil ki

evlerin kapasitesi belli

8 kişi alır bir salon takımı

oturma odamız var oraya da alalım misafir deseniz de orası da alsın 6 kişi

bu kadar kişiye de evin kızı ve annesi pekala akşam ikramını yapar sanki aşevi açıyorlar

yani konu eşinin gidip gitmemesi değil

çağırırken X ler geliyor sen de oturmaya gel deselerdi olabilir derdim ama ayrı evi barkı olan adamı basit oturmaya yardıma çağıranda art niyet ararım

eşim istediği zaman gider bana sormaz ama böyle bir durumda çağırsalar evdeki kızları ne yapıyormuş derim

Normalde iş yaptırmıyordur da işte böyle kalabalıklarda mecbur yapıyordur. Önceden de yapıyor olmasa bi tek bu misafir için çağırmazlardı. Bana çok tuhaf gelmedi aslında. “Gel oğlum hem görüşürsün hem yardım edersin, annen yetişemez” tarzındaysa normal. Hizmet sizden beklenmesinde :)

Hızmetı senden beklememısler. Bırak yardım etsın. Sonucta onun anası babası. Senınkıler yardım ıstese kosmaz mısın kosarsın. O da kossun. Sana gel yap dıyen yokmus bosver

Hiç abartmıyorsunuz, ama kayınpederiniz baya abartmış! Ne münasebet yahu ! Göndermezdim ben kocamı, iyice saçmalamışlar artık, ağırlayamayacaklarsa misafir çağırmasınlar o zaman

Mesaj attım eşime evin kızı dururken sen neden gidiyorsun falan diye aman allahımmm! şuan neredeyse boşanma aşamasındayız! ben seni zeki sanıyordum sen nasıl böyle düşünürsün derdin ne senin şimdi annemleri arayıp gelmeyeceğimi söyleyecem senin bu dediklerini de iletecem gelinlerce bunları söylediği için gelmiyorum diyecem dedi
bıktım 3 yıldır hep ama hep ailesi yüzünden kavga ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…