Eş denilen musvettenin nispeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de öyle düşünüyorum yarın sabah işe gidince annem ve amcam gelip beni alcak ve dönüş olmiycak
Zaten sizden nefret eden bir adama dönmeyin.
İnşallah daha mutlu olursunuz ailenizin yanında.

İnsanın eşiyle düzgün bir şekilde tartışması, kavga etmesi bile büyük bir nimetmiş. Sen "anana gidip bakmam" diyorsun, o "senden önce kimlerle kimlerle yattım" diye cevap veriyor. Ne alaka, ne iş anlamadım.

Kimse kimseyi bu tip konularda zorlayamaz. Çok istiyorsa konu sahibinin kocası kendisi baksın annesine. Ayak parmağı kırık bir insana 10 kişinin bakmasına gerek yok.

Rahmetli babaannem ben ve babam bakıyorduk normalde. Ağır hastaydı. 10 tane de çocuğu vardı ama. Bir güne bir gün babam veya ben veya babaannem diğerleri de baksın demedik. Onlar da bakmak istedi ama biz gerek görmedik. En son hastaneye yattı, gücümüz yetmedi o zaman babam müsait olan amcam ve halamı çağırdı. Bir kaç hafta sonra da rahmetli oldu babaannem. Keşke yaşlılara bakma işi bu kadar abartılmasa.

Yoo hiç te düzeniniz bozulmaz..Miss gibi temelli ailenizde kalın..Boşanma davanizi açın oğlunuzla gül gibi geçinisiniz ..

Kocaymış, ailesiymiş, gitmek - gelmekte neymiş toptan kurtulmuş olursunuz.

Belki diğer gelinler de demiş olabilir biraz da öteki uzakta ki gelip baksın diye olamaz mı. Zaten bu işler zorla olmaz canım saygı hoşgörü olmayınca da maalesef yürümüyor evlilikler bugün bana yarın sana kim bakarsa sevabını alır o ayrı zorundalık olarak görülüyosa zaten konu sahibi de böyle algılamış o da beklemesin kv si bir şey olduğunda her şeyyyyyy karşılıklı canım iyi günde iyi kötü günde banane ohh ne güzelmiş yaaa evlilik fedakarlık hoşgörü saygı ister biz demedik ki git kv bak git birkaç gün bak gel dedik ne var yaniii belli ki kızı yokmuş kadıncagızın neyse Allah herkesin gönlüne göre versin amin

Yoo hiç te düzeniniz bozulmaz..Miss gibi temelli ailenizde kalın..Boşanma davanizi açın oğlunuzla gül gibi geçinisiniz ..

Kocaymış, ailesiymiş, gitmek - gelmekte neymiş toptan kurtulmuş olursunuz.
Kesinlikle ben fazla takmıyordum ailesini ama böyle yapınca artık hepsi karardı gozumde

Annesinin oğullarının yanında abartmasi gerçekçi gelmiyor ondan benim içimden de bisi yapmak gelmiyor açıkçası Bi insanın ayağı ağrıyorsa halı yıkamaz ben hamileyken bana yaptıklarını hazmedemiyorum

Anana bakmam demedim uzun süre gelip kalmam dedim rahat değilim ki bu gayet yeterli bu sebep onun bana öyle demesi ise benimle bisi yapmıyor etmiyo çünkü daha öncesinde almış tüm hevesini bunu gosterdi

Onlar gelinleri hizmetçi olarak görüyorlar kızları el üstünde tutuluyor oğulları bize bisi yapmaz etmez ama hep bisi beklerler sen yaşamadığını i8cn anlayamazsın tabi böyle konuşmak kolay

Herkes kavga edebilir yani esler arasinda olabilir tartismalar sorunlar.Ama kavga sirasinda onunla yattim bununla sevistim gibi seyler hic hos degil. Esiniz nispet yapmamis sizi sevip saysaydi boyle seyler soylemezdi ne denli buyuk kavga edersenz edin gecmisi cikarip soylemekte neymis.Kayinvalidenize bakacak kimse de varmis bu olayi bukadar buyutmek neden?Sizde size yalan soylemesine degil size bunlari bole bi olay uzerine soylemesine takilmalisiniz zira gecmiste herkesin yasamisliklari vardir soylenmeyebilir.

Annesini bir süreliğine size getirmesini, evinizde daha rahat ilgilenebileceğinizi teklif etseydiniz, bu konu bu kadar uzamazdı.Karşılıklı iyi niyeti göstermek bu kadar zor olmamalı.Gereksiz yere huzurunuzu karşılıklı bozacak hallere girmişsiniz. Eşinizin önceki ilişkilerini anlatmasıda, sırf size gıcıklık yapmak istemesinden kaynaklanıyor.O kadar memnun olduğu unutamadığı birileri olsa sizinle ne diye evlensin. Söyledikleri çok itici ve çirkince.Niyeti sizin canınızı sıkmak, sinir etmek. Oturup sakince konuşabilmeyi denemelisiniz. Hemen boşanmaya düşünmek gerekmez.

Ben de diyorum ki evladın kızı erkeği mi olur? Bakmak gerekiyorsa erkek çocuk da bakabilir annesine. Illa gelin mi bakacak? Kayinvalideler acayip meraklı hasta olup da gelinin bakmasını istemek.
Benim kızdığım nokta, erkekler eşlerini anne babasına baktırarak evlatlık görevlerini eşlerinin üstüne yıkıyorlar. Yanlış olan bu.
Konu sahibi canı gönülden baksa tamam ama istemiyormuş. O zaman hem kayinvalideye hem geline zulüm olmuyor mu?
Kendimden örnek verdim. Babam baktı annesine yeri geldi banyosunu da yaptırdı, üstünü giydirdi, sırtında hastaneye de götürdü. Eşine baskı yapmadı anneme bakmak zorundasın diye. Babaannemin kızları da vardı. Ama gönül işi. Seve seve yaptı. Zaten bir evlat annesine değer veriyorsa o sevabı karısına bırakmaz kendi yapar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…