- Konu Sahibi Gelinlerce
-
Gelemeyiz demek şurada dursun benimle kavga etti.. umurlarında mı çocukları bütün gün çalışmış çalışmamış? eşiyle arası bozulur mu? kime ne ki? yeter ki onların istediği olsun.
Bir insanın o gün çalışmış olması, sabah 7’de çıkıp akşam 7’de gelmesi ailesine çay servisi yapmasına engel değil ki. Çok büyütüyorsunuz. Kıskançlık seziyorum.
Sonuçta ben de eve 7’de giriyorum ama bir arkadaşım bana gel deyince koşa koşa gidiyorum. Sinemaya gidelim dediklerinde “aaaa ben bugün işe gittim” demiyorum, hatta gece 12 seansına girip saat 2 gibi çıkıyorum. Ertesi gün yine işe gidiyorum.
Abartacak şeyler değil. Egonuza biraz ket vurun.
ogluna kiyamayan anne diye konu basligi olsaymis daha iyi amannn boswerrgünaydın sevgili k.k. ve dertli üyeleri
benim bugün ki derdim kp.. bunlar yeni taşındılar ve taşınırlarken eşime elinden geldiğince git yardım et babanla annen zorlanmasın dedim.. ben ablalarından dolayı evlerine gidip gelmiyorum ama kv kp bize geliyor.
dün akşam 10 da kp aradı eşimi "yarın apartmanda ki komşular gelecekmiş gel de bir çay servisi yap" dedi. şimdi hanımlar biz sabah 7 de evden çıkıp akşam 7 de eve giriyoruz, o kadar yorgun oluyoruz ki doğru düzgün yemek hazırlayamıyoruz. hadi onu geçtim, eşim bana evde yardım ettiğinde kv hemen gelinlerceee oğlumu çalıştırma ben ona hiç kıyamam der..
hani düğün olsa gelen giden eksik olmasa vallaha sorun değil ama erkekli kadınlı gelen misafirlere niye benim eşim yarım saat yol gidip hizmet ediyor? benim evime kalabalık misafir gelince ben yardıma kimseyi çağırmıyorum eşim de lafta yardım edeyim der ama 1-2 bardak dışında yardımını görmedim.
bu arada evde bir genç kız var 33 yaşında. kv kp annemle yaşıt benim annem umreden geldi geleni gideni çoktu hiç birinde gel yardım et demedi.
benim çok tuhafıma gitti bu istek.. sizce ben mi abartıyorum?
Siz hizmet ederken mi koca buldunuz ?
Eğer erkek kadın ayriliyorsa , bir kadın neden erkeklere çay tepsisi tutsun ? Köle mi kadınlar ?
Erkeklerde o sırada gidip gelip çay dolduruyorsa eyvallahta oturdukları yerden çay bekleyen erkeklere neden kadınlar hizmet ediyor ?
Burada çok yerinde erkeğin hizmet etmesi .
Gelenler kadınlı erkekli bina sakinleri değil mi ? Adam çocuklarına hizmet ettirsin ne var ? Kadınlara kızı erkeklere oğlu hizmetlenir ? Ayrıca biri görür kısmeti çıkar olamaz mı?
Sizinki bence birikim.Eşinizin ailesine kırılmışsınız.Şimdi en ufak şey gözünüze batar olmuş.7 8 aile yaşlı insanlar için azımsanacak bir sayı değil.Kızları kadınlara hizmet ederken oğulları erkeklere hizmet eder diye düşünmüşler.Gayet makul.Belki sizi de hizmet bekledikleri için değil nezaketen çağırdılar.vallaha anlamadım ki. o kadar öfkeliyim ki bu insanlara karşı, sinir hastası oldum desem yalan söylemiş olmam. akşam sinirimden öfkemden uyuyamadım. yahu bu adam bana iki evi süpürdü de kv aman gelinlerceee ben oğluma kıyamam iş yaptırma dediya gerçekten çok kalabalık olsalar düğün olsa zaten gitsin ama allah aşkına ev oturmasına gelen 7-8 aileye çay servisi için neden çağırırsınız? ben mi iyice kötü bir insan oldum bilmiyorum ki
valla çay servisine bekleniyorsunuz benden söylemesi..
sizi arayamıyorlar işte o yüzden eşinize diyip sizin anlamanızı istiyorlar. gelirsiniz diye bekliyorlar. bi de ele güne gelinim diye sizi gösterecektir belki yeni apartmanındaGitmeyeceğimi biliyorlar, onca yaptıklarından sonra büyük yüzsüzlük..
Böyle durumlarda yaşlı bir insanın evine misafirliğe gidince gelen misafirler bile yardım ediyor zaten. Ekstra insana ne gerek var? Ama madem o kadar yardıma falan yollamışsın buna da ses etme. O kadar gönderirsin bir kere göndermesen sen kötü olursun şimdi. Eşin de yorulsun da anlasın ailesinin ona verdiği değeri. Yedide işten çıkan birini yarım saatlik yola çay için yardıma çağırıyorlarsa bu ailesinin düşüncesizliğidir.
Sizinki bence birikim.Eşinizin ailesine kırılmışsınız.Şimdi en ufak şey gözünüze batar olmuş.7 8 aile yaşlı insanlar için azımsanacak bir sayı değil.Kızları kadınlara hizmet ederken oğulları erkeklere hizmet eder diye düşünmüşler.Gayet makul.Belki sizi de hizmet bekledikleri için değil nezaketen çağırdılar.
Siz kendi ailenizle kıyaslamışsınız ama herzaman için anne kız ,kayınvalide gelin ilişkisi farklıdır.Anneniz size kıyamadığı için sizden yardım talep etmemiştir.Demekki kayınvalideniz de kızını düşünmüş bütün yükü ona yüklememiş diğer evladından da yardım talep etmiş.
Anneler sabah 7 akşam 7 çalışsa dahi çocuğu küçükken hertürlü fedakarlığı yapiyor.Yeri geldiğinde uykusuz kalıyor.Bence çocuğunda bir çay servisi yapması çok zor ve meşakkatli olmasa gerek.
şöyle söyleyim aynı durumda olsam ben giderdim yardıma. sevdiğiim saydığımdan değil insanlığımdan. tavrımı da koyardım tabi o da ayrı. bende kv ile iyi değilim ama arada uğrarım yarım elma gönül alma. yaşlılar farklı. kırıyolar döküyolar ama hep kendilerini haklı görüyolar. kendi ailemde aynı. o yüzden bence eşinizin hatrına gidin yardım edin ama samimi de olmanıza gerek yok.
Eşinizi ailesi çay servisine çağırdı diye problem yapmak da biraz saçma değil mi? Sizi çağırsalar hadi neyse de eşiniz problem etmiyorsa sizlik bir durum yok.
beni de koymuyorlar. emin olun koymuyorlar. ama napalım alıştık artık bizde onları onlar gibi karşılıyoruz.ben artık o aşamaları geçtim :) yani 10 olay yaşadıysam 8 in de aman gelinlerce tamam bunu da boşver git dedim ama baktım ki insan yerine koymuyorlar bıraktım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?