eş-aile-hizmet

Muhtemelen çağırmak beraber vakit gecirmek icin cagirdilar cay servisi diye de kilif uydurdular diye dusunuyorum

siz laf etmeyin
zaten bence onlar sizi çağırmış gel hizmet et diye
laf etmeyin onlar oğullarıyla halletsinler
sizde he he deyin geçin

Gelemeyiz demek şurada dursun benimle kavga etti.. umurlarında mı çocukları bütün gün çalışmış çalışmamış? eşiyle arası bozulur mu? kime ne ki? yeter ki onların istediği olsun.

Bir insanın o gün çalışmış olması, sabah 7’de çıkıp akşam 7’de gelmesi ailesine çay servisi yapmasına engel değil ki. Çok büyütüyorsunuz. Kıskançlık seziyorum.

Sonuçta ben de eve 7’de giriyorum ama bir arkadaşım bana gel deyince koşa koşa gidiyorum. Sinemaya gidelim dediklerinde “aaaa ben bugün işe gittim” demiyorum, hatta gece 12 seansına girip saat 2 gibi çıkıyorum. Ertesi gün yine işe gidiyorum.

Abartacak şeyler değil. Egonuza biraz ket vurun.

Hangi egodan bahsediyoruz? ne egosu? asıl onların nasıl bir egosu var ki çay servisi için eşimi çağırıyorlar..
neyi kıskanabilirim bu durumda? çay dağıtmasını mı?
arkadaşlarımızla bizde çıkıyoruz ama kimse ya bugün bize misafir gelecek gel de bir servis yap demiyor.. bugün bize misafir gelecek siz de gelin demekle arasında dağlar kadar fark var diye düşünüyorum.

ogluna kiyamayan anne diye konu basligi olsaymis daha iyi amannn boswerr

Gelenler kadınlı erkekli bina sakinleri değil mi ? Adam çocuklarına hizmet ettirsin ne var ? Kadınlara kızı erkeklere oğlu hizmetlenir ? Ayrıca biri görür kısmeti çıkar olamaz mı?

Gelenler kadınlı erkekli bina sakinleri değil mi ? Adam çocuklarına hizmet ettirsin ne var ? Kadınlara kızı erkeklere oğlu hizmetlenir ? Ayrıca biri görür kısmeti çıkar olamaz mı?

yalnız hanımefendi çok şükür elleri ayakları tutuyor evde bir tane çocukları da var niye evi ayrı yolu ayrı adamı çağırıyorlar? bana damadını öve öve bitiremiyordu buyursun çağırsın damadını o zaman.. çay dağıtmak için insan mı çağrılır yahu insaf

Böyle durumlarda yaşlı bir insanın evine misafirliğe gidince gelen misafirler bile yardım ediyor zaten. Ekstra insana ne gerek var? Ama madem o kadar yardıma falan yollamışsın buna da ses etme. O kadar gönderirsin bir kere göndermesen sen kötü olursun şimdi. Eşin de yorulsun da anlasın ailesinin ona verdiği değeri. Yedide işten çıkan birini yarım saatlik yola çay için yardıma çağırıyorlarsa bu ailesinin düşüncesizliğidir.

Sizinki bence birikim.Eşinizin ailesine kırılmışsınız.Şimdi en ufak şey gözünüze batar olmuş.7 8 aile yaşlı insanlar için azımsanacak bir sayı değil.Kızları kadınlara hizmet ederken oğulları erkeklere hizmet eder diye düşünmüşler.Gayet makul.Belki sizi de hizmet bekledikleri için değil nezaketen çağırdılar.
Siz kendi ailenizle kıyaslamışsınız ama herzaman için anne kız ,kayınvalide gelin ilişkisi farklıdır.Anneniz size kıyamadığı için sizden yardım talep etmemiştir.Demekki kayınvalideniz de kızını düşünmüş bütün yükü ona yüklememiş diğer evladından da yardım talep etmiş.

Anneler sabah 7 akşam 7 çalışsa dahi çocuğu küçükken hertürlü fedakarlığı yapiyor.Yeri geldiğinde uykusuz kalıyor.Bence çocuğunda bir çay servisi yapması çok zor ve meşakkatli olmasa gerek.

