Eş ile maddi konular

İyide adam konu sahibinin maaşını araba için biriktiriyor ve alacağı arabayı kendi üzerine yapmak istiyor bence boşanmak için geçerli bir sebep. Maddiyat in olduğu yerde aşk ve sevgi biter.
Evli değilsiniz sanırım.. nolmuş araba eşinin üstüneyse ne fark eder? Her şey ortak zaten evlilik birliğinde.. Benim eşim her şeyi benim üstüme yaptı da ne oldu? Bu yüzden boşanılmaz. Saygı aşılmadığı sürece çözülür..

Kusura bakmayın bu durum kadın için geçerli değil. Konu sahibi çalışıyor maaş kartı eşinde çocuk gibi harçlık alıyor. Birikimler sonucu alınan mal eş kişisinin adına olacak ayrıca herif bu evin reisi benim diyecek ve bu durum normal karşılanacak. Kusura bakmayın evlilikte sadece mal varlığı ve giderler ortak olabilir onun haricinde herkesin parası kendine olmalı.

niye paranızı yolluyorsunuz?çocuk musunuz harçlık alıp yolluyosunuz. Paranıza sahip çıkamayacak mısınız? Harcamaları doğru düzgün bölüştürün , artanını kendinize saklayın yatırım yaparsınız. Sonra adamlarda kalıyor paranız madur oluyosunuz kendi çalışıp didindiğinizle

Boşanma aşamasındayken fark ediyor bu arada avukatlar belirtmişti bunu burada daha önce. Hatta boşanan arkadaşlar da kendi üzerimde olmayan ama hakkım olan hiçbir şeyi alamadım demişti. Kimse boşanmak için evlenmez ama binbir türlü şey gelebilir insanın başına. Kendi para ödediğim bir şeyi ben de eşimin üzerine yapmam ne münasebet. Hele bir de evin reisi benim diye isteyecek zırnık vermem. Evliyim bu arada.

11 yıllık evliyiz ilk maaşımı aldığımdan beri her ay kendime harçlık alır kalanını eşimin hesabına gönderirim hiç bir gidere karışmam bütün hesap kitabı o yapar ay sonunda şu kadar paramız kaldı şöyle değerlendirdim bunu aldım der hesabı da açıktır gösterir bana bir sıkıntı yaşamadık evimizi aldık çok şükür iki de çocuğumuz var bir şekilde yuvarlanıp gidiyoruz. Şöyle ki ben eşime güveniyorum parasının hesabını bilir lüzumsuz harcamaları yoktur o yüzden burda eş faktörü önemli

güvenilir olanlar var maşllah da neden hesaba atılırken neden hep ilk akla gelen erkek oluyor.

Yaptığınız bütçe paylaşımınızdan çok eşinizin tavrı sorun bence.

Evlendiğimizde sizin durumun tam tersiydi bizde. Benim bekar evimde oturmaya devam ettik tüm kira faturalar benim üzerimeydi. Eşim kendine harçlık ayırıp kalanı bana gönderirdi.

Evi taşıyıp ben ücretsiz izne ayrılınca tersi oldu. Kirayı faturaları çocuğun okul taksidini kredi kartını tamamen onun hesaptan öderiz. Ücretsiz izinde bana kendi kartının ek kartını çıkardı tek hesap olsun diye. Daha uygun olduğunu düşündük hala öyle devam ediyoruz. O yüzden ben de şu an sizin gibi yapıyorum. Çünkü saydığım kalemlere zaten tek öğretmen maaşıyla yetişemez.

Ay sonunda hesaplarda ne kadar kalmış kalanla nasıl bir yatırım yapılmalı konuşuruz.

Eşimin banka hesap şifrelerini bilirim. Gereksiz harcamalar ikimiz de yapmayız o yüzden güveniyorum sıkıntı yapmıyorum.

.
Hanımefendi isterseniz bu durumu avukat birisi ile görüşün ve gerçek hayatta neler olduğunu bir öğrenin. O öyle araba aldık ikimizin durumu bosanirken ne oluyor görün ona göre davranın. Bakalım kimin üstüne olduğu fark ediyor mu etmiyor mu o zaman.

Böyle ezik insanlara laf anlatılmaz

O is oyle olmuyor. Evlilik catirdamaya basladigi an bosanma davasina konu olmamasi icin arabayi baskasinin ustune geciriyor erkekler. Sonra satis gosterilen arabanin parasina ne oldu, arabayi mal kaçırmak için mi devretti mahkemelerde ugras dur.

Eşi evi, arabayi üstüne yapmış ya relax davranıyor hanımefendi. Herşey kocasının üstüne olsa, maaşından harçlık alsa bu kadar rahat konusabilir miydi merak ediyorum. Şöyle boş boş guzelleme yapan, kendi evliligini oven insanları anlamıyorum, anlamayacagim

Birde boşanma durumunda ev, araba üzerine olmayan kişi uğraşıyor mal paylaşımı için. Öyle evlilik birliğinde alınmış mal,ortak deyip bitmiyor yani. Zaten bizim ülkemizde boşanmaların çok küçük bir kısmı medeni şekilde oluyor. Büyük kısmında kadınlar mağdur oluyor. Erkeğin üzerine de olabilir bu arada ama bazıları kadının benim üzerime alalım evi,arabayı lafını bile baska noktalara getiriyor. Erkeğin üzerine olmak zorundaymış gibi her şey.

Yorumu yazan kişi de madem öyle üzerine almasaymış bu kadar önemsiz bir mesele ise.

O kadar cok sey gordum ki cogunlukla erkekler bosanirken dusmana donuyor. Hele ki ev araba erkegin uzerineyse ortak oldugunu unutuyolar, kendi mallari gibi sahipleniyolar. Zaten farkindaysan cogu zaman kadin tasiniyor, mal mulkten hakkini almak icin cabaliyor. Araba almak için bilezigini satip kredi cekiyolar, o arabayi suremiyolar bile. Erkek sirf jest olsun diye arabayi kadinin ustune yapabilir. "Ortak mal" ise mallarin kadinin ustune olmasi daha iyi degil mi? Kadinlar daha guvenilir bu konularda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…