Evde hizmet edecek bir kızları varmış zaten, göndermeyin eşinizi. Erkekleri her yönden kullanmayı seviyor aileleri.

Eşinizi ailesi çay servisine çağırdı diye problem yapmak da biraz saçma değil mi? Sizi çağırsalar hadi neyse de eşiniz problem etmiyorsa sizlik bir durum yok.

bakın burda yorum yapanların %80 ine anlattım bu durumu ama eşime anlatamadım. adam bana diyor ki sen neyin kavgasını çıkartmaya çalışıyorsun.. annen şuan ablana kıyamıyor diyorum, annen sen ameliyatlıyken o kadar yalvarmama rağmen çekti gitti torunlarım diye diye diyorum anlamıyor.

şuan küsüz ben ona nasıl davranıyorsam öyle davranacakmış burada tek yaptığım onu düşünmekti.. gitmeyecekmiş annesine..

şöyle söyleyim aynı durumda olsam ben giderdim yardıma. sevdiğiim saydığımdan değil insanlığımdan. tavrımı da koyardım tabi o da ayrı. bende kv ile iyi değilim ama arada uğrarım yarım elma gönül alma. yaşlılar farklı. kırıyolar döküyolar ama hep kendilerini haklı görüyolar. kendi ailemde aynı. o yüzden bence eşinizin hatrına gidin yardım edin ama samimi de olmanıza gerek yok.

dediklerinizde çok haklısınız sonuna kadar size katılıyorum ama karşımızda öyle bize kıyamayan annelerden yok..
sabah aradı gel diye x anne geldiğimde kötü şeyler yaşanıyor ben kimsenin huzurunu kaçırmak istemiyorum dedim ısrarlara devam etti. geldiğimde yaşanılanlardan dolayı eşimle kavga ediyorum aramız bozuluyor dedim bir daha öyle şeyler yaşanmaz demiyor da ne yaşadın sanki yaşadıklarında ne var saç saça kavga mı ettiniz diyor yani benim eşimle onlar yüzünden sorun yaşamam, evimin huzurunun kaçması veya kızlarının yaptığı saygısızlıklar önemli değil onun için..
eşim hep der yaptıkları onca şeye rağmen adım attın biliyorum görüyorum diye.. ben iyilik yapıp kötülük bulunca iyice sinirleniyorum..

mesela anneanneleri vefat etti hepsiyle küstüm kimseyi tanımıyordum kalktım gittim, görümcem ameliyat oldu küs olduğumuz halde kalktım gittim sonra evlerine gittim. 3 yıldır kaç defa annem ameliyat oldu 5 gün önce babannem vefat etti bu olanlarda ne bir geçmiş olsun dedi görümceler ne baş sağlığı diledi..
böyle anlatırken basit duruyordur ama bunları yaşamak çok zor

ben artık o aşamaları geçtim :) yani 10 olay yaşadıysam 8 in de aman gelinlerce tamam bunu da boşver git dedim ama baktım ki insan yerine koymuyorlar bıraktım artık

Eşinizi ailesi çay servisine çağırdı diye problem yapmak da biraz saçma değil mi? Sizi çağırsalar hadi neyse de eşiniz problem etmiyorsa sizlik bir durum yok.

bilmiyorum ya bana da saçma gelen evi yolu ayrı insanı çay servisi için çağırmak.. hani deseler ki oğlum gel sende tanış zaten gidince servis yapacak mecbur.. bir de eşimi gece arıyorlar ona asla gelinlerce gelsin demiyorlar sabahta beni arıyorlar sende gel diye.. ne düşündüler bilemem

ben artık o aşamaları geçtim :) yani 10 olay yaşadıysam 8 in de aman gelinlerce tamam bunu da boşver git dedim ama baktım ki insan yerine koymuyorlar bıraktım artık
beni de koymuyorlar. emin olun koymuyorlar. ama napalım alıştık artık bizde onları onlar gibi karşılıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…